Leder

Søren Brostrøms hyldest til sexlivet er et lille lyspunkt i en mørk tid

Søren Brostrøms hyldest til sexlivet og hans afvigelse fra den videnskabelige fornuft er overmåde velgørende. Der må være grænser for, hvor mange måneder vi kan byde landets singler kun at måtte nyde selvtilfredsstillelsens glæder
»Sex er godt. Sex er sundt. Sundhedsstyrelsen går ind for sex. Vi er seksuelle væsner, og selvfølgelig skal man også kunne dyrke sex som single i en tid med corona.« Så er det sagt.

»Sex er godt. Sex er sundt. Sundhedsstyrelsen går ind for sex. Vi er seksuelle væsner, og selvfølgelig skal man også kunne dyrke sex som single i en tid med corona.« Så er det sagt.

Niels Christian Vilmann

Indland
22. april 2020

Det var en vidunderlig scene, da vores to ypperste autoriteter i denne mørke coronatid, Kåre Mølbak og Søren Brostrøm, ved endnu et af de rutinemæssige pressemøder blev spurgt af Ekstra Bladet, om singler må have sex.

Spørgsmålet er godt. Vi får at vide, at vi skal distancere os fra hinanden. Helst ikke tættere end to meter fra folk uden for husstanden. Men det vanskeliggør unægteligt sexlivet for singler.

Det er indlysende, at det sikreste er slet ikke at knalde med nogen. Og dernæst at knalde med sin kæreste eller ægtefælle, hvis man har sådan en.

Som sundhedsmyndighederne i New York skriver i deres retningslinjer: »Du er din sikreste sexpartner«, og »den næstmest sikre sexpartner er en, du bor med«.

Med andre ord er singler overladt til onani, hvis de vil være på den sikre side. Og som det bliver understreget over for newyorkerne, skal de »huske at vaske hænder (og alt sexlegetøj) med sæbe og vand i mindst 20 sekunder«, både før og efter.

Det er vanskeligt at forestille sig noget mere usexet end den slags råd om sex. Og under alle omstændigheder må der være grænser for, hvor længe vi kan byde alverdens singler kun at nyde selvtilfredsstillelsens glæder.

Velgørende var derfor svarene ved pressemødet fra de to direktører fra henholdsvis Serum Instituttet og Sundhedsstyrelsen.

Kåre Mølbak så ingen forhindringer for »den form for kontakt« og mente, den »især« var uproblematisk »med en fast partner«. Men han udelukkede altså ikke andre konstellationer – og uforvarende ledte han ligefrem tankerne i retning af flere deltagere end bare to, da han konstaterede, at forsamlingsforbuddet kun gælder »i forhold til større forsamlinger«.

Endnu mere positiv var Søren Brostrøm, der kastede sig ud i en fuldtonet hyldest til sexlivet:

»Sex er godt. Sex er sundt. Sundhedsstyrelsen går ind for sex. Vi er seksuelle væsner, og selvfølgelig skal man også kunne dyrke sex som single i en tid med corona,« sagde han.

Søren Brostrøm skyndte sig at henvise til Sundhedsstyrelsens retningslinjer, der tilråder »så vidt muligt« kun at dyrke sex »med din faste partner eller så få partnere som muligt«. Men budskabet til singlerne var ikke til at misforstå: Tænk jer om, og vær forsigtige, men gå roligt ud og dyrk noget sex.

Vi var vidne til en lille afvigelse fra den videnskabelige, evidensbaserede fornuft, som d’herrer er repræsentanter for, og som vi alle skal styre efter. Den slags pragmatik er nødvendig, hvis vi skal kunne udholde situationen, som formentlig vil vare længe endnu. Og lige netop i forhold til sex er den særligt velvalgt i en tid, hvor døden lurer i baggrunden og i de daglige opgørelser over omkomne med coronavirus.

For som den amerikanske forfatter Charles Bukowski angiveligt har sagt: »Sex er at sparke døden i røven, mens man synger«.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hvis det er så ligegyldigt med den afstand, hvorfor så al den paranoia i første omgang? I har smadret væksten helt bevidst og kastet tusinder ud i fattigdom - nu vakler I pludselig i jeres autoritet? Det er jo ikke særlig konsekvent, når I tilsyneladede kun mener noget i et tidsbegrænset omfang.

Det er totalt latterligt - derimod er det ikke latterligt, at Mette Frederiksens manglende stategi nu har placeret Danmark langt bagved svenskerne - det er fuldstændig ubegribeligt at sundhedstyrelsen ikke dropper alt deres pjat omkring skolen - alle fra 0-10 klasse - send dem i skole. Det samme gælder de mindre børn - DET ER IKKE DER PROBLEMET ER FOR HELVEDE - DET ER DE SYGE OG DE GAMLE DER ER UDSATTE - DE SKAL BESKYTTES ALLE ANDRE SKAL HAVE DEN FORBANDEDE VIRUS OG VIL KLARE DET FINT.

Torben K L Jensen

Sexuladriften er én af de stærkeste drifter der holder liv i ludere,egoet,forplantningen og selve kernen livet - Det har man erkendt og ville være det samme som at sige til en teenager at man bliver blind af at onanere så gør som gamle Pontius Pilatus - Vask hænder.

Hans Hansen:
Ja vi har valgt at beskytte de ældre, men hvis det her fortsætter længe endnu,kan vi begynde at stille spørgsmålstegn ved de ældres livs kvalitet på plejehjem m.v.,hvis de i deres sidste år ikke må se børn,børnebørn og oldebørn. Man kan sørme også blive syg af ensomhed.
Om Sverige har gjort det bedre end os er vel sympati spørgsmål, da deres dødsfald i forhold til indbyggertal er noget højere end vores lige nu.

Denise Ellefsen, Bent Nørgaard og Ole Frank anbefalede denne kommentar

@Viggo - ved du, hvem det er, der dør i Sverige?

Hans Hansen - din jubeloptimisme er ikke til at tage fejl af. Jeg ville dog undlade at være så kategorisk i mine konklusioner, som du er på baggrund af en enkelt positiv negativ observation .

Morten Poulsen

Myndighedernes anvisninger har længe været fokuseret på, at undgå, at én smitter mange og at afskærme risikogrupperne. Derfor skal vi holde afstand, ikke give alle et knus og begrænse forsamlingernes størrelse.

Brostrøms udmelding er fint i tråd med den tilgangsvinkel, og tak til journalisten for at bringe det på bane.

Henning Kjær, Rune Mariboe og Oluf Husted anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Det er vist tvivlsomt, om de ældre har det bedre i Sverige:
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/81-arige-jan-ar-svart-sjuk-i-covid-19...

Og dødsraten på plejehjemmene er tårnhøj.

Mogens Holme, Nette Skov og Henriette Bøhne anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Interessant studie omkring "som en influenza-propagandaen":

"Allerede sidst i januar begyndte Tucker Carlson at tale om coronavirussen. Han var nervøs for, at den ville komme til at dræbe massevis af amerikanere.
........
25. februar advarede han om, at »mere end én million amerikanere« kunne dø af covid-19."
........
"To dage senere talte Sean Hannity – for en sjælden gangs skyld – om virussen. Han så tværtimod overhovedet ingen grund til panik.
»I dag, er der heldigvis nul personer i USA, der er døde af coronavirus. Nul. Lad os lige få lidt perspektiv på: I 2017 døde 61.000 mennesker i dette land af influenza. Helt almindelig influenza. Omtrent 100 mennesker dør i bilulykker hver eneste dag.«
Ifølge studiet talte Sean Hannity langt mindre om sygdommen end Tucker Carlson og de øvrige Fox News-værter. Og når han endelig gjorde, lagde han vægt på, at Demokraterne forsøgte at bruge virussen som et »politisk våben.«"

"»Vi når frem til, at Hannitys seere i gennemsnit ændrede deres adfærd i forhold til coronavirus fem dage senere, end andre Fox News-seere, mens Carlsons ændrede deres adfærd tre dage tidligere end andre Fox News-seere.«
Forskerne går endnu længere.
Ved at analysere seertallene i de enkelte amerikanske counties og tage højde for forskellene i alder, køn, uddannelse, økonomi og sundhed, når de frem til, at der er flere smittetilfælde og coronarelaterede dødsfald blandt de seere, som foretrækker Sean Hannitys shows frem for Tucker Carlsons.

»Allerede midt i marts begyndte vi at se en en signifikant forskel i antallet af smittetilfælde,« siger én af professorerne bag studiet, David Yanagizawa-Drott, til avisen Chicago Tribune.
»Uger senere kan vi se et lignende mønster i antallet af dødsfald.«
14. Marts var der 30 procent flere smittetilfælde blandt seere, der havde set betydeligt mere Hannity end Tucker Carlson Tonight, end blandt seere, der havde den omvendte præference. 14 dage senere var der 21 procent flere coronarelaterede dødsfald blandt Hannity-seere, hævder studiet."
https://www.berlingske.dk/internationalt/fox-news-stoerste-stjerne-under...

Hvilke seere er mon mest tilfredse nu - Carsons levende eller Hannitys døde og deres pårørende?

@ Anne-Marie
Jeps - det er netop det - sådan er det ofte med de øvrige coronavirusser - dem mærker vi som forkølelse, men på plejehjem kan de have dødsrater på 8%. Sådan har det altså været i årevis. Vi skal jo dø af noget. Lige nu forsøger Mette frederiksen at få smittetrykket så langt ned, at man derefter kan opspore hvert enkelt tilfælde og isolere det. Og når alle andre lande har fået flokimmunitet og de har haft deres andel af døde, så kan vi (danskere) komme ud af vores 'huler' og sige "se vi sparede døde", som - og jeg indrømmer det lyder hårdt - ellers ville være døde 1-2-3 måneder senere af influenza eller andet. Ligesom forrige vinter og vinteren før den.
Covid 19 har en dødsrate på 0.05-0.2% - Når man er mellem 1-65år så er der 1% der dør, som ikke har underliggende sygdomme. Over 65 år - her stiger dødeligheden fuldstændig ligesom alt andet - og også her er det 95% af de døde, der har underliggende sygdomme. En influenza ville også have kostet dem livet.
Det lyder alt sammen heftigt, men det er faktisk en fantastisk nyhed. Covid19 smitter mere end influenza, men meget tyder på, at den faktisk er mildere.
Hvis du gerne vil vide, hvordan det faktisk ser ud, så er det eneste jeg kan råde til at se og lytte til rigtige epidemologer og ikke de politisk styrede budskaber vores myndigheder smider over disken. Og linket til et godt sted at begynde er i min første post i denne tråd.

Ha Ha HA! Det er da for fedt! - Og Brostrøm er sgu da lidt cute, med sit selvklippede hår, men selvhjælpen kan så åbenbart også blive for overdrevet - så der må åbnes også for sextrængende ;)
Og jeg synes også, at det er små smukt, når det rimer:
Frisører, tatovører og massører - det er det, der nødvendigvis, som noget af det mest livsnødvendige nu skal, såkaldte genåbnes... :-D
- Endelig efter ganske mange års undren, har jeg fået svar på min undren: Der ligger nærmest en frisør på hvert eneste gadehjørne - kan det virkelig løbe rundt?
Ja det kan det, for størstedelen af DK-befolkning, går åbenbart til frisør mindst en gang om måneden, og nu er - var desperationen stor, og folk gik rundt og skvattede i deres hår, så ligegyldigt hvad - det må åbnes ;)

ingemaje lange, Maj-Britt Kent Hansen, Morten Sørensen, Ib Christensen, David Zennaro, Thomas Tanghus, Anne-Marie Krogsbøll, Erik Fuglsang, Oluf Husted, Lise Lotte Rahbek og Katrine Hansen anbefalede denne kommentar

Og derfor er det også hen i vejret, at børn ikke kommer i vuggestue, børnehave, og skole ligesom i Sverige - hvor retningslinjerne er - bliv hjemme, hvis du er syg, hold afstand og husk at vaske hænder. Lige nu udsætter vi børn for et nærmest vanvidsagtigt regime af frygt og håndvask - og det er komplet nytteløst. Det børnene ikke skal, er, at besøge mormor og farfar. Hvis vi åbnede mere op, så ville der gå 1-2 måneder og så var virussen løbet igennem vores samfund og børn og deres forældre - vi var blevet immune. Og derefter ville vi ikke længere udsætte vores ældre for fare. I stedet er vi fanget i en galskabslignende dødsangst - hvor ingen må komme i nærheden af hinanden - fordi hvad? At dødsraten er 0,1 ligesom influenza. Det er sgu galskab.

Belager, men glemte, når nu overskriften er:
'Søren Brostrøms hyldest til sexlivet er et lille lyspunkt i en mørk tid'
Kunne I, altså Inf ikke have valgt at illustrere artiklen, med et billede, hvor den vel ret hårdtarbejdende mand ikke ser så ulykkelig og ked ud af det?;)

Maj-Britt Kent Hansen, Tino Rozzo, Bent Nørgaard, David Zennaro, Thomas Tanghus, Anne-Marie Krogsbøll, Oluf Husted, Christel Gruner-Olesen, Erik Fuglsang og Hans Hansen anbefalede denne kommentar
Thomas Jørgensen

Hans Hansen: "Hvis vi åbnede mere op, så ville der gå 1-2 måneder og så var virussen løbet igennem vores samfund og børn og deres forældre - vi var blevet immune"

Ved du Hans, md sikkerhed, at man bliver imun hvis man har været smittet?
https://nyheder.tv2.dk/udland/2020-04-21-kun-faa-har-udviklet-antistoffe...
https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/who-advarer-intet-bevis-for-immu...

Skal børn (og op til hvilken alder) IKKE holde de anbefalede min. 2 meters afstand?

Morten Sørensen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

"Vi skal jo dø af noget."

Jamen, så er vi jo på rette vej, Hans Hansen - så forstår jeg godt, at du foretrækker "influenza"-trosbekendelsen. men i så fald er det jo lidt spild f tid at diskutere, hvordan man redder flest liv - og vi kan da også bare nedlægge sundhedsvæsnet i det hele taget - vi skal jo dø af noget...

Og du får nok din vilje...Politiken har i dag en artikel om det kæmpe hul i de danske - nye - retnignslinjer, hvor ægtefæller til smittede skal gå på arbejde i stedet for karantæne:
"Danmark, Sverige og det næsten totalt lukkede og hårdt ramte Belgien er de eneste lande i det vestlige Europa, hvor ægtefæller og andre, der bor sammen med coronasmittede, får lov til at gå på arbejde, i supermarkedet og i det hele taget færdes ude i samfundet."
"Sundhedsstyrelsens nye retningslinjer, som blev offentliggjort tirsdag, indeholder i stedet for karantæne et tiltag, som ingen af de andre lande i Politikens opgørelse benytter. Styrelsen vil tilbyde at teste de smittedes nære kontakter tre gange med to dages mellemrum for at fange dem, som måtte være blevet inficeret.
»Karantæne kan være vanskelig at overholde for alle. Derfor er det er en hensigtsmæssig løsning at anvende test af de nære kontakter i stedet«, siger centerchef Helene Probst, Sundhedsstyrelsen."

"En af konsekvenserne er, at ægtefæller til smittede fortsat skal gå på arbejde, også selv om jobbet for eksempel er skolelærer eller pædagog. Familiens børn skal derimod holdes fra daginstitutioner og skoler, så længe der er en smittet i hjemmet.

Til det siger den norske

"En opgørelse, som Politiken har foretaget hovedsageligt på baggrund af data indsamlet af WHO’s europæiske kontor, viser, at 19 ud af 22 lande kræver, at de smittedes nære kontakter bliver hjemme i karantæne. Længden varierer, men er de fleste steder 14 dage."
.....
"»Karantæne kan være vanskelig at overholde for alle. Derfor er det er en hensigtsmæssig løsning at anvende test af de nære kontakter i stedet«, siger centerchef Helene Probst, Sundhedsstyrelsen.

Hun fremhæver, at test af nære kontakter bliver nævnt af både EU-kommissionen og det europæiske smitteagentur, ECDC, og det får ikke alarmklokkerne til at ringe, at ingen andre lande benytter test i stedet for karantæne."
.....
»Så er I da fuldstændig ligeglade med, hvordan smitten spreder sig«, udbryder smitteværns-professor Bjørg Marit Andersen fra universitetshospitalet i Oslo, da Politiken har forklaret hende sammenhængen."
.....
"»Det har været med til at gøre, at vi har fået stoppet smittespredningen. Den øges, hvis man ikke tager hensyn til karantæne til de tætte kontakter«, siger Bjørg Marit Andersen.
Hun tilføjer, at der ikke har været historier fremme i de norske medier om, at nordmændene ikke overholder karantænen."
https://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/art7757886/Lader-smitt...

Det er et af eksemplerne, hvor jeg kan være i tvivl om, om de danske sundhedsmyndigheder i det skjulte forsøger at gennemtvinge deres foretrukne flokimmunitet ved at sabotere regeringens foretrukne inddæmningsstategi ved at indarbejde den slags kæmpe - og smittespredningsmæssigt inkonsekvente - huller i sine retningslinjer.

De tænker nok som dig: De (befolkningen, og især de gamle og svage) skal jo dø af noget.... (men det tør vi ikke sige højt til nogen... og da slet ikke til regeringen...)

Men i så fald: Ud med dem, for hvad skal vi så med dem, hvis de ikke vil redde liv?

Vi mennesker skal dø af noget, ja, men det skal sundhedsvæsenet ikke.
Hvis vi ikke holder spredningen i skak, bliver det “noget”, vi dør af, lidelser, som i årtier har været ufarlige og i århundreder været håndterbare.

Ja, singler skal også have sex, og mennesker skal have social omgang. Men begge dele skal i denne tid begrænses til et mindre udvalg. Hvis hver vælger to at have nær kontakt til, holdes spredningen stadigt langt, langt under ukontrolleret spredning, og hvis hver vælger én, standses den fuldstændigt. Spørgsmålet er, hvor store orgier, den gennemsnitlige dansker skal deltage i, for at vi har den optimale spredning...

Markus Lund, Maj-Britt Kent Hansen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Ulrik Søborg Pedersen

Det er ikke længe siden, mange journalister kappedes om at få WHO til at udtale sig kritisk om Danmark. Nu må der da være en oplagt lejlighed til at spørge WHO om, hvad man synes om Sundhedsstyrelsens anbefaling af, at singler dyrker sex - også homosex. Mon ikke WHO vil give samme svar som Paven?

Mads Kjærgård

Manden, der hånligt sagde, at Corona aldrig ville nå til Danmark! Aldrig! Hvorfor er det lige, at jeg er ligeglad med, hvad han siger eller ikke siger! Og dog, han kommer til at bestemme, hvordan Danmark kommer til at se ud i fremtiden. Tager 65.000 for et interview på 8 minutter. En totalt grådig imbecil, der kommer til at bestemme alt? "Good Greif" var det ikke sådan Søren Brun plejde at sige?

@mads kjærgård
Brostrøm har alle dage været en inkompetent idiot. Bare se på hans verdensfjerne og fatale kamp mod ME-patienter med sine desperate beskyldninger om fake news. Kan deres lidelser ikke måles og vejes, findes de ikke - forstås.

@mads kjærgård
Brostrøm har alle dage været en inkompetent idiot. Bare se på hans verdensfjerne og fatale kamp mod ME-patienter med sine desperate beskyldninger om fake news. Kan deres lidelser ikke måles og vejes, findes de ikke - forstås.

Klaus Jespersen

---
YOU ARE NOT IMMUNE TO PROPAGANDA
---
Der døde 1644 danskere af influenza i 2017/18 sæsonen - vidste du det?
https://www.avisen.dk/usaedvanlig-lang-influenzasaeson-kostede-1644-dans...

Isabelle Vesterdal

Søren Brostrøm burde vide at sex for det meste er bedst hvis man også har haft nogle gode oplevelser sammen. Der er mange singler i Danmark. Derfor hvis han vil have at danskerne får mere kvalitets-sex skal der åbnes mere op for samfundet så vi kan få gode oplevelser sammen - åbne op for fitness centre, cafeer, sportsanlæg, museer etc.