Leder

Festen har en afspændende funktion, som vi bør anerkende og hylde

At feste står ofte nederst på listen over livsnødvendigheder – ikke mindst under en krise. Men det er i festen, man for en nat kan glemme krisen og den tilstand, verden i det hele taget er i. Det skal vi huske, når de sundhedsmæssigt begrundede tiltag igen bliver ophævet
På tirsdagens pressemøde opfordrede Magnus Heunicke til at lukke private fester ned klokken 22.

På tirsdagens pressemøde opfordrede Magnus Heunicke til at lukke private fester ned klokken 22.

Katrine Bælum

16. september 2020

2020 har været et trist år at være ung i. I foråret blev Danmark lukket ned, i sommer blev festivalerne aflyst og bedst som der var ved at ske en gradvis genåbning, skal nattelivet i hovedstadskommunerne nu lukke klokken 22.00 – det fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke på tirsdagens pressemøde, hvor han også opfordrede til at lukke private fester ned klokken 22.

Statsminister Mette Frederiksen skrev på Instagram, at vi ikke kan have, »at det fortsætter med fest i nattelivet i København, som vi har set den seneste tid.«

Samtidig ønsker Københavns overborgmester Frank Jensen, at butikkerne skal stoppe med at sælge alkohol kl. 20.00 i særlige områder byen:

»Festen i gaden har simpelthen taget overhånd,« sagde han til TV 2. Han foreslår også, at støjvagter og parkbetjente skal kunne uddele bøder til dem, som larmer og sviner i byen. Frank Jensens festbegrænsede forslag er ikke begrundet med coronasituationen, men med uro og svineri i byen generelt. Med andre ord er det svært at feste i Danmark ikke mindst i hovedstaden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ja - og menneskeheden danser som bekendt i gaderne til deres egen undergang.

/O

Liselotte Paulsen, Dorte Haun Nielsen, Erik Nissen, Kirsten Lindemark, Jan Weber Fritsbøger, Gitte Loeyche, Marie Vibe, Peter Beck-Lauritzen, Jens Christensen, Arne Albatros Olsen, Anne-Marie Krogsbøll og Philip B. Johnsen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

For nogen er kærlighed til ‘vores‘ børn og ‘vores’ unge slet ikke afhængig af Covid-19, de menneskeskabte klimaforandringer eller kapitalismen og dennes politikere, der forhindre effektiv handling på de eksistentielle akut handlingskrævende opgaver, det er kærlighed og ansvar hver eneste dag.

KÆRLIGHED TIL ‘VORES’ UNGE.
I Island betyder kærlighed, at unge under 12 år skal være inde efter klokken 20.
For unge under 17 år gælder det først fra klokken 22.
Forældrepatruljer sikrer, at de unge går hjem.

Randi Christiansen og Jan Weber Fritsbøger anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Ja, det er synd for de unge, men hver ting til sin tid.

Er de unges behov for fest mere legalt end nogle etniske gruppers behov for begravelsesritualer? Sidstnævnte kan man jo f. eks. ikke bare udsætte.

Er de unges behov for fest mere legalt end omsorgen for deres helbred?

Er de unges behov for fest mere legalt end sårbare gruppers håb og ønsker om at få lov at leve lidt længere?

Er de 10 %'s behov i det hele taget vigtigere og mere legale end resten af samfundets?
"Hvis vi »lukker hårdt ned» for begivenheder i det offentlige rum nu, så kan vi til gengæld få lov til at fortsætte med vores liv på arbejdspladserne, i hjemmet og på skolerne.
Det er den ubehagelig byttehandel, som det danske samfund kommer til at acceptere, hvis vi skal holde virussen stangen og undgå endnu en hård nedlukning, sådan som det nu sker rundt omkring i verdenen.
Sådan lyder beskeden fra den internationalt anerkendte danske pandemiforsker Lone Simonsen, Roskilde Universitet.
»De store sociale begivenheder må bare vente, til der kommer en vaccine eller bedre behandlingsmuligheder«, siger hun."
https://politiken.dk/indland/art7924994/%C2%BBVi-skal-bare-stoppe-de-10-...

Liselotte Paulsen, Hans Aagaard, Erik Nissen, Kirsten Lindemark, Carsten Wienholtz, Arne Albatros Olsen, Rolf Andersen, Gitte Loeyche, Heidi Larsen, Tommy Gundestrup Schou, Hans Larsen, Henriette Bøhne, Jane Nielsen, Marie Vibe, Peter Beck-Lauritzen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Jørn-Erik Rasmussen

Undskyld - men med tilståelse af at proportionerne er sat lidt ud af spil - så er det en omgang mageløst vrøvl. Der udvises pt en absolut hensynsløshed og intolerance af et egennytte/lystmaximerende mindretal af unge - som ser stort på de indlysende risici der pt er til stede for alle.
Also hier müssen wir klartext reden, som man ville sige sydpå.
Vi må passe på både hinanden og os selv.

erik brandt, Liselotte Paulsen, Hans Aagaard, Erik Nissen, Inge ambrosius, Erik Nielsen, Kirsten Lindemark, Carsten Wienholtz, Rolf Andersen, Jan Weber Fritsbøger, Henning Kjær, Egon Stich, Heidi Larsen, Tommy Gundestrup Schou, Birgit Kraft, Anne-Marie Krogsbøll, Hans Larsen, Jane Nielsen, Marie Vibe, Peter Beck-Lauritzen og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar

Danske unge har rekord i druk. Hvis de kunne feste som i andre lande, ville det, muligvis, ikke være så stort et problem
Mvh Hanne Pedersen

Liselotte Paulsen, Erik Nielsen, Kirsten Lindemark, Randi Christiansen, Rolf Andersen, Gitte Loeyche, Eva Schwanenflügel, Birgit Kraft, Anne-Marie Krogsbøll og Jane Nielsen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Et par ord fra en raskmeldt covid-19 smittet ungt menneske, kunne måske lette forståelsen hos de unge utålmodige fest-aber!

Liselotte Paulsen, Kirsten Lindemark, René Arestrup, Rolf Andersen, Jan Weber Fritsbøger, Niels Jakob Filt Kristensen, Heidi Larsen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar

Covid 19 er en gave til ungdommen i den forkælede vestlige verden, som aldrig har mødt alvorlige livstruende kriser. Det er nu de får mulighed for at opleve at der er noget, der er større end dem selv - at samfundssind og fællesskab er af betydning i andet end skåltaler. Det er nu der er mulighed for at vise og videreudvikle solidaritet. Det er samtidig nu, at de med innovative og fornyende ideer kan være med til at udvikle fællesskaber omkring natur og bæredygtighed i stedet for druk og tomt forbrug.(det gælder nu ikke kun unge) Come on !

Liselotte Paulsen, Erik Nissen, Erik Nielsen, Kirsten Lindemark, Arne Albatros Olsen, Rolf Andersen, Jan Weber Fritsbøger, Gitte Loeyche, Maria Francisca Torrezão, Hans Larsen, Kim Vildnis, Heidi Larsen, Peter Beck-Lauritzen, Torsten Jacobsen, Birgit Kraft, erik pedersen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Christian De Thurah

“Det er i festen, man for en nat kan glemme krisen og den tilstand, verden i det hele taget er i.” Ja, og det er lige præcis det, der er problemet!

Hans Aagaard, Erik Nissen, Anne-Marie Krogsbøll, Maj-Britt Kent Hansen, Erik Nielsen, Kirsten Lindemark, Rolf Andersen, Jan Weber Fritsbøger, Gitte Loeyche og Henning Kjær anbefalede denne kommentar

@Peter Beck-Lauritzen: "Et par ord fra en raskmeldt covid-19 smittet ungt menneske, kunne måske lette forståelsen hos de unge utålmodige fest-aber! "

HELT enig, og nu hvor vi har kæmpet mod Corana i lidt mere end et halvt år, begynder vi også at se senvirkningerne af sygdommen. I starten troede vi, at det - for unge raske mennesker - 'blot' ville betyde et par uger eller tre i sengen. Det har nu vist sig at efterfølgerne af sygdommen er temmelig invaliderende - også for unge.

Og de unge besøger forhåbentlig (eller ikke !) deres bedsteforældre ?

Nå, men lige siden Sokrates har ungdommen været uforstandig ;)

Liselotte Paulsen, Peter Beck-Lauritzen, Anne-Marie Krogsbøll og Kirsten Lindemark anbefalede denne kommentar
Kirsten Lindemark

Mon ikke vi nu får ris til egen r.. og ser resultatet af en “forhandlingsgeneration”, hvor en stor del ikke kender til behovsudsættelse eller har hørt sætningen: “Nu gør du bare, som der bliver sagt”!

Liselotte Paulsen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Festen har en afspændende funktion, som vi bør anerkende og hylde. Sådan lyder artiklens overskrift.

Tja, måske afspændende for den, der er til festen, men ikke nødvendigvis for naboen.

Der er i de senere år opsat altaner på mange ejendomme. Nogle festende unge opholder sig på altaner. Måske for at ryge.

Men hvorfor i alverden skriger de himmelhøjt i timevis? Længe efter både kl. 22 og kl. 24. Er det virkelig afspændende?

Ja, hvorfor skriger de sådan?

Hvorfor skal man lige afprøve grænserne i en fest - godt beruset? Der er nok af vigtigere grænser at afprøve - helst i ædru tilstand.

Liselotte Paulsen, Anne-Marie Krogsbøll og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar

"Når festivaler, privatfester og koncerter er aflyst eller begrænsede, er det ikke urimeligt at acceptere lidt støj fra en udendørs sammenkomst, hvis coronareglerne i øvrigt overholdes." skriver Villesen - han bor helt åbenlyst ikke lige ved siden af Nørrebroparken eller et af de andre hotspots, hvor festen foregår!

Maj-Britt Kent Hansen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar