Leder

Mette Frederiksens image som landsmoder krakelerer, når hun udskammer særlige grupper

Statsministerens ord vejer tungt, og derfor har hun et ansvar for at kommunikere sine budskaber uden at puste til fordomme om bestemte befolkningsgrupper
Når Mette Frederiksen (S) fremhæver ’indvandrerdrenge’ som kriminelle, puster hun til de fordomme, vi ved findes om mennesker med anden etnisk baggrund. Så er hun ikke en samler, men en splitter, skriver Natalie Barrington Rosendahl i denne leder.

Når Mette Frederiksen (S) fremhæver ’indvandrerdrenge’ som kriminelle, puster hun til de fordomme, vi ved findes om mennesker med anden etnisk baggrund. Så er hun ikke en samler, men en splitter, skriver Natalie Barrington Rosendahl i denne leder.

Mads Claus Rasmussen

Indland
22. august 2020

Regeringen fremlægger snart sit udspil til en ny politireform, og under et pressemøde i denne uge løftede statsministeren sløret for udspillets fokus: tryghed.

Vi ved allerede fra tidligere i år, at regeringen blandt andet vil skære ned på det administrative arbejde, der foregår i Rigspolitiet, så ressourcerne i stedet kan kanaliseres over til politiet på gaden og mindske afstanden mellem borger og betjent.

Men det lyder jo lidt tørt. Så på pressemødet satte statsministeren lidt flere farver på, da hun sagde: »Det her handler om, at når man bruger S-togslinjerne i Storkøbenhavn, så skal man ikke være bange for at tage hjem om aftenen, fordi der er 15-17 indvandrerdrenge, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt.«

Den udtalelse har med rette mødt kritik fra regeringens støttepartier.

Ja, unge mænd med anden etnisk baggrund er overrepræsenteret i voldsstatistikker, men det er ikke anledningen til reformen. Der er nemlig ikke sket en markant stigning i vold de seneste år. Anledningen er tværtimod den centralisering, der er foregået i politiet siden 2007.

Det ved Mette Frederiksen (S) selvfølgelig godt. Alligevel forpasser hun ikke muligheden for at få nogle billige point hos de vælgere, der kunne finde på at svinge tilbage til Dansk Folkeparti. Hvis det var så vigtigt for hende at give et overblik over, hvilken baggrund Danmarks kriminelle har, kunne hun i samme omgang have fremhævet andre grupper, der er overrepræsenterede i kriminalitetsstatistikkerne – de ufaglærte, for eksempel. Men det ville være utænkeligt, for der er ikke stemmer i at slå på en ufaglært, hvis man er socialdemokrat.

Statsministeren har i måneder hyldet solidariteten og sammenholdet og har vundet stor autoritet ved at tale til samfundssindet. Hun er blevet en ’landsmoder’ ved at tale til det gode i os. Men når hun fremhæver ’indvandrerdrenge’ som kriminelle, puster hun til de fordomme, vi ved findes om mennesker med anden etnisk baggrund. Så er hun ikke en samler, men en splitter.

Mette Frederiksen behøver ikke at være solidarisk med voldsforbrydere. Men hun skal være det med alle de udlændinge og efterkommere, der ikke er voldsforbrydere.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Overmodet har grebet hende. Hun tror hun kan 'gå på vandet'. Jeg kan ikke gennemskuet hvor meget det er det taktiske hensyn til tidligere Df vælgere der er forklaringen eller om det er hendes ærlige mening . Den sidste mulighed er skræmmende. Jeg ved faktisk ikke hvad socialdemokraternes holdning til indvandrer/flygtninge problemerne er. Det virker som om de er parate til at give køb på alt på det område hvis de tror det kan give dem et par billige point Jeg er ikke længere tryg ved det parti

hannah bro, Marianne Jespersen, Karsten Aaen, Christian Mondrup, Tina Peirano, Flemming Berger, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Anne-Marie Krogsbøll, Arne Albatros Olsen, Jane Nielsen, Marianne Stockmarr, Gitte Loeyche, Elisabeth From, Jan Fritsbøger, Anders Reinholdt, Rikke Nielsen, Hans Larsen, Morten Wieth, Bjarne Bisgaard Jensen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Jeg finder det i orden at adressere en specifik problemstilling til en specifik befolkningsgruppe, også når det gælder covid-19. Jeg går ud fra at dokumentation findes.
Det er få, der ødelægger det for de mange ordentlige indvandre-borgere.
Fint med en specifik politisk korrekthed, da denne korrekthed har være for veg og konflikt-sky for længe.

Palle Yndal-Olsen, Peter Krogh, Georg Kallehauge, Ditte Jensen, Lars Jensen, Bent Nørgaard, Peter von Staffeldt, Carsten Hansen, John Poulsen, Torben K L Jensen, Torben Bruhn Andersen, Jens Flø, Jacob Nielsen, Jan August, Nike Forsander Lorentsen, Henrik Ovesen, Benny Jensen, Helle Walther, Jeppe Lindholm og Anina Weber anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Ja, vi bliver simpelthen nødt til at finde ud af om den problemstilling Mette Frederiksen skitserer er virkelighed eller opspind, før vi begynder at afsøge evt. løsningsmuligheder.

Jane Nielsen, Marianne Stockmarr og Jan Fritsbøger anbefalede denne kommentar
Josephine Kaldan

Det er ikke indvandrere, de er født her. De er danskere. Det er unge danskere med ikke vestlig baggrund.
Vi har alle mødt dem, men vi handler ikke, vi lukker øjnene.

Marie E. Rasmussen, Karsten Aaen, erik pedersen, Thomas Andersen, Eva Schwanenflügel, Sabine Behrmann, Marianne Stockmarr, Gitte Loeyche, Jens Flø, Viggo Okholm, Helle Walther og John Andersen anbefalede denne kommentar

@Peter Beck-Lauridsen Den dokumentation findes allerede. Og de få der ødelægger det for de mange er racistiske populister som Pia K, Mette Fog så videre, og de tåber der stemmer på dem.

hannah bro, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Jane Nielsen, Gitte Loeyche, Elisabeth From, Jan Fritsbøger, Anders Reinholdt og John Andersen anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Hold nu op, hun udskammer ikke nogen , hun fortæller hvad sagen drejer sig om, kalder en spade for en spade. Det er hyklerisk, at man ikke må sige ting, som de er. Og det er ofte en bestemt gruppe unge drenge der gør andre utrygge. Det er fordi man i flere år har hørt på DF og Inger Støjberg og Pia K. og der er stor forskel på den måde MF formulerer sig på og den måde de højreorienterede partier taler.Der er det sort eller hvidt. Hos MF kommer der altid en forklaring og begrundelse med, samt en løsning, det er forskellen.

Palle Yndal-Olsen, Torben K L Jensen, Egon Stich, Peter Krogh, Georg Kallehauge, Erik Fuglsang, Else Marie Arevad, Jørgen Larsen, Lisbeth Glud, Ditte Jensen, Lars Jensen, Bent Nørgaard, Peter von Staffeldt, Carsten Hansen, John Poulsen, Jens Flø, Nette Skov, Jacob Nielsen, Vibeke Hansen, Jan August og Nike Forsander Lorentsen anbefalede denne kommentar
Jørgen Mathiasen

Mette Frederiksen synes åbenbart, at hendes omdømme trænger til at få nogle ridser og er til den ende begyndt at stigmatisere efterkommere af indvandrere. Ind i mellem bliver der så trangt i det danske rum, at nogle af landets politikere helt mister fornemmelsen for proportioner, - der har været et par kendte eksempler i Socialdemokratiet, og inden længe optræder land & folk som om, Oplysningen endnu ikke er nået til området nord for Flensborg.

Det er tilsyneladende et forsvindende mindretal i den danske offentlighed, som kan finde på at bede statsministeren om at dokumentere sine påstande, antagelig fordi de herostratisk berømte 85% er flintrende ligeglade med, om påstandene er sande eller ej.

Hvad sagen endnu engang viser er, at kongeriget hellere vil finde Prügelknaben frem for at føre en forstandig og proportional diskussion om demografi, migration, flygtningeproblemer, internationale konventioner og indvandring. Frederiksen er her ude med fiskesnøren efter vælgere, der svinger mellem Socialdemokratiet og DF. Det er på bekostning af hendes eget omdømme.

Marie E. Rasmussen, Christina Laugesen, hannah bro, Marianne Jespersen, Karsten Aaen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Anne-Marie Krogsbøll, Hanne Utoft, Maria Ajspur, Jane Nielsen, Tino Rozzo, Marianne Stockmarr, Elisabeth From, Ebbe Overbye, Anders Reinholdt, Rikke Nielsen og Morten Wieth anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Helle Walther håber at du har ret. Men når MF siger - det er ikke hele forklaringen , giver indvandre drenge skylden for utryghed osv. så virker det som om hun gør det for at fastholde de genvundne DF stemmer.

Ja JE-J er også begyndt at i tale sætte den stramme indvandre holdning. I mine øjne er den udvikling uhyggelig.

Hvorfor bliver der ikke bygget flere boliger i alle boligområder, der er til at betale for lavtindkomst familier, bedre normeringer i daginstitutioner osv. - mon ikke det er en bedre måde at løse problemerne på .

Karsten Aaen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Anne-Marie Krogsbøll, Elisabeth From, Jan Fritsbøger, Jens Flø og Rikke Nielsen anbefalede denne kommentar

helle Walther:
Ofte enig med dig, men helt reelt så er kritikken her på sin plads, for de rødder som spiller op er danske og efter al sandsynlighed i flere "farver", med unge som er født her er ikke indvandrere mere.
men som der skrives,så bør vi alle bede sådanne hvalpe uanset tilhørs gener om at opføre sig ordentlig,og generelt uanset råberi og macho attitude så har de det oftest i munden.

Karsten Aaen, Thomas Andersen, Lisbeth Glud, Anne-Marie Krogsbøll, Ruth Sørensen og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

Tja, hun kunne have nøjes med at tale om dårligt opdragede unge, der færdes i grupper op til 15-17 personer. Så er associationerne derfra ellers op til lyttere og seere.

hannah bro, Karsten Aaen, Dorte Nielsen, Else Marie Arevad, Anne-Marie Krogsbøll, Sabine Behrmann, Tino Rozzo, Jan Fritsbøger, Dorte Schmidt-Nielsen og Jens Flø anbefalede denne kommentar

Hvis du kender en ung i de byer/områder, ved du, Mette F har ret. Og sådan har det været i årevis. Det handler ikke om at finde hår i suppen. Men derfor kan Mette F. godt nuancere billedet lidt mere - også selv om DF'vælgere ikke bryder sig ret meget om nuancer.

Jørgen Larsen, Helle Walther, Jens Flø og Jacob Nielsen anbefalede denne kommentar
Rikke Nielsen

Peter Beck-Lauritzen

"Jeg finder det i orden at adressere en specifik problemstilling til en specifik befolkningsgruppe, også når det gælder covid-19. Jeg går ud fra at dokumentation findes."

Jeg finder det ikke i orden at fremhæve en specifik befolkningsgruppe blandt alle dem, der gør folk utrygge. Hvorfor dokumenterer hun ikke i stedet, at folk føler sig utrygge? Det er slet ikke noget, jeg kan genkende. Hun forsøger at kører en stråmand op mod simple folks fordomme.

Mette Frederiksen sagde det også selv direkte, dengang hun udskammede somalierne fra talerstolen, at hun ikke havde fakta til at gøre det.

hannah bro, Marianne Jespersen, Karsten Aaen, Dorte Nielsen, René Hansen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Anne-Marie Krogsbøll, Ruth Sørensen, Jan Fritsbøger, Elisabeth From, Hans Larsen og Jørgen Mathiasen anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Det er ikke et specifikt dansk problem at unge fra indvandrergrupperinger skaber utryghed.
Det sker i mange indvandringslande.

Det kan man så reagere på via forskelligemetoder.
Den mest ringe er at lukke øjnene og finde på pseudoundskyldninger. Den bedste at adressere tingene på en ordentlig måde for derefter at handle på en effektiv måde.
Det er mit håb at det sidste er på vej til at blive iscenesat. Nu må rationelle og modne mennesker sætte sig ned og finde den rigtige vej.
Jeg tror ikke rigtigt på at de yderste fløje til hver sin side, har så meget at byde på. Den ene side kun pisk og anden side kun selvpineri.

Gert Friis Christiansen, Egon Stich, Peter Krogh, Erik Fuglsang, Bent Nørgaard, Helle Walther, Viggo Okholm og Peter von Staffeldt anbefalede denne kommentar
Peter von Staffeldt

Hvis vi ikke må tale om problemerne, bliver de aldrig løst.
Min søn blev terroriseret af indvandrerdrenge i sin skoletid. I en alder af 30 er han stadig præget af det. Ingen løftede en finger, heller ikke alle de ordentlige indvandrer.

Peter Beck-Lauritzen, Bent Nørgaard og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

hvis vi ikke havde haft DF og deres grimme kampagner som selvfølgelig får nogle fremmede til at føle sig marginaliserede og ligefrem forhadte af danskerne,
ville unge efterkommere ikke danne grupper som ter sig aggressivt og måske ligefrem truende, for det er faktisk en forsvars reaktion, som får dem til at føle sig stærke og dermed ikke truede af de hadefulde danskere,
de kan jo ikke vide at langt de fleste danskere slet ikke er fjendtlige når DF og andre hele tiden taler om folkelig modstand imod indvandring, og forsøger at skabe et billede af at der er en udbredt modvilje imod fremmede,
fremmedfjendtligheden har simpelthen skabt grobund for flokdannelsen iblandt unge af anden etnisk baggrund, og hvis man på forhånd forventer noget negativt, øger det problemet når man møder en gruppe unge,
og det glæder sikkert fremmedhaderne at de har lykkedes med at skabe negative forventninger,
og de er sikkert glade hver gang en dansker udsættes for ubehag på grund af de unges opførsel,

vold avler vold, og modvilje avler modvilje, så vær venlig og imødekommende så er dem du møder sandsynligvis venligtsindede fordi du er det, respekterer du alle vil langt de fleste respektere dig.
og det er noget jeg ved for jeg praktiserer det selv, og når jeg møder indvandrere er der aldrig problemer, selv når jeg møder en flok af unge er der gensidig respekt og ingen aggression.

Marie E. Rasmussen, hannah bro, Marianne Jespersen, René Hansen, Jørgen Wassmann, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Anne-Marie Krogsbøll, Lillian Larsen, Rikke Nielsen og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Jan Weber Fritsbøger

Hvad skyldes det så at f.eks Sverige har store problemer med unge indvandrere der skaber utryghed ?
At Tyskland kæmper med de samme problemer ?
Og det gennem mange år.Disse lande har ikke haft et parti som DF før de seneste par år.

Jeg tror ikke på hverken nemme løsninger eller nemme forklaringer.
Tingene er nuancerede end som så.

Erik Fuglsang, Jan Damskier, Henrik Ovesen og Bent Nørgaard anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

Peter og det kan helt udelukkes at din søns forventninger ikke har været en faktor i forløbet ?
jeg kan jo ikke vide om din søn havde lidt fordomme med i bagagen som gjorde at han ikke respekterede fremmede i samme grad som danskere,
og så er det jo evt et tilfælde at det drejede sig om en gruppe indvandrere, der er også grupper af danskere som terroriserer udvalgte ofre,
feks hvis man som bybo flytter på landet og slet ikke ligner de andre bondesønner M/K, eller hvis man er markant mere intelligent.
at ingen løfter en finger er normalt, man vil jo ikke selv blive offer så enten deltager man, eller holder sig passiv / neutral.

Jan Weber:
Jeg er ofte enig i dit menneskesyn, men mener du i fuld alvor at det er delvis "vores" skyld at der er unge der opfører sig sådan,og nu vælger jeg at det er danske unge uanset kulør
Disse unge ved sgu godt hvad de bør gøre eller ikke og det er som sådan ikke synd for dem, men spørgsmålet er. hvordan får vi dem til at erkende at det er en forkert vej de er på? Det er ti tusindkroners spørgsmålet.
Tryghedsargumentet fra Mette er lidt tyndt. En del af reaktionerne fra os er vores eget ansvar..

hannah bro, Eva Schwanenflügel, Bent Nørgaard og Jan Fritsbøger anbefalede denne kommentar

Jan Weber:
Jeg er ofte enig i dit menneskesyn, men mener du i fuld alvor at det er delvis "vores" skyld at der er unge der opfører sig sådan,og nu vælger jeg at det er danske unge uanset kulør
Disse unge ved sgu godt hvad de bør gøre eller ikke og det er som sådan ikke synd for dem, men spørgsmålet er. hvordan får vi dem til at erkende at det er en forkert vej de er på? Det er ti tusindkroners spørgsmålet.
Tryghedsargumentet fra Mette er lidt tyndt. En del af reaktionerne fra os er vores eget ansvar..

Jan Fritsbøger

Carsten, i Sverige er der jo en del højreekstreme fremmedfjendske grupper som er meget højlydte og måske også en del generel modvilje imod anderledes mennesker,
at man ikke har haft et anti-indvandringsparti så længe som i DK betyder jo ikke at svenskerne slet ikke har været skeptiske, både i sverige og i tyskland har indvandrere jo alligevel været marginaliserede også inden der opstod partier som udnyttede dette, og bevidst gjorde kløften større for at opnå magt,
men du har helt ret i at der ikke er nogen nemme forklaringer, men det betyder jo også at når man vil forklare problemerne med at fremmede er en flok usympatiske banditter som bare ikke kan finde ud af at opføre sig civiliseret, så er det jo i den grad en "nem forklaring" som altså ikke holder vand, og det er netop min pointe at den gængse forklaring bør nuanceres.
og du kan vel godt indse at hadkampagner ikke gavner og selvfølgelig forværrer situationen, medmindre selvfølgelig at du ikke vil.

Karsten Aaen, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

Viggo selvfølgelig ligger der altid et valg bag enhver opførsel, men bag alle valg er der jo nogen faktorer som påvirker valget, i et ideelt samfund hvor alle føler sig inkluderede og ligeværdige vil negativ adfærd være sjældnere, end i et samfund som lægger pres på og skaber "vindere" og "tabere" og som gør livet til en konkurrence i stedet for et fælles projekt,

Marianne Jespersen, Anders Reinholdt, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Viggo Okholm, Hanne Utoft, Helle Walther og Rikke Nielsen anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Jeg har haft de sødeste drenge med udenlandsk bagrund og nogle der var uden for rækkevidde. De sidste skyldtes meget hjemmet og en anden kultur, de ville ikke noget, var kun på tværs. Der kunne sikkert findes mange undskyldninger, Og man skulle passe på, hvad man sagde, et forkert ord og man blev udråbt som racist. Det var i 80erne. Jeg ville i dag være taknemlig, hvis man havde kaldt en spade for en spade den gang. og handlet derefter. Jeg har oplevet chikanen i tog og på gaden, jeg er så ikke nem at kyse, selv om jeg kun er 1,60 høj, men synes det er ubehageligt.

Nike Forsander Lorentsen, Jørgen Larsen, Henrik Ovesen, Ditte Jensen og Bent Nørgaard anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Nej Dorte S, MF siger det, fordi hun mener det, og har oplevet det og får tilsendt mange mails herom.Men til forskel for de blå DF og Nye borgerlige, ser hun også fremad, og vil gøre noget, bl.a i det nye politi forlig. Der skal reageres første gang med krav og tag i nakken og hjemmet inddrages, skolen også. Og årsag = tage DF vælgere, der er næste ikke flere at tage :)), så det tror jeg ikke har noget med sagen at gøre.

Carsten Hansen

Jan Weber Fritsbøger

Vi ligger meget langt fra hinanden.

I Danmark mener du at det er DF´s skyld og når der ikke er partier med samme massive indflydelse og mediebevågenhed i andre lande, så sidestiller du og tillægger fraktioner den samme magt og indflydelse.
Det er en alt for nem forklaring som nok ikke mange tror på.
Derfor er der da også et massivt flertal i Danmark ,og for den sags skyld, i andre lande, der mener at problemerne er langt mere komplicerede.

Carsten Hansen

Langt de fleste indvandreunge opfører sig ganske normalt, som også et flertal af de "danske" unge".

Den Holdning at det udelukkende er "samfundet skyld", når en for stor andel utilpassede indvandrerdrenge skaber utryghed, er lige præcis det jeg betegner som "selvpineri".

Som det tydeligt fremgår af mine indlæg så tror jeg hverken at den ene eller anden fløj på det politiske spekter har ret meget at byde ind med, når det kommer til reelle løsningsforslag/handling.

Benjamin Bjerre

Det må jo være chokerende pludseligt at finde ud af at teenagedrenge nogle gange opfører sig idiotisk, men jeg kan ikke helt se hvad det har at gøre med deres etniske baggrund.

Marianne Jespersen, Jan Bisp Zarghami, Flemming Berger, Anders Reinholdt, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Thomas Andersen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Bortset fra at MF sikkert mener det hun siger, handler den taktiske logik nok mest om at dæmme op for Nye borgerliges strandhugst på socialdemokratiske stemmer og måske samtidig lette lidt på det åg det kunne blive at skulle være landsmoder en hel valgperiode igennem. Så jeg forstår, med andre ord, godt statsministerens dispositioner. Så må vi bare håbe at de mange ordentlige indvandrere og deres efterkommere forstår at lægge tilstrækkeligt pres på det lille mindretal af unge, som ikke kan opføre sig tilfredsstillende. Nu kan de i hvert fald ikke komme og sige at de ikke har fået en opfordring.

Karsten Aaen og Nike Forsander Lorentsen anbefalede denne kommentar

"Hvad sagen endnu engang viser er, at kongeriget hellere vil finde Prügelknaben frem for at føre en forstandig og proportional diskussion om demografi, migration, flygtningeproblemer, internationale konventioner og indvandring."

Omtrentligt enig i ovenstående (specielt hvis vi føjer udenrigspolitik og økonomisk/militær krigsførsel til emnerækken) - og hvad mere interessant er; hvordan mon den brede, danske befolkning ville se på og tilgå mere overordnede og proportionale debatter/offentlige samtaler, såfremt vore demokratiske strukturer var af mere deltagende og direkte art, end tilfældet har været i de seneste årtier - hvor det indirekte konkurrencedemokrati har fundet fuldstændigt foretræde i den danske demokratidiskurs? Det plejer (men plejer kan selvfølgelig være bortgået) at være sådan med mennesker, at når de involveres/inddrages i væsentlige forhold og beslutninger, så stiger deres interesse, vidensniveau og ønske om at forstå - samt handle hensigtsmæssigt og proportionalt.

Marianne Jespersen, Karsten Aaen, Mikkel Zess, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Rikke Nielsen

Jeg tror Mette Frederiksen snart går efter et valg. Hun har fået så meget medvind efter corona, og det, at hun udskammer indvandrere, som hun gør for tiden, fortæller mig, at hun er ved at lægge op til, at hun, på den korte bane, skal trække så mange stemmer til sig som muligt. Ved et valg.

At hun så dermed ofrer en minoritetsgruppe i "sagens gode tjeneste" er så noget, vi må huske hende på i stemmeboksen.

Og, lodret uenig med dig, Søren Kristensen, det er ikke minoriteters ansvar at stoppe eventuelle ballademagere - det er politiets. Du opfordrer indirekte minoriteter til, at de skal oprette deres eget restssystem, og det kan du bestemt ikke mene!?

Marianne Jespersen, Karsten Aaen, Christian Mondrup, erik lund sørensen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Anne-Marie Krogsbøll, Ruth Sørensen og Malou Lauridsen anbefalede denne kommentar
Malou Lauridsen

Ballade har intet med etnicitet at gøre. Det ved enhver der er blevet tvunget af sin cykel og overkastet med øl i midtbyen når dem i hvidt spiller en fodboldkamp mod dem i gult og man ufrivilligt bliver fanget i mængden.

Så længe danske nyhedsmedier altid fokuserer på det muslimske i en begravelse der overgår forsamlingsbegrænsningerne i coronatider er de skyldige i populisme.

Og hver gang medierne og politikerne bruger ordet “indvandrerdrenge” er de også skyldige i populisme for de har ingen anelse om de omtalte drenge er indvandrede eller ej.

Marianne Jespersen, Karsten Aaen, Flemming Berger, erik pedersen, Thomas Andersen, Eva Schwanenflügel, Anne-Marie Krogsbøll, Ruth Sørensen og Rikke Nielsen anbefalede denne kommentar
Rikke Nielsen

P.S. Og det forkvaklede pensionsudspil, taler også ind i et snarligt valg...

erik pedersen, Eva Schwanenflügel og Malou Lauridsen anbefalede denne kommentar
Malou Lauridsen

Jeg er helt enig. Det lugter af valg. Men hvem stemmer jeg på? Jeg har hørt anekdoter om dengang S var et anstændigt parti men aldrig selv oplevet det. Enhedslisten vil ikke så meget og SF har man vel hørt om men ikke pga. politiske visioner. Jeg er politisk hjemløs..

Flemming Berger, Ruth Sørensen og Rikke Nielsen anbefalede denne kommentar
Rikke Nielsen

Maine Lauridsen, jeg ved heller ikke, hvem der skal have min stemme, Det eneste jeg ved er, at jeg kommer ikke til at stemme på et indvandrerfjendtligt parti: Kan et parti få sig selv til at bruge en minoritet som våben til at skaffe stemmer, kan de finde på hvad som helst.

Så det bliver nok udelukkelsesmetoden...

erik pedersen, Anders Reinholdt, Anne-Marie Krogsbøll, Malou Lauridsen og Ruth Sørensen anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Hvorfor skulle der komme et valg, hun kommer igennem med den pensionsreform, den ændres nok lidt ,så de der bidrager også får lidt indflydelse, men valg, nej det ønsker oppositionen ikke, så der skal nok komme 90 eller flere mandater bag. Og så er vores statsminister, hverken vores mor, vores Mette eller andre øgenavne / kælenavne, hun er landets statsminister og soc. dem formand. og hendes navn er Mette Frederiksen. Og det forpligter, jeg synes , man finder hår i suppen og skyder gråspurve med kanoner. Hun siger ,der er nogle knægte, der ikke opfører sig ordentligt, og det skal de, men man skal snart gå på line og liste sko for ikke at krænke en eller anden mimose. Og igen man er altså nødt til at sige ting som de er.

Egon Stich, Nike Forsander Lorentsen, Jørgen Larsen og Henning Kjær anbefalede denne kommentar

" Jeg er politisk hjemløs.."

Denne partipolitiske hjemløshed er udbredt, og beskriver først og fremmest at de danske partier for hovedpartens vedkommende er blevet stedse mere optaget af de parlamentariske magtspil end af deres vælgeres behov/ønsker; de har øget magtdistancerne, engageret sig i NPM og djøfisering samt adapteret en konsensus om konkurrencestatens, vækstens og neoliberalismens nødvendigheder/uundgåeligheder.

Overalt hører vi elitepolitikere 'være optagede af' at 'nå ud' til de befolkninger, de ved en fejltagelse? leder og ikke repræsenterer, mens vi samtidig kan se dem rykke længere og længere bort, mens de spiller matador og stratego om vælgertække og diskursive genialiteter.

Politik er meget, mangt og meget mere, end det primitive konkurrencedemokratis banaliseringer udi parlamentarisme og governance - og det er vore konkurrencedemokratiske politikerelite og de samarbejdende medier, som gør sig hjemløse i de samfund, hvis interesser og behov, de ellers forfatningsmæssigt skal tjene på demokratisk vis. Det er kun et demokratisk sundhedstegn, når mennesker oplever fremmedgørelse overfor vort reaktionære, politiske teater.

hannah bro, Karsten Aaen, Egon Stich, Mikkel Zess, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Anne-Marie Krogsbøll og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Jørgen Mathiasen

@Fru Walther
Der er mennesker udenfor Danmark, som synes, at der føres en debat i en ualmindelig grov tone i kongeriget, og andre som vender øjne over, at den socialdemokratiske ordfører giver udenlandske forskere, rådgivere og konsulenter råd om, at de skal sætte dannebrog i lagkagen og støtte et fodboldlandshold, der ikke kan vinde en turnering.

Udtrykket »mimose« synes jeg ikke er særligt velvalgt, men der er noget jeg gerne vil udtrykke min tilfredshed med, og det er vist ikke for mimoser: Det er lykkedes for Socialdemokratiet at hente ikke så få stemmer blandt faglærte ufaglærte (tilbage) fra DF. Det er sket ved at kopiere DF, men efter valget var der ikke et blåt alternativ til en rød regering. Det er et og andet socialdemokratisk parti i Europa, som skulle kigge på det. Så håber vi bare, at S i DK er i stand til at holde balancen uden at kaste sig ud i øvelser, som også gør en rød regering umulig.

Rikke Nielsen

Helle Walther

"...men man skal snart gå på line og liste sko for ikke at krænke en eller anden mimose...."
I din kontekst er jeg glad for at være en mimose ;-)

Eva Schwanenflügel og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Rikke Nielsen

Helle Walther

"Hvorfor skulle der komme et valg..."
Fordi hun er ude at stemmeoptimere lige nu... f.eks. omfatter pensionsudspillet en speciel udvalgt del af stemmehavet - ligeså de indvandrerfjendtlige udtalelser, og derudover regner hun med, at kunne udnytte, at hun står flot i meningsmålingerne med baggrund i hendes (udmærkede) håndtering af coronakrisen (i foråret)... og skal hun udnytte corona, skal det være snart - inden folk glemmer...

Karsten Aaen, Eva Schwanenflügel og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Jørgen Mathiasen

Og i Sverige hvor man aldrig har ført en hård tone, der er problemerne endnu større.
Lad blot folk lede efter nemme forklaringer; Disse får dog nok aldrig indflydelse på de reelle løsninger.
Skal der findes løsninger så skal de nok findes blandt partierne SF-S-V og C. Ellers kommer der nok ikke til at ske en hujende fis.
Det ser ikke nemt ud ; Støjberg er nok den største stopklods for seriøse handleplaner i de fire partier. Men så langt fra nok den eneste af slagsen. Der skal gives og tages hvis vi skal væk fra B-Ø og Å´s "Alt er samfundets skyld" (og DF`s), samt DF og NB´s tosserier hvor alle indvandrere slås over én kam.

Morten Pedersen, Erik Fuglsang og Bent Nørgaard anbefalede denne kommentar
Rikke Nielsen

Carsten Hansen, det kan godt være, at det officielle Sverige ikke fører en hård tone, men jeg ser det som en reaktion på, at der historisk er store højreekstremistiske (nazistiske) grupperinger i landet, og at det er dem, det officielle Sverige reagerer på/forsvarer sig imod. Dette betyder så også, at os udefra helt misforstår situationen og tror de er svage ift. indvandring.

Marianne Jespersen, Karsten Aaen, Eva Schwanenflügel og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Rikke Nielsen

Alle har lov til at have deres teorier og påstande.
Jeg tror ikke på det du tror på.

Det er statsministerens brug af ordet 'indvandrerdrenge', der er problematisk. Drenge der er født og opvokset her i landet er ikke 'indvandrerdrenge' men danskere. Der ligger en ansvarsforflygtigelse i at bruger det udtryk. Det er underforstået, at der er tale om personer, der har tages deres dårlige 'kultur' med her til landet, og det ikke er noget som vi danskere har noget medansvar for. Dårligt tilpassede unge af alle etniciteter som er opvokset her i landet har vi alle et medansvar for at gøre til velfungerende borgere

Nina Hermanson, Maj-Britt Kent Hansen, Malou Lauridsen, Marianne Jespersen, Carsten Munk, Karsten Aaen, Christian Mondrup, Jan Bisp Zarghami, Viggo Okholm, Flemming Berger, Anders Reinholdt, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Thomas Andersen, Jørgen Mathiasen, Ruth Sørensen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Der er seriøse problemer i mange indvandringslande med utilpassede indvandrerunge.
Ikke at disse udgør et flertal, så langt fra, men ikke desto mindre store problemer.

Det er for bekvemt at finde en enkelt årsag hos den etnisk oprindelige befolkning, varierende fra land til land, og skyde hele skylden på den.
Det er for søgt.

Årsagssammenhænge er oftest flere og sværere at udrede end den der forsøges pseudo-forklaret i visse dele af det politisk spekter.

- Ghettoisering.
- Manglende sprogtilegnelse.
- Integrations-uvillighed.
- Drengebørn der sættes op på en piedestal og må alt.
- Traumer fra Hjemlandet.
- Hård tone.
- Frasortering på arbejdsmarkedet.

Kan f.eks. være ingredienser der kan spille ind i mange tilfælde, uden at alle absolut skal spille ind i alle tilfælde.

Eva Schwanenflügel

Tryghedsfonden har gennemført tryghedsmålinger siden 2004. Derfor har de ret godt styr på, hvilke steder, utrygheden trykker, så at sige.

"Analysen viser, at danskernes tryghed samlet set ligger stabilt over perioden, men at de forhold, der styrker og svækker befolkningens tryghed, har ændret sig under corona-krisen. Flere er blevet utrygge for at miste jobbet eller for sygdom i familien. Til gengæld er danskerne blevet mindre utrygge for kriminalitet over en bred kam."

Tryghedsmåling 2019 - 2020
https://www.tryghed.dk/viden/tryghedsmaalinger/download-tryghedsmaaling-...

Flere var utrygge over kriminalitet FØR coronakrisen ramte, og mente at vide, at især indbrud og vold var stigende, selvom det modsatte er tilfældet; faktisk er begge områder halveret siden 2009.

Det var på dette tidspunkt, Socialdemokratiet lavede deres planer om en politireform, der indebar at man bl.a. ville sætte ekstra 300 overvågningskameraer op over hele landet, efter politiets forgodtbefindende.

Desuden fik politiet adgang til alle landets i forvejen kæmpe arsenal af private og offentlige kameraer 'in real life', og regeringen har været 'åbne' for brugen af den kontroversielle ansigtsgenkendelses-teknologi.

(Flere store tech-virksomheder er nu stoppet med at lave eller sælge denne teknologi, fordi der har været alt for mange eksempler på misbrug)

Nick Hækkerup taler på newspeak om "tryghedskameraer", med Erasmus Montanus-logik om at "overvågning giver mere frihed", og nu vil han gudhjælpemig også have en dansk pendant til FBI, en helt ny politikreds:

Nick Hækkerup vil lave ny stor politikreds: Drømmer om et dansk FBI"
https://www.dr.dk/nyheder/politik/haekkerup-vil-lave-en-ny-stor-politikr...

Al denne magt skal naturligvis retfærdiggøres, hvad der også er blevet forsøgt, fx i flere taler i Folketinget.
Men så kom coronavirus, og folks utryghed kom til at handle om helt andre ting, som beskrevet ovenfor.

Men vi har jo altid muslimerne, eller "indvandrerne", der som nævnt i en kommentar længere oppe faktisk er danske.

Men de er ikke lige så danske som OS.
Og derfor skal de hænges ud og kanøfles som skrækeksempler, nu også som smittebærere, tog-vandaler og vaskekælder-spøgelser, (Mette F)

Jakob Ellemann er også kommet med som rosinen i pølseenden.
Nu med udvisning som overbud på overvågning, (S) tvangsindlæggelser, (Støjberg) fodlænker, (DF)
had-kampagne på SOME, (NB) samt andre kreative idéer.
(Man skulle jo nødig blive overskygget af sin næstformand eller statsministeren..)

Venstre vil give politiet flere midler overfor 'utilpassede indvandrere'
https://www.dr.dk/nyheder/politik/venstre-vil-give-politiet-skrappere-mi...

Den onde cirkel speeder op, og vores allesammens corona-commander in chief, Mette Frederiksen, er hoppet med på vognen.

Splitting virker altid.
(Fremfor sociale initiativer og løsninger - de koster jo penge !!)

Og vi er durk på vej mod en politistat.
Med befolkningen som villige får.

Marianne Jespersen, Carsten Munk, Karsten Aaen, Anne-Marie Krogsbøll, René Hansen, Flemming Berger, Jørgen Mathiasen, erik pedersen, Ebbe Overbye og Thomas Andersen anbefalede denne kommentar
Thomas Andersen

Gad vide hvor mange hvide der må være i en indvandrergruppe?

Det er jo åbentlyst ikke nok at være dansker. Farven skal også helst passe.

Maj-Britt Kent Hansen, Marianne Jespersen, Anne-Marie Krogsbøll, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Rikke Nielsen
22. august, 2020 - 12:37:
"Jeg tror Mette Frederiksen snart går efter et valg."

Det gør hun.
Men det er ikke et folketingsvalg, det er kommunalvalget til næste år.

Jeg tror, Mette F kommer igennem med Arne-ordningen, politiforliget og de grønne skatter med de forskellige flertal hun kan danne med både venstrefløjen og højrefløjen.
Der er alt for mange gode muligheder..
Ingen grund til at sætte det hele på spil midt i en pandemi.

Karsten Aaen, Helle Walther og Jørgen Mathiasen anbefalede denne kommentar

Overvågning giver mere frihed! Det kan enhver idiot da se! Ja netop!

Flemming Berger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Irene Clausens

God leder

Christian Mondrup og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Henning Kjær

Medierne skal holde op med at kalde MF for landsmoder. Hun er statsminister.
Først skal politikere have kaldenavne/øgenavne/kælenavne, så skal de leve op til kælenavnene og derefter skal de skæres ned med øgenavne.

Eva Schwanenflügel, Hanne Utoft, Carsten Hansen, Helle Walther, Nike Forsander Lorentsen, Jane Doe, Fam. Tejsner og Bjørn Pedersen anbefalede denne kommentar
Malou Lauridsen

Og hvorfor er det at jeg skal føle mig politisk hjemløs på venstrefløjen?

Er det virkeligt så svært at få opbakning til et parti der er pro-EU, både børne- og ældrevenligt, forstår vigtigheden af at stoppe udhulingen af velfærdsstaten så arbejderen stadig kan leve et anstændigt liv, er humanistisk på flygtningeområdet uden at være en gavebod for midlertidige indvandrere, integrationsvilligt, tør italesætte støtte til Kurdistan, Tibet og Palæstina og samtidig har bæredygtige ambitioner (gerne med offentlige støttekroner til de gode idéer der er dyre i opstarten)?

Er jeg bare en forkælet næsten 0’er der ikke har fattet at kun populisme, motorveje og lavere boligskatter har salgspotentiale i den politiske verden?

Karsten Aaen, Jane Doe, Bjørn Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Sider