Leder

Kvindebevægelsen har hjulpet os med at blive det frie samfund, vi gerne vil være

Vi fejrer i dag en sejrende frigørelsesbevægelse, en bevægelse, som i mere end 100 år har forenet ensomme individer med andre i et stærkt kollektiv, og som giver fælles sprog til at protestere mod alt, der stadig skaber nye former for ufrihed: kvindebevægelsen
Kvindebevægelse har i mere end 100 år forenet ensomme individer med andre i et stærkt kollektiv. Men kvindebevægelsen udrettede ikke fremskridtet alene, skriver chefredaktør Rune Lykkeberg i denne leder.

 

Kvindebevægelse har i mere end 100 år forenet ensomme individer med andre i et stærkt kollektiv. Men kvindebevægelsen udrettede ikke fremskridtet alene, skriver chefredaktør Rune Lykkeberg i denne leder.

 

Christian Lindgren

Indland
8. marts 2021

Det, som vi i dag på Information fejrer med denne særavis, er den mest samfundsforandrende bevægelse gennem de seneste 100 år: kvindebevægelsen. Den har forenet umyndige borgere i et kollektiv så stærkt, at magtfulde mænd nu er blevet defensive og klager over, at man da heller ikke må sige eller gøre noget længere.

»Jeg er vokset op i en tid, hvor det hele tiden er gået fremad for kvinder,« siger Jette Knudsen på 75, som er pensioneret folkeskolelærer: »Derfor har jeg ikke følt, at det at være kvinde har forhindret mig i noget. Der har løbende været et opgør med mandlig dominans, hvilket har forbedret mulighederne for kvinder, inklusive mig.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

En anden ting der er "sjov" at nævne er at mange grupper, der tidligere talte nedsættende og modarbejdede kvindernes kamp for ligeværd/ret nu råber op om at ligestilling er en dansk værdi og det må indvandre forstå og indordne sig efter.