Leder

I Irak er iranerne kommet for at blive

Under den globale conoraviruskrise fortsætter stedfortræderkrigene om indflydelse i Mellemøsten
Irakiske demonstranter i Bagdad.

Irakiske demonstranter i Bagdad.

Ahmad al-Rubaye

7. april 2020

Esmail Qhaani besøgte i den forløbne uge Bagdad. Esmail hvem? Han er et relativt ukendt navn på det globale medietapet, men i Bagdad ved de godt, hvem han er, nemlig den iranske general, der er ny chef for al Quds-styrken (Jerusalem-styrken), den iranske revolutionsgardes afdeling for eksterne operationer.

Esmail Qhaani var nummer to efter den legendariske general Qassem Suleimani, der den 3. januar blev henrettet ved et amerikansk droneangreb i Bagdads lufthavn, og efterfølgerens besøg havde samme formål, som Suleimanis talrige visitter i den irakiske hovedstad, nemlig at formidle indflydelse til konkret politik.

Eksempelvis rådede Suleimani i oktober sidste år det irakiske parlament til, at de ikkevoldelige demonstranter på Bagdads Tahrir-plads, der protesterede mod dårlig regeringsførelse og korruption – og såmænd Irans indflydelse i irakisk politik – burde slås ned med »hård hånd«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu