Forsigtig digitalisering af sundheden

Coronakrisen har gjort os mere digitale – også når det kommer til kontakten til sundhedsvæsenet. I alt har der i de seneste tre måneder været afholdt mere end 71.000 videokonsultationer via appen Min Læge, som er blevet downloadet af en halv million danskere.
Og formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose (V), vil ikke bare fortsætte, men udbygge andelen af de såkaldte telemedicinske konsultationer fremover: »Folk har nu helt konkret prøvet det og kan se fordelen,« siger hun til Jyllands-Posten. Telemedicin og videokonsultationer skal fremover være reglen frem for undtagelsen.
Der er fordele forbundet med videokonsultationer. Afstanden mellem læge og patient bliver på sin vis kortere. Der vil være mindre tidsspilde og færre, der må tage fri fra arbejde for at komme til lægen. Patienter, som har svært ved at forlade hjemmet af fysiske eller psykiske årsager, vil få lettere ved at overkomme en konsultation.
Ønsker du at kommentere artiklerne på information.dk?
Du skal være registreret bruger for at kommentere.
Log ind eller opret bruger »
" Det kræver en gensidig tillid mellem læge og patient, og det er uvist, om en sådan kan etableres over internettet."
Er den tillid mulig når vi oplever at vider i systemet ansættes folk som læge konsulent for at afgøre, at den læge med papirene på sin uddannelse, som man har tillid til, ikke laver kvalificeret diagnose?
https://www.denoffentlige.dk/skandale-med-laegekonsulent-skaber-undren
Min far var lykkelig over at kunne holde sig hjemme uden at udsætte sig for den begrænsede risiko for at pådrage sig andre infektioner. Det bliver en succes, ligesom det altid er, når man selv i højere grad får styr på tingene og bliver mindre afhængige af andres velvilje og uundgåelige fejltagelser.