Leder

Lærerne skal klædes bedre på til obligatorisk seksualundervisning på skolerne

Den obligatoriske seksualundervisning har været på skoleskemaet i 50 år. Men lærere føler sig fortsat dårligt klædt på til undervisningen i seksualliv, og 40 procent af eleverne føler, at seksualundervisningen er ubrugelig. Det er på tide at styrke indsatsen ved at lære lærerne, hvordan de underviser unge i seksualliv
Det er på tide at gøre seksualundervisning obligatorisk på læreruddannelserne og prioritere seksualundervisning på skoleskemaet.

Det er på tide at gøre seksualundervisning obligatorisk på læreruddannelserne og prioritere seksualundervisning på skoleskemaet.

Finn Frandsen

Indland
30. september 2020

Seksualundervisning har været obligatorisk på de danske skoleskemaer i 50 år, hvilket blev markeret tirsdag, hvor en række eksperter var inviteret til høring på Christiansborg for at gøre status over, hvilken betydning seksualundervisningen har haft i et historisk perspektiv. Derudover skulle de diskutere fagets fremtid.

Da Folketinget i maj 1970 vedtog loven om obligatorisk seksualundervisning i folkeskolen, var det meningen, at børnene allerede fra første klasse skulle undervises i blandt andet »kønsorganernes indretning og funktion, kønsmodning, menstruation, pollutioner, kønsakt og undfangelse«.

Desværre viser undersøgelser, at fire ud af ti 15-24-årige finder den seksualundervisning, de har modtaget i skolen, helt eller delvist ubrugelig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Seksualundervisningen har en fuldkommen naturlig plads på skemaet i biologi i 7. klasse. Nå, de naturvidenskabelige fag er afløst af noget, der hedder 'Natur og teknik'? Jamen, skulle vi så ikke rulle det tilbage til nogle oplysningsfag, der rent faktisk leverer kendskab til naturen og naturlovene på alderssvarende klassetrin?

erik pedersen, Claus Nielsen og Egon Stich anbefalede denne kommentar