Leder

Mette Frederiksen mangler for alvor at sige fra over for højreekstreme danskere på 4chan

Endnu mangler vores statsminister for alvor at sige fra over for den højreekstreme antisemitisme, som den for eksempel kom til udtryk med shitstormen mod en reklamefilm fra SAS
Statsminister Mette Frederiksen mangler stadig at sige fra over for den højreekstremisme og antisemitisme der findes på internettet, mener dagens lederskribent Bo Elkjær.

Statsminister Mette Frederiksen mangler stadig at sige fra over for den højreekstremisme og antisemitisme der findes på internettet, mener dagens lederskribent Bo Elkjær.

Tor Birk Trads

Indland
18. februar 2020

En reklamefilm udløste en shitstorm, der ramte SAS med en kraft, der kunne have fortjent et varsel fra DMI. Højreekstremistiske aktivister fra internetfænomenet 4Chan var med til at puste stormen op. 

Ansatte i SAS og reklamebureauet bag videoen fik deres navne udstillet med det helt klare formål at intimidere og chikanere dem. Under shitstormen kom en bombetrussel mod reklamebureauet. Det er ikke bevist, men det er heller ikke urimeligt at antage, at shitstorm og bombetrussel hænger sammen.

På 4Chan kørte en hurtig, hidsig og intensiv debat. SAS-reklamen blev fremstillet som en del af en jødisk konspiration mod den hvide race og kultur. En bruger skrev, at det var på tide at gå »fuld Breivik på dem« og ledsagede sit indlæg med et billede af Hitler med teksten lagt ind: »Ryd dit Lebensraum

En anden mente, at det måtte være jøderne selv, der stod bag bombetruslen mod reklamebureauet med det formål i offentligheden at skabe et falsk billede af antisemitisme og jødeforfølgelse.

Endnu tæller det højreekstreme miljø i Danmark kun ganske få personer. Færre end 200. Men forskning viser, at de små højreekstreme grupper er dygtige til at koordinere internationalt, og at internettet er et ekstremt vigtigt værktøj i denne proces.

Det samme viser shitstormen mod SAS: Med platforme som 4Chan kan små, lokale grupper af højreekstremister lynhurtigt trække på globale netværk, kapre debatten og bruge den til at plante højreradikale ideer.

Denne koordinering er reel, også i Danmark. Det er ikke enkeltstående, vrede mennesker, der sidder bag en computer og råber.

Eksperter har fortalt til Information hvordan højreekstremismen – i mangel af bedre udtryk – er ved at blive stueren. Du kan ’shoppe rundt’, indtil du finder det højreekstreme budskab, der passer lige til dig. Der er frit valg på alle hylder. Det er ikke kun hooligans eller folk med lav uddannelse eller sociale udfordringer, der tiltrækkes af det ekstreme miljø. Der er kommet en øget pluralitet i højrebevægelser og højregrupperinger. De nye højreekstreme er også veluddannede.

I januar satte statsminister Mette Frederiksen (S) antisemitisme på dagsordenen. Men hun valgte at adressere især »dele af indvandrermiljøet« og »den yderste venstrefløj« som afsendere af dette jødehad. Endnu mangler vores statsminister for alvor at sige fra over for antisemitismen blandt højreekstreme danskere på internettet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det er ikke blot statsminister Mette Frederiksen, der skal sige fra overfor ekstrem og useriøs fanatisme, for det har vi alle pligt til at gøre.

Og tilsyneladende kommmer denne syge fanatisme for tiden udelukkende fra højreekstreme grupper.

Susanne Kaspersen, Steffen Gliese, Kim Folke Knudsen, erik pedersen, Birte Pedersen, Per Klüver, Lillian Larsen, David Zennaro, Tommy Clausen, P.G. Olsen, Alvin Jensen, Torben Lindegaard, Gitte Loeyche, Jan Fritsbøger, Bjarne Bisgaard Jensen, Dorte Sørensen, Arne Lund, Eva Schwanenflügel, Rikke Nielsen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er ikke befordrende for statsministeren, hvis hun ikke slår hårdt ned på muslimer og venstreorienterede - og kæder begrebsforvirringen sammen for vælgerne, som lader til at kvittere med en hidtil uset opbakning; Socialdemokratiet går frem i meningsmålingerne på bekostning af Venstre.

I det mindste har Mette F skåret det knivskarpt ud, at hun ikke er en del af 'venstrefløjen' længere.

Det er ikke så mærkeligt, at hun swinger godt med Trump..

Susanne Kaspersen, Steffen Gliese, Kim Folke Knudsen, Mads Berg, Per Klüver, Christian Mondrup, Dorte Sørensen, Lillian Larsen, Mikkel Zess, Tommy Clausen, Dorte Schmidt-Nielsen, Alvin Jensen, Ebbe Overbye, Gitte Loeyche, Hans Larsen, Jan Fritsbøger, Jane Doe og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar

For nylig vedtog et enigt Folketing et forslag fremsat af frikadellepartiet: "Hvilke initiativer vil regeringen tage for at dæmme op for antisemitisme i Danmark, herunder de voldsomme ødelæggelser af jødiske gravsteder, der er foregået i den seneste tid, og hvordan vil regeringen drage omsorg for, at der nu og her sættes de nødvendige foranstaltninger i gang for at sikre jøderne her i landet den nødvendige tryghed og sikkerhed?"
Debatten viste, at forslaget i altovervejende grad er rettet mod reaktionære islamister . Alligevel forsøgte både DF og Nye tarvelige, at få det drejet derhen, at "de røde" var lige så slemme som de sorteste islamister.
DF's unge anløbne håb, Messerschmidt, ville endda gå så langt, som at de, der kritiserede Israel, og var anti-zionister også var antisemitter, en linie han har fulgt op på i flere medier landet over, hvor han spørger om hvorfor "bosættelser er lig med besættelse" - en linie Trump jo har lagt mht. at godkende besættelsen af Vestbredden, som DF åbenbart er enig i.
Hans eneste dokumentation på venstrefløjens antisemitisme er tre eksempler fra 70'erne og beg. af 80'erne, og det ene er sprogligt så diffust, så det er ude på den tynde is..
At folketingets såkaldte venstrefløj kunne stemme for et forslag, der er fremsat af Frikadellepartiet er temmelig blamerende. Der er intet belæg for at der er en stigende antisemitisme her i landet, hvilket både Rosa Lund og Karina Lorentzen - dagen efter - måtte indrømme. Gid de dog undersøgte tingene inden de hoppede på DF's limpind.
De to partier vil heller ikke vedgå deres medansvar for tingenes tilstand i og med, at de begge i årevis har kæmpet for at få afskaffet den blasfemiparagraf, der dog i et vist omfang beskyttede religiøse grupperinger - også jøderne - mod at blive svinet til sådan som det sker i dag.,
Forslaget er ensidigt retter mod at værne om jøderne, og det er selvfølgelig relevant, men ikke ét ord om, at muslimerne udsættes for langt flere overgreb - verbalt som fysisk - hver eneste dag.

Selvom politiet ikke er meget for at registrere den slags, så fremgår det alligevel, at ca. 60 pct. af de registrerede overgreb begås mod muslimer, at LBGTQ'ere oplever talrige overgreb, at kvinder og børn dagligt bankes så blodet flyder - det får kun sjældent om overhovedet et statsministerielt ord med på vejen. Det er bar' dagens orden, ik Mette?
Så vel skal vi værne om jøderne som vi skal om alle mindretal - det er jo det et samfund skal kendes på. Men hvem værner om muslimerne? Også deres gravpladser skændes. Vidste du det, Mette? Også deres moskeer svines til af personer fra DF's og NB's vælgersegment.

PS: Faldt for nylig over en USA-statistik, der viste, at af de politisk motiverede mord, der var sket i USA siden 2000, da var ca. 80 pct. udført af højreorienterede, ca. 15 pct. af islamister og ca. 3 pct. af venstreorienterede.

Gid Folketinget kendte til den slags opgørelser, så kunne det være de undgik at blamerer sig gang på gang. At "de røde" hopper på limpinden er helt ude i hampen.
Læs https://www.ft.dk/samling/20191/forespoergsel/F23/BEH1-54/forhandling.ht...

Henrik Clausen, Ole Svendsen, Susanne Kaspersen, Steffen Gliese, Flemming Berger, Mads Berg, Per Klüver, Christian Mondrup, Brian Nocis Jensen, René Hansen, Tommy Clausen, Mikkel Zess, Alvin Jensen, Palle Pendul, Gitte Loeyche, Olaf Tehrani, Jan Fritsbøger, Ete Forchhammer , Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

Jeg er selv en af dem der mener at SAS reklamen var latterlig, arrogant bedrevidende på samme tidspunkt som den var reelt fagligt fejlinformeret om historie og blot tiltænkt som enten en form for "woke-washing" eller som et muligt præventivt forsvar for udskiftning af skandinavisk-bosiddende piloter og flypersonale med billigere ikke-skandinavisk arbejdskraft efter strid med SAS-personalets fagforening.

Men...det ene udelukker jo ikke det andet.

Argumentet om at der er omfattende hykleri i forbindelse med hvornår regeringen og andre partier vælger at forsvare ytringsfriheden er ikke desto mindre sandt. Det nytter ikke noget kun at forsvare ytringsfriheden når det gælder ytringer man kan se en kynisk, politisk fordel i at støtte offentligt.

Flemming Berger, Kim Folke Knudsen, Emil Davidsen, Tommy Clausen, Alvin Jensen, Tom Bratzen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Kent Nørregaard

Søren Espersen: Vi har et stort problem med antisemitisme.

Søren Espersen: USA har en neger-præsident.

Når jøder som Søren Espersen konstant og evigt og altid vil definere racisme som kun værende uacceptabelt når den rammer jøder kan jeg ikke længere tage det seriøst. Medierne burde tage opgaven mere seriøst og stille politikere til ansvar overfor for den racistiske gradbøjning af selve begrebet racisme.

Lige over halvdelen af vores Folketing, inkl. S, bruger en stor del af sin tid på at rakke ned på muslimer uden at et eneste medie våger at påpege det åbenlyst racistiske deri.

Ole Svendsen, Susanne Kaspersen, Ruba Altawil, Flemming Berger, Søren Dahl, Arne Lund, Tommy Clausen, Brian Nocis Jensen og Mikkel Zess anbefalede denne kommentar

@ Kent Nørregaard,

Jeg er meget enig med dig, - altså bortset fra, at jeg ikke tror, Søren Espersen er jøde. Han er gift ind i en jødisk-israelsk familie. Men så vidt jeg ved, er han simpelt hen betalt lobbyist for den israelske regering.

Susanne Kaspersen, Søren Dahl, Brian Nocis Jensen og Mikkel Zess anbefalede denne kommentar

Gert Romme - Er Søren Espersen betalt af Israel? ved du det? Nå lige meget - han agerer som om han var det, og det er det der tæller.

Eva Schwanenflügel

Søren Espersen er ikke jødisk.
Han har dog en engelsk hustru, som er.

Han sympatiserer meget stærkt staten Israel, hvilket fik ham til at bryde med Venstresocialisterne (VS), som han var medlem af i sin ungdom.
Han har været medlem af Dansk Folkeparti (DF) siden 2005.

Man kan vist uden at overdrive kalde ham lobbyist for zionistiske synspunkter, men om han også får betaling for det er gætværk.

Kent Nørregaard

Gert Romme, Søren Espersen er så vidt jeg ved konvertit. Ligesom Lars Hedegaard Med hvem han rimeligt meget 1:1 deler holdninger med.

Eva Schwanenflügel

@ Kent Nørregaard

Det er mig ikke muligt noget sted at finde oplysninger, der tilsiger at Søren Espersen er konverteret til jødedommen.
Hvis du har dokumentation for din påstand, så fremlæg den gerne.

Jeg vil gerne have mig frabedt, at der oploades billeddokumentation for at Søren Espersen er konverteret. Jeg syntes det er ligegyldigt, og en privatsag, måske kan man spørge Søren om han politisk er enig med højrefløjen i Israel.
For ikke så lang tid siden, virkede det på mig som om at Information, fandt det over stregen at regeringen begrænsede ytringsfriheden for terrordømte, jeg syntes det lidt zigzag, de her er ikke dømte endnu..
Selvfølgelig skal regeringen søge at begrænse alle grupper, der planlægger terrorisering af nogen, som de er uenige med.
Jeg syntes regeringen og Mette skal lave gennemarbejdede tiltag, på et oplyst grundlag, frem for at hoppe rundt efter hvad forskellige aviser mener de skal sige, nu og her.

Susanne Kaspersen, Rune Mariboe og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Jens Flø

Jeg har ikke udbedt mig billeddokumentation om hvorvidt Søren Espersen er konverteret.
Men når der fremlægges en påstand af, at han er enten af jødisk afstamning eller konvertit, måtte det gerne underbygges af skriftlige kilder.
Bare for ordentlighedens skyld.

Vi behøver vist til gengæld ikke at spørge Espersen om han er enig i mange af de synspunkter, der præsenteres af den israelske højrefløj, for det er nemlig yderst veldokumenteret, at han fx er imod oprettelse af en palæstinensisk stat, fordi han efter eget udsagn ikke mener, at verden har brug for endnu en arabisk stat, der "ikke vil kunne bidrage med noget konstruktivt."

Højrefløjsekstremisterne på 4chan er af gode grunde ikke dømt endnu, da de er anonyme.
Og ingen ved heller, hvem som fremkom med en bombetrussel mod SAS' reklamebureau.
Så det er da helt i sin orden, at Information undrer sig over, hvorfor Mette Frederiksen ikke offentligt lægger afstand til den ekstreme højrefløj..?

Men måske har hun det ligesom som Trump efter urolighederne i Charlottesville, hvor en ung kvinde blev kørt ned med fuldt overlæg af en nazist, og hvor Trump efterfølgende udtalte :
"There are good people on both sides".

Susanne Kaspersen, Steffen Gliese, Lillian Larsen, Jens Flø og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Jeg mener ikke, at Mette Frederiksen dækker over højreekstremisme i Danmark. På ingen måde hun er helt fin i den retning. Socialdemokratiets historie er også historien om at være et parti forfulgt af højrefløjsekstremister.

Hvornår er der tale om højreekstremisme ? og hvornår er der tale om et i tiden meget synligt behov for at optræde med aggressive og højrøstede ytringer ?, for så er du helt sikker på at at komme op i øjenhøjde. Er de to fænomener udtryk for det samme eller er der tale om en gradsforskel.

Ikke mindst de mange danske kommentatorer i TV dyrker en for tiden en påfaldende næsten overdimensioneret interesse for højrefløjen i Europa og USA. Donald Trump har fået sit ugentlige reklameprogram i TV2 hvor vi hver mandag kan høre nyt om mandens utallige antipartier, som hældes ud på Twitter kanalen. Forleden var det et TV program hvor en eller anden dame fra et nyfascistisk parti i Italien til højre for Matteo Salvinis LEGA NORTE skulle præsenteres.

Da Rasmus Paludan fik lukket hans You Tube kanal undgik de danske tv kanaler behændigt at omtale historien. Er det fordi det er ved at blive pinligt at en kommende Folketingskandidat får lukket hans kanal, fordi indholdet er for stærkt selv i Donald Trumps USA !

Jeg har bemærket en lille nuance omkring omtale af højrefløjen i den danske presse. Når der er tale om AFD, så omtales partiet ( kan hænde denne omtale er dækkende og sandfærdig ? ) konsekvent som et ny nationalsocialistisk parti ( den danske betegnelse ny nazister ).

Oprindeligt behandlede den danske presse Sverigesdemokraterne efter den samme skabelon som AFD. De var også ( måske sandfærdigt jeg ved det ikke ?) inficeret med nynazisme. Men da DF får alvor blev et stort parti i Danmark og nej jeg mener ikke at DF har noget at gøre med nynazisme at gøre, så skete der en ændring i omtalen af Sverigesdemokraterne. Så var de pludselig også nationalkonservative og udtryk for et opgør med den formynderiske svenske velfærdsstat.

Dansk Folkeparti gav sig til at lovprise Sverigesdemokraterne og ligeså stille tog den danske presse farve af denne holdning og gav sig til at præsentere Sverigesdemokraterne i et mere positivt lys. Jo stærkere Sverigesdemokraterne stod i de svenske meningsmålinger des mere kritisk blev den danske presse mod det svenske Socialdemokrati og de etablerede partier,.

Var det den svenske dagsorden med bandeopgør og kriminalitet i svenske storbyer, som var med til at forårsage dette danske stemningsskifte overfor Sverigesdemokraterne ?

Når den samme presse omtaler vores ligesindede her i landet, så anvendes den romantiske titel. De er nationalkonservative ordet højrefløjsekstremist er et fy ord at anvende overfor danskere med den slags politisk hældning. Når jeg hører ordet nationalkonservativ så tænker jeg på et maleri (P.C Skovgaard 1817-1875) eller vores digter Adam Oehlenschlæger. Ordet indeholder en positiv og venlig stemt betydning, som ligger milevidt fra højrefløjsholdninger helt derude, hvor nationalismen blomstrer.

Således farvet af de briller vi ser verden med betragter vi vores indenrigske højrefløjsekstremisme.

Men jeg tror at der er grund til at minde ikke mindst den danske offentlighed om, at højrefløjsekstremisme: det ukrudt trives i alle lande omkring os. Ingen er højthævet og fri af bacillen. De seneste episoder med modbydelige udfald mod jøder her i Danmark bekræfter til fulde min formodning.

Vi skal alle ikke kun Mette Frederiksen, Kristian Thulesen Dahl, og Jakob Ellemann holde vagtsomt øje med, at de ekstreme typer ikke får tilranet sig for meget magt med deres brug af intimidering hadtale og verbale overfald på anderledes tænkende.

PS: Jeg mener, at Dansk Folkeparti er et 100% demokratisk parti, som ikke har noget at gøre med højrefløjs ekstremisme, men jeg er ikke enig med partiets generaliserende retorik mod muslimer, som bor i her i landet. Mit liberale syn siger mig kig på mennesket som det enestående individ det er og bedøm det på individets handlinger og gerninger ikke på kollektivets formodet opførsel og kultur.

Lillian Larsen, Jens Flø og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Kim Folke Knudsen

Sverigesdemokraterne er i allerhøjeste grad inficeret med nazismen, både den nye, men også den gamle.
Der var aldrig et opgør med nazisterne i Sverige efter 2. Verdenskrig.

"Sverigedemokraterna Malmös första årsmöte hölls den 21 februari 1988. Ordförande var skinnskallen Ulf Ranshede som senare dömdes för misshandel av en 14-årig invandrarpojke. I SD Malmös styrelse valdes bland annat Waffen-SS-veteranen Gustaf Ekström, 80 år, nazistveteranen Gösta Bergqvist, som mötessekreterare, samt Fritz Håkansson, avhoppare från nazistpartiet Nordiska Rikspartiet, som styrelsesuppleant."
(Fra Sverigesdemokraternes historie, Wikipedia)

('Skinnskalle' er herhjemme kendt med det engelske ord 'skinhead')

@Eva Schwanenflügel, nej du har ikke bedt om billeddokumentation, det passede godt ind i teksten og understreger at jeg ikke syntes det er vigtigt, når manden bare ikke tages til indtægt for meninger han ikke har.
Og så plæderer jeg for at regeringen skal lave tiltag, frem for at komme med hurtige ytringer. Som udgangspunkt mener jeg der skal være ytringsfrihed. Og samtidigt at chikane og terror skal stoppes, helst før det går ud over nogen.

Sikke et helt igennem håbløst og omsonst krav om, at Mette Frederiksen højlydt skulle sige fra over for højreekstreme danskere.
Der ville for alvor være noget at skrive om, hvis Mette Frederiksen forsvarede eller udtrykte sympati for højreekstreme synspunkter. Derimod ændrer det intet, hvis hun tager afstand fra 4Chan.
Hvis Mette Frederiksen eksplicit skulle tage afstand fra alle mulige og umulige småtossede, skrupskøre, ekstreme, sindsforstyrrede, tovlige eller decideret vanvittige holdninger, synspunkter eller teorier, der florerer i højreekstreme kredse, ville hun dårligt have tid til andet.
Det er ikke de højreekstreme synspunkter på 4Chan, vi skal holde Mette Frederiksen fast på at tage afstand fra. Det er derimod den omsiggribende fremmedfjendskhed, de gentagne angreb på retssamfundet og internationale konventioner, samt den åbenlyse dæmonisering af bestemte religiøse og etniske grupper, som er blevet mainstream-politik i hendes eget parti, hvortil disse tvivlsomme holdninger har bredt sig fra DF via Venstre, hvis næstformand er den fremmeste repræsentant for denne skændsel.
Der er meget lille fare for, at Frederiksen skulle ytre sig til fordel for højreekstreme grupper, men stor risiko for, at hun ikke siger tydeligt fra overfor åbenlyse brud på god demokratisk skik, retssamfundsprincipper og almindelig anstændighed. Lad os holde hende fast på det, frem for at høre hende - forventelig, helt gratis og uden konsekvenser - tage afstand fra 4Chan.

Ole Svendsen, Christian Mondrup, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese og Jens Flø anbefalede denne kommentar
Kent Nørregaard

Eva. Nu er det ikke sådan at alle holder pressekonference omkring deres religion og det har Søren Espersen mig bekendt heller ikke gjort. Dog har han refereret til sin familie som jødisk, set i interview med kalot og har en datter der er israelsk gift hvilket kun kan ske efter bestemte regler hvis giftemålet skal være gyldigt i staten Israel. Herunder (mener jeg) at begge forældre skal være jødiske. I ultra-ortodokse jødiske miljøer tror jeg dog ikke han eller hans børn vil være at betragte som jødiske efter talmuds forskrifter.

Jeg har regnet ham som konvertit i lang tid og det skulle undre mig meget at resten af familien bekender sig til jødedommen uden at Søren Espersen har valgt at følge efter. Hvis ikke af tro, så af praktiske årsage når nu man har en jødisk kone og en jødisk datter som er gift i Israel.

I øvrigt tror jeg af politiske årsager han ville nægte at svare på det spørgsmål.

De er ligegyldigt om Søren Espersen er konvertit eller ej Han tilhører den kristne-zionistiske alliance, og det er det der betyder noget.
PS: EN kristen-zionistisk alliance er pr. definition en absurditet eftersom de kristne jo ønsker at udrydde jøderne, da disse jo angiveligt slog Kristus ihjel.

Der bliver ikke fred på jorden før venstrefløjen forstår højrefløjen, og højrefløjen forstår venstrefløjen...

I (meget) grove træk er højrefløjen primært rationel, og halter når det kommer til følelsen, og venstrefløjen er primært baseret på følelsen, og halter når det kommer til kølig rationalitet.

Det er så forbandet synd at der ikke er er større fokus på at mødes på midten, og på at forstå hinanden. Hvis man virkelig går til kernen, så er der ikke megen forskel på mennesker: 99,9% ønsker at leve et fredeligt og værdigt liv, fri for at blive udsat for overgreb, vold, og fornærmelser - forskellen er perspektivet, og verdensforståelsen. Men kan sige at de har forstået tingene til bunds?

Fornuft og følelse bør ikke være modsætninger! Når tingene er i balance komplementerer de hinanden, og skaber en helhed der er større end summen af parterne. Når de er i ubalance skaber det lidelse og nød.

Eva Schwanenflügel

@ Kent Nørregaard

I jødedommen går arven gennem moderen.
Det er derfor ikke så vigtigt, om faderen er jødisk.
Og jeg savner altså stadig dokumentation ;-)

Kent Nørregaard

Eva den dokumentation du taler om skræmmer mig lidt. Den slags havde man kun i Tyskland i 30'erne.

Hele mandens nærmeste familie er jødisk og han har aldrig lagt skjul på at han bærer kalot og går i synagoge. Det kan du i øvrigt også se i artikler og billeder på google hvis du altså i stedet for at kræve at jeg skal finde det til dig bare selv lige lurede. Det er nærmere dig der skal sandsynlig gøre at han har et andet tilhørsforhold da altpeger i én retning.

Eva Schwanenflügel

Kent, det er jo dig der påstår, at manden er jødisk, så er det vel også på sin plads at det fremgår, hvor man kan finde bevis for det?

Du bragte selv Espersens jødiskhed (eller manglen på samme) ind i debatten.
Så er det lidt overdrevet at føle sig skæmt.

Jeg er personligt bedøvende ligeglad med Espersens religion, men mener at påstande skal underbygges med fakta.
Det er jeg nemlig ikke ligeglad med ;-)

Eva Schwanenflügel

PS. At gå med kalot i synagogen er blot respektfuldt.
Det behøver man altså ikke at være jødisk for.

Kent Nørregaard

Jeg tror ikke at du er ligeglad med hans religion og ja man kan godt tage kalot på og ikke være jødisk men de fleste der gør det er altså jøder. Jeg ser ham som værende jødisk. Hvis du vil have mandens eget ord for det må du selv spørge ham.

Ingen vidste heller at Lars Hedegaard havde konverteret i 1969 inden han slap "nyheden" om ændret religiøst tilhørsforhold på tv i 2010. Det var i øvrigt da han blev jødisk gift at han konverterede. Der er ingen der kræver at Espersen deler sin religion med verden men det er efter min mening utænkeligt at han ikke er konverteret.

Eva Schwanenflügel

Kent, jeg gider ikke spørge, for jo, jeg er ligeglad med Espersens religiøse tilhørsforhold.
Du burde til gengæld spørge, eftersom det endnu ikke er lykkedes dig at bevise din påstand..

Kent Nørregaard

Tjoo det kan du mene men alt peger den vej så jeg antager såmænd bare. Men jeg vil endnu engang opfordre dig til at kontakte Søren Espersen og bede ham beskrive sin religion for dig.

Det er så heller ikke lykkedes dig at modbevise min antagelse. Heller ikke at sandsynliggøre at det ikke skulle være tilfældet.

Man behøver ikke være jøde for at bære kalot, man behøver ikke være jøde for at gå i synagoge og man behøver ikke være jøde fordi at ens familie er jødisk...... men går man i synagoge, bærer man kalot og er ens familie jødisk er det skam sandsynligt at man også selv tilhører jødedommen.

Eva Schwanenflügel

Kent, vi kommer det nok ikke nærmere.
Egentlig tror jeg også, at Espersen selv er ligeglad med hvad vi tror om ham og hans religion.
Så vigtigt er det heller ikke :-)