Leder

Dan Jørgensen skal være minister for den ny verdensorden

Dan Jørgensen skal sikre Danmarks efterlevelse af Parisaftalen ved at præstere 70 procent reduktion af de nationale drivhusgasudledninger i 2030. Det kan kun nås ved en grundlæggende omkalfatring af det herskende økonomiske paradigme og af danskernes værdier og levevis
Dan Jørgensen har som minister for klima, energi og forsyning fået den historiske opgave at bane vej for Danmarks grønne omstilling.

Dan Jørgensen har som minister for klima, energi og forsyning fået den historiske opgave at bane vej for Danmarks grønne omstilling.

Anders Rye Skjoldjensen

15. august 2020

Han har det mest spændende af alle ministerier. Og det allersværeste. Det kan ende med storhed såvel som fald. Med hæder såvel som fortabelse for ministeren for den ny verdensorden, Dan Jørgensen.

Den 45-årige fynbo, opslugt fra barnsben af natur og fuglekiggeri, statskundskabsuddannet fra Aarhus Universitet, europaparlamentariker gennem næsten ti år, tidligere minister for fødevarer og landbrug, forfatter til seks bøger om blandt andet miljø, vært på den lærerige podcastserie Roser og torne om socialdemokrater gennem historien – denne energiske, visionære og ambitiøse politiker har som minister for klima, energi og forsyning fået den historiske opgave at bane vej for Danmarks grønne omstilling.

På papiret og i teknokratsprog handler det om at sikre Danmarks efterlevelse af Parisaftalen ved at præstere 70 procent reduktion af de nationale drivhusgasudledninger i 2030, i realiteten kan det kun nås ved en grundlæggende omkalfatring af det herskende økonomiske paradigme og af danskernes værdier og levevis.

Derfor er det ikke let at være Dan Jørgensen.

Nogle få tal illustrerer, hvor svært det er:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • John Scheibelein
  • Marianne Stockmarr
  • Palle Yndal-Olsen
  • Dorte Sørensen
  • Hanne Utoft
  • Ervin Lazar
  • Niels-Simon Larsen
  • Poul Anker Sørensen
  • Bjarne Bisgaard Jensen
Katrine Damm, John Scheibelein, Marianne Stockmarr, Palle Yndal-Olsen, Dorte Sørensen, Hanne Utoft, Ervin Lazar, Niels-Simon Larsen, Poul Anker Sørensen og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels-Simon Larsen

Lige siden valget har signalet lydt: Nu sker der snart noget. Sådan er det stadig, og nu går den ikke længere, så nu må der ske noget. Håbet er lysegrønt, men der skulle jo også gerne være andet, der var det.

Marianne Stockmarr, Trond Meiring og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Jens Voldby Crumlin

Hvis der skal ske ændringer i retning af en reel opfyldelse af Parisaftalen kræver det en massiv mobilisering fra folkelige grønne bevægelser som lægger pres på både Socialdemokratiet og de alt for forsigtige grønne støttepartier. Den politiske konsensus er stadig et knæfald for den neoliberale dagsorden hvor den stærke stat effektivt sikrer de største kapitalinteressers profit og fastholder os i en fossil dagsorden mange år endnu. Det er helt afgørende at de unge gør oprør mod det økonomiske system som ødelægger deres fremtid og i stedet kræver en grøn og solidarisk fremtid med selvbærende og meningsfulde fællesskaber.
Jan Hoby har skrevet en fremragende analyse af regeringens politik som jeg vil opfordrer alle til at læse: https://www.raeson.dk/2020/jan-hoby-s-gar-styrket-ud-af-coronakrisen-men...

Marianne Stockmarr, Arne Albatros Olsen, Trond Meiring og Niels-Simon Larsen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Jeg ville virkelig håbe, at JSN har ret mht DJ. Jeg er selv begyndt at tvivle på hans og regeringens hensigter og holdninger - Løsninger ligger ellers lige for - gå STRAKS i gang med den grønne omstilling.

Katrine Damm, Marianne Stockmarr, Trond Meiring og Niels-Simon Larsen anbefalede denne kommentar
Nils Lauritzen

"Den 45-årige fynbo, opslugt fra barnsben af natur og fuglekiggeri, statskundskabsuddannet fra Aarhus Universitet, europaparlamentariker gennem næsten ti år, tidligere minister for fødevarer og landbrug, forfatter til seks bøger om blandt andet miljø, vært på den lærerige podcastserie Roser og torne om socialdemokrater gennem historien – denne energiske, visionære og ambitiøse politiker har som minister for klima, energi og forsyning fået den historiske opgave at bane vej for Danmarks grønne omstilling."

Det er vist nok korrekt, at han er fra Fyn....