Leder

Den lyse side af Danmarks mørke drabstal

Den lyse side af de mørke tal om drab er, at samfundet med den voksende viden i hånden kan handle og forsøge at forebygge fremtidige drab. Flere europæiske lande har lavet handlingsplaner for blandt andet at reducere antallet af kvindedrab. Det ville klæde regeringen, hvis den gik samme vej
3. februar 2020

Hvert andet danske drab bliver begået inden for familien.

En fjerdedel af alle drab er et partnerdrab – primært på kvinder.

Psykisk syge gerningsmænd begår hvert fjerde drab – og ofrene er typisk familiemedlemmer og ansatte på botilbud.

Disse nøgterne data om et alvorligt emne har vi netop omtalt i Information i forbindelse med en ny analyse fra Justitsministeriet af drabsdomme i Danmark afsagt mellem 2012 og 2017.

Hvis læsere føler, at de har hørt det før, er det helt rigtigt: I efteråret slog omfattende forskning fra Institut for Retsmedicin på Aarhus Universitet nogenlunde det samme fast.

Forskellen fra dengang og nu er, at ikke mindre end tre af regeringens ministre stillede op til interview. De siger, at vi ikke har gjort nok. At tallene må og skal bringes ned. Og de kommer med forskellige bud på, hvad de hver især vil gøre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Dorte Sørensen
  • Eva Schwanenflügel
Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Tænk hvis partnervold fik lige så megen opmærksomhed som Søren Pave gav LTF og andre bander, mon så ikke problemet ville være blevet reduceret.