Leder

Ja tak til en grøn skattereform, der belønner den klimabevidste forbruger

Den grønne omstilling kræver en historisk omvæltning af vores samfund. Hvis det skal nytte noget, kommer det også til at gælde vores private forbrug. Derfor er det befriende, at De Radikale nu foreslår et nyt, grønt skattesystem
Den grønne omstilling kræver en historisk omvæltning af vores samfund. Hvis det skal nytte noget, kommer det også til at gælde vores private forbrug. Derfor er det befriende, at De Radikale nu foreslår et nyt, grønt skattesystem

Mads Jensen/Ritzau Scanpix

7. januar 2020

Skåltalerne har været mange, siden regeringen i december indgik en aftale om en bindende klimalov. Klimaminister Dan Jørgensen (S) trådte dengang frem og bekendtgjorde, at det var lykkedes at samle hele otte af Folketingets ti partier bag loven, som han kaldte »en af verdens mest ambitiøse«.

Ledere verden over har hyldet den danske regering for dens grønne lederskab.

Men hidtil har det været svært at få partierne bag klimaloven til at sige, hvordan de vil nå det ambitiøse mål om at reducere den danske CO2-udledning med 70 procent i 2030. Tværtimod har diskussionen mest handlet om, hvad man i hvert fald ikke skal gøre.

Som vi har hørt statsminister Mette Frederiksen (S) sige, må den grønne omstilling ikke øge uligheden, svække økonomien, koste arbejdspladser eller gøre det mere besværligt at bo på landet.

Derfor var det befriende, da Morten Østergaard (R) i weekenden lancerede et forslag om en gennemgribende grøn reform af skattesystemet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Christian Skoubye
  • Carsten Mortensen
  • Anders Olesen
  • ingemaje lange
  • Caspar Christiansen
Christian Skoubye, Carsten Mortensen, Anders Olesen, ingemaje lange og Caspar Christiansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Preben Kristensen

"Politikerne må indføre gennemskuelige standarder, som industrien kan indordne sig efter, og som kan give incitament til at opnå en grønnere produktion." Standard på dette område er udviklet af EU Kommissionen og publiceret i 2013, Brugen er demonstreret for 20 produktområder som afsluttet i 2019 med deltagelse af en betydelig del af det europæiske erhvervsliv - så det er sådan set bare at gå igang.

Christian Skoubye, Ete Forchhammer og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar

Nej for så klager J. Ellemann: "Regeringen gør det dyrere at være dansker" (læs : Velhaver i DK)
Det lover vi Venstre jo altid at undgå. Men grønne det er vi ihvertfald ligeså meget som SD....
Er der så ikke lukket for det brede stabile forlig og altså for en holdbar reform?

Ete Forchhammer

Hvordan fik Mette Frederiksen dog snørret støttepartierne i juni? Hendes udmeldinger nu er jo ikke overraskende. Mon de tre andre partiledere var klare over hvilket arbejde der forestod som "støtter"?

Thomas Tanghus, Flemming Berger og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar

"Ja tak til en grøn skattereform, der belønner den klimabevidste forbruger "
"Men hidtil har det været svært at få partierne bag klimaloven til at sige, hvordan de vil nå det ambitiøse mål om at reducere den danske CO2-udledning med 70 procent i 2030. "

Så skattefradrag for opførsel af A-kraftværket. Spændende!