Leder

Morten Messerschmidt har selv sagt det så fint: Det nytter ikke, hvis ingen stilles til ansvar

I EU er det fast rutine, at ingen tager ansvar i svindelsager, og ingen bliver stillet til regnskab. Sådan skrev Morten Messerschmidt for ni år siden. Heldigvis er den danske anklagemyndighed anderledes retfærdighedssøgende
Morten Messerschmidt finansierede tilsyneladende sommergruppemødet med EU-støttemidler givet til det europæiske parti Meld.

Morten Messerschmidt finansierede tilsyneladende sommergruppemødet med EU-støttemidler givet til det europæiske parti Meld.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Indland
16. april 2021

Det er sjovt i dag at læse i den lille bog Dagbog fra EU – om EU’s spild af dine penge, som Morten Messerschmidt udgav i 2012.

»Svindel, korruption og fråds. For mange rimer disse begreber godt på EU. Men alligevel kan de færreste sætte ord på,« lyder de første linjer i bogens indledning.

Forfatterens ærinde er at dokumentere, at »skræmmebilledet er sandt«, som han skriver. Og det gør han ved at gennemgå »50 eksempler på eu-svindel og fråds med skattepenge«. Eksempler, der ville have ført til, at der var »rullet hoveder«, hvis de havde »fundet sted i Danmark – eller et hvilket som helst andet ægte demokrati«.

Nu er det Morten Messerschmidts eget hoved, der risikerer at rulle. I hvert fald har anklagemyndigheden ifølge hans advokat besluttet at rejse tiltale mod ham for uretmæssig brug af netop EU-midler til et DF-sommergruppemøde i Skagen tilbage i 2015.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Selvfølgelig er der no mercy med Messerschmidt. Han har allerede ikke støtte nazismen og Hitler skal man tro Byretten i København, ved at heile i Tivoli.

Men er det ikke sådan at alle politikerne lever at puljepenge og blyantpenge og sekretærpenge osv., og hvor revision er en by i Rusland/Bruxelles. Stillet til rådighed af politikerne selv, men betalt af os.

Og så er det jo alt for fristende at spørge sig selv som politiker: hvor skal jeg få de næste garbadine bukser fra?

Dorte Sørensen

Hørte MM i P1-morgen nærmest frikende sig selv og sige når han ikke var blevet tiltalt for det og det så var det kun en lille sag ,som han mente han kunne forklare for en byretsdommer.
Ja "vi" må se - Tænker bare, at når folk der sende penge til bøger o.l. i de besatte områder så kan de anklages som terrortilhængere osv . efter de nye terrorlove - men at anvende andre navn ol. betyder ingen ting i MM's øjne og i anklagerens eller kunne de bare ikke skaffe håndfaste beviser eller ville de hellere ha' at sagen var falde og så ikke kunne det med Skagen mødet- det bliver nok aldrig opklaret.

Eva Schwanenflügel, Bjarne Andersen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Borgmester Hedager var sygemeldt i godt fire måneder. Hun hjalp som sygemeldt lidt til på en restaurant på Tunø. Indkaldt som vikar på borgmesterstolen var en partikammerat. Af hendes løn scorede EL's partikasse 100.000 kr ekstra, da den syge også betalte partiskat. Messerschmidt har utvivlsomt ikke overholdt reglerne da han scorede 98.000 kr til et partimøde i DF. Der er mange der ikke kan fordrage Messerschmidt og hans arrogante facon og gnider sig i hænderne. Fidusen fra Københavns Rådhus har ikke rystet nogen, hvorfor ikke ?

Kim Houmøller, Morten Munkesø, Georg Christiansen og Ole Rasmussen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

jens peter hansen - hvorfor skal du skrive om EL borgmesteren i alle andre tråde. Hendes sag kan ikke sammenlignes med hverken NK eller MM. NK truede folk til at tie stille - MM misbrugte EU midler.
Bogmesteren kvajede sig og holdt et for mundret selskab - der ikke endte godt.

Men nu har EL i København opstillet en rigtig god og hæderlig kandidat - Line Barfod blev anset som en god og dygtig folketingspolitikker - ja selv Birthe Rønn Hornbæk roste hende i høje toner.

peter juhl petersen, Ole Frank, Mads Berg, Birte Pedersen, Morten Munkesø, Eva Schwanenflügel, Ete Forchhammer og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Ole Rasmussen

Hvordan kan Olaf have et syn på sagen og dansk politi et andet? Og skal det virkelig tage 3 år at finde ud af de er uenige? Mærkelig sag som i min optik underløber det vi forstår ved en retsstat.

Kim Houmøller, Birte Pedersen, Eva Schwanenflügel, Claus Nielsen, Torben Lindegaard, P.G. Olsen og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Poul Erik Pedersen

Jens Peter Hansen: grunden til at der ikke er nogen der er rystet over det du kalder "fidusen fra Københavns Rådhus", er at der ikke er nogen fidus at blive rystet over.
mvh. poul.

peter juhl petersen, Ole Frank, Birte Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jørn Pedersen

Problemet for eller med Dansk Folkeparti er, at det altid er de andre, der er aldrig mig!

jens peter hansen

"Bogmesteren kvajede sig og holdt et for mundret selskab - der ikke endte godt". Skriver Dorte Sørensen
Ja så. Jeg skriver jo også at Messerschmidt formentlig ikke overholdt reglerne. Det gjorde Hedager vist heller ikke, når hun skænkede fadøl på Tunø. Det er småtterier efter min mening, mens dårlig styring af det offentliges midler den ene gang efter den anden koster mio. eller mia.
Læs fx her fra TV-Lorry: Sjusk og manglende styring fra ledelsens side. Det er nogle af årsagerne til, at Københavns Teknik- og Miljøforvaltning har opbygget et underskud på over 48 millioner kroner.
Jeg medgiver at Hedager ikke skal klandres fordi Messerschmidt misbruger EU-penge, men inden forargelsen tager til gør jeg opmærksom på der er langt større beløb at hente hvis andre passede deres arbejde.

Ja , der er svindel med EU-penge og det i stor stil.

Men det er ikke EU-internt. EUs interne budget bliver regelmæssigt godkendt at overholde reglerne.

Der hvor den fejler, det er tilbagemeldningerne fra medlemsstaterne hvad de har brugt de penge til som de fik af EU. Da de ikke kommer, så kan EU ikke gøre fuldt rede for de penge og dermed fejler EUs budget i regnskabskontrollen. På trods af at det er medlemsstaternes mangelfulde omgang og ikke EUs.

Ole Frank, Eva Schwanenflügel og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar
Poul Erik Pedersen

Jens Peter Hansen: først er Hedagers egen personlige handel og vandel, som borgmester kritisabel. Når dette så er pointeret, så er der sandeligt endnu mere der kan belaste den samme borgmester. I samme omgang får embedsværket så også lige en tur - de passer heller ikke deres arbejde!
Alt dette skal selvfølgelig sættes i forhold til, at Messerschmidt (mod bedre vidende) har anvendt EU-midler på en måde der ikke er i overensstemmelse med EUs egne regler. Lad os nu lige holde fast i en ting: der ligger en klar dokumentation for, at det er blvet besluttet at rejse anklag imod Messerschmidt. Jeg synes det ville være hæderligt og god debatskik, hvis du kunne dokumentere at at der rent faktisk er foregået ulovligheder i forbindelse med Hedagers politiske virke i København. Kan du det så lad os tage den debat, kan du ikke det så må du anstændigvis holde Hedager ude af denne diskussion.
Jeg korrigeres gerne: men så vidt jeg ved er der faktisk ikke rejst anklage imod Hedager og så vidt jeg har forstået har hun genoptaget sit virke på Københavns rådhus. Det er vel de fakta, der er i sagen.

mvh. poul.

jens peter hansen

Man må ikke arbejde hvis man er sygemeldt.

Torben Lindegaard

Vi skal huske på, at OLAF er en Revisionsafdeling i EU uden myndighed til at søge efter eller beslaglægge bilag i EU landene.

Hvis et parti eller fond som MELD eller FELD ikke fremsender bilag til revision, så bliver det anført i Revisionsprotokollen - og EU kan så overveje at stoppe for yderligere pengeoverførsler, hvilket i dette tilfælde er bedøvende ligegyldigt, idet både parti og fond for længst gået konkurs.

Så kan EU melde sagen til det lokale Politi - og i hvert fald her til lands, sker der så stadigvæk ikke en dyt.

Politiet har siddet på hænderne i 5 år og ender så med at rejse tiltale for kr. 100.000 ud af de kr. 3.000.000, som Meld & Feld v/formand Morten Messerschmidt ifølge OLAF har svindlet for.

Eva Schwanenflügel, Claus Nielsen, Poul Erik Pedersen, Dorte Sørensen og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar
Poul Erik Pedersen

Jens Peter Hansen:
I det tilfælde at Hedager har haft lønnet arbejde, i den periode hun har været sygemeldt så er det en sag mellem hende og arbejdsgiver! I det tilfælde at hun har overtrådet reglerne, så er det arbejdsgivers opgave at sanktionere dette. Er der ikke konstateret brud på reglerne, efter arbejdsgivers mening, så er der ingen sag!

Har du dokumentation for at Hedager har overtrådt reglerne og at arbejdsgiver er enig i den vurdering, så må du fremlægge dokumentation herfor! I modsat fald må du stadig anstændigvis holde Hedagers sag uden for Morten Messerschmidts sag. Anderledes kan det ikke være.

mvh. poul.

peter juhl petersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Apropos proportioner, så har EU det seneste tiår oplevet et hav af svindelsager, som er faciliteret af bl.a. komplekse og utilstrækkelige allokerings- og kontrolmekanismer, foruden produktions- og erhvervslivsudviklingen i lyset af til stadighed øget liberalisering og skærpede konkurrencevilkår. Vi har bl.a. set en lang stribe svindelsager fra dansk landbrugs side, vi har set en lang række banksager på tværs af medlemslande, vi har set svindelsager i stor skala i Slovakiet, Polen, Tjekkiet, og Rumænien, vi har haft Le Pen sagen m.m. i Frankrig og vi har haft flere sager i Bulgarien. Kendetegnende for en lang række af disse sager, som for hovedpartens vedkommende er større/mere vidtrækkende end Mortens MELD- og FELD-sag (uden at denne skal negligeres), er at de ikke vækker opsigt eller synderligt protest i medlemslandene, som er vant til at de politiske eliter fusker og fupper med bilag og dokumentation.

For proportionernes skyld kan det være vigtigt at skele til de helt store svindelsager i EU, herunder sminkningen af bl.a. økonomierne i Italien og Grækenland så disse kunne honorere bl.a. krav af monetær art i unionens finansvæsenudvikling. Sminkninger, som har afstedkommet dybe kriser, som almindelige mennesker og udsatte grupper har betalt i dyre domme for i de pgl. lande, mens det ingen konsekvenser har fået for de ansvarlige politikere og embedsmænd.

Rettergangen mod Morten kommer bemærkelsesværdigt sent, men skal naturligvis finde sted - og man kunne godt ønske sig at en bredere kritisk bevidsthed i henhold til EU's systemiske og strukturelle tilvejebringelse af svindelmuligheder, korrumpering af beslutningstagere, megabureaukrati, stigende magtdistancer m.m. - herunder at åbenlyst kriminelle samarbejdspartnere tolereres, ja ligefrem beskyttes, hvis de følger den politiske og økonomiske orden i EU.

Estermarie Mandelquist, Mads Berg, Flemming Berger, Birthe Drews, Eva Schwanenflügel, Peter Wulff og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar

Der er to "universiteter" hvor lokalpolitikere kan søge om at blive optaget på, for at lære alt om korruption. Det ene er EU, det andet er Christiansborg. EU er naturligvis højborgen, men den daglige omgang med det rige erhvervsliv, som ønsker deregulering af love omhandlende deres virksomheder, giver en hurtigere, og lettere tilgængelig indføring i spillereglerne.

På Christiansborg har alle det samme mål, at tjene penge uanset omkostningerne for andre. Det er denne tankegang, der korrumperer hele systemet. Men nutidens korruption er dybere og bredere. Det er en infektion som breder sig ud over hele landet, på grund af skiftet væk fra retfærdighed for alle, til at egoisme er godt. Når et sæt værdier og fordele er blevet normaliseret, søger de politiske partier mere. Skræmmebilledet er sandt; den legaliserede korruption er født ind i en tradition, som er hævet over politisk diskussion.

Messerschmidt vendte derpå sit øje til EU, da han bemærkede lignende mønstre af korruption. Som belønning for sit flittige studie omkring hvordan korruptionen foregår, fik Messerschmidt en god sommer med masser af sol og medieomtale. Han indså derfor ikke sin dårskab, før hans to organisationer stødte på den tågede grund af paragrafer omkring svindel, korruption og fråds. Alle de andre involverede i sagen forsvandt som dug for solen. Morten Messerschmidt sad ensom tilbage med aben.

Morten Messerschmidts sommergruppemøde med EU-støttemidler handlede om dansk identitetspolitik og dannelsestab.

DF gik så sammen med dagbladenes brancheorganisation Dansk Medier, for at reducere tilskuddene til medier på offentlige midler. Danske Medier skulle så til gengæld løfte DF til nye højder i meningsmålingerne. Det sidste skete bare ikke. I tiden op til Folketingsvalget 2019 slog de medier til, som havde fået reduceret tilskuddene. Især dette mindskede DF, som fortsatte ned mod spærregrænsen.

Men endnu værre var det at overklassen sendte millioner af kr. i sponsorpenge til rivalen Nye Borgerlige, der nu overhalede DF i meningsmålingerne. Korruption af demokratiet er altid et resultat af rige netværk der omfatter forskellige segmenter af overklassen, toppen af erhvervslivet og bankerne. I dette spil er Messerschmidt blot en amatør.

Siden da har sæderne ifølge Messerschmidt selv og partiets kulturudspil været i forfald. Men kulturkampen mod korruptionen her i Danmark fortsætter, også efter at Messerschmidt forlader Christiansborg.

Helle Walther

Enhedslisten borgmester på Rådhuset, burde være blevet smidt ud på r-- og albuer for længst, hun er en skamplet. Hun brænder fotos af ministre af, hun laver shit økonomisk med underskud, hun har rodet med en voldtægts sag, hvor hun selv har en rolle, hun er da om nogen uegnet i politik, at Ø ikke har gjort noget ved det, skyldes nok der ikke er en egentlig leder i det parti. Men deres Hovedbestyrelse burde så have indkaldt hende til en samtale og bedt hende trække sig.

Helle Walther

Messerschmidt, den sag er alvorlig, især for ham, og det forlænger KTD levetid i politik, tror aldrig MM bliver formand for DF, det bliver den unge Kofod til sin tid.

jens peter hansen

I det tilfælde at Hedager har haft lønnet arbejde, i den periode hun har været sygemeldt så er det en sag mellem hende og arbejdsgiver!
Skriver Poul Erik Pedersen.
Javel og hvem er så borgmesterens arbejdsgiver ?

Poul Erik Pedersen

Jens Peter Hansen:
Hedager er politisk valgt, som en del af Københavns styre - Borgerrepræsentationen. Så derfor kan man argumentere for at at det, i sidste ende, er vælgerne der er hendes arbejdsgiver. Men: Borgerrepræsentationen har et selvstændigt ogan: Intern revision. Det er revisors opgave, at sørge for at regnskabet er retvisende og at administrationen af de kommunale midler foregår på lovlig vis. Så i det tilfælde at der er udbetalt løn i strid med gældende regler, så bør revisor naturligvis påpege dette.
Er du vidende om, at den københavnske revision har påtalt forhold vedr. aflønning af Hedager?

mvh. poul.

jens peter hansen

Jeg tror jeg stopper her. En sygemeldt må ikke hjælpe til. Med eller uden løn. Men med politikere der har embede er det vist lidt svært at fastslå hvem der er borgmesterens arbejdsgiver. Hvis det er borgeren der er atbejdsgiver er jeg som skatteborger i Københavns Kommune vel en af dem. Hvad jeg fremfører er beløbsstørrelsen i forhold til brøden. Her er københavnerne vist blevet tappet fot en del mere end EU's borgere ved MM's fiflerier. Svindel javel, men vel næppe mere uærligt end sygeskrivning med sommerferiehjælp.

Dorte Sørensen

Helle Walther hvis det kan glæde dig så har EL valgt Line Barfod til spidskandidat og hun er en stabil og grundig politikker. Hun kunne blive en overordentlig god overborgmester, hvis vælgerne vil det.

Poul Erik Pedersen

Jens Peter Hansen.
Formodninger - intet andet. Er det godt nok, i en politisk debat?

mvh. poul.