Leder

Jo, der er problemer på RUC. Men RUC’ernes kreativitet og tværfaglighed er der stadig brug for

Roskilde Universitet har problemer, og de skal løses, men den RUC-bashing, som især Berlingske har ført an i, er misforstået. Vi har behov for den kreativitet og tværfaglighed, som RUC’erne besidder, hvis vi vil forberede vores unge på et arbejdsmarked under stadig hastigere forandring
Det er et krisetegn, at de studerende på RUC vælger at tage deres kandidatuddannelse på andre universiteter af frygt for at blive ramt af ledighed, når de er færdige med studierne.

Det er et krisetegn, at de studerende på RUC vælger at tage deres kandidatuddannelse på andre universiteter af frygt for at blive ramt af ledighed, når de er færdige med studierne.

Emilie Lærke Henriksen

Indland
8. september 2020

»RUC er et fejlslagent universitet,« lød overskriften på en leder i Berlingske i slutningen af august.

Og så fik Roskilde Universitet ellers ikke for lidt: RUC har siden starten af 1970’erne haft problemer med marxisme og har »leveret sjask hele vejen igennem«, hed det. Avisen hævdede desuden, at der ikke stilles tilstrækkeligt høje faglige krav, og at alle består, og råbte på både censorkorps, ministeren og lukning af RUC, hvis der ikke sker forbedringer.

Det var hårde ord, og i hvert fald hvad angår beskyldningen om, at fagligheden på RUC ikke er høj nok, usandt, lød svaret fra censorerne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens christian jacobsen

Ved ikke om der er opgørelser over forskerpræsentationer fra danske universiteter, men det er mit klare indtryk at RUC-forskere er hyppigere citerede i medierne end forskere fra andre universiteter. Mon ikke dygtige forskere skaber dygtige kandidater? Fat mod RUC. Det går over..

H. Kühl og Marianne Rosendahl Erichsen anbefalede denne kommentar

"RUC’s problemer handler også om image, som den studerende antyder."

Danmarks problem (blandt flere andre) er formentligt at et universitet, som i nogen grad fremviser symptomer på at udviklingen i Danmark (og mange andre steder) handler om at skabe sig et populært image, om at leve op til forretningsmæssige konkurrenceparametre og om at tilpasse sig en stadig mere konform samfundsorden, gøres til genstand for kritisk granskning og partikulær bashing, mens f.eks. erhvervslivsdiskursen om et 'arbejdsmarked i stadig hastigere forandring' slet ikke diskuteres.

Flemming Berger, Ole Henriksen, Thomas Østergaard, Sigstein Oecologicus, Steen Vestergaard, Erik Winberg og Torsten Jacobsen anbefalede denne kommentar

Den socialdemokratiske drøm om at alle skulle have en 'højere' uddannelse er gået i opfyldelse på godt og ondt. Nu mangler vi blot at alle får en uddannelse til gavn for fællesskabet frem for selvrealisering.