Leder

Opsang til Tesfaye

Det er tæt på uforståeligt, så nidkært Indfødsretskontoret i Mattias Tesfayes Udlændinge- og Integrationsministerium har sagsbehandlet sagen om den 40-årige sudaneser Tut Gatwech
»Det siger sig selv, at myndigheder kan komme til at begå fejl, men deraf følger ikke, at fejlene skal gå ud over den enkelte borger.« skriver Ulrik Dahlin.

»Det siger sig selv, at myndigheder kan komme til at begå fejl, men deraf følger ikke, at fejlene skal gå ud over den enkelte borger.« skriver Ulrik Dahlin.

Tine Sletting

16. december 2019

Det er tæt på uforståeligt, så nidkært Indfødsretskontoret i Mattias Tesfayes Udlændinge- og Integrationsministerium har sagsbehandlet sagen om den 40-årige sudaneser Tut Gatwech. Han fik afslag på dansk statsborgerskab, fordi han havde en gæld på godt 4.000 kroner til det offentlige. På papiret er den afgørelse i orden og i overensstemmelse med reglerne.

Men kun på papiret. For som Information har beskrevet, havde Tut Gatwech forinden henvendt sig til Gældsstyrelsen for at kende størrelsen på gælden. Han fik oplyst et beløb og indbetalte det øjeblikkeligt. Det viste sig dog at være et for lille beløb, Gældsstyrelsen havde sagt, og styrelsen tog selv senere ansvaret for den forkerte information.

Alligevel har Indfødsretskontoret indtil videre vist sig urokkeligt og henvist Tut Gatwech til at søge forfra om dansk statsborgerskab. I givet fald kan det let tage halvandet til to år, før han kan få det statsborgerskab, han havde regnet med i foråret 2020.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Erik Karlsen
 • Steffen Gliese
 • Thomas Tanghus
 • Per Klüver
 • Tom Andreæ
 • David Zennaro
 • Bjarne Andersen
 • Peter Beck-Lauritzen
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Tommy Clausen
 • Hans Larsen
 • Mikael Aktor
 • Oluf Husted
 • Christian Mondrup
 • Viggo Okholm
 • Lillian Larsen
 • Poul Anker Juul
 • Dorte Sørensen
 • Eva Schwanenflügel
Erik Karlsen, Steffen Gliese, Thomas Tanghus, Per Klüver, Tom Andreæ, David Zennaro, Bjarne Andersen, Peter Beck-Lauritzen, Bjarne Bisgaard Jensen, Tommy Clausen, Hans Larsen, Mikael Aktor, Oluf Husted, Christian Mondrup, Viggo Okholm, Lillian Larsen, Poul Anker Juul, Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Tesfaye bliver nok holdt i kort snor af fru Bigmother..

Ete Forchhammer , Mogens Holme, Per Klüver, Bjarne Andersen og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Dorte, det er selvfølgelig vanskeligt at vide.
Men vi ved ihvertfald, at den nye regering er betydeligt mere topstyret end hidtil, da hver minister skal til MUS samtale med Mette F.
Derfor er det vist ikke for meget at slutte, at intet sker uden øverste godkendelse.

Ete Forchhammer , Thomas Tanghus, Mogens Holme, Per Klüver, Bjarne Andersen, Elise Berg, Tommy Clausen, Dorte Sørensen og Oluf Husted anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Eva - Hørte Fogh Rasmussen i P1's Slotsholm sige, at han fandt at MF var kommet godt fra start og hendes styreform lignede meget hans egen. - Så kan der tænkes lidt over den bemærkning.

Men MT har før og efter valget nu ikke selv holdt sig tilbage med en stram flygtninge og indvandre politik - så jeg tror ikke, at MF er mere stram i betrækket end MT - desværre.

Ete Forchhammer , Thomas Tanghus, Ebbe Overbye, Eva Schwanenflügel og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Dorte, har godt hørt at Fogh roser Mette F og den nye topstyring.
Er det ikke lidt ligesom at få et dødskys i forhold til de demokratiske værdier i S ?!?

Du har ret, MT virker da særdeles stram i betrækket, men er det fordi det er "en rose groet i hans egen have" (som politikere ynder at sige), eller er det fordi han har fået beskeden "sådan er det jo" fra højere sted?
Vi ved det ikke.

Men selvfølgelig står en minister selv til ansvar for sit område.
Ligesom da Mette F var beskæftigelsesminister, og lavede de mest drakoniske love for syge mennesker ved at lave om på fleksjob- og førtidspensionsreglerne.
- Og nægter at gøre noget ved sine fejl.

"Statsministerens mistillid til borgere og lægestand spænder ben for retssikkerheden"
https://www.a4nu.dk/artikel/statsministeren-viste-mistro-til-laegestande...

Ete Forchhammer , Dorte Sørensen, Mogens Holme og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar

> men er det fordi det er "en rose groet i hans egen have"

Det tror jeg bestemt det er. Han har hele tiden været en strammer. Jeg er glad for jeg ikke skulle dele skurvogn med ham.

Når TV fortæller det danske system returnerer en Serber, og giver ham lommepenge, så er det sørgelig historie for manden og for journalistikken. Ingen kan leve for 3.500 i Danmark eller i Serbien, men journalisterne er totalt ligegalde.