Leder

Coronasmitten stiger fortsat på plejehjemmene, så få nu luft under lyntestene

Alene i sidste uge døde 106 plejehjemsbeboere af COVID-19 i Danmark, så det haster med at få sat gang i en offensiv teststrategi
Smitten er faldet over hele Danmark, men stiger fortsat på plejehjemmene, hvor man i øjeblikket oplever de værste udbrud siden pandemiens start.

Smitten er faldet over hele Danmark, men stiger fortsat på plejehjemmene, hvor man i øjeblikket oplever de værste udbrud siden pandemiens start.

Tim Kildeborg Jensen

Indland
23. januar 2021

Denne pandemi har lært os to testtyper at kende til opsporing og inddæmning af COVID-19: PCR-testen, hvor man med en simpel podning i halsen kan få et svar efter et enkelt døgn eller to, og så de såkaldte lyntest eller antigentest, der hjemme i stuen, men med en lidt mere ubehagelig podning i næsesvælget, kan give svar inden for minutter.

Indtil for nylig var det en udbredt antagelse, at den mest præcise var PCR-testen, men at de dog begge kunne fange tilstrækkeligt mange smittede til at være en uomgængelig hovedsøjle i kampen mod COVID-19. Ikke kun i forsøget på at bekæmpe, overvåge og eliminere smitten i samfundet, men også i forsøget på at opretholde et almindeligt liv i en pandemisk verden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeppe Lindholm

Alt i mens Danmark har lukket ned, særligt på grund af risikoen for spredning af corona mutaioner, har Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen været i Dubai på en, som han kalder det, nødvendig rejse i embedsøjemed. Kærerensten var med for at sikre en afslappet "nødvendig" rejse. Han oplyser, at han selv har betalt den "nødvendige" rejse.

En helt uhørt adfærd af et folketingsmedlem, som tilmed er næstformand for Udenrigspolitisk Nævn. Kan man overhovedet have mere mangel på dømmekraft? At den form for arrogant adfærd kommer fra blå blok kan næppe overraske.

Egon Stich, Eva Schwanenflügel og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Jeg troede et øjeblik at artiklen handlede om manglende test på plejehjemmene. Den slatne holdning der har været der er meget arrogant. Og livsfarlig.

Jesper Frimann Ljungberg

11 Måneder inde i epidemien, har man stadig ikke fra politisk hold formået, at beskytte de mest udsatte. Smitte spredningen blandt de 90+ årige er næsten lige så stor som den er blandt de 20-40 årige. Prøv lige at tænke over det.

// Jesper

Jeppe Lindholm
Eva Schwanenflügel

@ Jeppe Lindholm

Hold da fast for noget svineri..
Men det overrasker mig ikke det mindste at et medicinalselskab har opført sig sådan.

Det der kan undre er, at der åbenbart ikke findes skarpe jurister i EU der kan gennemskue det der står med småt.

Jeppe Lindholm

Ja, det var lige lovligt smart nok. Forhåbentlig bliver det ikke lige glemt. Og der må være nogle højt betalte EU politikere og embedsmænd og koner som lige nu sidder og tænker: "Hovså. Hvad skete der lige her?"

Men endnu en gang ser vi, hvad privatisme medfører.