Leder

Onlineundervisning er fristende og billigt, men de studerende får en dårligere uddannelse

De studerende er blevet glemt foran skærmene de seneste måneder, mens alle andre er kommet tilbage på skolebænken. Det er fristende for uddannelsesledere og -politikere at fortsætte med en stor mængde onlineundervisning, fordi det på kort sigt kan spare dem penge, men vi risikerer også at få kandidater, der er dårligere uddannet
»Selvfølgelig er det svært at argumentere imod smittefare og afstandskrav, men coronakrisen må ikke blive en undskyldning for at skære endnu en luns af undervisningen, også når krisen er ovre,« skriver Lise Richter i denne leder.

»Selvfølgelig er det svært at argumentere imod smittefare og afstandskrav, men coronakrisen må ikke blive en undskyldning for at skære endnu en luns af undervisningen, også når krisen er ovre,« skriver Lise Richter i denne leder.

Sigrid Nygaard

6. juli 2020

De studerende er de sidste, der kommer tilbage på skolebænken efter coronakrisen lukkede samfundet ned i marts. Først efter sommerferien får de igen mulighed for at møde op på universiteter og professionshøjskoler, og det er på høje tid efter fire måneder med onlineundervisning, virtuel vejledning og eksamen på distancen.

Når over 70 procent af de studerende i en undersøgelse fra DJØF er utilfredse med de seneste måneders undervisning, så er det med god grund. Mange undervisere har naturligt nok ikke været forberedt på, hvordan man får undervisning og diskussion med de studerende til at fungere online. Men de mere avancerede dele af undervisningen som analyse, kreativitet og dybere faglig diskussion egner sig ifølge eksperter også dårligt til en skærm.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hanne Utoft
  • Anders Reinholdt
  • Ib Christensen
  • Carsten Munk
  • Eva Schwanenflügel
  • Tina Peirano
  • Lise Lotte Rahbek
Hanne Utoft, Anders Reinholdt, Ib Christensen, Carsten Munk, Eva Schwanenflügel, Tina Peirano og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

En videregående uddannelse er ikke noget, man får, men noget, man tager.

Jan Nielsen, Holger Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar