Leder

Rune Lykkeberg: Frank Jensens fald er det gamle regimes fallit og en kulmination for #MeToo i Danmark

Når en magtfuldkommen overordnet som Frank Jensen ikke bliver draget til ansvar og i årtier kan slippe afsted med forulempelser af underordnede, er den brutale offentlige afsløring den eneste metode, som kan drage ham til ansvar
Frank Jensen (S) meddelte på et pressemøde i dag, at han stopper som næstformand i Socialdemokratiet og overborgmester i Københavns Kommune.

Frank Jensen (S) meddelte på et pressemøde i dag, at han stopper som næstformand i Socialdemokratiet og overborgmester i Københavns Kommune.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indland
20. oktober 2020

Det er brutalt og ubehageligt, når ansete og velkendte offentlige personer pludselig bliver afsløret og udstillet som vedtagne dumme svin.

#MeToo-bevægelsen kan i alliancen mellem stærke moralske krav og sensationalistiske tabloidmedier udarte sig til en gabestok uden retsproces, hvor autoriteter med ét bliver til syndere. Det er ikke et argument imod bevægelsen, men en påmindelse om, at #MeToo ikke må forfalde til vilkårlig udskamning baseret på rygter. Og det sætter en præmis for, hvordan den bevarer sin legitimitet som en bred, berettiget og påtrængende frigørelsesbevægelse.

Men der er så også tilfælde, hvor de, der har magten, bruger den til at dække over deres egne forulempelser. Til at holde det skjult, som ville blive en skandale, hvis det blev åbent, og til at skabe en kultur, hvor magtfulde kan befamle og rage på de underordnede, som det passer dem, og hvor underordnede ikke har frihed og sikkerhed til at beskytte sig selv. Det kan være ekstremt ubehageligt og brutalt at være underordnet i sådan en kultur.

Grotesk selvforsvar

Dette synes at have været tilfældet med Københavns forhenværende overborgmester og Socialdemokratiets forhenværende næstformand, Frank Jensen.

Hans offentlige forklaringer søndag aften efter afsløringer af seksuelle krænkelser i Jyllands-Posten står som monument over et gammelt regime, som med skamløs manipulation kæmpede for at opretholde sig selv.

Jensen hævdede, han ikke vidste, at det, han havde gjort over for kvinder i tredive år, var forkert. Den nye #MeToo-bevægelse havde lært ham, sagde han, at han »havde været en krænker«. Han ville nu tilgives og være med i kampen mod den sexistiske kultur, sagde han. Som om det er en ny erkendelse, at en overordnet ikke skal tage på og slikke på underordnede kvinder, der absolut ikke ønsker det.

Det er værd at huske på, at det faktisk lykkedes Jensen at vinde opbakning fra Socialdemokratiet i København på dette groteske selvforsvar. Og når en magtfuldkommen overordnet bliver ved med at slippe afsted med det, og når de interne institutioner ikke kan forsvare de underordnede, og når systemet på trods af afsløringer og klagesager ikke korrigerer sig selv, så er den brutale offentlige afsløring den eneste metode til at drage ham til ansvar. Så skal det lukkede politiseres ved at blive gjort åbent og krænkeren udstilles.

Frank Jensens fald er det gamle regimes fallit, det er en sejr for de unge kvinder, som sagde fra, og en foreløbig kulmination for #MeToo-bevægelsen i Danmark.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Niels Johannesen

Vi har skabt et monster - man aner at dette også er ved at gå op for de progressive mænd...

jan sørensen, Ulla Nygaard og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar
René Tholander

Information har også meldt sig under kampagnejournalistikkens faner. Måske man skulle skæve lidt til svenske journalisters efterrationalisering ovenpå deres metoo-bølge: Alle journalistiske dyder blev glemt, fordi alle havde valgt side.

sys jensen, Helle Walther, Frank Hansen, jan sørensen, Lisbeth Glud, Mads Kjærgård, Torben Burkal, Sten Dokkedahl, Anina Weber, Ebbe Mortensen, Lone Gravgård, ulrik mortensen, Jan August, Ervin Lazar, Steen K Petersen, Hans Larsen, Dennis Tomsen, Anders Reinholdt, Hans Aagaard, Ole Frank, Finn Bendixen, Helga Westergaard, René Arestrup og Jens Christensen anbefalede denne kommentar
René Arestrup

'#MeToo-bevægelsen kan i alliancen mellem stærke moralske krav og sensationalistiske tabloidmedier udarte sig til en gabestok uden retsproces, hvor autoriteter med ét bliver til syndere. Det er ikke et argument imod bevægelsen, men en påmindelse om, at #MeToo ikke må forfalde til vilkårlig udskamning baseret på rygter. '

Tak Rune Lykkeberg. Det er vederkvægende med lidt begavet refleksion midt i noget, som har potentiale til at udvikle sig ualmindelig grimt....

Ole Frank, Erik Pedersen, Lisbeth Glud, Christian Mondrup, Ole jakob Dueholm Bech, lars søgaard-jensen, Kaare Hammershøy, Benta Victoria Gunnlögsson, Ejvind Larsen, Per Torbensen, Lars Eriksson, Steen K Petersen, Jacob Schmidt, Lone Gravgård, ulrik mortensen, JØRGEN ARBERG, Jan August, Torben K L Jensen, Ole Henriksen, Jane Jensen, Dennis Tomsen, Arne Thomsen, Karen Grue, Per Langholz og René Tholander anbefalede denne kommentar
René Arestrup

...Og i øvrigt, den største og mest skræmmende gabestok er de sociale medier...

Nette Skov, Benta Victoria Gunnlögsson, Helle Walther, Ole Frank, Lisbeth Glud, Ole jakob Dueholm Bech, Carsten Munk, lars søgaard-jensen og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar
René Tholander

@René Arestrup Ja mega klogt afsnit af lederen - men hovedkonklusionen er jo det modsatte.

Kaare Hammershøy, Ete Forchhammer og Tina Peirano anbefalede denne kommentar
René Arestrup

@René Tholander
Jeg er desværre ude af stand til at læse hele kommentaren, men i så fald vil jeg opbløde min uforbeholdne tak og blot konstatere, at RL indledte godt...:-)

Ole Frank, Ole jakob Dueholm Bech, Kaare Hammershøy og Steen Bahnsen anbefalede denne kommentar
Kristian Jensen

Overskriften lover nok mere end den kan bære. Frank Jensen blev afsløret i at være en ulækker gris, men at han skulle være det gamle regime, som har spillet fallit eller at Metro går sin sejers gang er nok mere ønske tænkning end realiteter. Frank var for klam, de unge damer skulle bare have sagt til noget før, så have han ikke fået lov at forulempe så mange. Problemet er i virkeligheden to delt. Dels at Frank er ulækker og dels at for mange krænkede har fundet sig i for meget måske i håb om at positionere sig i deres parti. I politik må man ty til journalisterne til hjælp, for det er folkeopinionen der ansætter politikerne, i andre brancher hjælper journalisme nok ikke så meget. Der er det måske fagforeningen man skal have fat i.

Ejvind Larsen, Mogens Holme, Alvin Jensen, Michael Hansen, Birte Pedersen og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Kristian Jensen, hvis du fulgte med, ville du vide, at 'de unge damer' fra begyndelsen har klaget over ham, men at der ikke er blevet fulgt op på det fra partiet.

Nette Skov, Estermarie Mandelquist, ingemaje lange, Hanne Ribens, David Zennaro, Anders Olesen, J J DM, Joy Nitav, Ejvind Larsen, Carsten Wienholtz, Anina Weber, June Beltoft, Nicole Post, Nike Forsander Lorentsen, Jacob Schmidt, Torben K L Jensen, Henriette Bøhne, Katja Bramgaard, Nickolinne Liff Damgård, Katrine Damm, Alvin Jensen, Denise Andersen, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Kurt Nielsen, Karen Grue, Ruth Sørensen, Kristian Jensen, Troels Ken Pedersen og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Det er en god begyndelse, men der er mange andre, end Frank Jensen,
der ikke fatter en dyt af det hele.

Estermarie Mandelquist, ingemaje lange, Hanne Ribens, David Zennaro, Joy Nitav, Ejvind Larsen, June Beltoft, Nicole Post, Jacob Schmidt, Henriette Bøhne, Katja Bramgaard, Nickolinne Liff Damgård, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Tankevækkende at politikere kan slippe afsted med at sende landet i krig på en løgn, tilsidesætte loven når det drejer sig om flygtninge, svindle med økonomiske midler uden der sker andet, end de allerhøjst får en næse, som de næsten er stolte af.
Men at befamle en ung kvinde på låret til en julefrokost, se det er en forbrydelse vi kan gøre noget ved.
Selvfølgelig skal man ikke krænke andre mennesker. Man skal opfører sig som et ordentligt og redeligt menneske.
Når det er sagt, synes jeg stadig der er tale om lidt proportionsforvrængning.
Jeg er selvfølgelig klar over at denne holdning ,vil får store dele af speltsekmentet op i det felt - so be it!

sys jensen, Michael Waterstradt, jan sørensen, Marianne Jespersen, Nic Pedersen, lars søgaard-jensen, Tino Rozzo, Benta Victoria Gunnlögsson, René Hansen, Mads Greve Haaning, Steen Bahnsen, Per Torbensen, Lars Eriksson, Steen K Petersen, John Andersen, Finn Sørensen, Lone Gravgård, Erik Vestergaard, Finn Jakobsen, Mogens Holme, Niki Dan Berthelsen, Ete Forchhammer , Birte Pedersen, Kent Bajer, Ulla Nygaard og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar
Kristian Jensen

@ SG det hjælper sgudda ikke at klage til partiet, men til journalisterne... du ved. Den 3. statsmagt. Sager om sexchikane løses dårligt i egen organisation, der er for mange særinteresser. Alt for mange dagsordner på spil på samme tid. Det hjælper ikke at klage til egen organisation og slet ikke i politik, hvor det vigtigste er hvordan tingene ser ud og ikke hvordan de er. Hvor politisk kapital er vennetjenester, hemmeligheder og afpresning. Hvis nogen tror at FJ's afgang ændrer på hvordan den politiske maskine fungerer, hvordan man gør karrierer eller hvem man kan fortælle hvad til, så tager I grueligt fejl.
Von Clausewitz sagde at man skal passe på med at trække en krig i langdrag, fordi hvis man bliver ved med at kæmpe mod den samme fjende, så vil han tilpasse sig dine taktikker. Politik er et spil, hvor alle midler gælder. Det store spørgsmål er hvad FJ har betalt for at holde låg på de her historier så længe.
Mine damer, hvis I vil have stoppe sexkrænkere i de politiske partier, så er det eneste I kan gøre at fortælle det til pressen.

Marianne Jespersen, lars søgaard-jensen, Ejvind Larsen, Katja Bramgaard, Alvin Jensen, Birte Pedersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Kristian Jensen

De sexkrænkere der måtte sidde tilbage nu i partierne, de er travlt optaget af at spekulere i hvordan de undgår at blive afslørede i deres forehavender. De har ingen planer om at holde op med deres svineri, de spekulerer kun i at hvordan de kan undgå at fortiden slipper ud og hvordan de kan undgå at blive taget med deres fingre oppe under skørterne i fremtiden.Det eneste der kan stoppe dem, det er hvis de krænkede går direkte til pressen.

lars søgaard-jensen, Ejvind Larsen, Alvin Jensen og Birte Pedersen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Og så endte vi jo med, Kristian Jensen, at blive ret enige.

Joy Nitav, Ejvind Larsen, Carsten Wienholtz, Anina Weber, Katja Bramgaard, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Birte Pedersen og Kristian Jensen anbefalede denne kommentar
Thomas Østergaard

Ja lidet anede Frank Jensen nok at han var l'Ancien regime, da han stod og viede homoseksuelle på strøget det bedste han havde lært, i håb om at høste et par anerkendende artikler om sin stærke og modige handling.
Jeg ser det nu mere som et tilfælde af "revolutionen æder sine børn", også fordi det aldrig helt lykkedes Frank Jensen at slippe af med gymnasie/seminarielooket, selv med skæg og en respektabel alder.

Mads Jakobsen, Ole jakob Dueholm Bech og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Jeg er åbenbart alene med den beskidte tanke at statsministeren har ofret partiets næstformand og frontfigur i hovedstaden for at redde sin udenrigsminister?

jan sørensen, lars søgaard-jensen, Carsten Wienholtz, Finn Sørensen, Katja Bramgaard, Niki Dan Berthelsen, Alvin Jensen og kjeld hougaard anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Ja, Ete Forchhammer, hendes udenrigsminister har ikke behov for at blive reddet. Til gengæld tror jeg nok, at der er tale om et opgør med den gamle garde fra Nyrup-tiden og den tidlige afvikling af velfærden.

Anna Louise Finck-Heidemann, Ole jakob Dueholm Bech, lars søgaard-jensen, Anina Weber, Jan August og Dennis Tomsen anbefalede denne kommentar

Det er tid.
Det er tid til ændringer
længe varslet, længe set.

Jorden har smerter af mange års bombninger,
af krig,
af ulighed,
af magt
der korrumperer
.
Kvinder søger magt som mænd søger alt det samme.
Skal strukturer ændres.
Skal de ændres helt nede fra
fra det dybeste,
til det der fodrer vores jord,
til overfladen.

Kvinder, - åh ja, mænd , - åh ja.

Der er alle de der ligger anderledes,
alle de der fødes anderledes,
alle de der ikke er som andre,
som krænkes
og ikke kan sige noget,
fordi de ikke er andet. End det
de er.

Som bliver lukket inde, som ikke passer ind,
som altid er krænkede,
som aldrig får en chance.

Der er arbejderkvinden
der får sig et sidejob fordi hendes børn vil have en iPhone.
Der er iPhonearbejderne der aldrig selv får en iPhone.
Der er børnearbejderne der misbruges på fabrikkerne,
og alle de katolske kordrenge.

Der er alle dem der misbruges
hver dag-
hele tiden.
Der er jorden.

Der renser. Der skaber sine.
Der er mennesket
der aldrig lytter,
aldrig ser,
aldrig erkender,
aldrig lærer.

Før det er for sent.

Det er det

der er.

Nette Skov, ingemaje lange, David Zennaro, Marianne Jespersen, Carsten Munk, lars søgaard-jensen, Ejvind Larsen, Kurt Nielsen, Nicole Post, Finn Jakobsen, Steinar A. Klock, Katja Bramgaard, Ruth Sørensen, Klaus Holte, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel og Allan Stampe Kristiansen anbefalede denne kommentar

Vores eneste chance for at komme nogen vegne med denne her problematik (og i øvrigt mange andre ting vi ikke har kunnet håndtere ordentligt), starter med at acceptere og anerkende, at vi som mennesker er et hundrede procent natur og dermed også opfører os som natur, inklusive de instinktuelt begrundede adfærdsmønstre.
Naturen viser vejen:
Alfahannerne har eneret til hunnerne. Altså er FJ i god tro. - Ikke mindst fordi hunnerne sædvanligvis føler sig mest trygge hos de magtfulde alfahanner (dem, der kan sikre ungernes overlevelse).
Om civilisationen nogensinde vil kunne få has på den lovmæssighed, har jeg absolut mine tvivl om, selvom noget tyder på, at betahunner og betahanner formår at omgås hinanden med gensidig respekt.

Morten Damborg, jan sørensen, Lisbeth Glud, Mads Greve Haaning, Steen Bahnsen, Ejvind Larsen, Jan August, Erik Vestergaard, Ete Forchhammer , Ole Arne Sejersen og Lene Henriksen anbefalede denne kommentar
René Arestrup

Uhh Kurt Nielsen, du jokker rundt i et minefelt. At trække det biologisk-evolutionære kort i denne diskussion, er ikke blot dømt til at blive forkastet men også latterliggjort i det fremherskende socialkonstruktivistiske paradigme, hvor køn er en perifer ligegyldighed. Og det uanset, at det er åbenbart, at der er fundamentale forskelle, som beror på andet og mere end opdragelse. Forskellene manifesterer sig lysende i den diskussion, der nu buldrer afsted og hvor udgangspunktet har forskubbet sig til et punkt, hvor den feminine position, nemlig at mænd bør være og opføre sig som kvinder, er det fremherskende paradigme.

Og det er naturligvis en dyb, dyb misforståelse.

Torben Bruhn Andersen, Morten Damborg, jan sørensen, Jacob Sørensen, Lisbeth Glud, Ole jakob Dueholm Bech, Carsten Munk, lars søgaard-jensen, Ole Frank, Mads Greve Haaning, Steen Bahnsen, Ejvind Larsen, Steen K Petersen, Ete Forchhammer og Anders Reinholdt anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Næ, mænd bør bare opføre sig ordentligt, og det kunne de engang, i hvert fald nogle af dem.
Mennesket er ganske rigtigt natur, men ikke determineret natur - ellers ville der jo ikke være al denne opstandelse over 'alfahannerne' (hvis de er andet end et storladent selvbedrag).

Hanne Utoft, ingemaje lange, David Zennaro, Ole jakob Dueholm Bech, Mads Greve Haaning, Steen Bahnsen, Ejvind Larsen, Anina Weber, June Beltoft, Nicole Post, Katja Bramgaard, Nickolinne Liff Damgård, Katrine Damm, Alvin Jensen, Freddie Vindberg og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
René Arestrup

Jamen, det er jeg hel sikker på at du formår Fr. Gliese.

Eva Schwanenflügel

"Frank Jensens fald er det gamle regimes fallit, det er en sejr for de unge kvinder, som sagde fra, og en foreløbig kulmination for #MeToo-bevægelsen i Danmark."

På høje tid.

Estermarie Mandelquist, David Zennaro, Tina Peirano, Ejvind Larsen, Kurt Nielsen, Steffen Gliese, Nike Forsander Lorentsen, Jacob Schmidt, Nickolinne Liff Damgård, Katrine Damm, Ruth Sørensen, Jan Jensen, Alvin Jensen og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar

Kurt Nielsen. Absolut humoristisk men også meget korrekt. Det nytter ikke at ignorerer menneskers basale natur. Den er ikke anderledes end andre pattedyrs omend vores større hjerner har gjort at vi har opfundet samfundet og meget andet godt. På kemisk niveau har I dog slet ikke en chance for hormoner afgør hvornår i er tiltrukket af os.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1810066/pdf/15503991.pdf

Det er tør læsning men fascinerende. Evolutionen påvirker altså stadig hvordan vi interagerer med hinanden og ikke mindst hvordan vi ser hinanden som potentielle partnere, om vi flirter og vores udseende appelerer mere eller mindre til jer alt efter vores follikulære fase.

Tilbage i det humoristiske spor påvirker det også hvor mange dollars amerikanske mænd kaster efter strippere hvor skørt de end lyder.

https://www.unm.edu/~gfmiller/cycle_effects_on_tips.pdf

Mads Greve Haaning, Steen Bahnsen, Ejvind Larsen, Kurt Nielsen og Jacob Schmidt anbefalede denne kommentar

SG alfahanner eksisterer i ikke så få grupper af pattedyr. Det gør alfahunner også, bl.a. hos mange primater. Hos mennesker er det i dag mest en social konstruktion men hos dyr har det også noget med rå styrke og overlevelse at gøre.

Levn herfra florerer skam stadigt når vi leder efter mage selvom det sikkert er upopulært hos progressive Humboldt-hadere.

https://royalsocietypublishing.org/doi/10.1098/rspb.2017.1819

Mads Greve Haaning, Steen Bahnsen, Ejvind Larsen og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar

Nu er politikere i et bestemt erhverv i denne sammenhæng fremfor andre, hvor det er retslige principper, der styrer ansættelsesvilkårene.

For det er vel sådan at politikerne altid er i gabestok, fordi vi, folket ligesom er deres chefer. Vi hyrer, vi fyrer. Og udover det politiske valg, er vi netop ikke styret af retslige principper, men vi han også lade os styrer af andre hensyn, f.eks. skam.

Så vi kan f.eks. skamme os over at have en overborgmester som vedvarende krænker unge piger, eller vi skammer os over at politikere har gang til mindreårige piger. Skamfaktoren er selvfølgelig noget politikerne ved alt om.

Hanne Utoft, Jens Kofoed, Steen Bahnsen, Katja Bramgaard, Nickolinne Liff Damgård, Steffen Gliese, Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Heldigvis har vi ikke haft den type skandaler, Jan Jensen, hvor politikere har haft adgang til mindreårige piger, men i England er det jo den bombe, der venter på at detonere under Westminster.

Jens Kofoed, Kurt Nielsen, Anina Weber og Jan Jensen anbefalede denne kommentar
Niki Dan Berthelsen

Apropos alfahanner og aber - alfahan er noget aber ofte bliver i et politisk spil, hvor man faktisk som han er ude og vinde stemmer og indflydelse fra de andre i gruppen.

Nogen truer med fysisk styrke, mens andre sørger for at være gode mælgere. At være gode til at skabe fred og tage sig af de andre aber, det skaber sammenhold, så det er ikke nødvendigvis er den stærkeste abe som bliver alfa.

Når alt det så er sagt, så er sex helt klart en del af processen. Både at alfahannen er første elsker, men også at han lader nogle indflydelsesrige hanaber komme til damerne. Jeg aner faktisk ikke hvad de siger til det, hunaberne. Om de også bruger sex til deres fordel eller bare syntes det er jævnt træls.

Niki Dan Berthelsen

The suprising science og alpha males. Frans de Waal. (Ted Talk).
https://youtu.be/BPsSKKL8N0s

Paragraf 223 i straffeloven er den såkaldte 'skolelærer-paragraf' her er ofret mindreårig til vedkommende er 18 år.

Jeppe Kofod er netop blevet anmeldt efter denne paragraf.

Palle Yndal-Olsen, Ruth Sørensen, Jacob Schmidt og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Jan Jensen

Jeps..

Syd- og Sønderjyllands politi skriver :

"Vi kan bekræfte, at flere borgere har anmeldt Jeppe Kofod for overtrædelse af straffelovens paragraf 216
(voldtægt) og for overtrædelse af straffelovens paragraf 223 begået på Esbjerg Højskole i 2008.
Da der er tale om henvendelser, som vi aktuelt skal til at vurdere juridisk, kan vi pt ikke oplyse yderligere til pressen".

Forældelsesfristen for seksuelle overgreb mod børn og unge under 18 år, blev ophævet i 2017.

Mads Jakobsen, Jacob Schmidt og Jan Jensen anbefalede denne kommentar
Steinar A. Klock

God morgen Eva Kjeldsen. Du skriver godt!
#youtoo - jeg er ikke på noen SoMe, så kanskje du eller noen andre kan dra i gang en kampanje for meg. Kan alle dere kvinner, mødre, stå frem og på noen måte forsvare hvorfor dere "har tålt, har funnet dere i, (har - benyttet dere av kvinnemakt for å klatre selv), og så oppdratt deres døtre i samme ånd, gjennom eksempelets makt og formaninger!
Beste hilsen Steinar

Kjeld Pedersen

Når forældesfristen for seksuelle overgreb mod børn og unge blev ophævet i 2017, betyder det så at loven er ændret med tilbagevirkende kraft?
Et spørgsmål mere: Var Jeppe Kofods handling et overgreb?

Lisbeth Glud, Kurt Nielsen, Steffen Gliese og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Steffen Gliese. 1) om udenrigsministeren har brug for at bli’ reddet, er der vist delte meninger. Måske er vi to enige her og nu, men det er alle ikke så vidt jeg kan se, og jeg hører angrebene som så højlydte at de kunne få statsministeren på banen.
2) ja, alle dage har både mænd og kvinder opført sig forskelligt. Nogle har ikke kunnet finde ud af at være civiliserede, men mærkeligt nok forekommer det at de ikke har haft held med den adfærd hver gang, eller de har fornemmet at her var det ikke lige den rolle de skulle spille. Der skal to til både tango og overfald. Spørgsmålet er om det altid kun er tangoen der bydes op til, om overfald kun kan komme som lyn fra en klar himmel? Ja undskyld, men jeg mener altså at ha’ set andet, uden dermed at sige at jeg har set alt.
Der forestår vist en større opdragelsesmæssig opgave mht. begge køn, og den kunne passende begynde i hjemmene, i børnehaver og skoler, FØR puberteten, samt fx i tøjbutikker...

Lisbeth Glud, Kurt Nielsen, Steffen Gliese, Finn Jakobsen og Erik Vestergaard anbefalede denne kommentar

Frank J og andre med den opførsel skal ud i kulden - de trænger til kolde afvaskninger.
Det er dog påfaldende som Søren R er inde på, at krigsforbryderen Fogh og flere med grov kriminalitet i rygsækken ikke rammes af tung slagregn fra siden og sættes i fængsel.

Torben Bruhn Andersen, ingemaje lange, Eva Schwanenflügel, Marianne Jespersen, Tino Rozzo, Steen Bahnsen, Ole Henriksen, Kurt Nielsen, Steffen Gliese og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar
Margit Johansen

Ja, mænd har stadig ikke forstået pointen med oprøret mod chikane og overgreb på arbejdspladserne. Kvinder skal ikke finde sig i det. De skal stå frem og give vidnesbyrd. Respekt for de kvinder som vi gennem et halvt århundrede har svigtet. På samme måde som vi har svigtet kvinder i partner vold i hjemmene og først i år har fået anerkendt psykisk vold som strafbart. Og først nu er gået i gang med samtykke lovgivning i voldtægtssager. Skam os.

Palle Yndal-Olsen, Eva Schwanenflügel, Steen Bahnsen, Kurt Nielsen og Anina Weber anbefalede denne kommentar

@Steinar A. Klock: tak.
Bruger ikke div sociale medier, de er mig dybt imod, fordi der aldrig er begrundelse for nærvær og fordybelse eller forståelse på de medier, som jeg mener pisker den generelle pubertære tendens op, i stedet for en moden konversation.
Jeg mener ikke det er i orden at der er nogen der krænker andre pga magt. Men jeg mener ikke kvinderne er uskyldige, dvs kvinder arbejder selv med magt og undertrykkelse som redskaber til at sikre deres egen position. De holder andre kvinder nede der kan true deres position, de har mange psykiske redskaber, som mænd sjældent ser.
DVS kvindemagt er lige så ondartet som mandemagt, og der er intet der er godt når magt udøves.
MEN. Der er visse forskelle. Og det er, at den patriarkalske magtudøvende kultur selvfølgelig har været den styrende i vores kulturhistorie de sidste 2000 år eller mere, godt hjulpet af de mandlige religioner. Manden er ofte fysisk stærkere end kvinden. Han er sjældent klogere.
Jeg ved godt hvad krænkelse er.
Det underlige er, at manden ikke forstår at det er en krænkelse. Han kan sige undskyld, men han oplever ikke sine tilnærmelser som krænkende. Det undrer mig dybt. Det forlader de stakkels mænd på tvivlens mark. Jeg har altid mest medlidenhed med mænd. Jeg synes det er synd for dem. De er så skrøbelige, når de ikke kan andet.

jan sørensen, Lisbeth Glud, lars søgaard-jensen, Steffen Gliese, Steen Bahnsen og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar

René Arestrup
Jeg er som vestjyde helt ude fra den yderste klitrevle, så min omgang med minefelter tager jeg med ophøjet ro, for hvis nogen er efter mig derude, så er jeg ret sikker på, at de render ind i minerne før jeg gør.
Men tak for opmærksomheden.

Sten Dokkedahl

Til Rune Lykkeberg Jeg har været glad for mit prøveabonnement på Information og faktisk endnu mere glad for, at det nu stopper. I dækker historier som sexisme og #MeToo mere ensidigt, end jeg, trods mit forudgående kendskab til Information, havde forestillet mig. Du henviser i begyndelsen til tabloidpressen, men jeg har dog svært ved at skelne den og dagbladet Information, når det eksempelvis kommer til dækning af #MeToo, Sofie Lindes planlagte stunt og efterfølgende konsekvenser for mennesker som Jeppe Kofod, Morten Østergaard og nu Frank Jensen. Du/I gør det bare mere sofistikeret, “skinjournalistisk” og under dække af psedodokumentation. Sandheden er imidlertid den, at Information som andre tabloide medier dækker disse historierne sensationslystent, hvor I skaber jeres eget sprog til situationen bakket op af ensidige og uimodsagte historie. Som eksempler kan jeg nævner at enkelt stående situationer i en lang karriere de seneste 10-20 år bliver bragt frem, ude af kontekst og ensidigt fortalt men bliver alle taget for gode vare og værst af alt nævnt som sager (ikke situationer). Ved benævnelsen sager står i j journalistisk stærkere med jeres budskab om, at mænd, især mænd med magt, er nogle dumme svin, mens at de involverede 12 tals akademikere er hvide og rene som sne. Under dækning af sagen bliver upassende adfærd til fester og efterfølgende byture til en række uskyldige kvinders møde først med nogle krænkere og siden møde med seriekrænkere, hvor I dømmer som en anden parallel lovgivning endda med at dømmer for situationer for år tilbage i en anden kontekst. Og! Så kan jeg i dag læse om et regime, der er faldet - når jeg tænker på regimer, tænker jeg på Rusland, Kina, Syrien og Tyrkiet men nu er det så Socialdemokratiet i København og “MeToo som den dømmende og moralske kraft - godt fuldt og både tabloidpressen og Information, der, hvis den ikke er tabloid, så må være den frelste presse. Spændende at se, om denne udvikling i vores samfund vil skabe den samme polarisering Som i USA med flere stemmer på folk som Trump, der får nok af denne elitære frelsthed fjernet fra menneskelige mekanismer.

jan sørensen, Steen K Petersen, René Tholander og Mads Kjærgård anbefalede denne kommentar

Anonyme anmeldelser mod navngivne personer har i alle tilfælde fået meget luft under vingerne i bestemte medier. Det er naturligvis politisk motiveret og et skridt hen imod at afvikle uvildige retsinstanser men i stedet indføre politisk bestemte domme.

Reklamekroner betaler journalisters løn og sensationslysten skal ikke negligeres i analyse af deres manglende objektivitet. Frank Jensen har tydeligt sat pisset i kog ved bare at gå og man leder med lys og lygte efter gamle ben mange koge op så momentum kan opretholdes og reklamebetqlingerne bibeholdes.

Steen K Petersen, Lisbeth Glud og Kjeld Pedersen anbefalede denne kommentar
Morten Bo Johansen

Medier, nu om stunder, minder mig om sildestimer eller stæreflokke - en masse enkeltindivider, der fuldstændig ekvilibristisk bevæger sig synkront i samme retning ...

Ete Forchhammer , Jes Balle Hansen , Marianne Jespersen, Kurt Nielsen, Ulla Nygaard, lars søgaard-jensen og Steen Bahnsen anbefalede denne kommentar

Det er ikke noget nyt, at pressen lever af sensation og verden er ved at gå under hver dag, det bortforklare ikke, at toppen dækker over hinanden. De lever et priviligeret liv og burde som minimum holde sig på måtten, det er et lille land, så de behøver ikke de store politiske kompetencer, hvilket de heller ikke har. En skam sagerne ikke skete tættere på et folketingsvalg, så soc. kunne lærer lidt om ydmyghed.

Ruth Sørensen, Kurt Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Er der ikke noget om at Danmark var mere eller mindre først med at frigive pornoen? Hvem kaster nu den første sten - hvem er, i sandhed, FRI? Hvor er det i virkeligheden "skoen trykker" i vores fælles psykologi? Hmm? :)

emil groth 20. oktober, 2020 - 11:35. At forfalde til at tro disse fænomener har nogetsomhelst at gøre med partipolitik, viser måske, som et eksempel, hvor langt vi er fra at kunne se klart...og at forstå...og at kunne ændre blot det mindste...

Mads Kjærgård

Der er vist ikke meget i sol, måne, vind og stjerne, der tyder på, at der kommer en reel forandring nogen steder andet end i toppen. Metoo bevægelsen er med til at gøre sexchikane til noget sentationspræget, noget der foregår i toppen, noget der mest af alt rager akademiske kvinder og mænd! At Frank skulle gå, kan jeg finde mange gode argumenter for, men ingen af dem er så banale! Ja ja kan man ikke falder over "affredede områder og bebyggelser i resten af de rekreative områder, der er tilbage. Så kan man da falde over den døde flue på gulvet! Bortset fra det, se til U.S.A., der har metoo fænomenet nærmest genskabt til kønsopdelte arbejdsmarked, er det ligestilling?

Steen, den største politiske kompetence er, at kunne se klart.

Mads Kjærgård

Bortset fra det, er der ikke nogen, der kan finde noget på Mette Frederiksen? Hvad med Martin Rossen, hvorfor gik han?

emil groth 20. oktober, 2020 - 12:33. Kære Emil, Det er måske en teori, ja...eller et håb? Men ikke virkelighed - snarere tværtimod. Partipolitik en netop fragmenteret, meningsbetinget og dermed subjektivt i højeste potens. Der hersker absolut ingen universel klarhed dér. Det kunne være et ønske at dem der bestrider stillingerne i folkestyret var specielle og højtudviklede væsner med indsigt i og forståelse for de større sammenhænge, men...det er naturligvis ikke tilfældet...så var vi jo ikke hvor vi er. Så skulle hele systemet naturligvis laves radikalt om...
De aktuelle fænomener der her kastes rundt i atmosfæren, er netop et udtryk for at ingen forstår særligt meget...alle har bare travlt med at have en "mening" om det...men intet vil virkeligt ændre sig...

Mads Kjærgård

Hmm leder man efter kvalitet? Var Frank ikke Bingovært? Dit medlemsnummer i partiet spiller en større rolle end din faglige kunnen! Derfor landet stander i våde!

Marianne Jespersen

Sten Dokkedal
Jeg har samme grimme smag i munden som du. Jeg holder også for meget af afvejning, nuancering og proportionssans til at kunne se dette opgør som udelukkende konstruktivt. Og jeg bryder mig ikke om Rune Lykkebergs hylen med flokken. Kønsdiskriminering, kønsrollemønstre, almindelig uhæmmet mandschauvinisme, sexchikane og overordnedes ( af begge køn) magtmisbrug forsvinder ikke fordi man jagter konkrete magtfulde mænd, der har vænnet sig til at kunne opføre sig uhæmmet og grænseoverskridende i forskellige situationer. Hvis der skal ske ændringer skal der ændres grundlæggende på strukturer, ellers kan vi kun regelmæssigt køre en tur rundt i denne karrusel med års mellemrum og se om vi kan få en enkelt navngiven helst kendt og magtfuld sexkrænker til at ryge af i svinget til lynchjustits under pressens fryd.
Samtidig har jeg det meget svært med proportionssansen. Strafudmåling på livstid ,uden forældelse og uden retssag! Det koster åbenbart mere i Danmark at være en gramsende gris, der tager på kvinder, der ikke kan eller tør reagere resolut og kontant, end at lyve om krig, at deltage i eller acceptere krigsforbrydelser, at nægte at hjælpe mennesker i den yderste nød i flygtningelejre og være medvirkende til tusindvis af menneskers nød, død og elendighed.
I øvrigt er her endnu en ting vi kan takke corona for nemlig aflysning af julefrokosterne! Disse dionysiske orgier, som åbenbart får både mænd og kvinder til at overskride alle grænser, hvad der ind imellem faktisk opleves som selve formålet med dem for nogle.

Steen Bahnsen, Finn Jakobsen, Kjeld Pedersen, Steinar A. Klock og Steen K Petersen anbefalede denne kommentar

Der er meget stille på højrefløjen ?!! Er sexisme fløjbestemt ?!! Or What ?!

Sider