Leder

Qatar inde i varmen

Men hvor længe – det lille olie- og gas-emirat har ikke gjort betydelige indrømmelser til gengæld for ophør af boykotten fra Saudi-Arabien og konsorter
Saudi-Arabien kundgjorde forud for tirsdagens topmøde i Golf-staternes samarbejdsorganisation, GCC, med deltagelse af Qatars emir Sheik Tamim bin Hamad al-Thani (billedet), at landet igen er inde i varmen med alle forbindelser genetableret.

Saudi-Arabien kundgjorde forud for tirsdagens topmøde i Golf-staternes samarbejdsorganisation, GCC, med deltagelse af Qatars emir Sheik Tamim bin Hamad al-Thani (billedet), at landet igen er inde i varmen med alle forbindelser genetableret.

Mohd Rasfan

Indland
7. januar 2021

Der lød bifald hele vejen rundt ved meldingen om, at Qatar efter tre et halvt års isolation igen er forbundet med Den arabiske Halvø såvel til lands som til søs og i luften. I juni 2017 dekreterede kronprins Mohammed Bin Salman (kaldet MBS) boykot af det diminutive og stenrige olie- og gas-emirat med tilslutning fra Forenede Arabiske Emirater, Bahrain og Egypten.

Qatar blev beskyldt for »samarbejde med Iran« og »støtte til terrorisme« på en liste med 13 indrømmelser, der kunne ophæve isolationen, bl.a. lukning af tv-kanalen Al-Jazeera, ophør af samarbejdet med Iran (som Qatar deler gasfelt med i Den persiske Golf) og krav om brud med Det Muslimske Broderskab, hvis ledere har fået asyl i Qatar.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Christian Mondrup

Tak til Lasse Ellegaard og Waleed Safi for jeres indsigtsfulde reportager og analyser fra Mellemøsten.