Leder

Syriske flygtninge har brug for beskyttelse, med eller uden studenterhue

Tilsyneladende skulle der historien om en ung velintegreret flygtning på vej mod en studentereksamen til, før der for alvor blev sat kritisk fokus på den danske inddragelse af syreres opholdstilladelser
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye vil blive kaldt i samråd af De Radikale, som vil have svar på, hvorfor den syriske pige Aya Abu-Daher har fået afslag på forlængelse af sin opholdstilladelse.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye vil blive kaldt i samråd af De Radikale, som vil have svar på, hvorfor den syriske pige Aya Abu-Daher har fået afslag på forlængelse af sin opholdstilladelse.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indland
8. april 2021

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye har en pointe, når han over for TV 2  advarer om at basere dansk udlændingepolitik på enkeltsager, der får opmærksomhed i medierne. 

Ministeren blev bedt om at forholde sig til sagen om Aya Abu-Daher. Hun er en ung, tilsyneladende velintegreret syrisk flygtning med en nyligt indkøbt studenterhue, og nu har Udlændingestyrelsen afslået at forlænge hendes opholdstilladelse.

Aya Abu-Dahers sag kom i mediernes søgelys efter et opslag på Facebook fra hendes veninde. Sagen fik endnu mere opmærksomhed, da rektoren på Ayas gymnasium stemte i med en kritik af systemet. Hurtigt kom regeringens støttepartier, SF, Enhedslisten og De Radikale, til orde og erklærede, at de vil forsøge at hjælpe Aya. Sidstnævnte parti vil kalde Tesfaye i samråd.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Peter Mikkelsen

Det er blevet normal politisk praksis i Danmark at gøre livet for flygtninge så surt som muligt. Pia Kjærsgaard, Inger Støjberg, Mette Frederiksen - same same.

Viggo Okholm, Holger Nielsen, Troels Ken Pedersen, Per Klüver, Rikke Nielsen, Steffen Gliese, Gitte Loeyche, Flemming Quordrup Jensen, Anne-Marie Esmann, Mads Berg, Eva Schwanenflügel, Christian Mondrup, Ole Svendsen, Dorte Sørensen, Inge Lehmann, peter juhl petersen, Elisabeth From og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Men når FN o.a. ikke kan råbe befolkningen op så er det da godt at enkel sager kan med eller uden studenterhue.

Regeringen og Rasmus Stoklund har ellers forsøgt at tegne et billede af de syriske flygtninge som "forkælede" der burde tage hjem , når mange i nærområderne er vendt tilbage ja der var mange der tog ned på ferie med en oprettet flyrute osv.....

Den med flyruten fik P1-debat dog punkteret , da en af værterne havde spurgt Detektor i DR om at undersøge påstanden - Det førte til oplysninger om at der havde været en rute fra Billund, men den havde kun fløjet 2 gange og var nu nedlagt fordi der var ingen kunder. Ja sådan er der så meget og et eksempel på at regeringen og flertallet i Folketinget ønsker at give befolkningen andre billeder der passer bedre til deres førte politik.

Men er det godt for demokratiet og udviklingen i Danmark?????

Mads Berg, Viggo Okholm, Holger Nielsen, Inge Lehmann, Troels Ken Pedersen, Per Klüver, Anne-Marie Esmann, Eva Schwanenflügel, Ole Svendsen og Marianne Jespersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Der er overhovedet ingen logik i regeringens behandling af de syriske flygtninge.

På den ene side samarbejder man ikke med Assad, og anerkender ikke Assad-regimet.
Danmark har ingen gang en ambassade i Damaskus.

På den anden side har man arbitrært bestemt sig for- som eneste europæiske land- at der er nok sikkerhed i dette område til at flygtningene 'frivilligt' kan vende næsen hjem, også selvom de måske netop er flygtet på grund af Assad.
Og hvis de tøver, skal de nødes.

Midlet er truslen om ophold på ubestemt tid i et af de såkaldte udrejsecentre, hvor det skal være ubehageligt at være.

Her er der mange børn og unge, der får frastjålet deres opvæktsår på deprimerende vis.

Nogle får uoprettelige psykiske skader for livet, hvis de da ikke vælger at ende det fremfor at rejse tilbage til tvungen militærtjeneste, tortur og dødsstraf.

Når vi taler om flygtninge her i landet, bliver det ofte et spørgsmål om, hvor godt de klarer sig, og hvor meget de bidrager til samfundet- eller det modsatte.
Så det er jo helt rigtigt, at det er et misforstået syn på selve sagens kerne.

Men det er ikke desto mindre væsentligt at få en sag om de grundløse inddragelser af opholdstilladelser eksponeret i de store medier, for at majoriteten af folk gider engagere sig i substansen.

Desværre.

Dorte Sørensen, Mads Berg, Holger Nielsen, Inge Lehmann, Per Klüver, Rikke Nielsen, John Scheibelein, Jo Falk Nielsen, Gitte Loeyche og Anne-Marie Esmann anbefalede denne kommentar
Ole Chemnitz Larsen

Juridisk uafhængige enheder er de også reelt uafhængige af magthaverne?

Fakta på fakta viser desværre , at personer i enhederne også træffer afgørelser i

strid med fakta og jura til fordel for magthaverne, men til skade for borgerne.

Nævne faktas gyldighedsområde er især København

Anne-Marie Esmann

Jeg havde det beskedne håb at debatten om udlændinge/flygtninge ville nærme sig anstændighed da Socialdemokratiet dannede regering. Støttepartierne holder dem i ørene. Men til ingen nytte for så laver de bare deres inhumane politik med de borgelige. Det er mig ubegribeligt til evigheden. Jeg lever og ånder, men jeg har det som Carsten Jensen. Jeg er vred, vred, vred indeni. Jeg føler man er totalt magtesløs. Pressen burde være bedre til at følge op på diverse fordomme. Godt at journalisten på debatten på DR1 greb den om ferietureturene til Syrien med fakta fra detektor.

En ting som også kunne undersøges af eks. Information er, om 84 PCT. af syriske flygtninge og 187 PCT af efterkommerne er kriminelle. Jeg undrer mig, når jeg ser sådanne PCT tal.

I øvrigt godt træt af at vi siden 60'erne har haft denne mærkværdige debat. Man flover sig over at være født i dette land, som fører sig frem som de eneste humanister i verden.

Dorte Sørensen, Mads Berg, Viggo Okholm, Holger Nielsen, Inge Lehmann, Judith Kaastrup, Gitte Loeyche, Flemming Quordrup Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Man bliver nødt til at være realistisk her. Støttepartierne vidste, hvor de havde S da de indgik forståelsespapiret. De var enige om klima, velfærd , børn m.m.m. S havde strammet op i en rum tid, efter 2015, hvor der kom mange flygtninge og migranter hertil. De tre støttepartier vidste ,at S ville lave udlændingepolitik med VKOL. S har tabt valg på det spørgsmål, gennem hele 20 år, desværre. Og integrationen har ikke fungeret godt nok. Man kan ikke lovgive på enkeltsager fra TV.
De tre partier kunne lade være med at støtte Mette F, så havde hun samarbejdet med V og hvad havde Øs så fået ud af det. En lang næse. NU har de faktisk haft ret megen indflydelse sammen med R og SF på rigtig mange ting, sådan er politik. hvis flertallet i landet ville have en anden udlændingepolitik, så stemte de udelukkende på R SF og Ø. men de har p.t. i dag. 22 % på en god dag.
Vi har demokrati, konventioner, menneskerettigheder og en , lovgivning og så alle klogeågerne og kommentarerne her og på facebook.
Nemt er det ikke

Carsten Hansen, Per Christensen, Holger Nielsen og Jacob Nielsen anbefalede denne kommentar

@Helle Walther: Midt i alle disse taktiske politiske overvejelser må vi ikke glemme, at det er menneskeskæbner, det drejer sig om. Det må i politik være en grænse, hvor det politisk-taktiske stopper og den menneskelig anstændighed starter. Det må være et tidspunkt, hvor man må sige fra, uanset folkestemningen og hvilke politiske vinde der blæser. Vi vælgere må insistere på at holde politikerne fast på en menneskelig anstændig politisk linje, hvis de selv ikke modet til at stå fast.
Det er ikke nemt at være politiker nej. Det skal det vel heller ikke være nødvendigvis?

Mads Berg, Viggo Okholm, Holger Nielsen, Inge Lehmann, Per Klüver, Flemming Berger, Rikke Nielsen, Eva Schwanenflügel, Helle Walther, Ebbe Overbye og Anne-Marie Esmann anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Jeg er helt enig, men fakta er jo, at man ikke kan lovgive ud fra enkeltsager, og du skriver selv her, modet til at stå fast. Det er jo det regeringen gør. Vi kender jo ikke sagens kerne, vi ser en ung smuk velintegreret 17 årig, som har vidst fra starten, hendes ophold var midlertidigt. Har fået skolegang og uddannelse af den danske stat, og ja hun burde få de tre mdr. så HF kunne afsluttes. Og så rejse hjem. Det er ikke regeringen, der har truffet den beslutning det er udlændingenævnet. Vi smelter hver gang, vi hører og ser de historier, men vi har en grænse.
Jeg har selv været for, at alle der har behov skal have lov til at komme ind, som i Sverige, hvor jeg har opholdt mig i ferier m.m i mange af mine leveår. Men hvor er det blevet forandret. Tiggere ved ICA, stoffer kriminalitet, bandekrige...... udlændinge på hver gadehjørne i den lille by, vi kører igennem inden vi når ud til sommerstugan. Jeg er meget ambivalent i det problem.

Carsten Hansen, Henrik Andersen og Jacob Nielsen anbefalede denne kommentar

Hvem beskytter flygtningene mod DF's trojanske hest i Socialdemokratiet?

Mads Berg, Holger Nielsen, Inge Lehmann, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Regeringen burde hyre en stribe psykologer, så de kan komme af med deres irrationelle islamofobi og begynde at se mennesker i stedet for, sådan som vi plejer.
Det gælder så også på en lang række andre områder, især indenfor beskæftigelse (forstået som modsætningen til arbejde), sundhed og socialforvaltning.
Der hænger en lang række ubefæstede forestillinger fra liberalisme-kirken ved, der imidlertid taget én for én reelt er fuldkommen lattervækkende, men også fuldkommen undergravende for et demokratisk samfund og den nødvendige frihed, lighed og solidaritet.
Viljen til solidaritet har vi netop set bevist over det seneste år, i hvert fald.

Arne Lund, Inge Lehmann og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Helle Walther, virkeligheden består kun af enkeltsager.

Holger Nielsen, Per Klüver, Eva Schwanenflügel og Rikke Nielsen anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Ja, det er muligt, men det kan du stadig ikke lovgive efter. Og formanden, højt respekteret dommer, for flygtningenævnet siger her til aften, i Berlingske, at ikke alle syrere har krav på asyl. Men jeg kommer ikke igennem her med de synspunkter jeg har ud fra erfaringen de sidste 20 år. Og jeg mener overhovedet ikke, man lider af islamfobi, fordi man ikke mener, alle skal have asyl og livsvarigt ophold i DK. Flygtninge skal beskyttes mens det er nødvendigt og få de kompetence m.m de kan, mens de er her, men den dag der er ro i eget land, skal de rejse hjem.

Carsten Hansen, Henrik Andersen, Per Christensen og Jacob Nielsen anbefalede denne kommentar

Helle Walther. Tesfaye pralede ellers for ikke så lang tid siden med at have gjort netop det - at lovgive på baggrund af en enkeltsag. Kan du huske Mint-sagen? Og så længe en morderisk diktator, der ikke tøver med at bruge giftgas mod sin egen befolkning sidder ved magten, skal flygtninge selvfølgelig ikke sendes tilbage. Gør man det, så gør man sig medskyldig.

Arne Lund, Steffen Gliese, Holger Nielsen, Inge Lehmann, Troels Ken Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Helle Walter:
Vi kan lovgive som vi vil, hvis de politikere vi vælger har den humanistiske indstilling til tilværelsen som de ind imellem trods alt fremturer med.
Lige nu synes den humanisme at være langt væk i dit og vores regeringsparti, for reelt har de muligheden og valget. jeg er desværre bange for at frygten for tab af stemmer igen grundet en pøbel af forskrækkede hjemmefødninge ikke kan se os i mangfoldighedens lys.
Jeg er ret sikker på at vores samfund intet taber på ved at lade syrere, som gerne vil tage ansvar, blive og så lade det være op til dem selv at rejse tilbage en dag.

Eva Schwanenflügel, Mads Berg og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Helle Walther

1. Jeg er uenig i , at Tesfaye praler, han er en af de bedste integrations ministre vi har haft, saglig, rolig, argumenterer og holder fast. Og ja, jeg husker Mint sagen, men hun mistede sin stedfar, hun var i en særlig situation, hvor der blev givet dispensation. Synes slet ikke, det kan sammenlignes. Også uenig med dig VO i, at der ikke er humanisme i vort parti, for det er der i høj grad. Og det er ikke angst for at tabe stemmer, selv om de beskyldes for det i medierne. De fleste vælgere i landet er enig med regeringen, ja til børnene, nej til mødrene. Og hvor dansk er man, når man ikke kan tale sproget, er vokset op i England og gift med syrienskriger.
Der, hvor jeg tror, man frygter noget, er evt. terror fra disse mennesker, og hvad det kan føre med sig. Så siger alle de blå, sorte, brune og også vælgerne, hvad sagde vi.
Lige nu er de i en bedre lejr. Og deres forhold undersøges samt tilknytningen til Danmark. Vi skal gøre det, konventionerne siger, men mødrene skal retsforfølges så snart, de sætter foden på dansk jord, hvis der er belæg for det. Det er en sag, der er så betændt. Uanset hvem der havde haft regeringsmagten, selv de radikale eller Enhedslisten ville have haft problemer i denne sag, hvis de havde haft ansvaret, også hvis noget går galt. Det andet er så let at sige.
Ligesom de blå der råber bare åbn hele landet........

Helle Walther

Jeg kom til at blande to ting sammen , undskyld. Men Saddad skal fjernes fra magten af Rusland og USA, så snart det er muligt. Det må kunne ske via internationalt pres.
Og stilles for en domstol, international domstol.

Dorte Sørensen

Helle Walther din beskrivelse er desværre rigtig - og derfor vælter støttepartierne ikke MF - da de så bare få et MF samarbejde på alle punkter med de blå/sorte.

Men derfor kan MF da godt vise lidt menneskelighed. Det kunne være at hun kunne få sin store popularitet igen ved at vise menneskelighed og hjemtage de 6-7 kvinder og 19 børn. Hun kunne jo bruge FE's rapport om Danmarks sikkerhed og den vil de fleste vel egentlig godt godtage ligeledes vil Danmark vise omverden at "vi" lever op til menneskerettighederne, retsstatens værdier osv. - og det er vel ikke så dårligt.

Helle Walther:
Det er måske ikke tydeligt, men mit indlæg her retter kritik af travlheden med at send syriske flygtninge hjem.
Omkring kvinder og børn er der helt andre aspekter, hvor jeg vakler lidt i mit sind, men grundlæggende ske de her igen, hvis vi kan få dem hjem.
I øvrigt har en syrisk officer på et medie fortalt at de mennesker som flygtede fra Assad ikke er velkomne hjem igen. Hvilket vel tydeligt fortæller at det er vanvid at tvinge syrere tilbage. set fra et humant livssyn.
Helt uenig med dit syn på Tesfaye., han er the bad gay i den regering, men han er desværre nok kun budbringer og nu så jeg ikke Stoklund i debatten, men skal man tro diverse kommentarer er han også på den hårde side.

Dorte Sørensen, 08. april, 2021 - 11:26

Hvad med en rask lille eller stor kampagne i Politiken og Ekstra Baldet for denne sag, ligesom kampagnen for mødrene og børnene i de Syriske fangelejre.

Den sag ligger lige til højrebenet.

Dorte Sørensen

Hørte Nyborgs rektor i P1-morgen. Han argumenterer da godt og sætter fingeren på SAGEN - myndighedernes og politikkernes tolkning af love og konventioner.

Hvorfor hyldes han ikke og roses for at tage sine elever alvorligt samt ikke mindst for at Danmark skal være et land med retstats værdierne og menneskerettighederne i højsæde.

Espen Bøgh jeg ved ikke om du mener det som en ros - så tak -
Jeg håber at medierne vågner op og graver sig ned i sagerne.
P1 er blevet bedre forleden var det DFs retsordfører der havde klaget over MF's brug af billedet fra en skolen i sin kampagne uden tilladelse . Men det viste sig at Peter Skaarup selv havde brugt ligene billeder uden tilladelse fra rundvisninger i Folketinget.