Leder

Vi bør være tilbageholdende med coronavacciner til børn

Forhåbentlig er corona ikke et stort problem i efteråret, når størstedelen af befolkningen er færdigvaccineret. Og hvis det viser sig, at der opstår nye coronabølger, som ændrer afgørende i regnestykket, kan man til den tid overveje, om man vil anbefale en vaccine til alle børn
De danske sundhedsmyndigheder skal snart træffe en beslutning om, hvorvidt man skal anbefale alle danske børn at lade sig vaccinere imod corona. Men spørgsmålet er, om det er rimeligt at bede vores børn tage en vaccine for andre borgeres skyld.

De danske sundhedsmyndigheder skal snart træffe en beslutning om, hvorvidt man skal anbefale alle danske børn at lade sig vaccinere imod corona. Men spørgsmålet er, om det er rimeligt at bede vores børn tage en vaccine for andre borgeres skyld.

Anthony Behar

Indland
25. maj 2021

Inden længe skal de danske sundhedsmyndigheder træffe endnu en svær beslutning: Skal man anbefale alle danske børn at lade sig vaccinere imod corona? I dag er Pfizer-vaccinen godkendt til alle over 16 år i EU, men i USA er den godkendt til børn ned til 12 år, og det forventes, at Det Europæiske Lægemiddelagentur snart følger efter.

Selv om der kan opstå komplikationer hos børn, rammer COVID-19 generelt ikke børn særligt hårdt, og foreløbig er ingen danskere under 30 år døde af sygdommen. Under normale omstændigheder ville vi næppe vaccinere børn imod en sygdom med så få ofre. En pandemi er imidlertid ikke en normal omstændighed, og hvis vi vaccinerer børn, vil vi hurtigere opnå flokimmunitet og dermed beskytte de borgere i risikogruppen, som af forskellige årsager ikke er vaccineret – eller hvor vaccinen ikke virker.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Sabine Behrmann

Det bliver så den variant af coronavirus, der trives bedst i børn, der kommer til at blive mest udbredt.

stefan rask

Og? Med den logik, hvis vi vaccinere alle, så bliver den mest udbredte virus den der modstår vaccinen bedst.

Den ene mus spørger den anden mus er du blevet vaccineret? Så svarer den anden mus fandme nej de tester den stadig på mennesker.

Lars Hansen

Helt enig med lederskribenten. Lige nu har mange svært ved mentalt at frigøre sig fra angsten for coronavirus. Hvilket er forståeligt, da det jo har fyldt så meget de sidste 14-15 måneder. Men alt tyder indtil videre på, at vaccinationer vil bringe pandemien til ophør, også selvom ikke alle borgere bliver vaccineret.

Og derfor skal vi ikke overreagere ved eksempelvis at vaccinere børn eller fortsætte med at bruge mundbind, når smitten stort set er døet ud, hvilket efter alt at dømme vil ske i løbet af sommeren. Faktisk er smitten godt og grundigt på retur i de fleste EU-lande allerede. Danmark har bare haft et lidt anderledes forløb, fordi vi havde meget omfattende restriktioner i vinters men til gengæld har ophævet de fleste af dem i løbet af foråret. Men også i Danmark vil kurven på et tidspunkt knække, efterhånden som flere og flere bliver vaccinerede, og vi samtidig har årstiden med os.

William Mannicke

Hundreder af mystiske coronadødsfald blandt babyer og små børn i Brasilien. I vestlige lande vil man begynde at vaccinere børn
832 børn under fem år er døde med coronavirus, siden pandemien brød ud i Brasilien. Tallet kan være tre gange så stort, vurderer sundhedseksperter.
https://jyllands-posten.dk/international/ECE12983483/hundreder-af-mystis...

Nogle lande vælger at være på forkant, Informations leder skribent vælger at være på bagkant.

Imens kan corona få frit slag til at sprede sig og evt. muterer blandt børn i vuggestuer, børnehaver og skoler.

Håber både pædagoger, lærere, forældre og øvrige famlie, kan tåle at blive vaccineret,, ellers må de jo bare isolere sig.

Louise Hansen

Hvorfor egentlig være så skeptisk om vaccine rettet mod børn? Der er ingen videnskabelig evidens for at sige, at vaccine skulle være andet end godt også for dem.

Det sjove er, at anti-vaxxers argument her bliver legitimeret: Vi ved ikke meget om denne vaccine, så vi må hellere give den til så få som muligt, for den er i udgangspunktet unødvendig eller ligefrem skadelig.

jan sørensen, Henriette Bøhne og William Mannicke anbefalede denne kommentar