Leder

Det kan få uoverskuelige konsekvenser at trække soldater ud af Irak

Hvis den irakiske regering beslutter, at den ikke længere vil have danske soldater i landet, så skal vi trække vores styrker hjem. Hvis ikke den gør det, så taler meget for, at de skal blive
Omtrent 150 danske soldater befinder sig lige nu i Irak som en del af en amerikansk ledet koalition, som på invitation af regeringen i Bagdad er til stede for at bekæmpe Islamisk Stat.

Omtrent 150 danske soldater befinder sig lige nu i Irak som en del af en amerikansk ledet koalition, som på invitation af regeringen i Bagdad er til stede for at bekæmpe Islamisk Stat.

Mads Nissen

8. januar 2020

Hvad skal der ske med de omtrent 150 danske soldater, der lige nu befinder sig i Irak som en del af den amerikanskledede koalition, som på invitation af regeringen i Bagdad er til stede for at bekæmpe Islamisk Stat?

Det spørgsmål er blevet højaktuelt, efter USA natten til fredag likviderede den iranske topgeneral Qassem Suleimani i Bagdad, hvilket har resulteret i, at spændingerne mellem USA og Iran er blevet endnu større, end de allerede var. Imens er hele det internationale samfund i alarmberedskab.

Søndag eftermiddag vedtog det irakiske parlament under stor tumult, hvor tæt på halvdelen valgte ikke at stemme, en vejledende resolution om at sende koalitionen, inklusive de danske soldater, ud af Irak. Den irakiske premierminister, Adel Abdul Mahdi, havde forinden selv opfordret parlamentet til at vedtage resolutionen.

Dagen efter skabte et brev fra en amerikansk brigadegeneral til den irakiske regering overskrifter om, at amerikanerne nu ville trække deres styrker hjem. Men brevet var en dårligt formuleret kladde, meddelte Pentagon kort efter og understregede samtidig, at de cirka 5.000 amerikanske tropper bliver i Irak.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Alvin Jensen
  • Peter Beck-Lauritzen
Alvin Jensen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Natalie Barrington Rosendahl

"Danmark er en småstat i et anspændt internationalt spil, og diplomati er svært. Derfor skal den danske regering ikke melde bombastisk ud på egen hånd. I stedet skal den vælge den af de store internationale spillere, hvis holdning lægger sig tættest op ad Danmarks egen holdning, og følge den. "
citat fra artikel

Du kan bestemt have ret i ovenstående;
men hvor mange store spillere er der i Irak ud over USA og Iran ??

"Danmark er en småstat i et anspændt internationalt spil, og diplomati er svært. Derfor skal den danske regering ikke melde bombastisk ud på egen hånd. I stedet skal den vælge den af de store internationale spillere, hvis holdning lægger sig tættest op ad Danmarks egen holdning, og følge den."

Det er jo en vanvittig og korrupt udenrigspolitik; Danmark skal føre en selvstændig udenrigspolitik og på saglige grundlag samarbejde med stater, som kritiserer krigshandlinger og undertrykkelse. Vi skal ikke fedte for 'store spillere' og dermed indgå i deres casinospil med menneskeliv og stabilitet.

Flemming Berger, Nike Forsander Lorentsen, Annette Chronstedt, Anders Graae, Per Torbensen, Torben Arendal, Søren Bro, Mogens Holme, Teis Dyrvald, Ole Frank og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Per Christiansen

Spørgsmålet er vel nærmer, hvor mange unge danske. Skal slåes ihjel i et moras af religion, politik, klaner og alm kriminelle.
Bare for at så forlade det hele når det bliver for rodet eller US heller ikke vil have slået flere ihjel.
Bare fordi vi ikke vil bruge 2% af BMP på militæret.

det kan få uoverskuelige konsekvenser, hvis...., Måske, men en ting ved vi jo helt sikkert, og det er, at det HAR uoverskuelige konsekvenser, når vi er i Irak.

Var det ikke kun, alle amerikanske styrker, der skulle forlade Irak?

Altså en beslutning der alene var vendt mod Amerika.