Leder

Regeringen vil hellere risikere at få en EU-dom imod sig end løsne grebet om danskernes teledata

Justitsminister Nick Hækkerup vil gå så langt som overhovedet muligt for at opretholde masseovervågningen af danskernes teledata. Også selv om det indebærer en risiko for at få en EU-dom imod sig
Justitsminister Nick Hækkerup lægger ikke skjul på, at regeringen på ingen måde ønsker nogen form for indskrænkning af reglerne for masseovervågning af danskerne: »Det er en håndsrækning til forbryderne, som EU-Domstolen har givet,« sagde han.

Justitsminister Nick Hækkerup lægger ikke skjul på, at regeringen på ingen måde ønsker nogen form for indskrænkning af reglerne for masseovervågning af danskerne: »Det er en håndsrækning til forbryderne, som EU-Domstolen har givet,« sagde han.

Jens Dresling

Indland
25. marts 2021

Det har været længe undervejs og skal løse en både uacceptabel og uholdbar situation.

I tirsdagens Jyllands-Posten oplyste justitsminister Nick Hækkerup (S), at regeringen efter sommerferien vil fremlægge et nyt lovforslag for at ændre logningsreglerne. 

De nuværende logningsregler indebærer, at der bliver lagret oplysninger i et år tilbage i tiden om, hvem alle danskere sms’er og ringer til, samt hvilke master de forbinder til, når de bevæger sig rundt med deres mobiltelefon.

Resultatet er, at myndighederne enten mod en dommerkendelse eller en såkaldt editionskendelse kan få udleveret detaljerede data om kommunikations- og bevægelsesmønstre hos alle danskere med en mobiltelefon.

At regeringen nu lægger op til at ændre reglerne var i dén grad på tide. I fire år har Danmark opretholdt logningsregler, som var åbenlyst ulovlige ifølge EU-retten. Den danske befolkning har altså været ulovligt masseovervåget i fire år, mens regeringen har henvist til arbejdsgrupper og en række andre EU-domme, som man først ville se udfaldet af.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

“.....strukket for langt”. Er stavekontrolleen gået i sort?

John Scheibelein, Hans Larsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Bjarne Andersen

S bryde loven for at fange dem der bryder loven.

Peter Mikkelsen, Eva Schwanenflügel, Arne Albatros Olsen og Klaus Lundahl Engelholt anbefalede denne kommentar

hvad er det for en sygdom politikere får, der gør, at de vil overvåge befolkningen? det har da ikke hjemme i et demokrati. Endnu har ingen fremlagt så meget som et eneste bevis på at den overvågning har forhindret en eneste terrorhandling, så vi betaler med vores frihed for noget, der ikke virker.

Carsten Sperling, Peter Mikkelsen, Anders Reinholdt, John Damm Sørensen, Erik Winberg, Eva Schwanenflügel, John Scheibelein, Carsten Munk, Alvin Jensen, Arne Albatros Olsen, Søren Knudsen, Ole Svendsen, Bjarne Andersen, Inge Lehmann, Jens Ole Mortensen, Steffen Gliese, Klaus Lundahl Engelholt og Ib Christensen anbefalede denne kommentar

At Danmark dømmes, er ikke noget særsyn, for faktisk er lille Danmark et af de lande, der oftest dømmes.

Det er dog normalt forhold omkring udlændinge, f.eks. tilknytningskravet, Danmark dømmes for. Men denne gang går man altså videre, og bruger skattebetalernes penge til ulovlig ulovlig overvågning af landets skattebetalere.

Selvfølgelig bliver Danmark, ligesom andre lande før Danmark, dømt for dette. Og derfor ville det være langt bedre og billigere for skatteborgerne, hvis man droppede denne uheldige lov.

Men dette lovinitiativ ligger simpelt hen på linje med flere andre lovinitiativer fra denne regering, der heller ikke generer sig for også at bryde landets grundlov.

- Er det virkelig denne kriminelle regering, som danskerne ønske sig?

Peter Mikkelsen, Flemming Berger, Arne Albatros Olsen, John Damm Sørensen, Erik Winberg, Alvin Jensen, Søren Knudsen, Ole Svendsen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Sagen om teledata er ikke ny. Det der burde undre os er, hvorfor der politisk lader til, at være ombakning til det over hele salen. Selv dem der sælger sig på "liberalismen" lader til at være med på vognen, og var vel egentlig dem der startede det.

Og som nævnt har vi ikke hørt om, at det har den funktion, der var grundlaget for at indføre det.

Så hvad er det de forsvare i en grad at de vil lade os betale for at blive dømt?

Eva Schwanenflügel, Carsten Munk, Alvin Jensen, Ole Svendsen og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar

Regeringen mener, at når Center for Terroranalyse (CTA) under PET har vurderet terrortruslen mod Danmark som "alvorlig", er det tilstrækkeligt til at kunne begrunde en fortsat masseovervågning.

Derimod mener regeringen ikke, at det har nogen betydning, når Center for Terroranalyse (CTA) under PET har vurderet at det indebærer en større terrorrisiko for Danmark at lade kvinder og børn rådne op i fangelejrene i Syrien, end det ville være at tage dem hjem til Danmark.

Hvad skal vi egentlig med Center for Terroranalyse (CTA) ?

Carsten Sperling, Søren Bro, Erik Winberg, Lars Hansen, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Ole Svendsen, Ib Christensen og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Mange af politikernes gerninger i dag minder mig om:

"Først kom de for at tage kommunisterne, men jeg protesterede ikke, jeg var jo ikke kommunist.
Da de kom for at arrestere fagforeningsmændene, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke fagforeningsmand.
Da de spærrede socialisterne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke socialist.
Da de spærrede jøderne inde, protesterede jeg ikke, jeg var jo ikke jøde.
Da de kom efter mig, var der ikke flere tilbage til at protestere."

Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/F%C3%B8rst_kom_de_for_at...

Egon Stich, Peter Mikkelsen, Estermarie Mandelquist, Erik Winberg, Bjarne Andersen, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Sygdommen hedder kontrolpsykose og den ledsages ofte af paranoia.
Sidstnævnte bruges ofte til at skabe frygt i befolkningen, og for at legitimere tiltagene
der hører til den første diagnose. (Også kaldet del og hersk)

Peter Mikkelsen, Estermarie Mandelquist, Jørgen Munksgaard, Ebbe Overbye, Eva Schwanenflügel, Bjarne Andersen, Ib Christensen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
John Scheibelein

Gert Romme: Hvilken regering vil du foreslå?.

Eva Schwanenflügel

"Skulle trusselsvurderingen falde, må regeringen nøjes med at logge data inden for særlige geografiske områder eller at målrette logningen mod bestemte personer. Men det vil ifølge Nick Hækkerup føre til, »at vi reelt kan risikere at miste muligheden for at opklare mord eller voldtægter, som er grove forbrydelser".

Ja, det er virkelig et stort mysterium, hvordan det kunne lykkes at opklare yderst grove forbrydelser før telelogningens velsignelser bredte sig ud over det ganske danske land..?

Men det ville unægtelig spænde ben for ledende politikeres hede drømme om at kunne se med over skuldrene på hele befolkningen, alt imens de selv synes at være ganske tilfredse med at gemme sig bag obskure regler om partistøtte, samt diverse mørklægningslove.

Carsten Sperling, Søren Bro, Peter Mikkelsen, Arne Albatros Olsen, Hans Larsen, Ib Christensen, Carsten Munk og Lars Hansen anbefalede denne kommentar

Logningen har fundet sted siden 2007, så det er ikke opfundet af den nuværende regering. Den har sikkert været med til at opklare nogle forbrydelser, men seriøse terrorister kan ret let undgå logning ved at bruge mobiltelefoner med taletidskort samt internet på offentligt tilgængelige steder fremfor at oprette abonnementer i eget navn.

@ John Scheibelein,

Tak for dit korte og præcise spørgsmål.

Jeg syntes, at borgerne skal spørge politikerne om, hvem der ikke vil dette, og hvem der samtidig vil hjælpe og støtte wisselblowers, der kommer i klemme overalt i verden.

Og så syntes jeg, borgerne derefter skal vælge disse politikere. Hvis politikerne bliver klar over, at dette virkelig er et problem, er jeg også sikker på, at mange vil skifte holdning, for de fleste danske politikere har valgt opgaven som en karriere.

1. Jeg er borger i Sverige samt et andet EU-land. Og i Sverige bruger vi et teleselskab, der hedder Bahnhof. Dette selskab hindrer med tekniske midler totalt myndigheders indsigt i kunderne surf og mail. Og gemmer intet.

2. Den journalist, der lækkede østrigske politikeres samtale på Ibizia med en "russisk oligark", og lovede alt mulig særlovgivning mod korruption, der var skyld i, at regeringen måtte gå af. Han er netop blevet udleveret til Østrig fra et andet EU-land, hvor han skal stilles for retten for den "skade" har dermed forvoldte den østrigske regering. Han gjorde faktisk en god og samfundsgavnlig afsløring af den korrupte regering, men netop nu har han brug for at den støtte og opmærksomhed, han kan få.

Carsten Sperling, Peter Mikkelsen, Ib Christensen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Var det ikke terrorister og ikke mord og voldtægt der var grundlaget for logningen?

I ved dem en tidligere præsident af en af vores allierede omtalte som "- de hader vores frihed"!

John Damm Sørensen

Det er jo helt i tråd med fru Mettes flirten med det totalitære samfund.

Som med Offentlighedsloven, når politikerne en gang har tilkæmpet sig kontrollen, afgiver de den aldrig igen.

Hans Larsen, Søren Bro, Peter Mikkelsen, Estermarie Mandelquist, Bjarne Andersen, Jørgen Munksgaard, Arne Albatros Olsen, Ebbe Overbye, Ib Christensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar