Leder

Hjælpepakken til de ph.d.-studerende er tiltrængt, men langtfra nok

Hjælpepakken på 18 millioner kroner til de ph.d.-studerende er utilstrækkelig i forhold til at håndtere alle forsinkelserne som følge af coronakrisen. Som samfund risikerer vi at gå glip af den viden, vi har investeret i, hvis ph.d.’erne ikke har midler til at færdiggøre deres projekter
Marie Meier er ph.d.-studerende på Københavns Universitet og er en af dem, der er berørt af forsinkelse på grund af coronakrisen og dermed manglende finansiering, som tidligere beskrevet i Information. Derfor er der brug for en større økonomisk håndsrækning end den, den seneste hjælpepakke lægger op til, skriver journalist Louise Schou Drivsholm i denne leder.

Marie Meier er ph.d.-studerende på Københavns Universitet og er en af dem, der er berørt af forsinkelse på grund af coronakrisen og dermed manglende finansiering, som tidligere beskrevet i Information. Derfor er der brug for en større økonomisk håndsrækning end den, den seneste hjælpepakke lægger op til, skriver journalist Louise Schou Drivsholm i denne leder.

Emilie Lærke Henriksen

Indland
30. oktober 2020

De danske ph.d.-studerende er blevet hårdt ramt af coronakrisen og samfundsnedlukningen i foråret. Mange er forsinkede – eksempelvis som følge af aflyste eller udsatte laboratoriebesøg, udlandsophold eller feltarbejde.

En nylig undersøgelse fra Dansk Magisterforening, som Information har skrevet om, viste, at hele 91 procent af de ph.d.-studerende på landets universiteter ikke havde fået deres forlængelse finansieret.

For i modsætning til mange andre faggrupper har ph.d.’erne ikke fået en politisk håndsrækning til at finansiere deres forsinkelser.

I hvert fald ikke før nu.

I den hjælpepakke, alle folketingets partier på nær Liberal Alliance og Dansk Folkeparti i denne uge blev enige om efter lange forhandlinger, er der for første gang afsat midler til de coronaramte unge forskere. Der er tale om 18 millioner kroner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her