Leder

Hvis Venstre igen vil kaldes liberalt, kunne partiet begynde med at afvise ansigtsgenkendelse

Ligesom Liberal Alliance kunne Venstre have sagt nej til ansigtsgenkendelse. Men i stedet har retsordfører Inger Støjberg fået sit parti til at omfavne den konstante udvidelse af overvågningen i det offentlige rum
Inger Støjberg har med hendes udspil omkring ansigtsgenkendelse i det offentlige rum, været med til at undergrave den liberale politik, som Venstre tidligere har stået for, mener dagens lederskribent Anton Geist.

Inger Støjberg har med hendes udspil omkring ansigtsgenkendelse i det offentlige rum, været med til at undergrave den liberale politik, som Venstre tidligere har stået for, mener dagens lederskribent Anton Geist.

Sille Veilmark

4. februar 2020

Endnu en gang har Venstre forpasset chancen for at træde i karakter som det liberale parti, det udgiver sig for at være.

Op til jul begyndte næstformand og retsordfører Inger Støjberg at tale om muligheden for en generel brug af ansigtsgenkendelse i de såkaldte ghettoområder. Denne klassisk støjbergske blanding af benhård rets- og udlændingepolitik blev afvist af andre i partiet. Men nu har hun så annonceret et kompromis.

Politiet skal med en dommerkendelse rettet imod en konkret mistænkt kunne aktivere kameraer med ansigtsgenkendelse i det offentlige rum, forklarer Inger Støjberg i Berlingske. Det vil indebære, at alle, der passerer kameraerne, bliver filmet, men optagelserne af dem skal ikke gemmes.

Kompromiset er åbenlyst at foretrække frem for de oprindelige tanker. Man kan måske endda sige, at det er overraskende afdæmpet, i lyset af at Venstre har gjort en person til retsordfører og næstformand, som så afgjort ikke forfægter klassisk liberale synspunkter om behovet for at beskytte borgerne mod staten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Johnny Christiansen
 • Steen K Petersen
 • Christian Mondrup
 • Per Klüver
 • Christian Skoubye
 • Carsten Munk
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Katrine Damm
 • Hans Larsen
 • Klaus Lundahl Engelholt
 • Tommy Clausen
 • Gert Romme
 • Bjarne Andersen
 • Palle Pendul
 • Peter Beck-Lauritzen
 • Dorte Sørensen
 • Kim Øverup
 • Poul Anker Sørensen
 • Eva Schwanenflügel
 • Poul Anker Juul
Johnny Christiansen, Steen K Petersen, Christian Mondrup, Per Klüver, Christian Skoubye, Carsten Munk, Bjarne Bisgaard Jensen, Katrine Damm, Hans Larsen, Klaus Lundahl Engelholt, Tommy Clausen, Gert Romme, Bjarne Andersen, Palle Pendul, Peter Beck-Lauritzen, Dorte Sørensen, Kim Øverup, Poul Anker Sørensen, Eva Schwanenflügel og Poul Anker Juul anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kan man vaere overrasket. V er på alle måder et principløst parti.

Hanne Ribens, Erik Winberg, P.G. Olsen, Torben K L Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Arne Lund, Tommy Clausen, Gert Romme, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Martin Rønnow Klarlund, Thomas Hjulmand, Peter Beck-Lauritzen og Poul Anker Sørensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

I en tid, hvor politiets teleskandale har medført, at 12.000 domme nu er til revision, hvor det største teleselskab i Skandinavien, Telenor ufortrødent deler ulovlige kontaktoplysninger og sms'er med politiet (og ikke vil fortælle deres kunder om det), hvor politiet sylter anmeldelser af brud på GDPR-reglerne, hvor mange udenlandske byer har fået kolde fødder og forbyder brug af ansigtsgenkendelse, og hvor EU - især på baggrund af den danske teleskandale - også overvejer et generelt forbud, er det typisk at V og S barsler med tanker om at implementere den mest indgribende overvågning i det offentlige rum vi endnu har set.

Selve teknologien er ufuldkommen, fejlbehæftet og biased, og har i forsøg vist at falske positive resultater var mere reglen end undtagelsen.
Det gælder især for folk med mørk hud, og for kvinder.

Hvis dette bliver indført betyder det at intet længere er privat.
Ingen kan lægge ansigtet fra sig, når de går udenfor. Især ikke efter maskeringsforbuddet, der meget apropos også er blevet indført for nyligt.
(En langsigtet plan, any one? )

Vi er på vej mod en politistat, hvor alle borgere potentielt er skyldige, indtil - og hvis - de kan bevise det modsatte.

Det gælder fx borgerrettighedsgrupper og klimabevægelsen Extinction Rebellion, der i England blev sat på listen over ekstremistiske organisationer.

Ved hver en demonstration kan man potentielt blive filmet.
(Og det med ikke at gemme optagelserne har vi jo set til bevidstløshed ikke bliver overholdt allerede).

Her lidt at tygge på :

Telenor har systematisk givet politiet ulovlige teledata siden 2018
https://politiken.dk/indland/art7632753/Telenor-har-systematisk-givet-po...

Taxaselskab gemte kunders telefonnumre og ture - nu er sagen strandet hos politiet
https://politiken.dk/viden/Tech/art7625900/Taxa-selskab-gemte-kunders-te...

Facial recognition cameras will put us all in an identity parade
https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/jan/27/facial-recognition...

ACLU Massachusetts : Press pause on face surveillance
https://www.aclum.org/en/campaigns/press-pause-face-surveillance

Johnny Christiansen, Flemming Berger, Hanne Ribens, Steen K Petersen, Erik Winberg, Torben Bruhn Andersen, Torben Lindegaard, Anne-Marie Krogsbøll, P.G. Olsen, Torben K L Jensen, Maia Aarskov, Christian Mondrup, Ib Gram-Jensen, Per Klüver, Carsten Munk, Ken Sass, Bjarne Bisgaard Jensen, Ete Forchhammer , Ole Frank, Katrine Damm, Arne Lund, Hans Larsen, Tommy Clausen, Bjarne Andersen, Mads Troest, Thomas Tanghus, Martin Rønnow Klarlund, Thomas Hjulmand, Peter Beck-Lauritzen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
henrik poulsen

Det er ikke et spørgsmål om,hvorvidt teknologien bliver misbrugt,men om,hvornår det sker.Man kan spekulere om der ligefrem er planer om det.Langt ude? - forhåbentlig!

Flemming Berger, Erik Winberg, Torben Bruhn Andersen, Anne-Marie Krogsbøll, P.G. Olsen, Ib Gram-Jensen, Per Klüver, Ete Forchhammer , Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Gert Romme, Bjarne Andersen, Henning Kjær og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Heldigvis har vi corona-virussen, den giver adgang til at maskere sig! Smil derude.
Hvornår ryger individets integritet? , eller er den skredet!

Torben Bruhn Andersen, Anne-Marie Krogsbøll, Per Klüver, Ole Frank, Tommy Clausen og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar

De fleste er bekendte med begrebet skuffe cirkulære.
Færre kender begrebet skuffe programmer.
Programmer, som det ikke er lovligt at bruge, men alligevel tages i brug, af private firmaer og måske også det offentlige.
Alt efter talent, ressourcer og konsekvenser, er meget svært at afsløre brugen af disse programmer.
Men programmerne bliver brugt hver dag, i det private og måske i det offentlige...

Torben Bruhn Andersen, Bjarne Andersen, Anne-Marie Krogsbøll, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Arne Lund og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

Inger kærer dagligt lystigt af salamien - og "formanden", der vist er blevet det pga. familienavnet, lader stå til for han har ikke nosser nok til at sige fra. På den måde regner Venstre vel med, at kunne hente nogle af de stemmer fra DF, der er på vandring, og som ikke kan få sig selv til at stemme på SD.

Torben Bruhn Andersen, Bjarne Andersen, Ole Frank og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Hvor mange dage gik der fra at folketingsgruppen satte IS uden for ordførerskaber til at baglandet hev damen ind i varmen igen, og det på en større post end et ordførerskab? Hvad stiller et par håndfulde fornuftige/retsindige borgere op mod et frygtsomt parti-bagland? Hvad stiller vi andre op med det der driver dette partibagland - og nok ikke kun dette?

Flemming Berger, Torben Bruhn Andersen, Bjarne Andersen, Christian Mondrup og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

I realiteten er Venstre som en kylling der har fået hovedet kappet af og render forvildet rundt i ideologiernes labyrint.

Ole Frank, Eva Schwanenflügel og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar

Hvor rædselsslagen over andre mennesker gider man efterhånden at være? Kina er et meget dårligt forbillede, så panisk, de reagerer på latterlige småting. Støjberg synes at være lige så panikslagen. Er det ikke Ellemann, der er formand? Det var jeg så naiv at tro.

Eva Schwanenflügel og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Så vidt jeg ved, er S, Big Mother og George Orwell-Hækkerup slet ikke afvisende...

Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Erik Winberg og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

"George Orwell-Hækkerup "... Nå nej, skrivefejl. det er jo Erasmus Hækkerup, han hedder.

Eva Schwanenflügel og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar

Utallige tilfælde af vold, voldtægt, røverier, bortførelser med videre ville aldrig kunne opklares uden overvågning.

Torben K L Jensen

Husk lige på at ansigtgenkendelse er en integreret del af et 5G netværk og dét vil politikerne jo have.

Anne-Marie Krogsbøll

"Husk lige på at ansigtgenkendelse er en integreret del af et 5G netværk og dét vil politikerne jo have."
Det vidste jeg ikke - kan du forklare lidt nærmere?

Dorte Sørensen

Skal debatten ikke først afklarer hvad "vi/samfundet" vil opnå ved ansigtsgodkendelse.
Hvad skal det bruges til:
- at komme ind i ens hus, bil, konto osv.....
- at afvise bestemte personer til at deltage i det og det
- osv .......

Ligeledes hvem nå se optagelserne samt hvor længe må de gennems - hvordan undgår samfundet fejl og misbrug - osv.........