Leder

Regeringen bør forbedre forholdene på Ellebæk nu

Regeringen har fået en oplagt mulighed for at bryde med en kedelig tradition om ikke at lytte til hård kritik fra Europarådets Torturkomité. Den kritisable behandling af afviste asylansøgere bør ophøre omgående
Efter kritikken fra Europarådets Torturkomité af forholdene på Ellebæk sagde justitsminister Nick Hækkerup (S), at kritik »altid gør indtryk«, og at det »er givet også noget, vi kommer til at se på her«.

Efter kritikken fra Europarådets Torturkomité af forholdene på Ellebæk sagde justitsminister Nick Hækkerup (S), at kritik »altid gør indtryk«, og at det »er givet også noget, vi kommer til at se på her«.

Ida Guldbaek Arentsen

9. januar 2020

Man skulle tro, at det ville gøre stort indtryk på en nyvalgt regering, at Europarådets komité til forebyggelse af tortur mener, at Udlændingecenter Ellebæk i Nordsjælland er et af de værste af sin slags i Europa.

»Rusland, Tyrkiet og Ukraine er blevet nævnt som værre steder. Men selv i de lande finder vi bedre forhold end i Danmark,« siger delegationslederen til Ritzau.

Ifølge komiteens rapport er selvmordstruede personer blevet efterladt nøgne i observationsceller i Ellebæk. Kvinderne har kun adgang til frisk luft 30 minutter om dagen, de fysiske rammer er i alvorligt forfald, og som lederen af delegationen siger til Ritzau: »Stedet egner sig ikke til mennesker.«

På den nedlagte kaserne bor mere end 100 afviste asylansøgere, som for eksempel er blevet frihedsberøvet, hvis myndighederne frygter, at de kan finde på at gå under jorden, inden de sendes hjem. De har ikke begået noget kriminelt, men bliver ifølge torturkomiteen »placeret i et center, der er meget værre end et fængsel«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Steffen Gliese
  • erik pedersen
  • Torben Ethelfeld
  • Alvin Jensen
  • Poul Anker Sørensen
  • Dorte Sørensen
  • Carsten Mortensen
  • Palle Pendul
Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, erik pedersen, Torben Ethelfeld, Alvin Jensen, Poul Anker Sørensen, Dorte Sørensen, Carsten Mortensen og Palle Pendul anbefalede denne artikel

Kommentarer

Carsten Mortensen

Svært at sætte sig ind i - at det land jeg troede stod for ordentlighed ....IKKE er sådan.
.....et højt besunget demokrati som hævder at bygge på kristendom!
Gud fri mig vel.

Eva Schwanenflügel, Christel Gruner-Olesen, Steffen Gliese, erik pedersen, Gert Romme, Per Klüver, Alvin Jensen, Carsten Wienholtz og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Mon ikke en ordenlig behandling og god information gav de afviste asylansøgere en bedre chance for at vælge at tage tilbage til deres hjemland.
Fx. det at de afviste asylansøgere får fra taget deres telefon skader muligheden for kontakt med deres hjemland. Det er da for dumt.

Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, erik pedersen, Per Klüver, Carsten Mortensen, Alvin Jensen, Carsten Wienholtz og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Ole Rasmussen

Jeg anede ikke jeg bor i et land, hvor vi tilbyder sådanne forhold, ja nærmest tvangsindlægger borgere i misrøgtede bygninger, og det er udenfor min begrebsverden, at vi har en Justitsminister, som mener, at det ikke skal være rart at være af anden etnisk herkomst end dansk i Danmark. Hvor er vi på vej hen. Tilbage til fortidens rædsler, som dem vi oplevede under 2. verdenskrig ?

Eva Schwanenflügel, Christel Gruner-Olesen, Steffen Gliese, erik pedersen, Carsten Mortensen, Alvin Jensen, Carsten Nørgaard og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar