Leder

Nedlukningen af dokumentarfilm om #MeToo-problemer kan og bør forfølge TV 2 de kommende år

Nedlukningen af en dokumentarfilm om #MeToo-problemer på TV 2 er en sag, som både kan og bør komme til at forfølge TV 2 de kommende år – men som også kommer til at belaste de øvrige medier
TV 2-ledelsens officielle argument om, at man ikke kan undersøge sig selv, blev gentaget adskillige gange af Jacob Kwon i søndagens udgave af Presselogen på TV 2. Men det er ikke specielt godt. For selvfølgelig kan man undersøge sig selv.

TV 2-ledelsens officielle argument om, at man ikke kan undersøge sig selv, blev gentaget adskillige gange af Jacob Kwon i søndagens udgave af Presselogen på TV 2. Men det er ikke specielt godt. For selvfølgelig kan man undersøge sig selv.

Bjarne Bergius Hermansen

Indland
21. januar 2021

TV 2’s beslutning om at droppe en dokumentarfilm, som handlede om #MeToo-problemer på tv-stationen, er både et problem for TV 2’s troværdighed og for alle danske medier. Dokumentaren skulle oprindeligt handle om sexchikane og overgreb på danske arbejdspladser bredt.

Men efter fire måneders research pegede pilen så meget i retning af TV 2 selv, at ledelsen – med nyhedschef Jacob Kwon som frontfigur – besluttede, at arbejdet skulle indstilles, fordi man »ikke kan undersøge sig selv«.

Dokumentarfilmen bliver derfor aldrig vist. Beslutningen mødte hurtigt kritik på TV 2, hvor to redaktionschefer gik i rette i en intern mail. Siden har 222 TV 2-medarbejdere skrevet under på et protestbrev til ledelsen. I brevet står der blandt andet: »Vi oplever det som et angreb på det allerhelligste, vi har: Vores redaktionelle frihed og vores troværdighed.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Belastningen bør består i, at man boykotter amøbekanalen. Nok kan DR være slem, men TV" er dog langt værre.

Jesper Edinger Andersson og Elsebeth Christiansen anbefalede denne kommentar
Jens Christian Jensen

Det står jo folk frit for at boykotte TV2 og DR samt alt muligt andet.

Nu skal vi nok til at have en tråd hvor folk der ser mere nuanceret på det og ikke lige springer til boykot bliver tillagt alle mulige synspunkter og holdninger.

Jeg henter popkorn :-)

Anders Sørensen

@Lisa Oun, jeg synes din kommentar er upassende i sammenhængen.

Finn Thøgersen

Problemet med at boykotte DR eller TV2 er jo at det ikke har nogen effekt på de 2 mastodonter

Pengene ruller jo ind i deres kasser alligevel, enten via licens (så længe det varer), skat eller fordi de er omfattet af "Must Carry" forpligtigelsen og derfor indgår (og betales) af ALLE der har nogen form for TV

Det svarer lidt til at man slår sig op på at boycotter selskaber i "den fossile økonomi", mens den pensionskasse man er tvangsindlagt til storinvesterer netop der.

Det må være rimeligt at "Must Carry" ændret til en "skal være tilgængelig" og skattetilskuddet til DR gjort afhængigt af seertal, så man rent faktisk KAN ramme dem hvor det gør ondt når de kvaher sig