Leder

Hvis regeringen vil øge tilliden til politikerne, bør den nok overveje at lægge stilen om

En intern mail fra Socialdemokratiet giver indblik i en bekymrende politisk kultur, hvor politikerne er mere optagede af at hænge hinanden ud end at finde sammen om løsninger på samfundets udfordringer
Socialdemokratiet lovede i sit såkaldte forståelsespapir at bidrage »til at øge tilliden til politikere«, blandt andet via »et forpligtende samarbejde mellem politikere«. »Hvis det fortsat er ambitionen, bør regeringen nok overveje at lægge stilen om,« skriver Anton Geist i denne leder.

Socialdemokratiet lovede i sit såkaldte forståelsespapir at bidrage »til at øge tilliden til politikere«, blandt andet via »et forpligtende samarbejde mellem politikere«. »Hvis det fortsat er ambitionen, bør regeringen nok overveje at lægge stilen om,« skriver Anton Geist i denne leder.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indland
25. februar 2020

En stakkels pressemedarbejder i Socialdemokratiet må sidde tilbage med højrøde ører.

Fredag skulle medarbejderen sende en mail ud til socialdemokratiske politikere, spindoktorer og kolleger i partiets politik- og presseafdeling.

Den handlede om Socialdemokratiets kommunikationsstrategi under forhandlingerne om en udligningsreform, og ved en fejl blev en journalist på Jyllands-Posten tilføjet som modtager.

Mandag kunne avisen afsløre indholdet af mailen. Og det ser ikke kønt ud.

En central del af socialdemokraternes kommunikationsstrategi er tilsyneladende at angribe Venstre, som regeringen forhandler med om reformen af udligningssystemet.

Blandt andet skal udvalgte medarbejdere i Socialdemokratiet i samarbejde med finansministerens spindoktor finde »historier på Venstre« på baggrund af »svar fra forhandlinger og andet«. Og der skal foretages »angreb på Venstre på SoMe (sociale medier, red.) og i medier«.

Denne mail blev vel at mærke afsendt samme dag, som social- og indenrigsminister Astrid Krag anklagede Venstre for at fortabe sig i »Christiansborg-fnidder« i stedet for at gå konstruktivt ind i forhandlingerne om udligningsreformen.

Omlæg stilen

Sagen kommer på et uheldigt tidspunkt for socialdemokraterne. Astrid Krag har i forvejen måttet beklage tilbageholdelsen af afgørende oplysninger om opgørelsesmetoden bag regeringens reformudspil. Og en lang række borgmestre, også af socialdemokratisk observans, har kritiseret udspillet for at være dybt urimeligt.

Ikke overraskende udnytter Venstre situationen til fulde.

Politisk ordfører Sophie Løhde har ført an og har udtalt, at regeringen har »forpestet forhandlingsforløbet« med sit »fordækte dobbeltspil«.

I lyset af at Venstre bestemt ikke holder sig tilbage fra ufine metoder i sin kommunikationsstrategi, virker det en anelse forlorent. Men det ændrer ikke på, at offentligheden takket være Jyllands-Postens historie har fået et indblik i en politisk kultur, der kan vække bekymring.

Mailen bidrager til det indtryk, at partierne til tider er mere fokuserede på at hænge hinanden ud end at finde sammen om løsninger på samfundets problemer. Og det er en kultur, der fremmer mistilliden til politikerne i befolkningen.

Ironisk lovede Socialdemokratiet i sit såkaldte forståelsespapir med støttepartierne at bidrage »til at øge tilliden til politikere«, blandt andet via »et forpligtende samarbejde mellem politikere«. Hvis det fortsat er ambitionen, bør regeringen nok overveje at lægge stilen om.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hvorfor er Socialdemokratiets unavngivne pressemedarbejder en stakkel? Kollegerne Dominic Cummings i London og Peter Arnfeldt her i København kaldes for "Mørkets Fyrster". Vælger man Hofsnogen som metier er det vel klogt at se Hamlet først?

Erik Fuglsang, Kim Saxman, Torben K L Jensen, Hans Houmøller, Hans Larsen, Karin Krause, David Zennaro, Peter Knap, Bjarne Bisgaard Jensen, Ete Forchhammer , jørgen djørup, Bjarne Andersen, Bjarne Jensen, Karsten Lundsby, Susanne Kaspersen, Eva Schwanenflügel, Gert Romme, Flemming Berger, Anders Reinholdt, Steen Obel, Torben Lindegaard, Knud Evald Wernberg-Møller og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar

Hvis vi allesammen står med fingrene langt nede i kagedåsen, hvordan reagerer vi så mest klogt fremadrettet, når Mette genkendes på overvågningsvideoen i dag ?

Kim Folke Knudsen

Spindoktoriet A/S er vist ved at tage lidt rigeligt over i Socialdemokratiet.

Lad diskussioner om udligningsreformen blive taget i Folketingssalen, så kan borgerne følge med og selv danne deres mening. Jeg er ikke begejstret over planen om at plyndre kommunerne nord for København og dele velvilligt ud til hid og did i hele landet. Vi vil godt hjælpe de kommuner som virkelig behøver en hjælpende hånd udsatte kommuner med skæv demografi på Lolland og Langeland eksempelvis. Men det er gået helt over gevind, at en vækstkommune som Herning skal have udligningstilskud fra Hovedstadsområdet eller fra andre jyske Kommuner eksempelvis Holstebro.

Regeringens lidet vellykket forsøg på at tegne Gentofte Kommune og vores kommune Lyngby Taarbæk som kommuner, hvor vi svømmer i likviditet og aldrig nogensinde har været i nærheden af en spareøvelse er yderst fortegnet. I ønsket om at se færre dyre biler i garagerne i Gentofte Kommune aner jeg den røde misundelse over, at nogen har skabt sig en velfortjent formue på dygtig virksomhed og energisk ledelse. Danmark har ikke brug for en kultur hvor driftige iværksættere jages ud af landet og hvor kommunerne ender med nul incitament til at skabe nye arbejdspladser, fordi alt skal afregnes bagefter til Socialdemokratiets fællesskabskasse.

Hele udligningssystemet trænger til en forenkling, for dybest set tror jeg det er meget få personer i det her land, der har overblik over den kommunale udligning.

Tag denne diskussion i åbenhed og stå ved jeres meninger Socialdemokrater fremfor dette spindoktorie med at køre dobbeltspil med Venstre. Jeg vil fraråde Venstre at deltage i en aftale på de præmisser, så må vi køre videre med det nuværende system, til nogen finder på en bedre løsning - imorgen.

Jens Winther, Peter Knap, Per Torbensen, Liselotte Paulsen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

10 April - 2019 - INFORMATION:

"Venstre får kritik for »politiseret fakta« efter pressemøde om udlændingepolitik
Det vakte opsigt, da tre Venstreministre tirsdag indkaldte pressen til et pressemøde med fokus på at fortælle, hvad konsekvenserne for udlændingepolitikken vil være, hvis Socialdemokratiet får magten. Venstres udlægning var en »skarpvinkling« og bygger på en »utroværdig antagelse«, lyder det fra eksperter"

Gav Lars Løkke en undskyldning for ovenstående optrin ?!!

Men den famøse S mail kan der tygges drøv på , selv om Wammen har beklaget !

Der er vist ingen tvivl at Venstres stategi i det medie cirkus, som nu er igang er planlagt og som næsten samtlige medier har ventet på. NU starter støjen igen !!

Netop at bryde den politiske arbejdsro, som en stor del af befolkningen har oplevet i et halvt år glæder tydeligvis samtlige medier, selvom Wammen har beklaget.

Lad os nu - seriøst - komme videre !

Torben K L Jensen, Helle Walther, Alvin Jensen, Peter Knap, Ete Forchhammer , Carsten Mortensen, Marie Jensen, jørgen djørup, Niels Jakobs, Karsten Lundsby og Liselotte Paulsen anbefalede denne kommentar

Selvfølgelig har partierne strategier, det er ingen nyhed. Næ S skulle hellere begynde at tænke på hvordan de behandler vælgerne. Venstre overlever nok.

Arne Albatros Olsen, Kim Saxman, Mogens Holme, Susanne Kaspersen, Alvin Jensen, Tommy Clausen, Marie Jensen, Estermarie Mandelquist, Lillian Larsen, Karsten Lundsby, Liselotte Paulsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det var bare ærgerligt for Socialdemokratiet, at ordvalget var så tydeligt.
For ikke at sige pinligt..

Nu bliver den pølsepind man i Venstre kan koge suppe på langt mere næringsrig.

Men helt ærligt, kan nogen stadig være i tvivl om, at politik handler mere om at nedgøre sine modstandere for at bevare magten, end om at regere landet til borgernes bedste?

Så meget for det skønne samarbejde hen over midten af dansk politik ;-)

Erik Fuglsang, Arne Albatros Olsen, Kim Saxman, Lise Lotte Rahbek, patrick scholer, Peter Beck-Lauritzen, Torben K L Jensen, René Arestrup, Susanne Kaspersen, Hans Larsen, P.G. Olsen, Torben Lindegaard, Christian Mondrup, Alvin Jensen, Steen Bahnsen, David Zennaro, Peter Knap, Jeppe Lindholm, Bjarne Bisgaard Jensen, Ete Forchhammer , Carsten Mortensen, Pia Nielsen, Ib Christensen, Tommy Clausen, Estermarie Mandelquist, Lillian Larsen, Steen Obel, Oluf Husted, Anders Olesen, Karsten Lundsby, Liselotte Paulsen, Klaus Riborg Andersen og Martin Rønnow Klarlund anbefalede denne kommentar

Mangel på politik fyldes ud af spin.
Årsagen er politisk tomhed.

Kim Saxman, Peter Beck-Lauritzen, Susanne Kaspersen, Kim Øverup, Alvin Jensen, Mogens Ritsholm, Steen Bahnsen, David Zennaro, Per Torbensen og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

Socialdemokratiets angrebsplan blev lækket. Så nu har Venstre, hvis angrebsplan ikke blev lækket, tilføjet en masse brok over socialdemokraternes angrebsplan til deres angrebsplan...

Helle Walther, Torben K L Jensen, Hans Houmøller, René Arestrup, Susanne Kaspersen, Kim Øverup, Bjarne Andersen, Christian Mondrup, Alvin Jensen, David Zennaro, Ete Forchhammer , Carsten Mortensen, Anna Regine Irgens Bromann, Freddie Vindberg, Pia Nielsen, Tommy Clausen, Marie Jensen, Estermarie Mandelquist og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Mikkel Zess

Såvidt jeg har forstået, blev angrebsplanen nu ikke lækket.
Men pressemedarbejderen kom til at tilføje en journalist fra Jyllandsposten som én af modtagerne af mailen.

Nok mest derfor, vedkommende muligvis har røde ører..? ;-)

Torben K L Jensen, Bjarne Andersen, Mikkel Zess, Ete Forchhammer og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

Allr synes at mene at "lukkede forhandlinger " udgør et bedre demokrati. Jeg synes imidlertid bedre om svesken bliver vist frem, hvad enten V er imod Blackstone indgrebet eller udligning af enhver slags, bør vi kunne følge med og se dobbelt spillet.

Egon Stich, Helle Walther, Mogens Holme, Nette Skov, Peter Beck-Lauritzen, Susanne Kaspersen, Bjarne Andersen, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Peter Knap og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar

Egentlig pudsigt at mellemkommunal udligning, er blevet den helt store politiske gyser. Det er ekstremt teknisk, der er måske 2-3 stykker i hver af grupperne Embedsmænd, Christiansborgpolitikere, Borgmestre og Forskere der forstår detaljerne og de kan ikke formidles af Pressen. Så lige netop denne sag, er det måske fair nok at den kører som et lukket hundeslagsmål. Den "vildfarne" mail har i hvert fald understreget, at det er det, det handler om - et hundeslagsmål.

Erik Fuglsang, Peter Beck-Lauritzen, René Arestrup, Susanne Kaspersen, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Frem for kommunal udligning bør staten igen stå for finansiering af alle opgaver, som ikke vedrører kommunerne direkte. Det være sig alle former for overførelsesindkomst, drift af skoler, vuggestuer, børnehaver, skoler og andet. Kommune skatten sættes ned og stats skatten tilsvarende op.

Sådan har det tidligere fungeret i årtier. Og mest af alt, så sikre det en ensartet og fair behandling af landets borgere, samt sætter en stopper for kassetænkning. Simpel og effektiv.

- Rigtig Socialdemokratisk politik.

Mogens Holme, Lillian Larsen, Peter Beck-Lauritzen, Susanne Kaspersen, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Steen Bahnsen og Peter Knap anbefalede denne kommentar

At båden er læk, betyder ikke nødvendigvis, at nogen har boret hul i den.

Susanne Kaspersen, Kim Øverup og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Det er nu definitivt klart, at al Mette Frederiksens tale om at øge borgernes tillid til politikerne er tom snak, lige som hendes snak om Arnes værdige tilbagetrækning, hendes snak om tryghed, åbenhed, om at passe på Danmark, om... - fortsæt selv listen.

Erik Fuglsang, Martin Rønnow Klarlund, Per Torbensen, Niels K. Nielsen, Mogens Holme, Lillian Larsen, Flemming Berger, Thomas Andersen, Susanne Kaspersen, Kim Øverup, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det bliver spændende at se, hvordan Mette F vil tackle de med sikkerhed yderst kritiske spørgsmål til Folketingets spørgetime idag..?

Den høje cigarføring og fortællingen om Robin Hood i anledning af udligningsreformen er blevet grundigt undermineret af denne presse-bøf..

Mette Frederiksen svarede sådan: "Det er altid regeringens opgave at bidrage til et sundt forhandlingsklima, og det bidrager det her ikke til. Jeg håber, vi kan komme videre. Jeg beklager."

Både DF-formand Kristian Thulesen Dahl (DF) og Jakob Elleman-Jensen (V) krævede svar på, hvorvidt statsministeren havde kendskab til "angrebs-manualen" inden e-mailen blev afsendt.

Det afviste Mette Frederiksen. Hun understregede samtidig, at der ikke har været politisk mandat til at lave "angrebsplanen", men at en af hendes særlige rådgivere kendte til indholdet på forhånd. Nu har Mette Frederiksen jo med stor iver oplyst, at ministeren har ansvaret for alt, de særlige rådgivere foretager sig. Så uanset hvordan man vender det, er denne total-kvajer Mette Frederiksens ansvar.

Det ville klæde damen, om hun offentligt meddelte, at den socialdemokratiske regering og deres "særlige rådgivere" fra nu af opførte sig ordentligt og med omtanke! Men det sker nok ikke..

Nu bliver Statsminister Mette Frederiksen spiddet - nærmest af samtlige partier i Folketinget. OG hun beklager op til flere gange. Når jeg tænker på den tidligere regering - som i mange år accepterede en Statsminister, som i den grad viste at snyd og bedrag var ok. Ellers var han jo ikke igen igen blevet valgt - af venstre vælgere ?!! Nu er problemet, at man i regeringen vil sørge for, rimelig fordeling af øk midler blandt Danmark befolkning.

Man kan forestille sig at venstre, som ikke skyer midler for ubehagelige angreb ( lyt venligst til samtlige samråd fra Folketinget) er interesseret netop "fnidder " nu i forbindelse med de nuværende forhandlinger og vil misbruge den famøse mails eksistens ved hver forhandling. Det tror jeg har været hensigten med at køre så voldsomt frem.

Stort set alle partier stiller relevante spørgsmål , blot skaber netop venstre en anstrengt debat. Så lad os nu stoppe mistilliden til Socialdemokratiet og komme videre. Er det ikke det alle partierne efterlyser. Så venstre, vis nu selv den positive ånd i selv efterlyser. Det samme gælder samtlige medier som sopper rundt i alt det negative. Lad os nu se og høre OM alle partier og medier virkelig ønsker den positive stemning, som der forhåbentlig kommer ud af mail fadæsen ! Det må hver enkelt parti jo vise !!

Den sag kommer helt perfekt, så Jakob Ellemann kan få mulighed for at brænde igennem efter en periode ,hvor han blev spiddet af medierne for ikke at vise initiativ.

Der er en tendens til at medier nyder åbenbart ALT NEGATIVT !!! Det er SÅ ubehageligt hvordan MF nu behandles af pressen. MF har ret i at det er menneskeligt at fejle !!

Eva Schwanenflügel

@ Nette Skov

"Nu bliver Statsminister Mette Frederiksen spiddet - nærmest af samtlige partier i Folketinget."

Venstre og DF er altså ikke 'samtlige partier i Folketinget'..
Det kunne have gået værre for sig.
Mon ikke Mette F er lettet over at spidsroden er overstået i denne omgang..?

@Eva Schwanenflügel

... DET kan man forestiller sig ; )

sorry ... forestille ..

Carsten Svendsen

Der står et billede tilbage af en aflukket Regering med en facade af ministre anført af Statsministeren som "ansvarshavende direktør" og en fordækt "administrerende direktør"(Martin Rossen), hvis metoder Mette Frederiksen (i bedste fald) ikke har kontrol med/over.
Hvis Mette Frederiksen havde haft kontrollen ville der ikke have været nogen mail at beklage.

Jeg så også spørgetimen og bagefter med journalisterne. Mette F påtog sig ansvaret, selv om der ikke havde været politisk mandat til til, eller hun selv kendte til det, før JP informerede. Hun beklagede og lagde sig fladt ned. Men i min optik, Det der var ulækkert, direkte ulækkert var, at se Venstre pingernes skadefryd, selv Løkke var mødt op, uh hvor han nød det, og se deres grinen, øjenene, skadefryden, og så hykleriet med at sige og tale om den gode tone, ånd osv. De overspillede rollen, både Ellemann og DF lederen, især KTD var så hyklerisk, så man tænkte DF, det kan kun gå galt.
De glemmer Venstre m. fl. at hver et ansigtstræk bliver afsløret på TV, hver en grimasse.
Men som MF sagde, hvis den sag kan gøre, at partierne indbyrdes får en bedre form generelt på Borgen, så er de tkun godt. Nette Skov, jeg oplevede det fuldstændig som du. Det at V ikke møde rop til forhandlingerne i dag, de vil have mere. De kan rende og hoppe kan de. De har intet bevist endnu mht. til ordentlig adfærd i det parti.

René Arestrup

Vrangsiden af det parlamentarisk demokrati. Der er vel ingen, der er overraskede? Det er møg beskidt, primitivt og sjældent særlig konstruktivt.

Nu er S blevet taget med bukserne nede, men det kunne for så vidt være et hvilket som helst andet parti. I den forstand er Jacob Ellemann Jensens højlydte forargelse rendyrket hykleri.

Man kan ærgre sig over, at vores folkestyre på mange måder er degenereret til en sandkasse, hvor der foregår uendelige, infantile slåskampe. Men magt - og stræben efter magt - korrumperer som bekendt. Og det kan nok ikke være anderledes.

Erik Fuglsang, Martin Rønnow Klarlund, Per Torbensen, Kim Saxman, Mikkel Zess, Lise Lotte Rahbek, patrick scholer, Jens Erik Starup, Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel, Nette Skov og Helle Walther anbefalede denne kommentar

JP gengiver faktisk korrekt nu, hvad der blev sagt direkte af MF. Nej, hun kendte ikke til den mail eller dens indhold og at der var tanker om et " angreb" på Venstre. Hun vidste det søndag, og så var det for sent, da kunne hun kun gøre, som hun havde gjort. Beklage dybt. Alligevel står Ellemann og påstår overfor journalisterne uden for på gangen, at MF havde været med hele vejen, at hun havde koordineret osv osv. Det var så tyk en usandhed, så han burde få røde ører nu. Han spiller stor mand, men han blev lille da han udtalte sig.

Erik Fuglsang, Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel og Nette Skov anbefalede denne kommentar
Hans Houmøller
Kim Saxman, Helle Walther, Nette Skov og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Det var min mening at se hele spørgetimen og hvad derefter fulgte på TV2News. Jeg gennemførte !!

Men det var som at komme i en skoleklasse med mobning som hovedfag. Grimasser, lumske smil og skulen til hinanden, medens Statsministeren beklagede .. ja, uanset hvad hun sagde blev det latterliggjort i det skjulte ( troede mobberne ). Det er ikke første gang, jeg har observeret den slags ubehageligt i Folketingets spørgetime, men denne gang osede skadefryden og luskeriet ud af skærmen. Tak Helle Walther - så var jeg ikke alene om dette indtryk !

Der skal sikkert meget til, før "eleverne" rykker op i en klasse med stil og en moral, man kan være bekendt i det danske folketing. Fra nu og til næste valg vil S blive mobbet for den famøse mail og helt sikkert får de medløbende medier i haserne.

Gad vide om S får mulighed for at arbejde videre med deres projekter, arbejdsro får de nok ikke. Jeg har forgæves ledt i medierne efter positive artikler om initiativer fra den nye regering. Dem er der en del af så til al held benytter partierne sig af deres Facebooksider, hvor alt står opdateret. Normalt ikke ynder af Facebook, men her fungerer det.

@Nette Skov, der er en god grund til, at man leder forgæves i aviserne efter positive artikler om initiativer fra den nye regering: der er så godt som ingen reelle initiativer - kun svulstig, tom snak. Det er lige med undtagelse af boligministeren, hvis initiativ så gengæld afslører ministerens totale mangel på indsigt og forståelse for boliglovene og boligmarkedets funktion.

Kim Saxman, Mogens Holme, Hans Larsen og Thomas Andersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Hvis det kan trøste de tilstedeværende socialdemokrater her i tråden, så synes jeg faktisk Mette F klarede sig ret flot gennem skærene.

Jeg hørte heller ingen steder, at hun på nogen måde indrømmede at være en del af 'angrebsplanen', så det er ganske enkelt spin, som I også er inde på.

Men det passer nu ikke, at ingen skriver positivt om regeringen.
Den har egentlig hidtil fået bred opbakning, også fra mange borgerlige kommentatorer som fx Jarl Cordua, som er Venstre-mand.

Trods alt er lidt modvind også sundt, og gør i mange tilfælde, at magten ikke løber amok.

Erik Fuglsang, Helle Walther og Nette Skov anbefalede denne kommentar

@Eva Schwanenflügel

Tak det har vi rigelig brug for.

Jeg forstår egentlig ikke hvorfor denne kampagne blev fyret af. De blå ligger jo og slikker sår i ringhjørnerne, måske regeringen følte sig for stærk og inviterede til angreb?

For mig er det åbenlyst, at det er Mette Frederiksen in person, som er ophavskvinden til den beskidte mail. Jeg tror ganske enkelt ikke på nogen, selv ikke Martin Rossen, har turdet forfatte den uden først at få den godkendt. Problemet er selvfølgelig, at vi vil aldrig mere vil kunne stole på det Mette Frederiksen fortæller os. Hun er i den grad fyldt med løgn, så jeg græmmes. Nicolai Wammen er som jeg skrev kun en bydreng.

Hvis regeringen vil øge tilliden, bør den nok overveje at omlægge hele politikken.

"Beboere i Slagelse skal aflevere straffeattester hvis de vil blive boende. Hvis du vil blive boende i din lejlighed, når det private investeringsselskab Estate Invest overtager din bolig, så skal du aflevere en straffeattest, lyder kravet til beboere i den almene boligafdeling Schackenborgvænge i Ringparken i Slagelse. Ingen beboere kan få overdraget deres kontrakt til den nye ejer, før de har fremvist en ren straffeattest. Slagelse almene Boligselskab"
Link: https://arbejderen.dk/indland/beboere-i-slagelse-skal-aflevere-straffeat...

Hvordan kan det være at der ikke er en million lejere som er ude for at demonstrere indtil disse overtrædelser af menneskerettighederne stoppes? Det er skamfuldt at være dansker med de politikere, som de selv sætter øverst på valglisterne.

Dette handler ikke bare om boligpolitik, men det handler om fremmedhad eller rettere fremmedfrygt. Kan man regere et land udelukket på had? Hvad er en politiker uden respekten for mennesket? Vi ser ikke verden hvis vi ikke har hjertet med. Kravet om at alle har den samme ret til at retfærdighed og mulighed til at få det bedste ud af tilværelsen hører med til det at have et demokrati, eller ej. Vi skal kræve lige ret og retfærdighed til alle. Alle fortjener at blive behandlet ordentligt, både ejer og lejer. Den sociale kontakt og menneskerettighederne skal genoprettes.

Karsten Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, René Arestrup, Peter Beck-Lauritzen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar

Venstres plan slap ud i 2014.

Socialdemokratiet er jo indstillet på at smide snart hvem som helst på porten. Hvis man ellers kan tro på det de siger.

NS@ I 2011 da Thorning blev statsminister, sad de unge Venstreløver i folketingssalen og ned gjorde landets statsminister retorisk, i tiltaleform, opførsel og ved at lave fælder. De gik efter alt, brugte de mest gemene kneb. Løkke havde et tæskehold af unge kvinder og mænd, de blev alle senere ministre i hans regering nr. 2, da DF gav ham magten efter et stor valgnederlag til hans eget parti i 2015. Nok velfortjent efter hans første periode.
Det samme så vi i går og hørte i form af Jakob Ellemanns retorik. Han som har bedyret at opføre sig ordentligt. Åh ja.
Ja Mette F klarede det fint, men havde det ubehageligt, hun skulle balancere. og det er da noget shit, at det sker uden hun eller hendes rådgiver Rossen ved det. Så var den nok ikke afsendt. men stoppet. Sket er sket og lad dem så komme videre.

Eva Schwanenflügel, Nette Skov og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Jeg kan også huske, at socialdemokraterne og venstrefløjen er blevet skældt ud for at være for pæne.
Så når socialdemokraterne bruger Venstres egen metoder så er det også galt. Det er ikke let - men BURDE ALLE partierne ikke opfører sig ordenligt og mere arbejde for nogle gode tiltag for landet end at svine hinanden til i håb om at bevare magten.

Mikkel Zess, Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel, Helle Walther og Nette Skov anbefalede denne kommentar

"fool me once, shame on you - fool me twice, shame on me"

Et folk får de politikere som det har fortjent... jeg er ked af at sige det, men sådan er det.

I et land hvor hykleri og løgnagtighed ikke fordømmes, men praktiseres af både det ene og det andet store parti (og det tredje, og...), da er det et tegn på at menneskene har mistet deres dømmekraft, moralske kompas og sunde fornuft.

Når ære, hæderlighed og integritet ikke har nogen betydning, så står det virkelig skidt til.

Vi narres, igen og igen, af glitter, pral, og tomme, smukke løfter.

Måske vi lærer det en dag... lærer at blive ædle, stærke, kloge væsner, modige og klartseende... Måske vi lærer det en dag.

Kim Saxman, Mikkel Zess, Nette Skov og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

"Din tale er som en flues summen i mine ører" - sagde lægen Sinuhe i Mika Waltari´s bog "Sinuhe ægypteren". Kunne være Mette F.´s svar til sine kritikere.

Helle Walther, Torben Burkal og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Dilletant.

@Jens Winther
Tjek lige Berlingske i dag og læs andres mening om regeringens klima resultat efter ca 1/2 års hårdt arbejde.

D. 27/2 - 2020 : Thomas Larsen i Berlingske efter Morten Østergaards trussel om at vælte regeringen :

"Men det er lige så klart, at han også spiller meget højt spil.
Sandheden er, at det rent politisk går hurtigt: Kort før jul lykkedes det at vedtage den overordnede klimalov. For tiden arbejder de 13 klimapartnerskaber – anført af landets dygtigste erhvervsledere – på højtryk med at komme med konkrete forslag til, hvordan det ambitiøse 70 procentsmål kan nås."
Hidtil har alle på Christiansborg været enige om, at det er uhyre vigtigt, at netop erhvervslivet arbejder konstruktivt med, og at man gennemfører den grønne omstilling på en måde, så det ikke kommer til at ramme vækst og beskæftigelse. Klimapartnerskaberne afleverer deres forslag allerede midt i marts."

@Nette Skov, eftersom alle partier bortset fra Nye Borgerlige (4 medl) og Liberal Alliance (3 medl) på forhånd og på eget initiativ havde tilsluttet sig 70% målsætningen, krævede det ikke nogen indsats overhovedet af regeringen at få vedtaget klimaloven. Hvad angår de 13 klimapartnerskaber, så var det faktisk Dansk Industri, der kom regeringen i forkøbet med selv at erklære sig positiv overfor klimadagsordenen og skitsere en række tiltag og deres finansiering(!) inden regeringen tog nogen initiativer overhovedet. Så heller ikke på den front har regeringen leveret noget!

Virksomhedsledere er vant til at arbejde og levere resultater, så partnerskaberne skal nok komme frem med forslag, der kan opfylde målsætningen - ingen tvivl om det. De arbejder samtidig tydeligvis mange gange hurtigere end hvis man skulle vente på, at politikerne selv skulle tænke tanker. Man kan have mere tvivl om, hvorvidt regeringen er i stand til at støtte og få vedtaget klimapartnerskabernes forslag og idéer.

HVIS regeringen leverer, så er der grund til at rose regeringens resultat. Men lad os vente med rosen til regeringen viser eksekveringsevne.

Jeg sætter sædvanligvis stor pris på Thomas Larsens analyser, men hvad angår Mette Frederiksen og kongehuset lider han af en helt ubegrundet, uforståelig og uprofessionel positiv bias!

Det der sker i øjeblikket i dansk politik er i min optik det, at regeringen har haft stor succes siden, den kom til. Ligger fint i målingerne og ro på osv. Har lavet gode tiltag og mere er på vej i foråret og før sommerferien skal både Arne og en klimaplan gerne være i hus. Hertil den famøse udligningsreform som giver bølgeskvulp. Nærhedsreform, minimums-nomeringer opstartes og sundhedssektoren.... der er nok. Det har de fire år til at nå. De blå partier er ikke samlet om noget overhovedet. Så sker det med en fejlsendt mail med indhold som er uheldigt, selv om andre partier har haft samme tendens. Og så tager fanden ved DF og Venstre, nu skal S rammes. De blæser på befolkningen for nu er hævnens time kommet., nu skal hende Mette F ikke tro hun er noget, næ ned med nakken skal hun. og så svæver den hellige rene glorie på de to partier. Får man ubehag ja, også i den grad.

Lars Kristensen

Lad os dog få fjernet partiernes skalten og valten med en regering.

Inge partileder som Statsminister og ingen partiers folketingsmedlemmer som ministre.

Den er helt ufatteligt, at vi har et folkestyre der bryster sig af at have en 3-deling af magten og alligevel sidder der lovgivere som lovudøvere - det er lige før det tangerer et diktatur.

Vælgerbefolkningen har gennem folketingsvalget givet folketingets medlemmer friheden.

Friheden til at varetage lovgivningen på befolkningens vegne - på en for befolkningen betryggende måde og derudover at vælge nogle mennesker, der har evnerne og kunnen til at udføre den magtudøvelse lovgivningen pålægger regeringen, på en for befolkningen betryggende måde.

En regering skal ikke udøve politik, det gør medlemmerne i folketinget.

Regeringen skal først og fremmest sikre, at lovgivningen ikke bliver til gene for befolkningen og at den udøves på en, for befolkningen betryggende måde.

Så længe vi har partiledere siddende som Statsminister og partiers folketingsmedlemmer som ministre, har vi ikke et folkestyre, men derimod et diktatur light.

Ole Rasmussen

Den seneste udmelding fra S-regringern er, at socialdemokrater på de sociale medier skal gå i flæsket på de som ikke støtter socialdemokratiet. Jeg tænker på trediverne, ved ikke hvad I andre gør. Det starter med tæv, og fortsætter med..

Ole Rasmussen

Finansministerens pressesekræter ansat i 2018 har smækket med døre, og meddelt at kun citat:"Jeg kan bare sige, at det er en svær stilling at have, hvis man ikke er professionel Socialdemokrat." hvilket kan betyde hun ikke vil bruges som nikkedukke. Det er en voldsom problematisk udvikling vi ser i dansk politik for tiden.

Ole Rasmussen

Jeg frygter det ikke er muligt at tro på Nicolai Wammen og den dæmper han lægger på virus frygten. Den er langt mere alvorlig end han giver udtryk for. Hvorfor vil Danmark ikke give oplysninger om udbruddet som det sker i andre lande? jeg er lidt rystet .