Leder

Det var faktisk en god dag for klimaet, da Klimarådet dumpede regeringens klimaindsats

Klimarådet konkluderer, at regeringens klimaindsats går for langsomt. Det er godt, fordi det tvinger regeringen til yderligere handling
Arkivfoto. Oversvømmet bil under skybrud i København d. 15. august 2010. I går kom Klimarådets rapport med en hård kritik af Danmarks klimaindsats.

Arkivfoto. Oversvømmet bil under skybrud i København d. 15. august 2010. I går kom Klimarådets rapport med en hård kritik af Danmarks klimaindsats.

Bax Lindhardt

Indland
27. februar 2021

Fredag publicerede Klimarådet deres med spænding ventede evaluering af regeringens klimapolitiske indsats, og konklusionen i den 116 sider lange rapport er soleklar: Regeringens klimaindsats er utilstrækkelig – den er dumpet.

»Det er Klimarådets vurdering, at regeringens samlede klimaindsats ikke anskueliggør, at klimalovens 70-procentsmål i 2030 nås,« står der i evalueringen.

I modsætning til statsminister Mette Frederiksen (S) mener Klimarådet ikke, at regeringen er »foran tidsplanen«, som statsministeren sagde i sin åbningstale i Folketinget i oktober sidste år. Tværtimod peger Klimarådet på, at den nuværende klimaindsats kun sikrer 54 procent reduktion i 2030.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ahlers Venstre udviste klart mangel på klimapolitik, da de havde roret, så hans dumpearakter faldt nok så usagligt formentlig for længe siden, sikkert allerede dag 1. Latterligt når nu V burde være aktiv ifm landbrugets indsats.

Holger Nielsen, Mogens Kjær, Kim Houmøller og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar

Der må større fokus på nye teknologier

Mon ikke der kommer en langsigtet plan snart, da de jo er indkaldt til møde med ministeren og han har fået kniven på struben. Der er en klimalov, og en lov forpligter.
Og jeg hørte landbruget sige, at de var så glade for at de også blev spurgt til råds.

Nu ikke flere corona-undskyldninger.
Der SKAL leveres på klimaudfordringerne hurtigst muligt. Det var valgets tale i juni 2019 og også et løfte med klimaloven fra december 2019. Den aktuelle politik er et løftebrud og et svigt over for ungdommen, hvis vi lader stå til igen, igen. Rom-klubben advarede os i min ungdom i 70'erne, og vi er langt fra kommet ordentlig i gang. I dag advarer Greta Thunberg os, men vil hun blive hørt af magthaverne?

Gitte Loeyche, Holger Nielsen, Kurt Nielsen, Thomas Tanghus og Estermarie Mandelquist anbefalede denne kommentar

Til Informations klimaredaktion: Kan regeringen ikke slippe afsted med at ignorere klimaloven? At Dan Jørgensen må gå er vel en lille pris, og han sendes til skafottet som martyr. Kan man ikke på nærmest Trumpsk vis afvise kritikken, så længe man har "hr. og fru DK" bag sig. Og så henvise til at DK ligger i top og bla bla.

Med andre ord, er klimaloven reelt noget værd? Det ville jeg gerne læse en researchet artikel om.