Leder

Det er godt, at svindelmaskinen er opdaget. Nu gælder det retsforfølgelsen af de kriminelle

Regeringen lover at styrke indsatsen mod organiseret økonomisk kriminalitet. Men det skal hænge sammen, så de kriminelle bliver retsforfulgt, når de bliver opdaget
Regeringen lover at styrke indsatsen mod organiseret økonomisk kriminalitet. Men det skal hænge sammen, så de kriminelle bliver retsforfulgt, når de bliver opdaget

Mia Mottelson

Indland
23. april 2021

De danske myndigheder er oppe imod benhård organiseret økonomisk kriminalitet, rettet mod den danske statskasse, der systematisk frasvindles enorme beløb i tabt moms, skat og afgifter.

Kriminaliteten er koblet til udlandet og voldsom. Som Information har beskrevet, er der i et enkelt tilfælde ligefrem sket drab på åben gade.

De kriminelle udnytter det åbne, digitaliserede og tillidsbaserede danske erhvervs- og skattesystem.

Rammerne for denne økonomiske kriminalitet mod statskassen var desværre fuldstændig forudsigelige. Da den daværende, borgerlige regering i 2006 meddelte, at en fjerdedel af de 9.700 ansatte i Skat skulle fjernes, skrev denne avis på lederplads, at den beslutning var »forkastelig«.

Der blev advaret mod nedskæringerne fra eksperternes side, fra oppositionen – og altså fra medierne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Bo Elkjær

".... moms-, skatte- og afgiftsområdet har udviklet sig til gefundenes fressen for kriminelle i alle afskygninger, der har fundet et område, hvor det er meget nemt at begå kriminalitet, hvor der er relativt lille sandsynlighed for at blive opdaget – og hvor der er uendelig lang vej fra opdagelse til domsafsigelse."
citat fra artiklen

Det er bare så præcist formuleret, at det gør ondt.

Politimedarbejderne i SØIK drukner fuldstændig i de manglende bilag -
pengene er under alle omstændigheder pist væk -
og eventuelt ansvarlige direktører er fratrådt og er i øvrigt bosat i udlandet.

Det er en ren Bonanza

Michael Mogensen, David Zennaro, Søren Bro, Ib Christensen, Kim Houmøller og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar

vi ser dette og ikke kun i Danmark og lægger vi dertil alle de penge, der er i skattely og på anden vis holdt væk fra fælleskassen, så sidder man tilbage med en stille undren: hvorfor fanden er det nu lige, at diverse regeringer verden over ikke kan få fingeren ud og få sat en stopper for det? Det mere end rigeligt tjener sig hjem igen, hvis man går til den. Jeg er nok der, at jeg tror meget på, at det handler om lobbyisme, læs: korruption, det er lidt den forklaringsmodel, der dukker op i min bevidsthed, når noget er så meget stik mod enhver fornuft.

Michael Mogensen

Man burde også retsforfølge Kristian Jensen og Anders Fogh, der tidligere har fiflet med statsfinanserne.