Leder

Selv om Magnus Heunicke bliver kaldt en svag minister, har han præsteret noget overmenneskeligt

Som sundhedsminister har Magnus Heunicke været presset mellem et embedsværk med flere store egoer og en stærk statsminister, som tydeligvis – det blev klart, som ugerne gik – ikke var tilfreds med embedsværkets linje under coronakrisen
'Det har været et voldsomt år for den undertippede minister, som pludselig blev coronakonge. Men han sidder stadig på tronen', lyder det i dagens leder af Kristian Villesen.

'Det har været et voldsomt år for den undertippede minister, som pludselig blev coronakonge. Men han sidder stadig på tronen', lyder det i dagens leder af Kristian Villesen.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

4. august 2020

På få uger gik Magnus Heunicke fra at være en minister i periferien af regeringen til at være en af de absolut vigtigste. Og efter vedtagelsen af en række coronasærlove blev han tilmed den mest magtfulde sundhedsminister nogensinde.

Det hurtige avancement har han klaret godt, selv om der har været bump undervejs, og selv om han stadig ikke virker helt komfortabel i rollen som en minister i den tunge ende af skalaen. ’Coronakongen’ kalder de øvrige sundhedsordførere ham halvt i sjov ifølge et portræt i Politiken.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • John Scheibelein
  • Alvin Jensen
  • erik pedersen
  • Jens Christensen
  • Torben K L Jensen
  • Steffen Gliese
  • Eva Schwanenflügel
  • Carsten Munk
  • David Zennaro
  • Thomas Tanghus
John Scheibelein, Alvin Jensen, erik pedersen, Jens Christensen, Torben K L Jensen, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Carsten Munk, David Zennaro og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Hans fumlende ordforråd der bliver brugt under flakkende blikke gav ham ikke mere end junk-rating blandt rendestens-journalisterne - lige indtil han hen over natten satte hele banden af eksperter skakmat i ét træk - et karaktertræk kunne man sige. Han har gjort det godt - ham Magnus Heunicke.

Rolf Andersen, Alvin Jensen, Jan Nielsen, Søren Cramer Nielsen, Jørn-Erik Rasmussen, Eva Schwanenflügel, Nette Skov, Helle Walther, peter juhl petersen, Steffen Gliese, Vibeke Hansen og Jens Christensen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

- og Han har lige i aftenshowet givet det løfte, at der vil blive gjort, hvad der skal til, for at holde virus i ave.

Rolf Andersen, Alvin Jensen, Jens Christensen, Søren Cramer Nielsen, Eva Schwanenflügel, Nette Skov, Helle Walther og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Tag endelig ikke fejl af ham, han har ikke medietække, og kan smyge sig udenom, det er han for ærlig til. Men han er en solid minister, der vil arbejde 24/7 for at få løst et problem. Og så er han rigtig rar som person.

Rolf Andersen, Jørgen Melchiorsen, Alvin Jensen, Vibeke Hansen, Jan Nielsen, Jens Christensen, Carsten Munk, Jørn-Erik Rasmussen, Eva Schwanenflügel, Nette Skov og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Hvad komisk er der ved ham JW? Han er da ikke mere komisk end du selv med den kommentar.

Jørgen Melchiorsen, Nette Skov, Alvin Jensen og Søren Dahl anbefalede denne kommentar