Leder

Lærernes nye formand skal skabe fred, så udviklingen af den gode skole igen kommer i fokus

Lærernes nye formand Gordon Ørskov Madsen må skabe fred internt blandt lærerne, mens politikerne må give folkeskolen nogle friheder, så der igen kan blive tid til at fokusere på det vigtigste: Elevernes læring og trivsel i skolen fremfor
Den 54-årige Gordon Ørskov Madsen overtager posten som formand for Danmarks Lærerforening, efter at  Anders Bondo Christensen er gået af.

Den 54-årige Gordon Ørskov Madsen overtager posten som formand for Danmarks Lærerforening, efter at  Anders Bondo Christensen er gået af.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Indland
25. september 2020

Danmarks Lærerforening (DLF) har fået ny formand. Den 54-årige Gordon Ørskov Madsen overtager posten fra Anders Bondo Christensen, der har stået i spidsen for lærerne igennem hele 18 år. Med en ny arbejdstidsaftale i hånden, som for tre uger siden blev stemt igennem af godt 67 procent af lærerne, står lærernes nye formand med en unik mulighed for at få genoprettet det samarbejde om skolen, som blev slået i stykker af lærerkonflikten i 2013.

Og samarbejdet om at lave en god skole var da også det, som Gordon Ørskov Madsen fremhævede torsdag i P1 Morgen, efter at han blev valgt med et knebent flertal onsdag aften på DLF’s kongres. Også i den nye arbejdstidsaftale står samarbejdet centralt, for lærerne får ikke med aftalen nogle eksakte timetal på deres arbejdstid. Lærerne får til gengæld mere overblik over deres arbejdstid og krav på sammenhængende forberedelsestid.

Men manglen på håndfaste krav betyder, at der stadig er et stort mindretal på godt 11.000, der stemte nej til aftalen. Det svarer til knap hver fjerde af de stemmeberettigede medlemmer af lærerforeningen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Gordon Ørskov er suverænt kompetent, men problemet er ikke at bilægge en intern konflikt,som lederen antyder. Problemet er at lærernes arbejdstid stadig ikke er fornuftig og at politikere sanktioneret af medierne inklusive Information konsekvent taler lærerne ned ( jf. sidste uge . kronik om " de dovne lærere" ) Man kunne lige så vel tale om de dovne journalister, som blot bevidstløst reproducerer fordomme.

Steen K Petersen, Keld Skovmand, Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel, Lars Madsen, Ulla Søgaard og jørgen djørup anbefalede denne kommentar