Leder

Regeringen sender soldater på håbløs dansk mission i Irak

Regeringen sender 80 danske instruktører tilbage til Irak i en situation, hvor landet er uden regering, det sunnitiske mindretal uden håb om politiske reformer, og hvor danske soldater vil blive set som magthavernes marionetter
Afskedsparade for danske soldater, der er klar til at drage til Irak.

Afskedsparade for danske soldater, der er klar til at drage til Irak.

Henning Bagger

19. februar 2020

Det har vakt bemærkelsesværdigt ringe opsigt, at det danske forsvar nu sender cirka 80 danske instruktører retur til al Asad-basen i Irak, hvor NATO-træning af irakiske sikkerhedsstyrker genoptages efter en pause som følge af dronedrabet på Irans general Suleimani.

En forkølet enspalter i Berlingske og en sludder for en sladder i TV 2’s News & Co., hvor ph.d.-studerende Mikkel Storm Jensen blev spurgt til, hvorfor netop danske soldater gør nytte i Irak, hvortil han svarede: »De taler engelsk.« Havde han sagt ’arabisk’, ville det give mening, nu udstillede Storm Jensen, der i øvrigt forsker i cyber-krigsførelse, som er Irak-missionen uvedkommende, projektets meningsløshed.

Ifølge forsvarsminister Trine Bramsen (S) skal de danske soldater yde »et vigtigt bidrag i kampen mod ISIL, hvis uhyrligheder fortsat udgør en stor trussel mod regionen og i sidste ende mod vores egen sikkerhed herhjemme.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Karsten Nielsen
  • Gert Romme
  • Eva Schwanenflügel
  • David Joelsen
  • Poul Anker Sørensen
  • Anders Graae
  • David Zennaro
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Palle Yndal-Olsen
Karsten Nielsen, Gert Romme, Eva Schwanenflügel, David Joelsen, Poul Anker Sørensen, Anders Graae, David Zennaro, Bjarne Bisgaard Jensen og Palle Yndal-Olsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Alle vestlige tropper skal ud af Mellemøsten. Vi har ikke noget at gøre dér. De må sejle i deres egen sø under islamisk diktatur - det er tilsyneladende det eneste, de forstår. Så lad sunnier og shiaer slå hinanden ihjel uden vores indblanding.

Når man ser på forholdene for blot 75 år siden i disse tidligere kolonier, er der altså nogle europæiske lande, der burde tage et ansvar. Men det land med størst ansvar i området kan/vil end ikke tage ansvar for sig selv i disse år.

Til gengæld burde Danmark enten holde sig væk - eller i hvert fald sende nogle tropper, der et bedre rustet og forberedt - og måske især psykisk.