Leder

Nu får vi svar på, om Dansk Folkepartis omgang med EU-midler er strafbar

Der er behov for klare linjer om anvendelse af EU-tilskud, som mange modtagere opfatter som en slags ’funny money’
Der har været så åbenlyst fup med nogle af pengeanvendelserne, at Dansk Folkeparti allerede har lovet at betale dem tilbage. Det drejer sig bl.a. om 200.000 til DF’s sommergruppemøder i 2014 og 2015, hvor partiet fiktivt indberettede om EU-konferencer. Her ses et billede fra DF’s sommergruppemøde i 2015.

Der har været så åbenlyst fup med nogle af pengeanvendelserne, at Dansk Folkeparti allerede har lovet at betale dem tilbage. Det drejer sig bl.a. om 200.000 til DF’s sommergruppemøder i 2014 og 2015, hvor partiet fiktivt indberettede om EU-konferencer. Her ses et billede fra DF’s sommergruppemøde i 2015.

Cathrine Ertmann

19. oktober 2019

Svindel med EU-midler. Er det noget, Dansk Folkeparti har gjort sig skyldig i? Det spørgsmål har svævet, siden EU-Parlamentet i maj 2016 forlangte, at partiet tilbagebetalte tre millioner af EU-tilskud, som uretmæssigt var anvendt til nationale politiske formål. I september samme år gik EU’s antisvindelenhed, OLAF, ind i sagen. Og i onsdags var OLAF kommet så langt i sagens opklaring, at OLAF kunne sende den videre til SØIK, det danske bagmandspoliti. SØIK skal nu afgøre, om der er grundlag for at rejse straffesag mod ansvarlige danskere.

De mulige forbrydelser er begået af to organisationer: MELD, der i perioden 2012-15 var en sammenslutning af højrenationalistiske partier i EU-Parlamentet, herunder Dansk Folkeparti. Og FELD, der var MELD’s pengetank. I både MELD og FELD var en central person Morten Messerschmidt, dengang EU-parlamentariker for DF og nu folketingsmedlem for partiet. Messerschmidt har til Ritzau nu erklæret sig »fuldstændigt overbevist om, at vi ikke har overtrådt nogen bestemmelse i hverken dansk eller europæisk straffelov«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Tommy Clausen
  • Ib Christensen
  • Dorte Sørensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Morten Wieth
Tommy Clausen, Ib Christensen, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel og Morten Wieth anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Når nu EU foreslår at hæve betalingen til administrative udgifter for hvert land med 5 milliarder pr. år i 7 år, får betegnelsen 'funny money' et mere dystert anstrøg..
Er det i forvejen ikke alt for sløset hvordan pengene udbetales og hvad de spenderes på?

Tommy Clausen, Bjarne Andersen, Susanne Kaspersen, Birte Pedersen, Arne Albatros Olsen, Carsten Munk og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Per Christiansen

Tænker på om politiet kan trække den så længe at sagen bliver forældet ?
Eller om de har tid/resurser til så kompliceret sag?
Efter politireformen er der bare gået støt og roligt tilbage med evner/lysten til at opklare noget.

Kim Houmøller, Tommy Clausen, Bjarne Andersen, Susanne Kaspersen, John Andersen, Birte Pedersen, Tue Romanow, Eva Schwanenflügel, Carsten Munk og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

En anden ting - hvorfor kan et flertal i Folketinget mene, at det er i orden at tage det danske statsbotgerskab fra folk, hvis de har et dobbeltstatsborgerskab og har taget til Syrien og kæmpe for eller imod IS - Vil det så ikke være helt naturligt for det samme flertal at tage retten til en plads i Folketinget, hvis medlemmet har fiflet og haft fingrene forlangt ned i de offentlige kasser.

Tommy Clausen, John Andersen, Birte Pedersen, Sonja Rosdahl, Arne Albatros Olsen, Tue Romanow, Jonna Jensen, Eva Schwanenflügel og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar

Nu får vi svar på, om Dansk Folkepartis omgang med EU-midler er strafbar!
Nu og nu!
Det bliver sandsynligvis om 1-2 år efter en masse skrig og skrål i medierne. Hr. Messerschmidt er allerede begyndt.
Som jeg har forstået det, er et af problemerne for Olaf, at der mangler bilag og ordentlig bogføring. Beviserne er væk.