Leder

Der er desværre mange som den racistiske idiot i Kastrup Havn

Manden, der angriber en muslimsk familie i Kastrup Havn, er en idiot, men desværre langtfra alene med sit had til muslimer. Det ville klæde danske politikere at have større fokus på det
Det var blandt andet Kodes Hamdi, der blev overfuset i den omdiskuterede video fra Kastrup Havn. Kodes Hamdi deltog sidste år i Informations serie om racisme i Danmark, hvor hun fortalte om en lignende episode med tilråb fra en parkeringsplads.

Det var blandt andet Kodes Hamdi, der blev overfuset i den omdiskuterede video fra Kastrup Havn. Kodes Hamdi deltog sidste år i Informations serie om racisme i Danmark, hvor hun fortalte om en lignende episode med tilråb fra en parkeringsplads.

Sarah Hartvigsen Juncker

Indland
26. maj 2021

En video af et verbalt overfald på en muslimsk familie har de seneste dage floreret på sociale medier. I sekvensen kan man se en mand iført kasket og grøn jakke, der overfuser et forældrepar i Kastrup Havn på Amager. Parrets to børn står i baggrunden og er tydeligvis bange.

»Fucking perkere, mand. Fuck nu hjem til jeres eget land,« råber den fremmede mand blandt andet til familien.

Videoen er blevet delt tusindvis af gange og har fået politikere fra venstre til højre til tasterne for at tage afstand fra angrebet. Men selv om indholdet er ubehageligt, er der desværre ikke tale om en sjældenhed. Mange undersøgelser viser, at mange minoriteter – og i høj grad muslimer – udsættes for hadfuld tale eller det, der er værre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Selvom eksperter vurderer, at det verbale angreb på Kodes Hamdi var klokkeklart racistisk, kan det blive svært at få en dom i sagen.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/eksperter-kommentarer-i-video-fra-kast...

Det er altså ifølge loven ikke nok at opføre sig truende og komme med udtalelser om hudfarve eller mene, at man skal "rejse hjem til sit eget land" for at blive dømt, så den bør der gøres noget ved.
Især fordi hadtale spreder sig mere og mere, både i offentligheden, på debatsider og på sociale medier.

Visse politikere tør ikke erkende, at der er udbredt racisme i Danmark, muligvis fordi de delvist selv er årsag dertil med deres talen ned om muslimer.

Pernille Skipper skriver på Twitter (se ovenstående link) :

"Når @lars_aslan siger, at racistiske tilsvininger også sker for jøder, er det undvigemanøvre. Men også rigtigt. Racisme sker for alle med minoritetsbaggrund. Og videoen er IKKE enkeltstående. Det sker tit. Derfor handlingsplan mod racisme. For ALLE der udsættes for racisme #dkpol"

Ja, vi har stærkt behov for en handleplan mod racisme.

Og så har statsministeren (endelig) taget kraftigt afstand. Hun skriver på sin facebook:

"I går så jeg en video her på de sociale medier. Måske har I også set den. I videoen bliver en familie verbalt overfaldet. Forældre og to små børn må helt urimeligt lægge ører til ubehagelige og racistiske ord på grund af deres hudfarve. Det gjorde indtryk.

Familien havde modet til at sige fra i situationen. Vi har alle et ansvar for at sige fra - overfor racisme, had og diskrimination. Det hører ikke hjemme i Danmark."

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-05-25-mette-frederiksen-reagerer-paa...

Og.. GISP.. Selv Rasmus Stoklund og Søren Espersen tager afstand..

Men det kan jo også skyldes, at vinden blæser Kodes Hamdis vej med over 200.480 visninger af videoen..?

Man kan bare håbe på, at vinden generelt er ved at vende, og at befolkningen er ved at få nok af hadtale, racisme og symbolpolitik på Borgen.

nanna Brendstrup, Ole Svendsen, Halfdan Illum, Kim Folke Knudsen, Lars Bo Jensen, Hanne Ribens, Søren Nielsen, søren ploug, Tina Peirano, Marianne Jespersen, Elisabeth From, Karen Møller Grothe, Gitte Loeyche, Mikkel Bonde Stouby, Kurt Nielsen, Mogens Kjær, erik lund sørensen, Lene Timmermann, Jan Fritsbøger, Ole Frank, Ib Gram-Jensen, Nicolaj Knudsen, erik pedersen, John Andersen, Katrine Damm, Dorte Sørensen, Hans Larsen, Tommy Clausen, Bjarne Bisgaard Jensen, Franz Nitschke, Christel Gruner-Olesen, Erik Pedersen, Vibeke Olsen, Jørgen Mathiasen, Christian Mondrup, Viggo Okholm, Herdis Weins, Henriette Bøhne, William Zieler, Elisabeth Andersen, Heidi Larsen, Annette Barfred og Olaf Tehrani anbefalede denne kommentar
Carsten Nørgaard

Oven på 20 års fejlslagen strammervrøvl kan man skrive ret meget i vrede og afmagt over den bananstat, Danmark er blevet som følge af politikernes rolle i netop at fokusere rigtig meget på det her – altså at udbrede den fjendtlige stemning mod bestemte grupper så meget, man kan.

Men vi er mange, som har beklaget os over denne udvikling lige siden den begyndte, og vi ved, at politikerne har fået det præcis som de ville have det – og at det netop er et samfund som det aktuelle, de har stilet efter.

Det eneste bemærkelsesværdige ved denne historie er, at videoen fik en lillebitte smule opmærksomhed på Christiansborg. Men ikke uden, at vi lige skulle mindes om, at overfaldsmandens adfærd sådan set var fin, der var bare heeelt almindelig forstyrrelse af den offentlige uorden. Intet er imidlertid blevet sagt og gjort mod det samme fænomen i bredere forstand, som er udbredt og stiger i omfang – og efterhånden har mange år på bagen.

Nu ved krænkersegnentet desuden, at de kan slippe billigt. En lille bøde for det, vi så på videoen, ikke noget straffelov her. Så er det bare med at holde sig til et par skældsord fra bilen, så kan man nok udleve sin indre svinehund sikkert og frit.

Ville være rart med en lovændring (rettere: mange!), men tror ikke der er nok politikere, som ser et reelt problem, når de altså ikke lige står overfor en mikrofon.

nanna Brendstrup, Ole Svendsen, Halfdan Illum, Kim Folke Knudsen, Poul Genefke-Thye, Carsten Wienholtz, Per Klüver, Mikkel Bonde Stouby, Kurt Nielsen, Ole Frank, Jan Fritsbøger, erik pedersen, John Andersen, Tommy Clausen, Vibeke Olsen, Herdis Weins, Elisabeth Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Erik Karlsen

Søren,
ikke blot gennem lovgivningen, men i endnu højere grad gennem udtalelser og sprogbrug i hverdagen.

Nette Skov, Ole Svendsen, Kim Folke Knudsen, Mikael Kristensen, Hanne Ribens, Per Klüver, Kurt Nielsen, Lene Timmermann, Ole Frank, Ib Gram-Jensen, erik pedersen, John Andersen, Katrine Damm, Dorte Sørensen, Tommy Clausen, Britta Dueholm, Torsten Jacobsen, Eric Philipp, Vibeke Olsen, Maj-Britt Kent Hansen, Herdis Weins, Holger Nielsen, Elisabeth Andersen, Carsten Munk og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Jeg har intet impd at anerkende at der er systematisk racisme i Danmark og synes nogle gange det er virkelig pinligt at Danmark halter så meget med at erkende dette.
Der er bred dokumentation for diskriminerende praksisser i både uddannelse, bolig, arbejdsmarked for at nævne nogle få, og det er heæt utilstedeligt at en fredelig familie skal nøde for eventuelle dårlige oplevelser med andre når de intet gjorde forkert. Fint at der kommer fokus på og at vi kommer ud af vores rosenrøde selvbillede med at der ikke er racisme i Danmark. Hvorfor skulle Danmark være det eneste land i verden der ikke er det. Ha de dette været en jødisk familie havde politilerne faret langt hårdere frem. Had mod minoriteter er forkert, og det er forkert at nogle skal forfordeles. Dog savner jeg også at der gribes i egen barm i deæe af det muslimske miljø, for hvor er historierne om alt for mange muslimske indvandreres antisociale adfærd, chikane af etniske danslere. Blandt andet ved studenterkørsel, råben efter danske kvinder og truende adfærd i det offentlige rum mod follnder vover at sige fra.
Får desværre ikke indtryk at de altid er bedre selv. Men dermed sagt hører det absolut ingen steder hjemme det man ser på videoen, pg det klinger lidt hult med de politkere der tager afstand men samtidig dagligt omtaler muslimer negativt. De kan ikke frasige sig deres egen rolle.

Erik Fuglsang, Ole Svendsen, Søren Fosberg, Kurt Nielsen, Michael Svendborg, Ole Frank, Flemming Olsen, Ditte Jensen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Jesper Edinger Andersson, synes der er meget stor forskel på at tilhøre en minoritet og en majoritet. Majoriteten har en meget større magt til at undertrykke minoriteten - især i et flertalsdiktatur. Derudover bør vi være enige om, at Kodes Hamdi ikke kan stå til ansvar for andet end egen adfærd. Det nærmer sig derfor gevaldigt en stråmand at forsøge at italesætte, at Kodes Hamdi skulle forholde sig til andet end den situation, hun blev tvunget i af en aggressiv grønjakke.

Ole Svendsen, John Andersen, Erik Karlsen, Carsten Wienholtz, Lars Bo Jensen, Elisabeth From, Louise Hansen, erik pedersen, Katrine Damm, Jesper Sano Højdal, Herdis Weins, Ruth Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Kasper Pedersen

Ja, det blive ikke let at få manden dømt med den nuværende lov, der skal ny lovgivning til.
"den, der offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter udtalelse"
Fokus er vist på "offentligt " og "videre kreds"

Lene Timmermann, erik pedersen, John Andersen, Flemming Olsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Rikke jeg er sådan set ikke specielt uenig med dig, og jeg skriver netop at Kodes ikke skal bøde for andres fejl, og at det netop er heæt uacceptabelt hvad vi ser i videoen. Magtforholdet mellem majoritet og minorotet er jeg helt enig i.
Jeg siger bare at der også er masser af dårlige opleveæser den anden vej rundt og at det ikke kun er etniske danskere der kam være nogle idioter overfor deres medmennesker. Påpeger blot at der også findes eksempler den anden vej rundt der ikke får samme medieomtale

Ole Svendsen, Ole Frank og Flemming Olsen anbefalede denne kommentar
Søren Laursen

Rikke Nielsen. Det er bekymrende at ordet "flertalsdiktatur" dukker op flere og flere steder. Sikander fra Frie - "fra årsmødebeslutninger"- Grønne bruger det også. Jeg er godt klar over at majoriteten i FN, dem fra diktatur - og fejlslagne nationer, har sørget for at Demokrati, ligesom Ytringsfrihed og Trosfrihed ikke er med i de 17 verdensmål. Men i Danmark har vi gentagne gange stemt FOR demokrati - og der hedder det flertalsbeslutninger.

Espen Bøgh, Erik Fuglsang, Christian Larsen, Søren Fosberg, Georg Kallehauge og Jørgen Larsen anbefalede denne kommentar

Søren Laursen, jeg har selvfølgelig også en pointe i at kalde det et flertalsdiktatur.
Forstået som den tilstand, hvor flertallet vedtager undertrykkende tiltag overfor en minoritet, hvor minoritetens, i sagens natur, ikke har mulighed for at gøre noget ved dette. Jeg tror ikke mange af os skal overveje præcis denne tilstand i mange sekunder, før det pipler frem med eksempler på dette inden for den seneste årrække.

Deri befinder sig en bevidsthed om, at en majoritet har et ansvar for at sikre, at flertalsbeslutninger også er til fordel for minoriteten. I min optik en meget god markør for graden af (eller alternativt misbrug af) demokrati.

nanna Brendstrup, Anders Reinholdt, Ole Svendsen, Erik Karlsen, Sara Sindberg Bentsen, Marianne Jespersen, Kurt Nielsen, Mikkel Bonde Stouby, Pia Nielsen, Jan Fritsbøger, Ole Frank, erik pedersen, Katrine Damm, Bjarne Bisgaard Jensen, Steen Obel, Vibeke Olsen, Viggo Okholm, Ebbe Overbye, Ruth Sørensen, Eva Schwanenflügel og Elisabeth Andersen anbefalede denne kommentar

"Jeg siger bare at der også er masser af dårlige opleveæser den anden vej rundt"

Jesper Edinger Andersson, ja, men hvad foreslår du, at Kodes Hamdi skal gøre ved det? Og hvad er relevansen af dette modangreb af samme årsag?

Elisabeth Andersen, Jan Fritsbøger, Ole Frank, erik pedersen, John Andersen, Hans Larsen, Vibeke Olsen, Ruth Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Nye Borgerlige har stillet lovforslag om fjernelse af racismeparagraffen.
Det har DF også længe agiteret for.

Set i lyset af hvordan det lige går med racisme pt her i landet, ville det være et fuldstændigt carte blanche for alskens svineri.

"Racismeparagraffen blev indført i 1939 som led i beskyttelsen af danske jøder, og bestemmelsens samfundsmæssige formål kan derfor også betegnes som en beskyttelse imod retorisk forfølgelse af blandt andre etniske mindretal, men også som led i at afværge hadtale og diskrimination.

Derfor er det også bemærkelsesværdigt, at Nye Borgerlige netop nu finder grund til at afskaffe bestemmelsen. I den seneste tid har vi danskere været vidner til både antisemitisk og islamofobisk opførsel – herunder hærværk imod en jødisk gravplads i Randers og Rasmus Paludans koranafbrændinger og nedsættende ytringer om afrikanere."

https://www.altinget.dk/artikel/danmark-for-alle-afskaffelse-af-racismep...

Hver dag udsættes folk for agressive og nedgørende kommentarer på de sociale medier og ude i offentligheden, dette seneste eksempel er blot én ud af mange.
I artiklen beskrives det, hvordan muslimer er dem, der oftest udsættes for den slags mobning, der bunder i uvidenhed og racisme.

Alt for længe har flertallet i Folketinget kørt på med strammerretorik og symbolpolitik, og lavet den ene diskriminerende lov efter den anden.

Men der er intet samlet overblik over diskrimination og racisme længere, for støtten til de organisationer, der indsamlede og undersøgte disse informationer er blevet frataget dem siden Anders Fogh Rasmussen blev statsminister i 2001.

Det ville være yndigt, såfremt racismeparagraffen også røg, for så ryger den sidste barriere mod hadet.

Det må være nok med et socialdemokrati, der viderefører højrefløjens politik, det var ikke derfor vi stemte rødt !!

Franz Nitschke, nanna Brendstrup, Ole Svendsen, Kim Folke Knudsen, Erik Karlsen, Poul Genefke-Thye, Marianne Jespersen, Filip Meyer, Elisabeth From, Pia Nielsen, Lene Timmermann, Ole Frank, erik pedersen, Issa Chaaban, Elisabeth Andersen, Katrine Damm, Asiya Andersen, Vibeke Olsen, Viggo Okholm, Maj-Britt Kent Hansen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Flertalsdiktatur har vi sandelig.

Se bare, hvordan det bliver sværere og sværere at opnå statsborgerskab.

Den nye lovstramning er vedtaget med tilbagevirkende kraft, og går ud over folk der allerede ansøgte (og betalte mange penge, og iøvrigt har opfyldt ethvert krav) indtil for 13 måneder siden.

"Efter Katja Taastrøm søgte om at blive dansk statsborger, strammede et flertal i Folketinget reglerne for at få statsborgerskab med tilbagevirkende kraft.

Det betyder blandt andet, at Katja Taastrøm og en række andre studerende kommer i klemme.

De falder nemlig på et nyt krav om, at man skal have arbejdet fuldtid i mindst tre et halvt år ud af de seneste fire år. Det har de ikke som studerende. Før var kravet, at man ikke fik visse sociale ydelser som kontanthjælp.
...
Hun afslutter sin kandidat i 2022. Derefter skal hun have arbejdet i tre et halvt år. Det betyder, at hun vil kunne ansøge på ny i 2026.

- Afhængigt af, hvor lang sagsbehandlingstiden er, vil vi være fremme ved 2027 eller 2028, før jeg kan blive statsborger. Hvis jeg altså ikke bliver syg, mister mit arbejde, eller der dukker helt nye krav op, siger hun."

https://www.dr.dk/nyheder/indland/det-er-ren-haan-katjas-uddannelse-spae...

Så når udlændinge bliver for dygtige, og lever op til alle de mangfoldige krav der stilles til dem, gør man det bare sværere hele tiden.

For tænk nu, hvis de nye statsborgere stemte på partier, der ikke var de sædvanlige regeringsbærende?

Uha da da, det må forhindres for enhver pris.
(Det er også sådan Republikanerne ordner det i USA)

nanna Brendstrup, Ole Svendsen, John Andersen, Kim Folke Knudsen, Erik Karlsen, Carsten Munk, Søren Fosberg, Marianne Jespersen, Elisabeth From, Kurt Nielsen, Pia Nielsen, Mogens Kjær, Ole Frank, erik pedersen, Elisabeth Andersen, Katrine Damm, Bjarne Bisgaard Jensen, Steen Obel, Vibeke Olsen, Maj-Britt Kent Hansen, Pietro Cini og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Hvornår anderkender eliten at folk bliver bange ?
Bange mennesker opfører sig ikke altid lige godt.
Ja ja det han siger skal han da ikke sige, men hvorfor gør han det ???
Jeg gætter på at han føler sig overset i sit eget land.
Måske tager han fejl - men det sådan han har det - det mangler de som har deres på det tørre at anderkende !

Svend Erik Sokkelund, Christian Larsen, Søren Fosberg, Kurt Nielsen, Ulrik Bjørn Jeppesen, Kim Houmøller, Peter Hermansen og Søren Laursen anbefalede denne kommentar

Dan D. Jensen
"Hvornår anderkender eliten at folk bliver bange ?"

Så hvem definerer du som eliten i denne kontekst?
Os på Informations debatsider (hæ hæ)?

Eller er vi tilbage til politikerne? For der er masse af politikere, der forsøger at tale den aggressive grønjakke efter munden, så han er bestemt ikke alene. Men han står i en dårlig position, fordi politikerne højst sandsynlig er meget mere intelligente og strategiske end han, og han er derfor blevet deres nyttige idiot ift stemmeoptimering

Ole Svendsen, John Andersen, Mikael Kristensen, Carsten Munk, Eva Schwanenflügel, Lene Timmermann, Jan Fritsbøger, Ole Frank, Elisabeth Andersen og Michael Friis anbefalede denne kommentar
Søren Laursen

Rikke Nielsen. Eliten er dem der bor i Kartoffelrækkerne, Århus Midtby og alle de andre parralelsamfund hvor kulturarbejdere, symbolanalytikere og projektledere lever og bor helt uden at skulle dele opgang eller børns skole med nogle andre socialklasser. Ligesom deres grønne omstillingsparathed består af en Tesla på gaden, består deres rummelighed i at besøge Bazar Vest og Den Røde Plads en gang imellem. Deres indsats er at sætte navn og fin titel på protestannoncer og, ikke mindst, skrive kronikker i Information og Politiken om de hæslige "kældermennesker" - der forøvrigt er dem der er i den skarpe ende af demografien under forandring.

Espen Bøgh, Martin Sørensen, Erik Fuglsang, Søren Fosberg, Kurt Nielsen, Emil Davidsen, Ulrik Bjørn Jeppesen, Flemming Olsen, Georg Kallehauge, Peter Hermansen og Georg Christiansen anbefalede denne kommentar

Søren Laursen, måske vidner din fordomsfuldhed om et indskrænket syn på andre mennesker, men i det mindste omfatter du ikke os, der skriver kommentarer til kronikkerne, hvilket selvfølgelig også ville være problematisk for dig ;-)

Henrik Petersen

For ikke så mange år siden var der en flok krigeriske blå politikere, som ikke kunne modstå fristelsen til at "gå i krig med" nemme ofre - bistandsklienter. De fik serveret et par stykker på et sølvfad. En var ikke så fattig endda og en anden var ikke så ivrig efter arbejde som man burde være mente de.. Det var derfor bevist, at bistandsklienter var både velstillede og dovne.

Denne avis burde være for klog til at deltage i den slags rituelle forargelses ritualer.

Hvor meningsløst manden på videoen end optræder, så repræsenterer han ikke alle danskere.

Espen Bøgh, Martin Sørensen, Erik Fuglsang, Søren Fosberg, Kurt Nielsen, Jan Fritsbøger, Flemming Olsen, Carsten Hansen, Søren Laursen og Peter Hermansen anbefalede denne kommentar
Espen Bøgh

- Jo..., det er da en grim video fra Kastrup gl. lystbåde havn, men skal vi kun forstå den i et øjebliksbillede, eller skal vi gå tilbage i historien og se om der er noget fra fortiden, som kan begrunde noget af det, vi ser i videoen og som nok er i samfundet.

Grundlaget for indvandringen til Danmark siden lidt over midten(60 - 70erne) af forrige århundrede har været behovet for arbejdskraft, men særligt fraomkring midten af 1970erne og frem, og en stor del kom fra Tyrkiet, men nogle kom også længere væk fra.

Den politiske selvforståelse var dengang, at intergrationen kom af sig selv hos de fremmede, - men især i Nyrup regeringen med Birte Weiss måtte erkende det ikke gik helt som forventet, og holdningen hertil var klar; "danskerne skulle acceptere og forstå de fremmede, - og ikke noget med manglende integration", - men ved bagdøren afsatte man endnu flere penge til endnu flere projekter med formålet at integrere flere fremmede.

Som kronen på værket udnævnte Poul Nyrup offentligt fra folketingets talerstol DF til ikke at være og aldrig blive "stuerene". - men trods dette udfald mod danskerne, så fortsatte den manglende lyst til integration sig blandt de fremmede, og parralelsamfundene bredte sig, og debatten om emnet var bandlyst offentligt af socialdemokratiet.

Lidt besynderligt med navnet socialdemokratiet, og så knægter man den frie debat på den måde., - men DF ville ikke lade sig begrænse heraf, og krævede en undersøgelse af hvor mange mia. de fremmede kostede Danmark årligt af samfundskasen.

Den kære indenrigsminister Birte Weiss afviste i første omgang at undersøge den påstand som DF fremsagde, om det kostede Danamrk over 35 mia. årligt, men endte med at sætte en undersøgelse i gang, som siden viste det kostede det danske samfund omkring 32 mia. årligt, så DFs gæt var ikke så forkert endda.

Resultatet chokerede både Nyrup og Birte Weiss men deres trodsighed overfor dette blev synlig for enhver.

Reelle stramninger og krav om integration kom først efter 2000, med AFR som statsminister, der havde brug for DF som støtteparti for sin politik, og siden med LLR som statsminister der også havde stærkt brug for DF som regeringen støtteparti, og hvor Inger Støjberg fungerede som Udlændinge- og integrationsminister - 2015 - 2019 der var de år hvor stramningerne virkelig blev til i adskillige omgange.

Undervej i forløbet har vi set gadekampe på Nørrebrogade, Blågårds Plads og andre steder, hvor man ødelægger for "plesirens" skyld, og religiøs baggrund har der også været iblandet.

Hele "Muhammed" sagen husker de fleste vel, og ikke mindst hvad den afstedkom i samfundet hvor vi bryster os af friheden, men måtte erkende at ikke alle så sådan på, og danskerne blev afkrævet at skulle ændre opfattelse og kultur for at tilpasse sig de fremmede opfattelse.

Det er politikerne der har svigtet allerede fra begyndelsen, og siden ved gentagne tomme integrationsprojekter uden at have styr på fakta, om de fremmede, men projektbevillingerne gav jo et figenblad som politikerne kunneholde op foran sig, og fortælle de havde et projekt med integration i gang.

Efter 50 års fejlslagen integrationspolitik fra forskellige politiske ledelser, står vi stadig midt i problemerne, - der er nye historier om hvordan de fremmed forskelbehandles positivt hos myndighederne i forhold til det danskerne skal finde sig i fra de selvsamme myndigheders side.

Det kan selvfølgelig skabe frustration når man gang på gang oplever dette - eller læser og hører om det, for Danmark er vel for de danske værdier som danskrene har været med til at skabe, og ikke til de mange i parallel-samfundene som ikke vil Danmark, - men nærmere en "palads-revolution" til fordel for Islam.

Det falder uden tvivl mange danske for brystet, nogle siger, andre tænker det, men reelt er det et politisk svigt der begrunder det, og som både er nutidigt som fortidigt ikke mindst, - og hvor man ikke har sat sig ind i problemet - og har erkendt dets tilstedeværelse.

Danskerne er generelt ikke racistiske men åbne, og trods dette er der grænser for åbenheden, hvis man kan benævne det sådan, - når danskerne skal tilpasse sig en fremmed kultur.

Foreløbig har man ikke mærket så meget til virkeligheden i de "højere luftlag i samfundet" - man bor ikke i nærheden, og arbejder heller ikke sammen med fremmede i stort omfang, - så er det let at anskue situationen fra en anden vinkel end den andre længere nede i samfundet skal politisk indordne sig efter.

Den politiske elite har selv skabt de problemer den giver befolkningen skylden for, og som den politiske elite har afviste der var problemer med i samfundet, sådet er politikerne der skel stå til ansvar for danskernes "manglende integration" til at ensidigt forstå de fremmede.

Erik Fuglsang, Christian Larsen, Martin Sørensen, Jens Christian Jensen, Kurt Nielsen, Per Torbensen, Kim Houmøller, Georg Kallehauge, Michael Friis, Søren Laursen, Peter Hermansen og Georg Christiansen anbefalede denne kommentar
Sten Christensen

Jeg blev noget chokeret over at se videoen, at se hvordan nogen kan mene sig i deres ret til at opføre sig.
Jeg blev også noget chokeret da jeg læste en leder i Information hvor man lægger spalteplads til skældsord. "Manden i Kastrup Havn er uden tvivl en idiot", selvfølgelig distancere man sig fra hans opførsel med sådan en sætning, men den er nok ikke særligt fremmende for en fordragelig omgangsform.

Michael Friis

Nu har jeg endeligt set videoen. Den danske mands kommentarer er naturligvis ikke i orden.
Jeg har ikke lyst til at tilføje et “men” men alligevel, det virker som om der mangler noget i optrinnet. Hvad starter konflikten? Og hvorfor er det vigtigere at filme end at beskytte sine børn?
Vigtigst hvorfor kan vi mennesker ikke finde ud af at leve sammen? Hvor er tolerancen blevet af?

Hasse Poulsen

Racismen lever fint i Danmark.
Uanset om man prøver at begrunde og undskylde den på den ene eller anden måde.
Racisterne -og dem er der mange af (er vi alle racister, som Jamel postulerer? ) foragter mange grupper: de direkte ofre for racismen, som generelt er folk med en anden hudfarve eller bare accent . Racisterne hader også alle dem, der prøver at komme af med racismen. Vi lægges for had fordi vores baggrund, som nødvendigvis er elitær er ude af trit med den ‘rigtige’ befolkning. Der tales om økonomisk og kulturel elite.
Generelt er det vigtigt for racister at dele mennesker op i dem og os, hvor de andre ses som uværdige undermennesker, som man kan gøre med hvad man vil. Undermenneskene er født skyldige og er ved deres blotte eksistens en provokation mod ‘ordentlige’ mennesker.

Ole Svendsen, Ruth Sørensen, Eva Schwanenflügel, Kurt Nielsen, Carsten Munk og Jan Fritsbøger anbefalede denne kommentar

Michael Friis

"Jeg har ikke lyst til at tilføje et “men” men alligevel, det virker som om der mangler noget i optrinnet. Hvad starter konflikten? Og hvorfor er det vigtigere at filme end at beskytte sine børn?"

Jeg kan anbefale interviewet med Kodes Hamdi i dagens afsnit af Aftenshowet. https://www.dr.dk/drtv/se/aftenshowet_-moed-bla-jesper-vollmer-og-birgit... cirka 5 minutter inde. Her fortæller hun om baggrunden for optagelsen. Den aggressive grønjakke har et stykke tid råbt efter dem et stykke fra, hvor de er. Da han begynder at komme hen til dem, begynder hun at optage for at have noget bevismateriale at vise politiet, hvis han skulle blive voldelig. Derfor.

Ole Svendsen, John Andersen, Ruth Sørensen, Eva Schwanenflügel, Kurt Nielsen, Jan Fritsbøger, Ole Frank, Michael Friis, Mille Jensen, Elisabeth Andersen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Espen Bøgh

"Som kronen på værket udnævnte Poul Nyrup offentligt fra folketingets talerstol DF til ikke at være og aldrig blive "stuerene". - men trods dette udfald mod danskerne..."

DF for danskerne? Det giver mig godt nok nogle mindelser om andre tider.

Elisabeth Andersen, Sara Sindberg Bentsen, Ruth Sørensen, Eva Schwanenflügel, Jan Fritsbøger, Ole Frank og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

OG .... lad os nu kalde en "spade for en spade". Med mit kendskab til forskellige befolkningsgrupper har den ene gruppe vist ikke noget at lade den anden høre.

Vi kan vel som bosiddende i Danmark ikke være i tvivl om, at racisme også eksisterer blandt tilflyttere og sågar hos efterkommere som er født i Danmark - med anden etnisk baggrund.

Personligt har jeg nær kontakt - netop med mennesker med tyrkisk baggrund. Disse fornemmer ikke selv en generel racisme her i Danmark, men at der altid vil være egoister og nationalister, som er grove i ord og handling og som vi helst er foruden.

I mit job beretter tyrkiske bekendte til gengæld, hvor sammenspist mange af deres egne er - med et dansker had med manglende respekt for vores normer og vores sprog. Vi kan ikke se bort fra at denne omvendte racisme eksisterer. Og jeg kan ikke være i tvivl om Kodes Hamdis`kendskab til den anden afdelings følelser.

Samtidig med at fam. oplevede denne ubehagelige dansker kom lynhurtigt andre til, som tog sig kærligt af børnene.

Det er min oplevelse at danskere generelt er et tolerant folkefærd. Problemet er så, at vi skynder os at nedgøre os selv og tør slet ikke tale om at racisme også eksisterer i andre befolkningsgrupper i dette land.

Racisme er overhovedet ikke i orden og hver især bør vi "feje for egen dør", før vi peger fingre af andre. Vigtigt må være, at vi begynder at se kvaliteten af det den enkelte består af og værdsætter hinanden - uanset !

Estermarie Mandelquist, Kurt Nielsen og Mille Jensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Nu hvor Nyrup Rasmussen skal inddrages - skal grunden til hans udtalelse fra Folketingets talerstol så ikke med.

DF havde på et landsmøde krævet,at hele familier skulle udvises , hvis en i familien havde begået noget kriminelt.

Kim Folke Knudsen, Ole Svendsen, Elisabeth Andersen, John Andersen, Sara Sindberg Bentsen, Eva Schwanenflügel, Mille Jensen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Selvfølgelig er der racister i Danmark. Vel omkring nogle få % + en 10-15 % der ikke bryder sig om muslimer men ikke fremmede generelt Lad os tage afstand fra dem.
Hvor mange racister der er blandt muslimer tør jeg ikke gætte på, men nok ikke mindre procentmæssigt.

Jeg er ikke bekendt med eneste i min familie, blandt venner eller bekendte der nogensinde har chikaneret en indvandrer i det offentlige rum.
Jeg har aldrig selv overværet en tilfældig person chikanere en indvandrer i det offentlige rum.
Men det ville undre mig hvis nogen vil benægte at der findes racister i Danmark; men det undrer mig dog mere, at så mange danskere fra den yderste venstrefløj og det Radikale segment ser så ensidigt på tingene.

Nike Forsander Lorentsen

Før at citere Olof Palme som har sagt det aldeles udmærket.
"Fördomen har alltid sin rot
i vardagslivet.
Den gror på arbetsplatsen och
i grannkvarteret.
Den är ett utlopp för egna
misslyckanden och besvikelser.
Den är framför allt ett uttryck
för okunnighet och rädsla."

Kim Folke Knudsen, Anders Reinholdt, Ole Svendsen, Flemming Berger, Mikael Kristensen, Annemette Due, Eva Schwanenflügel, Kurt Nielsen og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Stakkels børn. Hatten af for faren, der holder hovedet koldt.

Michael Friis, Kim Folke Knudsen, John Andersen, Eva Schwanenflügel, Carsten Munk og Ole Frank anbefalede denne kommentar

@ Rikke Nielsen: Ja jeg mener faktisk at der på Informations debat er mange som har et godt hoved, en go uddannelse den slags forpligter !
At nogle mennesker (som ham i videoen) føler sig presset og overset af hvide overskuds etniske danskere; burde ikke komme som en overraskelse for hvide overskuds etniske danskere :-)

I øvrigt at kalde nogen "idiot og racist" er det ok ?
Jeg tror ikke Benny i jens peter hansens indlæg herover skulle indlade sig på den slags, med mindre "elitens" mening er ligegyldig for Benny !

Espen Bøgh

Gert Romme, 26. maj, 2021 - 02:14

Det har ikke været noget bevidst ønske om at fuskemed tallene, som jeg hentet fra min erindring og mediernes fortælling / viderebringelse til oplysning.

Jo, vist var der vel indtægter ved de fremmede i arbejde, men så var der også mange der ikke havde lyst til at arbejd, og atter andre yngre som Danmark havde på kost og logi for manglende overholdelse af vore love.

Det sidste har vi fortsat en stor andel af i vore fængsler, - så den byrde er ikke blevet mindre - tværtimod!

Forudsigelsen fra Nyrup om "at DF aldrig ville blive stuerene" var jo som du også selv ved et "tveægget sværd" der blev svunget over DF, samtidig med socialdemokratiets ledere fratog befolkningen retten til debatten om emnet - "de fremmede og den manglende integration" - en ikke særlig demokratisk handling og afvisning af danskernes ret til den fri debat, - det var jo ikke lovstridigt.

Det er som jeg skriver - "et politisk skabt problem, som politikerne giver befolkningen skylden for", og det er politisk selvbedrag og bedrag overfor borgerne.

Danskerne skal ikke statsopdrages af politikerne på Christiansborg, til e'n bestemt opfattelse af verden, og andre mennesker, - det gør politiske diktaturer, og det hører sig ikke til i demokratier.

Danmarks problem med fremmede peger desværre kun i en retning, og det er generelt fra personer fra områderne i Mellemøsten for længere over, hvorimod andre folkeslag med andre religioner slet ikke udgør den samme afvisende holdning til integration, - for det gør de helt af sig selv.

Per Torbensen, Ulrik Bjørn Jeppesen og Georg Christiansen anbefalede denne kommentar

Esben Bøgh - ville det ikke have været på sinplads at nævne tabet af Skåne, Halland og Blekinge for fuldstændghedens skyld?

Jo, den lille racisme stikker skam sit hoved, både når danskerne føler si truet og når de ikke føler sig truet. Den sidste situation kan jg personligt skrive under på, men vil ikke gå i detaljer med.

Er det rationelt at føle sig truet af et mindretal? Nej, selvfølgelig ikke. Er racisme "elitens" skyld? Jeg ved ikke, hvem "eliten" er men at påstå at folk, der opfører sig som i videoen er uden ansvar er ude i hampen. Den lille og store hverdagracisme bør man selvfølgelig selv stå til ansvar for.

Kim Folke Knudsen, Ruth Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Ja; De få racister der er blandt danskerne skal selvfølgelig selv tage ansvar for deres handlinger.
Mennesker generelt skal selv tage ansvar for deres handlinger.

Nette Skov, Erik Fuglsang, Kurt Nielsen og Viggo Okholm anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Har man bare en smule udsyn, så vil man kunne observere at i alle indvandringslande kæmper man med samme problematikker omkring en begrænset del at indvandrere fra muslims dominerede lande.
Dette uanset om der er eller har været politiske partier med indflydelse eller ej, eller om der er tilstedeværelse eller fravær af "hård tone".
Betyder ovenstående så at der ikke er racister i Danmark? Overhovedet ikke; Det eneste det betyder er at man ikke kan drage ensidige konklusioner og eller at Danmark er specielt ramt af racisme i forhold til alle andre steder.

Så selvfølgelig er der "idioter som ham i Kastrup". Men at påstå at der er mange af dem, må bero på hvad man mener med mange. Alt er relativt, som det siges.

Christian Larsen, Erik Fuglsang og Ulrik Bjørn Jeppesen anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

akkurat som vold avler vold så avler modvilje også modvilje, og når visse personer legitimerer danskeres racisme med fremmedes racisme, og dermed ensidigt giver de fremmede hele skylden for den manglende integration, så er det selvfølgelig ikke beskrivende for det som faktisk sker,
og så bruges en masse efter min mening latterlige postulater, hentet direkte fra bla DFs hadpropaganda, men desværre er nogle af postulaterne blevet fakta for nogle danskere, som eksempel, at den manglende integration skyldes at de fremmede slet ikke vil være en del af det danske samfund, det ignoreres helt at en del fremmede føler at integration er umulig at opnå fordi de oplever at DK simpelthen ikke vil deres tilstedeværelse, især fordi modviljen er ekstra markant iblandt magthavere (del og hersk) og udmøntes i lovgivning.

Nette Skov, Elisabeth Andersen, Kim Folke Knudsen, Ruth Sørensen, Eva Schwanenflügel, Kurt Nielsen, Viggo Okholm og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

carsten de fleste mennesker har det jeg vil kalde selektivt udsyn, et udsyn som altid bekræfter og legitimerer det man gerne vil mene, og det er min klare opfattelse at det i hvert fald gælder dig.

Carsten Hansen

Jan Fritsbøger

Hvem er det der giver de "fremmede" hele skylden ?

Og er det DF´s skyld at man i andre lande har præcis de samme problemer, selvom der ikke har været partier som DF. ?

Carsten Hansen

PS. Og du har vel lagt mærke til mit ord "Begrænset" i mit ovenstående indlæg ?

Prøv nu at nuancere tingene !

Carsten Hansen

Er der for øvrigt nogen her der legitimerer racisme ?

Nu vi er inde på det personlige, så er det et svært at debattere med folk der kun kan se sort/hvidt.
"Mener du ikke præcist som mig, så er du helt ovre i den anden grøft".
Disse debattører læser ikke hvad andre skriver, men reagerer udelukkende ud fra hvad man tror andre mener.

Kan det ikke lade sig gøre at få en nuanceret debat hvor man erkender at der er flere årsager til problemer og at skyld ikke udelukkende kan lægges på én part.

Estermarie Mandelquist, Dan Jensen, Christian Larsen, Erik Fuglsang, Georg Christiansen, Viggo Okholm og Michael Friis anbefalede denne kommentar
Michael Friis

Ordet racist er så brugbart. Sig det og stop alt samtale om hvordan Danmarks indvandringspolitik skal være og hvordan Danmark skal se ud om 10, 20 eller 50 år.
Stakkels tåbelig mand i Kastrup. Hans opførsel kan have den modsatte virkning af hans intentioner.
Hudfarve er for så vidt underordnet. Værdier er vigtige.
Måske bliver folk bange for det anderledes og den nye sammensætning af Danmarks befolkning?

Viggo Okholm

En rigtig svær diskussion, men hvis vi hver især mærker efter er hele problematikken meget nødvendig at forholde sig til, men vel at mærke selv kritisk og reflekterende i eget sind.
Faktisk undrer det mig hvordan enkelt tilfælde kan få så mange i det røde felt og her er der så nogen som stiller spørgsmålstegn ved "ægtheden" af optrinet
Diskussionen her har så heldigvis eksempler på "modsat" racisme og de der "tillader" sig det er de løgnere? Eller ser de det ud fra egen oplevelser/ erfaringer?
Er vi for unuanceret?
For lige at tage en anden vinkel: Hele halløjet om Langeland og de såkaldte kriminelle ikke ønskede. En sejr? for hvem? er disse mennesker ikke frie efter straf? men vi vil ikke bo ved siden af dem? Er det en irrationel frygt-fordom?

Carsten Hansen

Man kan stille det relevante spørgsmål:

"Hvorfor er der racisme i Danmark?"

Herpå vil der så komme bud om det ene og det andet.

Derefter kan man stille det samme spørgsmål, men nu om Sverige. Her vil der så komme andre bud i den ene og den anden retning.
Man kan ligeledes spørge om hvorfor man i Tyskland oplever flere og flere højreradikale angreb , verbalt og fysisk, på indvandrere. Og spørge hvorfor man har store problemer i ghettoerne i de store byer i Frankrig , Belgien og Holland.

Svarene der kommer ud af dette kan, som bekendt ikke være hverken et bestemt politisk parti, lovgivning eller en speciel tone i debatten uanset hvor det drejer sig om.

Og man kommer ikke udenom at stille spørgsmålet om hvorfor det overvejende er problematikker i forhold til en andel fra et bestemt indvandrersegment.

Vil man lede efter unuancerede svar på alle ovenstående spørgsmål, så skal man være velkommen; Men tro ikke at der vil komme en givende debat ud af det.
Så kan vi ligeså godt overlade banen fuldt og helt til begge de yderste fløje med de yderligtgående ensidige betragtninger .

Dan Jensen, Erik Fuglsang og Michael Friis anbefalede denne kommentar
Marianne Jespersen

Den racisme vi ser udspille sig i videoklippet burde ikke overraske eller chokere. Man skal være som de berømte tre aber - ikke se, ikke høre, ikke tale - for at blive overrasket.
Forargelsen var også lige så stor da billedet af Spyttemanden gik Danmark rundt for en del år siden. I mellemtiden har man i Folketinget udfoldet store bestræbelser på at institutionalisere dette fremmedhad og fremmedfrygt med problematisk tale og problematisk lovgivning og et åbenlyst forsøg på at høste stemmer ved at overgå hinanden med symbollovgivning.
Samtidig har man "retfærdiggjort" lovgivning som forværrer vilkårene for alle som har behov for offentlig støtte fra kontanthjælpsmodtagere til arbejdsløse , syge og handicappede, pensionister og folk i almene lejeboliger jævnfør ghettolovgivning. Kort sagt øget utrygheden helt generelt i vores samfund. Det påvirker naturligvis mange mennesker at føle sig truet af importeret arbejdskraft, fremmedartede skikke mv. Men tryghed opnås ikke ved at understøtte fjendebilleder, tværtimod.

Det betyder også, at man på helt traditionel vis har kunne dele befolkningen op i Os og Dem og anvende oldgamle velprøvede politiske strategier: Syndebukstrategi, dæmonisering og Del og Hersk - politik mv. Men både nutiden og historien viser, at det er en politisk farlig glidebane - en vej hvor man leger med ilden for en kortsigtet gevinst.

Man sår vind og ender med at høste storm og derfor har vi alle en forpligtelse til at sige stop og afvise, at man kan høste stemmer på den form for politik og afvise den som acceptabel personlig adfærd. Politikere skal f.eks. afholde sig fra at småtrue Institut for menneskerettigheders personale for at løse den opgave vi har bedt dem om at løse. Det er blot et lille eksempel blandt mange.

Foreløbig ser vi her i tråden både eksempler på fortrængning og fornægtelse : "han er bare en enkelt idiot" eller " "Vi ved jo ikke hvad der gik forud", konspirationsteorier: "Hun har bare konstrueret det hele videoen er fake" Mistænkeliggørelse " hun burde have taget sig af sine børn i stedet""Hun er en suspekt person bare tjek på sociale medier". Og ikke mindst forsøg på retfærdiggørelse af uacceptabel adfærd. " de andre er mindst lige så slemme og det har jeg selv oplevet feks. .."

Nu er nogle politikere blevet nødt til at forholde sig konkret til det. Nogle her i tråden taler om en gradvis udvikling over mange år. Det har de ret i, men til gengæld temmelig forkert fat i fakta. Andre taler om at der kun er ganske få racister. Det er sikkert rigtigt. Dels fordi man kan definere ordet forskelligt og dels fordi det faktisk ikke mig bekendt er ordentligt undersøgt.
Hvad der i det mindste ikke burde være tvivl om er, at fremmedfjendske negative og grove bemærkninger forekommer jævnligt på gadeplan med videre .

Majken Munch, Ole Frank, Kim Folke Knudsen, Dorte Sørensen, Carsten Munk, Freddie Vindberg og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Om det er relevant i den her sag ved jeg ikke men vil lige dele en tanke.

Hvad skal man dog gøre når der står en masse mennesker ved porten og selv vil bestemme om de må komme ind?

I Spanien smider man tåregas efter dem, og i Brøndby lukker man dem ind.

Carsten Hansen

Racismedebatten vil fortsætte i en uendelighed så længe der findes folk der slår alle over én kam.
Om det så er folk der tror at alle indvandrere er u-integrerbare eller om det er folk der tror at alle indvandrere ønsker at integrere sig.

Vil man løse problemer til alles bedste så må man se realiterne i øjnene
At betegne danskerne som racisterne generelt eller at betegne indvandrere som problematiske generelt, løser intet.
Det er bare ordskvalder uden betydning for noget som helst.

Kenneth Jacobsen

Jeg glæder mig over, at der i den nærværende debat lægges så stor vægt på kontekst og i det hele taget at se tingene fra flere sider. Måtte denne vilje fra, skal vi sige: den indvandringsskeptiske fløj, brede sig, sådan at de samme mennesker også ser klip med feks muslimer med selvsamme vilje til forståelse, hvorved automatreaktioner og generaliseringer fremover kan undgås. Ham grønjakken er ikke repræsentant for dansken, jovist - og måske er Muhammed fra Tingbjerg heller ikke repræsentant for muslimer i al almindelighed? Videoen fra kastrup kræver kontekst, jovist - og måske skal en udsendelse fra TV2 ikke være grundlag for lovgivning? Hvor dejligt at højrefolket endelig er kommet til fornuft.

Kim Folke Knudsen

@Gået for vidt

Det er utilstedeligt med den opførsel, som er beskrevet her. Jeg ved ikke hvad det menneske tænker og om han opfører sig på samme måde i hans familie på arbejdspladsen eller i udlandet ?

Han må være ulidelige at være sammen med.

Der er ikke nogen her som skal føle sig uvelkommen her i Danmark uanset hvad- Jeg er fløjtene ligeglad med om folk er hvide, brune, gule eller sorte eller hvad de tror på, for det er ikke min opgave at udfritte et menneske om deres tro og så videre.

Vi kan selv gøre noget, hvis vi bliver vidne til denne her form for racistisk betonet tilsvining af vores medborgere. Grib ind og tag de udsatte i forsvar. Racismen og pøbelvældet lever højt på angsten for at blande sig og på den med at kigge den anden vej og lade som om, at du ikke har overværet optrinnet.

Jeg kan ikke frigøre mig for tanken at cocktailen af at kunne slå sig løs på de sociale medier med alle mulige vilde udtalelser og så det med visse partiers evne til hele tiden at italesætte bashing af muslimer- hvor retorikken måske også tager ligesom lidt overhånd - at det giver personer en følelse af at nu har de ret til at optræde som privat vagtkorps og overfalde tilfældige på gaden som de ikke synes hører hjemme der. Først det verbale overfald og hvis dette stiltiende accepteres så er der ikke langt til den fysiske vold og forulempelse.

Lovprisningen fra visse kredse af personer som Rasmus Paludan med alle hans bogafbrændinger og især den manglende helt tydelige afstandtagen fra alle danske demokratiske partier: NB og DF til den form for politisk opførsel det er med til at optænde bålet for episoder som denne her.

Den anden vej ligeså har " dansk udseende personer " følt sig chikaneret af unge mennesker i et belastet boligområde, så tæller deres oplevelser ligeså meget. De skal heller ikke under nogen omstændigheder chikaneres og terroriseres. Det er ligeså utilstedeligt.

Vi må have stoppet denne her udvikling for den er som en understrøm under demokratiet som ender med at skylle den politiske debat vekslen af synspunkter og demokratiet ud og erstatte dette med forstadiet til diktaturet - det almene pøbelvælde.

Demokratiet forudsætter at borgerne i samfundet udviser en vis grad af respekt og takt og tone overfor hinanden for ellers ender vi alle i et samfund som ikke er værd at leve i.

VH
KFK

Nette Skov, Carsten Munk, Eva Schwanenflügel og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Dan D. Jensen

"@ Rikke Nielsen: Ja jeg mener faktisk at der på Informations debat er mange som har et godt hoved, en go uddannelse den slags forpligter !
At nogle mennesker (som ham i videoen) føler sig presset og overset af hvide overskuds etniske danskere; burde ikke komme som en overraskelse for hvide overskuds etniske danskere :-)"

Ethvert intelligent menneske, om de så skriver i Informations debat eller ej, kan nok godt tage stilling til, at de ikke vil bakke op om (verbalt) voldelige racistiske overfald. Jeg kan slet ikke se, hvordan jeg ville kunne komme den aggressive grønjakke i møde på dét punkt. Men det kan du sikkert forklare mig...

Kim Folke Knudsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Ja der er et verbalt overfald. Kvinden råber nu også højt og bruger kraftudtryk. Den tykke mand kan næppe udgøre nogen korporlig trussel, men giver sproget et racistisk præg til slut. Hvis al råben og skrigen med stupide udsagn kom på tv ville der formentlig ikke være plads nok på sendefladen. Tre indvandrerdrenge råber gentagne luder mod en af mine kvindelige elever. Det var før mobilens tid. Da jeg beder dem holde op bliver jeg omtalt som bøsse. Heldigvis scorer pigen et mål og drengene klapper i. Ren racistisk verbalt overfald. Drengenes klasselærer trækker på skuldrene. Han har for længst givet op. Hvor har drengene deres nedgørende sprog fra ? Mindretal er i visse kvarterer i flertal ....

Erik Fuglsang

Regeringen kommer næppe til at ændre noget som helst substantielt i udlændingepolitikken på grund af et videoklip.
Og det er vel egentlig også diskutabelt, om S - overhovedet - kommer til at ændre dets udlændingepolitik i nogen som helst nævneværdig grad , så længe Mette F. er S' partiformand

Sider