Leder

Netanyahus desperate kamp

Efter måneders stilstand skal israelerne til valg for tredje gang som følge af premierminister Benjamin Netanyahus forsøg på at opnå immunitet i en kriminalsag
Onsdag udløb fristen for at danne en arbejdsduelig regering, og heller ikke denne gang var det muligt at finde et flertal, hverken med eller uden deltagelse af Benjamin Netanyahu, Israels endnu siddende premierminister. På billedet ses en støttedemonstration for Netanyahu, Jerusalem.

Onsdag udløb fristen for at danne en arbejdsduelig regering, og heller ikke denne gang var det muligt at finde et flertal, hverken med eller uden deltagelse af Benjamin Netanyahu, Israels endnu siddende premierminister. På billedet ses en støttedemonstration for Netanyahu, Jerusalem.

Ahmad Gharabli

13. december 2019

Ikke uventet skal israelske vælgere til stemmeurnerne for tredje gang inden for et år. Onsdag ved midnat udløb sidste frist for det september-nyvalgte Knesset til at danne en arbejdsduelig regering, men som det var tilfældet efter valget i april, var det heller ikke denne gang muligt at finde et flertal, hverken med eller uden deltagelse af Benjamin Netanyahu, Israels endnu siddende premierminister.

Det er usædvanligt, men ikke uset i Mellemøsten – uenighed om interessemodsætninger lammer for eksempel jævnligt nabolandet Libanons politiske proces, og vi skal ikke længere end over Øresund til Sverige, hvor politiske principper blokerede en regeringsdannelse i månedsvis.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu