Leder

Sofie Carsten Nielsen har vildledt og svigtet

Næsten hver dag kommer der nye beskyldninger og oplysninger frem i det radikale kaos. Selv om der stadig er meget, vi ikke ved, står det nu klart, at Sofie Carsten Nielsen har vildledt offentligheden og nedtonet, hvad hun vidste om Østergaards adfærd. Det er både et svigt af hendes ledelsesansvar og principper om åbenhed
Det føltes næsten historisk, da Sofie Carsten Nielsen stillede sig frem på et pressemøde og med harmdirrende stemme og tilsyneladende dybt berørt sagde, at hun var »ked af det« og »vred« på sin forgænger. En uge senere står det klart, at Sofie Carsten Nielsen selv har vildledt og svigtet.

Det føltes næsten historisk, da Sofie Carsten Nielsen stillede sig frem på et pressemøde og med harmdirrende stemme og tilsyneladende dybt berørt sagde, at hun var »ked af det« og »vred« på sin forgænger. En uge senere står det klart, at Sofie Carsten Nielsen selv har vildledt og svigtet.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indland
17. oktober 2020

Det føltes næsten historisk, da Sofie Carsten Nielsen stillede sig frem på et pressemøde fredag eftermiddag i sidste uge og med harmdirrende stemme og tilsyneladende dybt berørt sagde, at hun var »ked af det« og »vred« på sin forgænger, den nyligt detroniserede leder af De Radikale, Morten Østergaard.

Kort forinden havde Morten Østergaard skrevet på Facebook, at der lå tre personalesager på ham, hvor han havde opført sig seksuelt krænkende over for kvinder.

Sofie Carsten Nielsen havde ikke regnet med, at hun skulle »stå her igen«, og pressen måtte forstå, at hun netop var blevet bekendt med Morten Østergaards opslag, og at hun derfor lige »skulle tage det ind«. Hun gav et indtryk af overraskelse og chok.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Poul Anders Thomsen

Det er smart at snyde, men dumt at blive taget.

uffe hellum, Ole Kristensen, Gitte Loeyche, F. Fischer, Rolf Andersen, Kristian Jensen, Karoline H Larsen og Henrik Peter Bentzen anbefalede denne kommentar

Håber SCN forbliver politisk leder, så vil de radikale være helt uden indflydelse. SCN har sagt at hun vil fortsætte den konfrontatoriske linje over for regeringen,som Morten Østergaard har stået for de sidste par år. Ingen kan tro på at de radikale tør udløse et folketingsvalg, det næste lange stykke tid.

uffe hellum, Ole Kristensen, Liselotte Paulsen, Bent Nørgaard, Jens Kofoed, jens christian jacobsen, Torben Bruhn Andersen, Henrik Peter Bentzen og Henrik Ilskov-Jensen anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Sofie Carsten Nielsen, er ærlighed - og sej - og vil gøre en forskel i dansk politik.

Efter et par øl vælter næstformand og senere formand Morten Østergaard rundt og tager de unge damer på rumpetten. Kollegerne taler om at finde en løsning. Mens de tænker på, hvordan de kan bruge det karrieremæssigt og politisk......

P.G. Olsen, Hans Aagaard, Erik Winberg, Bent Nørgaard, John Hansen, John Andersen, jan sørensen, Lisbeth Glud, Jens Kofoed, Thomas Nielsen, Rolf Andersen, Helle Walther, Steen K Petersen, jens christian jacobsen, Hanne Utoft, Benta Victoria Gunnlögsson, Bjarne Andersen, Kim Folke Knudsen, Torben Bruhn Andersen, Henrik Peter Bentzen, Trond Meiring, René Arestrup, Kurt Nielsen, Søren Dahl, Jens Christensen, Kirsten Kliin Petersen, Eva Schwanenflügel og Alexander Myrthue anbefalede denne kommentar
Alexander Myrthue

Hvilket parti mon de Radikale vælgere vil sætte deres kryds ved, når vi næste gang har valg?

Det bedste der kunne ske for demokratiet ville være at befolkningen fik en hukommelse som en Elefant. Mon ikke mange ting kan komme til at se anderledes ud, hvis vi øver os lidt i at huske hvordan politikerne opfører sig.

Ole Kristensen, Ete Forchhammer , Rolf Andersen, Liselotte Kragh - Müller, Steen K Petersen, Kent Bajer, Benta Victoria Gunnlögsson, Bjarne Andersen, Kim Folke Knudsen, Torben Bruhn Andersen, Henrik Peter Bentzen, Kirsten Kliin Petersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Magtkampen breder sig nu til Københavns Rådhus.

Senest har gruppeformand for de Radikale i København, Mette Annelie Rasmussen, indledt et opgør med partiets egen spidskandidat, Socialborgmester Mie Nygaard, som hun udfordrer til kommunalvalget næste år.
Begrundelsen er, at hun selv er bedre til at kæmpe for klima og miljø.

Og :

"Socialdemokratiets næstformand og overborgmester i København, Frank Jensen, bliver nu beskyldt for seksuel krænkelse.
En tidligere DSU’er ved navn Maria Gudme har i avisen Jyllands-Posten fortalt om en krænkelsesepisode den 25. august 2012, hvor hun var organisationssekretær i Socialdemokratiet i København.
Efter et seminar tager hun med flere andre DSU’ere og socialdemokrater på værtshus med blandt andet Frank Jensen, der også er overborgmester på tidspunktet.
Her befamler Frank Jensen ifølge Maria Gudme hendes lår og forsøger at stikke sin hånd ind under hendes kjole, indtil en partifælle fra DSU beder Gudme gå med ham i baren."
(TV 2)

Tidligere er Frank Jensen blevet beskyldt for at slikke kvinder på halsen og i ørerne.

Frank Jensen undskylder i et opslag på Facebook overfor Maria Gudme.

De dønninger, der startede med at Sofie Linde smed en sten i vandet ved Zulu Comedy Galla, truer med at rejse sig til en tsunami, hvor alt og alle vil benytte lejligheden til at gribe efter magten, eller tage bladet fra munden og gøre op med tavshedskulturen.

Den er Sofie Carsten Nielsen åbenbart også en del af.

John Hansen, Rolf Andersen, Lisbeth Glud, Helle Walther, jens christian jacobsen, Benta Victoria Gunnlögsson, Bjarne Andersen, Kim Folke Knudsen, Henrik Peter Bentzen, Steffen Gliese, Kurt Nielsen og Kirsten Kliin Petersen anbefalede denne kommentar

Kære Information

Jeg har skrevet det også i en af jeres andre artikler men siger det igen her. Medierne er helt plastret til med De Radikale. Emnet er vigtigt men I ved godt det kan vente et par uger. Vær nu søde at kigge lidt på den nye epidemilov nu. Det haster, da 1) den ser ud til at indføre permanente ændringer i retstilstanden og 2) høringsfristen er i november.

https://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/64373

Jeg er ikke ekspert i jura, men synes I skal spørge Justitia, Søren Christoffersen, Advokatsamfundet, Eva Schmidt, m.fl. Jeg er blot som borger bekymret over den manglende dækning af en tilsyneladende vidtgående og permanent ændring af det samfund, jeg er vokset op i.

Fra et natur-og sundhedsfagligt synspunkt kan jeg dog udtale, at jeg ikke mener, der er argumenter for en skærpet epidemilov, primært fordi det lovkompleks + hastelove, vi havde i foråret klarede første bølge uden nogen overdødelighed i landet i 2020. Ser altså intet fagligt argument for en skærpet lov, men andre kan have andre vurderinger
https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps/ (Z-score ift tidligere år, ugevis, nederst på siden)

Justitias bemærkninger til forårets situation her:
https://justitia-int.org/retsstaten-og-covid-19/

Som alm. borger har jeg følgende opmærksomhedspunkter som jeg foreslår I kigger nærmere på:

1) 4-personers epidemikommissionen bestående udelukkende af embedsmænd og rigspoliti ($4)

2) Passagerne om tvangsbehandling/medicinering (§ 10, 14) og tvangsisolering og tilbageholdelse (§ 11, 17) på formodning alene (altså uden bevis), brug af politi i ethvert nødvendigt omfang ($18),

3) Den direkte magt i §20 givet til justitsministeren (i praksis embedsmænd) til fremover at opholds- og forsamlingsforbud også privat, og at der skabes mulighed for at tilgå lokaliteter uden retskendelse.

Men også mange andre paragraffer.

venlig hilsen
Kasper P. Kepp
Professor MSO (i computermodellering af kemi, biologi og medicinske data)
https://twitter.com/KasperKepp/ www.kpje.com

Klaus Kristensen, uffe hellum, Rikke Nielsen, Niels K. Nielsen, Halfdan Illum, Hans Aagaard, Kim Øverup, Erik Winberg, Marianne Jespersen, Ete Forchhammer , Poul Erik Pedersen, Svend-Erik Runberg, pia hein, Viggo Okholm, Rolf Andersen, Karoline H Larsen, jens christian jacobsen, Niels Johannesen, Rune og Veronica Jacobsen, Estermarie Mandelquist, Hanne Utoft, Bjarne Andersen, Kim Folke Knudsen, Poul Anker Juul, Dorte Sørensen, Jørgen Mathiasen, Werner Gass, Joy Nitav, ingemaje lange og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Kirsten Kliin Petersen

Det godt at sagerne kommer frem, en hånd på låret bliver hurtig grebet af medierne.
Alle medier står i kø for at få oplysninger om krænkelser i politik.
Men hvor går man hen, hvis man bliver krænket, magtmisbrugt, som ansat på et medie?

Her er et problem, for jeg tror ikke TV2s ”Presselogen” er det rigtige forum, men hvor så.

Berlingske Media laver en undersøgelse blandt fastansatte, men praktikanter og personale uden kontrakt, freelancere er ikke omfattet, efter råd fra advokaten.

Og netop disse grupper er efter alle undersøgelser mest udsatte.
Undersøgelsen er så at sige ufuldstændig, men det jo på råd fra advokaten og så i orden.

Rikke Nielsen, Poul Erik Pedersen, Anne Søgaard, Rolf Andersen, Torben Lindegaard, Ruth Sørensen, Pia Larsen, Estermarie Mandelquist, Hanne Utoft, Bjarne Andersen, Steffen Gliese, Kurt Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Sofie Carsten Nielsen vinkler sine udtalelser til medierne/offentligheden, på samme måde som her journalister/medier vinkler deres skriverier med udvalgte facts.

Journalister og andet godtfolk skylder os at fortælle hvad de selv ville have gjort/gør i forhold til kollegaer der oveskrider andres grænser. Det er ikke tilstrækkeligt at fortælle andre om ders oplevelser, ville de selv mandsopdække en krænkerder havde lovet bod og bedring?

Svend-Erik Runberg, Viggo Okholm og Kirsten Kliin Petersen anbefalede denne kommentar

Hævn over hævn. Var det ik' Christian IV der initierede heksebranden i gamle dage ? I dag straffer kun gabestokken de formastelige lystige svende ud i skam uden ret uden nåde.

Der er åbenbart mange empatiudfordrede derude, og de lærer skriften på væggen udenad, dog ikke med tilbagevirkende kraft. Hvor lille en hekse afbrænding vil stille os tilfreds ?

Knud Evald Wernberg-Møller, Rolf Andersen, Hanne Utoft, Trond Meiring, Torben Bruhn Andersen og René Arestrup anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

@Dansk politik Det Radikale Venstre 1

Folketingsgruppen og partiet skal sørge for at skabe ro om personsagerne nu. Desuden vil det være relevant at afholde en ny afstemning om formand for Det Radikale Venstre, således, at det er medlemmerne der stemmer om det emne og ikke en Folketingsgruppe, hvor røgen hænger tykt i lokalet.

Det Radikale Venstre er hoppet i den feministiske fælde, hvor det skulle gøres til et politisk projektnummer med Me Too bevægelsen. Hvis man skal gøre det, så svarer det til at gå ud i sandet barfodet på den jyske vestkyst i sommeren 1945 og ignorere alle skilte om minefare på tysk og dansk. Det har de andre partier tavst erkendt selvfølgelig ikke offentligt for så kunne partiet havne på forsiden for udskamning.

Det afslører en gruppe politikere som ikke har det store overblik over konsekvenserne af egne handlinger. For nu er det partiets fremtid der står på spil og det kan være for sent allerede nu at rette op.

Jeg vil anbefale at der nedsættes et en gruppe, som tager sig af de her sager i fortrolighed. Der indføres totalt stop for offentliggørelse af spontane nyheder over sociale medier. Gruppen skal have mandat af Folketingsgruppen til at træffe beslutninger herunder indstille medlemmer til at miste alle deres tillidsposter, hvis såfremt der er en så stor mængde af belastende sager, at personen selv er blevet en belastning for Det Radikale Venstre. Vi er nød til at få debatten om det her emne demonteret fra Folketingsgruppen, ellers så vil den køre partiet direkte ud i afgrunden.

Folketingsgruppen forpligtes til at følge Me Too gruppens indstillinger. Hvis den ikke kan leve med en indstilling, så må der yderste tilfælde indkaldes til et ekstraordinært landsmøde, hvor der stemmes om indstillingerne.

Det er så i forhold til Me Too debatten.

Men de radikale solomeldinger, hvor den ene og snart den anden lufter sine personlige ambitioner ser heller ikke kønt ud. Jeg er helt enig med Anders Kloppenborg i at partiet har udviklet sig væk fra et centrumsparti til et eller andet, som jeg ikke har ord for.

Det er blevet en tiltagende sandkasse for dyrkelse af politiske ekstremiteter, hvor målet er jo mere højtråbende jo bedre. Vi skal være så grønne at vi kommer på forsiden men regningen hvem betaler? Vi har i den ene ende sat os for, at Danmark et lille land med under 43.000 km2 ( og det bliver mindre på grund af klimaforandringerne over tid ), at vi som nation skal blande os i krige og konflikter på hele Jordkloden i ” Demokratiets Navn ” Gud fri mig vel, så får vi travlt. Jeg synes resultaterne af indsatserne i Irak og Afghanistan ikke er spor imponerende. I Afghanistan er Taliban nu genindsat, hvilket demokrati projekt til det danske militærs ære?? Præsident Donald Trump har fået sig endnu en trofast støtte først i den lille nordkoreanske despot ( Rocketman ) nu Taliban som anbefaler Donald Trump som USA´s Præsident for de næste 4 år og skulle det knibe med valgkampen, så bare bed partiet Republikanerne om at ringe til Vladimir Putin.

Demokrati min bare røv !

Vi har i den anden ende klamret os til konventioner fra den 2. Verdenskrig og afvist enhver fornuftig dialog om, hvorledes vi bekæmper indvandrerkriminalitet, kriminalitet blandt uønskede flygtninge, og terrorisme med religiøs begrundelse i Islam. Der skulle døren være åben på vid gab i konventionernes navn og Danmark skulle syltes ind i internationale aftaler i EU om at tage imod alverdens mennesker fra Mellemøsten og Afrika, som vil være en gigantisk omkostning for Danmark at integrere.

Er det økonomisk ansvarlighed i den ene ende at spendere et to cifret mia.kr. beløb på, at den danske hær kan rejse rundt på hele jordkloden og løse ” Demokrati projekter ” eller hvis vi forbliver i de økonomiske realiteters Verden betaler ekstra dividende til det USA, hvis Nato garanti til Danmark det hele handler om.

Er det økonomisk ansvarlighed i den anden ende at klamre sig til konventioner og nægte at forholde sig til at indvandringen fra Mellemøsten skader vort lands økonomiske fremtid og skaber utallige kulturelle og religiøse konflikter ud over, at den i visse tilfælde bringer islamisk terror til landet.

Ja jeg har fået nok af det den radikale virkelighedsflugt anno år 2020 på det punkt – malet op i et konventionshjørne med partiet Enhedslisten, som Det Radikale Venstre har så meget til fælles med??

Var det så bare et politisk punkt, hvor partiet skejer ud men desværre nej.

Den såkaldte Arne Pension, som jeg ikke er tilhænger af, for den er for dyr for samfundsøkonomien.

Hvad gør Det Radikale Venstre? holder partiet sig ude af forhandlingerne og stemmer sammen med blå blok? Tilsyneladende ikke. Partiet har indtaget det helt absurde standpunkt at være principielt imod Arne Pension men samtidig at stille sig til rådighed for Socialdemokraterne med finansieringsforslag. Nu var Socialdemokratiet så kløgtige, at de valgte finansieringsforslag fra den kant fra nej tak. Socialdemokratiets erindring om damen der udbrød ” Sådan er det jo ” til 2 års dagpenge er tindrende klar. De skal ikke have en radikal Spiel fordærver ind i deres politiske projekt om tidlig pension til nedslidte. Det er så her, hvor jeg har mine tvivl om der er tale om reelt nedslidte, men lad det nu ligge.

Det har så ført til ifølge politisk kommentator Hans Engell, at Det Radikale Venstre lige kom i tanker om, at vi kunne afskaffe en Helligdag og måske også save yderligere i den ødelagte efterlønsordning. Partiets ledelse må være på hash. Jeg skal ikke have afskaffet mine Helligdage, fordi Det Radikale Venstre synes at vi andre skal betale for et projekt vi end ikke støtter. Det er simpelthen livsfarligt at inddrage Det Radikale Venstre i politiske forhandlinger med den nuværende linje, hvor alt handler om at indtage yderliggående standpunkter og ikke lytte til den sunde fornuft og folkestemningen.

Det Radikale Venstre er efterhånden ikke et liberalt parti. Det er et konglomerat af alle mulige isolerede projektmagere, som har hver deres politiske kæphest, der skal rides ud over stepperne så det vil noget og vi kan komme i pressen for overskrifternes skyld. Der er grønne projekter og det kan ikke gå hurtigt nok pyt med regningen. Der er indvandringen fra Mellemøsten, som lige fik et boost fra den tyske Forbundskansler Angela Merkel i år 2015, da hun kortsluttede EU samarbejdet og lukkede en flodbølge af vildt fremmede mennesker ind i Tyskland. Hun satte tilliden til de østeuropæiske partnere over styr. Hun var i den grad afgørende for, at englænderne trak i nødbremsen og meldte sig ud med BREXIT. Hun kørte Østrig lige lukt over, da hele hendes personlige flodbølge af arabere, afrikanere og lignende buldrede tværs igennem det lille Alpeland. Hvad denne elendige tyske Forbundskansler ikke har sået af uro og ballade i Europa og hun ses selvfølgelig som det store forbillede for Det Radikale Venstre. Hellere en tysk Forbundskansler som befinder sig i globaliseringens lykkesagligheder end en tysk forbundskansler der bare i et minut overvejer at tjene det tyske folks sag den tyske nations sag.

Derfor er jeg desværre heller ikke overrasket over at partiet glade og fro hoppede på Me Too limpinden. Nu er partiets ledelse fanget i sit eget spind af interne konflikter og løse facebook rygter, som skal udbasuneres ud over hele landet. Det kan næsten kun gå galt.

Hvis Det Radikale Venstre skal finde tilbage til fortids standpunkter og ikke mindst saglighed.

Det Radikale Venstre skal pege på en borgerlig regering og ikke en socialdemokratisk regering som er afhængig af enten DF og Nye Borgerlige eller af SF og Enhedslisten.

Det Radikale Venstre trænger til at komme stille og roligt ned på Jorden i integrations og indvandrer og flygtningespørgsmål. Danmark og danskernes interesser går forud for vilde konventionsdiskussioner og forsøg på at sylte Danmark ind i skadelige internationale aftaler om flygtninge kvoter.

Det Radikale Venstre skylder de arbejdsløse danskere en genopretning af den dagpengeordning, som nu fører til, at danskerne drømmer om at flygte ud af arbejdsmarkedet og over på Arne Pension. Rart for den enkelte indrømmet men for dyrt for os alle sammen og for dyrt for den kommende generation af danskere, som så bliver nød til arbejde til de er 70 år eller mere.

Det Radikale Venstre må løse spørgsmål om seksuel chikane og det der måske er værre bag lukkede døre og med konsekvent handling. Vi skal have politikere som vi kan have tillid til opfører sig ordentligt overfor vores kvinder i partiet ja overfor alle kvinder. Det burde være en selvfølge, men jeg ser den triste skygge af det modsatte desværre.

Niels Johannesen

Jeg synes ikke det er lødigt når alle avisernes lederskribenter puster sig op og fortæller deres læsere hvem der har svigtet i det radikale venstre og hvordan baseret på de fragmenter og partsindlæg, der er kommet frem. Det hæver sig ikke meget over twitter niveau...

Maj-Britt Kent Hansen, Ete Forchhammer , Henning Kjær, Viggo Okholm og Sten Dokkedahl anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Kim Folke Knudsen, det var dog et hæsligt indlæg, baseret på en fejlagtig analyse, du der kommer med. Det er vist ikke helt gennemtænkt.

Jan Weber Fritsbøger, John Hansen, Poul Erik Pedersen, Rolf Andersen, Kurt Nielsen, Sten Dokkedahl, Steen K Petersen og jens christian jacobsen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Jeg hæftede mig ved at Sofie Carsten ikke kaldte sin kollega for Morten, men Morten Østergaard. Dermed lagde hun en diskret distance ind, som ikke virkede særlig hverken kollegial eller venlig overfor en (formodet) ven i nød. Som om det var op til hende og ikke udelukkende folkedomstolen at fordømme ham. Havde jeg forventet andet? Tja bum, bum...

Margit Johansen

Respekt om de der står frem i disse dage med vidnesbyrd om det vi burde have gjort noget ved for længst. Når ledelsen på arbejdspladsen i årevis ikke tager vidnesbyrd alvorlige for kvinder - så må vi gå i offentligheden. Respekt om de medier som er deres ansvar bevidst og formidler vidnesbyrdene. For når det arbejdsretslige system virker ikke - ledelser og bestyrelser svigter - så er der kun håbet om at råbet om hjælp bliver hørt. Respekt om en smertefuld proces for de der stod frem og ikke blev hørt.

Rikke Nielsen, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og Benthe Hurup anbefalede denne kommentar

"Næsten hver dag kommer der nye beskyldninger og oplysninger frem i det radikale kaos. Selv om der stadig er meget, vi ikke ved, står det nu klart, at Sofie Carsten Nielsen har vildledt offentligheden og nedtonet, hvad hun vidste om Østergaards adfærd. Det er både et svigt af hendes ledelsesansvar og principper om åbenhed"

Helt enig

Margit Johansen:
Respekt for alt der kommer frem nu? efter flere år? Enig hvis der har været tale om voldtægt og direkte overgreb, men alt det andet om forsøg på at tilrane sig lidt m.v. og ja kvinder kan vel også i visse alkoholtåger blive mere nærgående? Kan nogen sige sig helt fri?
Er det her ikke snart for meget? Er de tikke snart tiden at slå en streg i sandet og lade de enkelte grupper lære af de "skadaler" her
Hvis Morten havde været så slem, som der her antydes hvorfor så i alverden bakke ham op?
Han valgte at gå og jeg håber han bliver "rask" igen og at hans familie tilgiver og han lærer af det.

Niels Johannesen, jan sørensen, Ete Forchhammer , Kim Folke Knudsen, Rolf Andersen, Lisbeth Glud, Trond Meiring og Henning Kjær anbefalede denne kommentar

Cand. scient .polernes frygteligt feminiserede opgør er reelt et internt opgør, som de jo passende kan løse selv i gruppen. I forvejen er den gamle radikale tradition med Krogerup, Tidehvervs folkene, Løgstrup, Grundtvig, Aukens og hele det dannelsesmæssige perspektiv , Jelved Ole Vig, Lidegaard mm. jo kørt i sænk. Alt det, der gjorde det radikale til et dansk samtaleorienteret parti, et klassens åbne forum for healing og åbenhed, fordomsfrihed og inklusion har disse nye levebrødsgenerationer trampet rundt i og på i et fuldstændigt historieløst anfald af selvfedme. Det har stået på længe, nu kulminerer det så i afstumpet magtpolitik camoufleret som feministisk fremsyn.

Niels Johannesen, Viggo Okholm, jan sørensen, Ete Forchhammer og Poul Erik Pedersen anbefalede denne kommentar
steen ingvard nielsen

Hun
Har tilsyneladende lurpasset for, at pleje sine egne interesser, og efterfølgende fornægtet alt. som samtidigt, var det hun anklagede sin forgænger for.
Hun
har forsøgt at truet Ida Auken med, at det kunne få betydning for hendes karriere.
Hun
har ved at tilbageholde oplysninger, svigtet sit partis egne ideologier, svigtet dem der blev udsat for krænkelser, svigtet sit politiske bagland og dets Ideologi.
Hun
har aggeret som magtfuldkommen og for egen vinding, til syne ladende med mindre fokus på hvad der gavner partiets sag.

Det ser en lidt fatalt ud!

steen ingvard nielsen

Snart begynder hovederne at rulle!

RV har driblet sig selv helt uden for stadion. Hvad ville de og vi vinde ved en eventuel videreførelse af partiet ? Vi har mere end nok partier i klumpspillet på midtbanen.

Jeg tror Sofie C. Nielsen har skadet kvindesagen, metoo og hele sexismedebatten meget mere end vi aner. Når en kvinde begynder at bruge anklager om sexchikane til at rydde en politisk modstander af vejen, så hun selv kan komme til magten, så underminerer hun sin egen berettigelse for magt.
Frie mænd og kvinder har i forvejen slet ikke lyst til at have en leder. Vi kan godt tænke selv, men hvis det ikke kan være anderledes, så skal den leder i det mindste have gjort sig fortjent til posten ved sine meritter. Hvem gider følge en leder, hvis krav på lederskab er at de andre er endnu ringere. Hvem gider have en leder, der begrunder sin magt med at hun er den mindst ringe? Hvorfor skal vi stemme på dig: "Fordi jeg er den mindste gris, den mindste idiot, den mindst ringe og vi fik ryddet de andre af vejen med anklager om sexchikane. Så tænker jeg altså nej tak. Selvfølgelig gider vi ikke have en ulækker gris som leder, men vi kan sagtens lade pladsen stå tom indtil der er en der viser sig værdig. Vi lever i et demokrati, vi vil have lov til frit at vælge vores egne ledere, vi gider ikke have nogen der kupper sig til magten. At kuppe sig til magen er blot at bevise at man er en dårlig leder. Hvis du kupper dig til magten, har du jo bevist at du ikke selv troede at du kunne vinde magten på ærlig og retfærdig demokratiskvis. Det er jo det, der er Sofies brøde. Hun arrangerede et kup sammen med Lotte og Zenia, hvor de ryddede en mand af vejen på anklager om sexisme med den ene hånd og greb efter magten med den anden.
Kan vi som demokrati ønske os at man får sin magt på den måde? Jeg vil vove den påstand at det skader kvindesagen utroligt meget, fordi det kommer til at se ud som om at kvinder kan finde på at misbruge anklager om sexisme for selv at avancere. Samtidig skader det også kvindesagen på en anden måde, for hvis en kvinde viser at hun tror at hun skal meje sine mandlige konkurrenter af banen med sexanklager, så viser hun samtidig at hun ikke selv tror at hun kan gøre sig fortjent til magten ved godt arbejde. Hvilket forbillede for andre kvinder sætter hun så og hvilken respekt kan hun håbe på at gøre sig fortjent til hos sine mandlige kollegaer?
Og yderligere, næste gang en kvinde kommer frem med anklager om sexisme, følger nu pludselig mistanke, hvad vinder hun på det? Det er rigtig skidt for ofre for sexchikane. Det er det sidste de har brug for.

Niels Christensen

Det mest forbløffende her er den mangel på ansvarlighed som SCN m.fl. har udvist de sidste år. Når man nu ved at Morten Østergaard har et problem når han får noget at drikke - serie krænker er et stærkt ord, har han krænket nogen i det daglige arbejde på Borgen - at man så ikke har søgt at gøre noget ved det. DEt er som også med Hedegaardsagen beklemmende at se hvordan ledende politikere med store ansvarlige poster, privat har en moral og dømmekraft som et kraftløs asparges.

Kim Folke Knudsen

@Dansk politik Det Radikale Venstre 2

@Steffen Gliese

Steffen Du må venligst forklare hvorfor min analyse er fejlagtig?

Jeg imødeser med interesse dit indlæg.

Det kan være nødvendigt at sige tingene lidt hårdt og firkantet og indrømmet nogen af mine ordvalg er nok en tand for voldsomme (ekstremiteter). Men der er meget på spil for Det Radikale Venstre og der er meget på spil for de liberale og borgerlige midter vælgere, hvis endnu et borgerligt midterparti går til grunde ligesom Retsforbundet, Centrum Demokraterne, Kristeligt Folkeparti ( Nu Kristendemokraterne ), Ny Alliance.

Danmark får en situation hvor den politiske midte er imploderet et politisk system hvor enten Venstre eller Socialdemokratiet sidder formelt på magten, men hvor begge partier bliver afhængige af yderfløjene. Jeg er helt sikker på, at Socialdemokratiet aldrig vil basere deres politik alene på Enhedslistens og SF´s stemmer. Så er det kun et alternativ, nu da Lars Løkke Rasmussens gode forslag om samarbejde på tværs blev hældt ned ad brættet af Socialdemokratiet og dernæst af Venstre selv. Det er et samarbejde, hvor Socialdemokratiet læner sig op ad DF og Nye Borgerlige. Socialdemokratiet vil reelt ikke kunne udelukke Nye Borgerlige. De er jo ved at overtage styringen i den nationalistiske lejr fra Dansk Folkeparti med en yderst veltalende og dygtig leder Pernille Vermund i spidsen. Jeg behøver næppe at uddybe, hvad det vil betyde for den såkaldte udlændingepolitik de næste 4-5 år. Lige så så trøstesløst ser situationen ud for de to gamle borgerlige partier Venstre og Det Konservative Folkeparti, for de vil med den nye Venstre formand Inger Støjbergs linje være henvist til politisk afhængighed af de to samme partier Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige.

Hvad der er endnu værre, er perspektivet i denne sejlads ud af Nye Borgerliges og Dansk Folkepartis sejlrende. For ved valget i år 2019 stod en ting klart. Forestillingen om at Dansk Folkeparti så at sige kunne dæmme op for mere højreekstreme partier. Det blev udstillet som en falsk forestilling. Vi så Stram Kurs, der var millimeter fra at komme ind i Folketinget. Hvis der er 3 nationalistiske partier inde i Folketinget Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Stram Kurs (nu nyt partinavn), så varer det ikke længe inden der opstår endnu et parti, som vil foreslå endnu flere stramninger endnu mere udmeldelse af EU osv. Nordfront venter ude i kulissen til tiden er moden for endnu mere syndebuks politik. Så er det ikke kun utilpassede muslimer som står for tur, så vil ramme det jødiske mindretal, der i århundreder har opfattet Danmark som et helle og et trygt land at være ligeværdig borger i. Derfor min bekymring Steffen Gliese, at se på kortet og se hvor vi kan drive hen.

Derfor er det helt afgørende, at et borgerligt midterparti skaber en dagsorden, som ikke befordrer denne udvikling men gør det modsatte. Og her er det at jeg må anholde de meget højrøstede markeringer i Det Radikale Venstre. Det her er ikke Hyde Park, hvor vi kan stille os op på en sæbekasse og udråbe paroler og vildtflyvende visioner ud i en uendelig.

Jeg står til fulde inde for min kritik af den tyske Forbundskansler Angela Merkel. Den syriske borgerkrig var ikke skabt ud af den blå luft med tragedie for den syriske civilbefolkning til følge. Rusland var særdeles aktiv i at ødelægge syriske byer med terrorbombardementer og det virkede som om det passede det russiske regime glimrende at udløse en flygtningebølge i retning af Tyrkiet, Libanon, og Jordan. Det kunne destabilisere USA og Vestens indflydelse i regionen og det kunne presse en tyrkisk konkurrent i Sortehavet, som var medlem af NATO. Der var jo ikke nogen flygtninge, som mødte op ved den russiske grænse og som blev lukket ind mig bekendt.

Med Tyrkiet holdt ude i strakt arm af et EU, som med rette var mere og mere skeptisk overfor Erdogans politik og undertrykkelse af frihed i Tyrkiet, så havde Tyrkiet anledningen til at gelejde flygtningestrømmen videre til Europa og skabe en europæisk hovedpine.

Grækenland blev det første offer for denne strategi. EU landene var helt uforberedte på, at skulle finde et fælles modsvar på denne afpresningspolitik fra magter, som var interesseret i at svække Europa og det europæiske fællesskab.

Italien, Malta, og Spanien fulgte efter som offer for denne strategi med dirigerede flygtningestrøm i retning mod Europa.

Hvad gør den tyske Forbundskansler i den situation. Hun handler i panik og inviterer hele flodbølgen af flygtninge, indvandrere? med videre ind i Tyskland og tilsidesætter alle regler om normal indrejse og grænser. I det forløb får hun skabt ekstra meget vrede og usikkerhed i de østeuropæiske lande Ungarn, Tjekkiet, Slovakiet, Polen. De nationer ser dette træk som et led i, at deres udenrigspolitiske interesser tilsidesættes af et dominerende Tyskland, som handler på egen hånd med den arrogante bemærkning: Wir schaffen das.

Hvordan tror du Steffen den politiske situation i Danmark ville se ud, hvis vi forholdsmæssigt havde inviteret 77.000 asylansøgere og mulige emigranter til Danmark? Ville Dansk Folkeparti bliver større eller mindre? ville de besindige midterpartier blive større eller mindre? og hvilken politisk virkelighed ventede asylansøgernes modtagelse i Danmark?

Det er det som er uansvarligt ved Forbundskansler Angela Merkels handlinger i år 2015. Det var ikke kun Tyskland som blev påvirket af hendes bestilte masseindvandring. Det ramte nabolandene og det skabte politisk grobund for en uendelig række af stramninger i Danmark, fordi vi havde en åben EU grænse til Tyskland.

Nok om Tyskland og flygtningekrisen i år 2015.

Arnes Pension. Jeg er helt enig i hensigten med forslaget, men har vi råd til denne form for ydelse, der trækker mennesker ud af arbejdsmarkedet?

Jeg ser hellere en investering i genopretning af Dagpengesystemet og afvikling af al det meningsløse bureaukrati og umyndiggørende kontrol af de arbejdsløse. Det vil jeg gerne bruge penge på. Det vil også koste mange mia.kr.

Jeg ser hellere en udbygning af Seniorpensionen, så denne træder i kraft ved det 60 år for alle.

Jeg ser gerne en aftale, hvor medarbejdere kan få udbetalt hele deres privatopsparet pension fra det 60 år eller får udbetalt dele af deres private pension, for dernæst at kunne trække sig tilbage til deltidsbeskæftigelse. En fleksibel overgang mellem arbejdet på fuld tid og vejen hen mod et velfortjent otium.

Der skal være flere økonomiske incitamenter for dem som kan arbejde efter de 60 år til at forblive på arbejdsmarkedet, indtil de selv ønsker at trække sig tilbage.

Men ingen af de her forslag har Det Radikale Venstre tilsyneladende bragt på banen, for det er ikke deres politik. De vil fjerne en helligdag og jævne resterne af Efterlønsordningen med Jorden. Det skal så finansiere det tab af udbud af arbejdskraft, som partiet mener, at Arnes pension vil indebære.

Det er for tyndt det der udspil fra Det Radikale Venstre. Det dur ikke punktum. Hvorfor skal vi i Danmark nøjes med at indføre en særdeles lav pension for få udvalgte, når det reelle problem nedslidning på arbejdsmarkedet. Det bliver der ikke gjort en pind ved.

Me Too bevægelsen. Målet er fornuftigt og der skal ryddes op. Men det er nødvendigt at have en præcis strategi for hvorledes et parti håndterer disse ubehagelige personsager herunder kommunikationen til offentligheden og til pressen. Det Radikale Venstre ser ud til at have valgt Folketingsgruppen til at rydde op. Forståeligt i situationen ja, men kløgtigt nej. For så vil alle konflikterne jo samles i Folketingsgruppen og det vil være noget nær umuligt at skelne reelle sager fra hævnmotiver og politisk jagt efter at kommer til vejrs i partiet Det Radikale Venstre. En Folketingsgruppe kan blive ramt af så meget splid og ballade, at det spreder sig ned ad i organisationen og dermed ødelægger hele det politiske projekt.

Derfor skal der sadles om snarest muligt ellers, så lurer nedsmeltningen i endnu et borgerligt parti. Befriet for sexskandale sager ja men tabt er egen eksistens.

Jeg glæder mig til at læse din respons Steffen Gliese.