Leder

Israel er politisk lammet, men de arabiske politikere begynder at blande sig

For første gang siden 1994 har Israels arabiske politikere blandet sig aktivt i magtdelingen – hvilket er tegn på et positivt nybrud
I oktober bliver det besluttet, om Benjamin Netanyahu skal tiltales for magtmisbrug, korruption, mandatsvig og bestikkelse i tre sagskomplekser.

I oktober bliver det besluttet, om Benjamin Netanyahu skal tiltales for magtmisbrug, korruption, mandatsvig og bestikkelse i tre sagskomplekser.

Ziv Koren

7. oktober 2019

Når dette læses har Israels chefanklager, Avichai Mandelblit, genoptaget afhøringerne af den israelske premierminister Benjamin Netanyahu i en dyster betonbygning på Salah ad-Din-gaden i det arabiske Østjerusalem, adressen for Israels justitsministerium bag et solidt jerngitter.

Afhøringerne ventes afsluttet tirsdag, hvorefter Yom Kippur-helligdagene indtræffer.

Først i slutningen af oktober besluttes det, om Israels leder de sidste ti år tiltales for magtmisbrug, korruption, mandatsvig og bestikkelse i tre sagskomplekser, eller om hans dusin advokater har overbevist Mandelblit så meget som en pølsepind i forhold til beskyldningerne om bestikkelsesforsøg af medieejere med løfte om lovgivning i deres favør til gengæld for ’positiv politisk omtale’.

Netanyahus advokater vil gøre gældende, at det faktisk er første gang, sådanne anklager, der ret beset også strejfer ytringsfriheden, behandles i det israelske retssystem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Peter Beck-Lauritzen
  • Viggo Okholm
  • Christian Mondrup
  • Erik Karlsen
  • Marianne Stockmarr
  • Poul Erik Riis
Peter Beck-Lauritzen, Viggo Okholm, Christian Mondrup, Erik Karlsen, Marianne Stockmarr og Poul Erik Riis anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu