Leder

Det bliver værre uden Netanyahu. Israels højrefløj kan få frit spil på Vestbredden

Et perspektiv på dødvandet i israelsk politik er, at hvis det skulle lykkes at afsætte Benjamin Netanyahu som premierminister og leder af Likud-partiet, får den israelske højrefløj absolut flertal og frit spil til annektering af Vestbredden
Premierminister Benjamin Netanyahu taler til sine støtter i hovedkvarteret i Jerusalem den 24. marts – umiddelbart efter det fjerde nationale valg på to år.

Premierminister Benjamin Netanyahu taler til sine støtter i hovedkvarteret i Jerusalem den 24. marts – umiddelbart efter det fjerde nationale valg på to år.

Emmanuel Dunand

Indland
3. april 2021

For fjerde gang på mindre end to år er et israelsk parlamentsvalg endt i dødt løb mellem de to politiske blokke – der ganske vist ikke er delt politisk efter ideologi, men udelukkende efter kriteriet for eller imod den bedrageritiltalte premierminister Benjamin Netanyahu.

Havde han ikke stået øverst på Likud-partiets kandidatliste, kunne højrefløjen i Israel rygsvømme i vælgerhavet med et solidt flertal på 78 af Knessets 120 pladser over for sølle 32 til fire centrum-venstre-partier plus de ti arabiske mandater.

Men med Netanyahu på tværs i det, der er blevet kaldt israelsk politiks Suezkanal, er stillingen 57-52 i anti-Netanyahu-partiernes favør – og med ringe udsigt til et klart flertal til en af siderne, da hverken bosætter-partiet med syv mandater eller den arabisk-israelske aflægger af Det Muslimske Broderskab, Ra’am (Torden), med fire mandater, har tilkendegivet, hvem de vil støtte.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er betegnende for situationen og det politiske klima i Mellemøsten, måske også den journalistiske linje i de vestlige medier, at Netanyahu pludselig fremstår som det moderate og besindige valg. Det ender jo med at 'vi' skal være glade hvis han vinder magten igen.

Anders Graae, Pia Nielsen, Marianne Jespersen, Peter Beck-Lauritzen, David Zennaro, Atilla Thcengiz, Karen Grue, Arne Lund og Michael Hullevad anbefalede denne kommentar

Bibi - en bremseklods mod zionistisk fascisme? Hvad skal man dog ikke læse i den mindst ringe:

Pia Nielsen, Marianne Jespersen, Peter Beck-Lauritzen, David Zennaro, Atilla Thcengiz, Anders Graae, Hanne Utoft og Irene Clausens anbefalede denne kommentar

Det lyder som om det ene parti i Israel er værre end det andet. Jeg har forsøgt at spørge israelere, hvilket parti, som har en reel fredsplan med palæstinenserne.
Det kan de ikke svare på. Og sagen er jo nok, at der ikke er et eneste parti, der har dét på programmet.
Det er rystende.

Mads Greve Haaning, Pia Nielsen, Marianne Jespersen, Hanne Utoft, Peter Beck-Lauritzen, Torben Arendal, David Zennaro og Jan August anbefalede denne kommentar

Nice venner hun har, vores statsminister :p