Leder

Aarhus Universitet har sat sin troværdighed totalt over styr i sagen om oksekødsrapporten

Først tilbageholdt Aarhus Universitet dokumenter, som det var forpligtet til at udlevere hurtigst muligt. Efterfølgende dækkede universitetet over ulovlighederne med usande oplysninger
Aarhus Universitet har således erkendt, at det »blev besluttet at lade nogle anmodninger om aktindsigt afvente færdiggørelsen af den interne undersøgelse«. Hvilket universitetet betegner som »stærkt beklageligt«.

Aarhus Universitet har således erkendt, at det »blev besluttet at lade nogle anmodninger om aktindsigt afvente færdiggørelsen af den interne undersøgelse«. Hvilket universitetet betegner som »stærkt beklageligt«.

Bo Amstrup

Indland
4. december 2020

Sagen om den såkaldte ’Oksekødsrapport’ tærede kraftigt på Aarhus Universitets troværdighed. Men universitetets ageren i tiden efter afdækningen af skandalen har udviklet sig til en selvstændig skandale, hvis alvor måler sig med den oprindelige. Og efterhånden er troværdigheden mere eller mindre eroderet.

Som Information kunne afdække onsdag, har medarbejdere på universitetet bevidst tilbageholdt belastende dokumenter, som universitetet var forpligtet af loven til at udlevere. Og de har givet usande oplysninger om deres ageren og har tilsyneladende først tilstået, da det må have stået klart for dem, at sandheden ville komme for en dag.

Det er efterhånden længe siden, Information kunne afsløre, hvordan Aarhus Universitet i al hemmelighed havde ladet landbrugsorganisationer påvirke en rapport om klimabelastningen fra oksekød. Rapporten blev præsenteret som uvildig forskning. Men efter et længere forløb måtte rektor Brian Bech Nielsen erkende, at der intet uvildigt var over den.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Anton Geist

Man taber helt mælet ved gennemlæsning af ovenstående.

Og ingen Djævel har planer om at gøre noget ved Aarhus Universitets løgne og fortielser, heller ikke Connie Hedegaard, der ellers er formand for Bestyrelsen.

Rektor Brian Bech Nielsen er med i svindlen,
så fra ham skal vi da slet ikke forvente redelighed.

Jan Rosberg, Mogens Holme, Søren Bro, Steen K Petersen, Gert Romme, lars søgaard-jensen, Troels Ken Pedersen, Anders Reinholdt, Torben K L Jensen, Anne-Marie Krogsbøll, Niels Vest-Hansen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
lars søgaard-jensen

Vi har mistet noget meget vigtigt; nemlig en institution der redeligt, uafhængigt og ubestikkeligt søger "sand" (hvad det så end er) erkendelse uden skelnen til diverse økonomiske eller politiske interesser. Det er trist, meget trist.

Jan Rosberg, Mogens Holme, Søren Bro, Steffen Gliese, Anne-Marie Krogsbøll, Michael Hullevad, Jacob Johansen, Mads Berg, Steen K Petersen og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Hvad med at oprette de statslige undersøgelser i gen. Det var en katastrofe at Helge Sander og Fogh Rasmussen med et lille flertal i Folketinget nedlag disse undersøgelse og på tvang universiteterne opgaverne . Århus fik mange af opgaverne overdraget og derfor er det nok dem der nu har de største problemer.
Universiteterne mistede deres uafhængighed ved at de nu blev pålagt disse opgaver - dels blev de afhængig rent økonomisk og dels kunne de ikke se undersøgelserne efter med kritiske øjne.
Se dog at få disse undersøgelser udskilt i gen .

Per Klüver, Steen K Petersen, John Damm Sørensen, Søren Bro, Steffen Gliese og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar

Den verdensomfattende politikerlede har sit udgangspunkt i, at politikere og politiske partier ikke er til at stole på. Sådan er det desværre også i Danmark.

I Danmark har man desuden også et ganske utroværdigt politi, der både ved Tibet-demonstrationer, mink-sagen og ved andre situationer har vist sig aldeles uværdig til borgernes tillid.

Og nu har Aarhus Universitet med AU Foulum igen og igen og igen og igen og igen og igen dokumenteret, at man heller ikke kan stole på den såkaldte "uafhængige forskning" i Danmark.

John Damm Sørensen, Jan Rosberg, Anne-Marie Krogsbøll, Michael Hullevad, Søren Bro, kjeld hougaard og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar

Husk at det foregik i Venstres og "bæredygtig landbrugs" storhedstid, med udbredt censur og ikke mindst selvcensur...

Per Klüver, Steen K Petersen, Mads Greve Haaning, Mogens Holme, Steffen Gliese, Anne-Marie Krogsbøll og Søren Bro anbefalede denne kommentar

mine børn kalder mig en sur gammel mand, men jeg mener jo at have noget at have det i: der er ikke mange, hverken enkeltpersoner eller institutioner, der ikke sætter penge over principper.

Der er en vej:
1) træd ud af Bolognaprotokollen og genskab det danske uddannelsessystem som det, det er tænkt som: levering af kompetent forskning, undervisning og viden til forbedring af samfundet og højnelse af dannelsen alment.
2) genindfør institutionsdemokratiet: væk med ansat ledelse, ind med valg på alle niveauer.
3) afskaf den statslige styring af fagligheden fra gymnasium til disputats, det er en sag for nationale og internationale fagfæller igennem de faglige foreninger, der med ansvar overfor undervisnings- og forskningsministerierne skal sikre kvalitet og eksamen.
4) adskil SU og aktivitetskrav på videregående uddannelser i et vist omfang. Behovet for i et længere studieforløb at skaffe sig indtægter ved studiearbejde er kun en gevinst for integritet og personlighedsdannelse.
5) Afskaf Ph.D-graden og genindfør magistergraden.