Leder

Beskæmmende dom i sag om dansk advokatfirma er måske kun en forsmag på en endnu større skandale

Østre Landsret slog onsdag hårdt ned på advokater fra firmaet Bech-Bruun, der har rådgivet en af de centrale aktører i udbytteskandalen. Forude venter et endnu mere eksplosivt retligt opgør
I efteråret 2018 blev Skattestyrelsen opmærksom på Bech-Bruuns rådgivning af North Channel Bank, der i mellemtiden var blevet sagsøgt af styrelsen for bankens medvirken i udbyttesvindlen.

I efteråret 2018 blev Skattestyrelsen opmærksom på Bech-Bruuns rådgivning af North Channel Bank, der i mellemtiden var blevet sagsøgt af styrelsen for bankens medvirken i udbyttesvindlen.

Dejan Obretkovic

Indland
24. juni 2021

Det store danske advokatfirma Bech-Bruuns seneste CSR-rapport er på mange måder interessant læsning.

Ikke alene beskrives firmaets »dygtige kokke og køkkenpersonale«, som »ud fra et grundlæggende værdisæt« tilbereder »både velsmagende og bæredygtige måltider« til medarbejderne. Bech-Bruun fortæller også, hvordan de i den mere juridiske del af virksomheden holder et konstant »fokus på ordentlighed og ansvarlighed« og arbejder »målrettet for at sikre de allerhøjeste etiske standarder hos os selv og vores klienter«.

Ikke desto mindre har Bech-Bruun rodet sig ud i en rigtig dum sag.

Tilbage i begyndelsen af 2017 vandt firmaet et udbud fra Skatteministeriet. Ministeriet ville have udført en uvildig advokatundersøgelse af udbytteskandalen, hvor den danske statskasse i perioden 2012-2015 blev lænset for 12,7 mia. kr. af udenlandske svindlere.

Men der var noget, ministeriet ikke fik at vide:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

John Damm Sørensen

Når en højesteretsdommer ikke har noget problem i at sidde i bestyrelsen for Aarhus Universitet og bakke op om en rektor, der lyver for offentligheden og tilsyn. Hvad er så problemet her?
For mig ligner det en systemisk fejl, hvor alle involverede tror, at de kan gå tørskoet på vandet.

Lars Jørgensen, Morten Wieth, Josephine Kaldan, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Steen Obel, David Zennaro, John Scheibelein, Inge Lehmann, Werner Gass, Gert Romme og Søren Bro anbefalede denne kommentar

det må være sådan, at ALLE aktører og led i økonomisk kriminalitet, udbyttesvindel, skatteundragelse osv, må hæfte helt og solidarisk, hvis det må antages, at de har haft viden om ulovligheden, hvad de jo næppe kan undgå....

Josephine Kaldan, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, kjeld hougaard, Steen Obel, David Zennaro, John Scheibelein, Inge Lehmann, Werner Gass og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@John Damm Sørensen 24. juni, 2021 - 08:11

Whatabout'isme for fuld udblæsning.

Klaus Seidenfaden

Det er vanskeligt helt at frigøre sig (mig) for mistanken om at de sørgede for at vinde udbuddet, fordi det ville give dem de bedste muligheder for at dække over deres egen rolle i sagen. Hvilken ræv vil ikke gerne vogte gæs?

nanna Brendstrup, Annette Munch, Josephine Kaldan, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Mikkel --- og Gert Romme anbefalede denne kommentar

Dette er ikke en nyhed, der imponerer mig. Jeg vil kalde det totalt lige gyldig forvaltning af borgerne penge. Og det bør få retslige konsekvenser for den/de ansvarlige.

Og jeg er slet ikke imponeret over, at staten har fået adgang til flere penge end advokatfirma Bech-Bruun fik i salær. For de penge, man har fået adgang til, er jo kun en lille del af skatteborgernes egne penge, som myndighederne har givet kriminelle adgang til.

Men jeg undrer mig virkelig meget over, at staten hyrer et advokatfirma, når man nu har statsadvokaten lige ved hånden.

I øvrigt syntes jeg, at staten bør anvende egne juridiske eksperter, som også Skat formentlig har mage af.

Og samtidig syntes jeg, at alle aktiviteter hos Den Danske Bank og Udbetaling Danmark bør tages tilbage til Nationalbanken, der både besidder kompetence og erfaring.

Lars Jørgensen, nanna Brendstrup, Josephine Kaldan, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Lars Løfgren, John Damm Sørensen og Steen Obel anbefalede denne kommentar