Leder

Det ligner et opgør med hockeystaven: Den nye aftale om klimamål for 2025 er en grøn sejr

Den nye aftale om reduktionsmål for 2025, som regeringen fredag lavede et smalt forlig med sine støttepartier om, er et skridt fremad: Den forpligter os til at reducere mere nu og udskyde mindre til senere
Aftalen om at reducere vores udledninger med 50 til 54 procent i 2025, som regeringen fredag indgik med støttepartierne, er en væsentlig klimasejr. Regeringen havde spillet ud med et reduktionsmål på 46 til 50 procent, men sagde, at de blevet klogere under forhandlingerne.

Aftalen om at reducere vores udledninger med 50 til 54 procent i 2025, som regeringen fredag indgik med støttepartierne, er en væsentlig klimasejr. Regeringen havde spillet ud med et reduktionsmål på 46 til 50 procent, men sagde, at de blevet klogere under forhandlingerne.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indland
8. maj 2021

Venstrefløjen, klimabevægelsen og de grønne aktivister har under denne regering fået et nyt fjendebillede: hockeystaven.

Den er en metafor for regeringens strategi til at nå målet om at reducere vores udledninger med 70 procent i 2030, som groft sagt betyder, at vi ikke skal reducere drastisk i denne valgperiode, men først accelerere den grønne omstilling i slutningen af årtiet:

»Vi vil lægge op til den fornuftige vej, hvor teknologi og udvikling bringer os i mål i stedet for, at vi her og nu træffer unødigt dyre beslutninger,« som finansminister Wammen har forklaret: »Skal vi gribe det her rigtigt an, gør vi klogt i at vente med visse tiltag til senere i perioden, hvor vi kan få det til en mere fornuftig pris.«

Der er tre grunde til, at den tilgang er uhensigtsmæssig. Effekterne for klimaet bliver for det første større og mere uoverskuelige, jo længere vi udskyder reduktionerne. For det andet satser vi med den tilgang vores indsats for fremtidens klode på teknologier, vi endnu ikke har udviklet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Den mindre-kloge narrer stadig de dumme og naive. Og de dumme er jo tydeligvis det nye Socialdemokratiets støttepartier, der igen og igen lader det nye Socialdemokrati pisse på dem..

- Måske kan det nye socialdemokrati en enkelt gang sparke støttepartierne på skinnebenet, og få dem til at sige undskyld.
- Og måske kan det nye socialdemokrati gøre det endnu engang.
- Men at de nye socialdemokrati kan blive ved med at sparke, og få støttepartierne til at sige undskyld, undrer mig virkelig meget.

Holger Skjerning, erik pedersen, Ejvind Larsen, Hanne Utoft, Søren Cramer Nielsen, Carsten Munk, Torsten Jacobsen og Holger Nielsen anbefalede denne kommentar
Holger Skjerning

De nye delmål er kun nogle tal på et stykke papir! - Energistyrelsen har nemlig beregnet, at når man medregner, at den kraftigt voksende import af varer fra Østen, især Kina, udsender så meget CO2, at reduktionen siden 1990 kun er 25 %, hvor regeringen troede, vi havde reduceret 37,5 % .... - ja, så er konklusionen, at vi slet ikke kan nå de berømte 70 % i 2030. - Så de nye delmål har ingen mening - objektivt set.
Spændende at se, hvad Klimarådet nu melder ud.

erik pedersen, Ejvind Larsen og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Holger Skjerning

PS. Jeg savner en kommentar fra Dan Jørgensen!
Jeg tror, han vil svare, at nu skal man ikke komme og være negativ, når der endelig er lavet en rigtig studehandel. Godt nok ved vi slet ikke, hvordan vi skal opfylde de nye krav, men hvis vi er positive og arbejder sammen, så skal det nok gå. Og husk, at at al rom ikke blev drukket på en dag. (;-)