Leder

Udløbsdatoen for Israels Benjamin Netanyahu nærmer sig efter massive demonstrationer

Coronakrisen har ramt Israel hårdt, og i mere end to måneder har stadig større demonstrationer krævet premierministeren afsat. Indtil videre bliver Netanyahu hængende i fraværet af et alternativ
Gennem mere end to måneder har israelere over hele landet og i stedse større antal aktioneret med krav om Benjamin Benjamin Netanyahus tilbagetræden.

Gennem mere end to måneder har israelere over hele landet og i stedse større antal aktioneret med krav om Benjamin Benjamin Netanyahus tilbagetræden.

Ahmad Gharabli

Indland
3. august 2020

Det er endnu for tidligt at sætte en udløbsdato på Benjamin Netanyahus periode som Israels premierminister, også selvom hans embedsbolig på Jerusalems Balfour Street i flere uger har været belejret af vrede demonstranter.

Dels er der ikke noget synligt alternativ til ham, da rivalen Benny Gantz lod sig besnakke til at indgå i en samlingsregering, dels er hans evner som en israelsk politiks Houdini et kapitel, der endnu ikke er færdigskrevet.

Og dog er det tankevækkende, at hans embedsførelse har mødt massiv offentlig kritik gennem mere end to måneder, hvor israelere over hele landet og i stedse større antal har aktioneret med krav om hans tilbagetræden.

End ikke en panikudbetaling til alle husstande på ti milliarder shekel (cirka 18 milliarder kroner) – med det formål at afbøde den coronaafledte økonomiske krise ved at øge forbruget – har formået at dæmpe den voksende vrede.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Thomas Tanghus

> Således bliver hans støtter stedse mere dubiøse.

Hans modstandere ligeledes. Det er svært ar finde sympati for nogen som helst i israelsk politik.

Karen Grue, Eva Schwanenflügel, Ron Levy, Marie Vibe, Poul Anker Sørensen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar

har man hørt om et israelsk parti, som har et ordentligt forslag til at standse undertrykkelsen af palæstinenserne?