Leder

Danmark kan blive klimaneutral i 2045

Aalborg-forskere viser vej til 70-procentmålet i 2030 og klimaneutralitet fem år før tid i ny rapport fra Ingeniørforeningen IDA.
Ingeniørforeningen IDAS’s nye rapport IDA’s Klimasvar 2045 viser vej til klimaneutralitet for Danmark fem år før aftalt af regering og folketing. Den svarer på hvordan 2030-målet om 70 procent CO2-reduktion kan nås uden regeringens stærke satsning på endnu umodne teknologier, og hvordan Danmark allerede i 2045 kan blive klimaneutralt, helt forsynet med vedvarende energi.

Ingeniørforeningen IDAS’s nye rapport IDA’s Klimasvar 2045 viser vej til klimaneutralitet for Danmark fem år før aftalt af regering og folketing. Den svarer på hvordan 2030-målet om 70 procent CO2-reduktion kan nås uden regeringens stærke satsning på endnu umodne teknologier, og hvordan Danmark allerede i 2045 kan blive klimaneutralt, helt forsynet med vedvarende energi.

Henning Bagger

Indland
9. juni 2021

På Aalborg Universitet sidder en gruppe energiplanlæggere, som nu i 45 år har været forud for deres tid. Frede Hvelplund, i dag professor på AAU, var i 1976 del af en selvbestaltet forskergruppe, der lavede en Alternativ energiplan for Danmark som modsvar til den tids officielle planer med kul og atomkraft i centrum. Hans lærling, professor Henrik Lund, var en hovedkraft bag alternative klimaplaner fra Ingeniørforeningen IDA i 2006 og 2009, og Lunds lærling, professor Brian Vad Mathiesen, er en nøgleperson bag den nye plan, IDA’s Klimasvar 2045, som foreningen offentliggjorde tirsdag. Den viser vej til klimaneutralitet for Danmark fem år før aftalt af regering og folketing.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Winther Lundby

Spændende. Vil læse med interesse og håbe der er svar på de spørgsmål som ofte mangler: (1) Er scope 3 en del af planen? (2) Er biomasse grøn blot fordi vi gør den rød-hvid? (3) Er det realistisk at spare SÅ meget strøm i en SÅ dedikeret vækstøkonomi? (4) Hvad med energitabet ved elektrolyse, kan det rummes i den store besparelse? (5) Er det biomassen der skal udligne, når der er overskyet og/eller vindstille? Og som Bill Gates siger (6) What is your plan for concrete?

Holger Nielsen, Mogens Kjær og Leanette Nathalia Chresta Jensen anbefalede denne kommentar
Leanette Nathalia Chresta Jensen

Jeg takker af hjertet alle der ufortrødent fra alle sider og kanter, skriver og fortæller om videnskabens utrættelige forskeres, utrættelige forskning om klimakrisens mulige løsninger.
I er helte og jeg håber alle os dumme borgere , de kloge ledere rundt om i verden er så bange for at skulle forklare om nødvendigheden af ændring af levevis læser, hører, vågner og siger gør det bare, det der er nødvendigt.
Jeg er med

Jan Fritsbøger

tænk jeg synes faktisk det er lederne som er de dumme, og jeg tror at de reelle løsninger ender med at komme fra nogle få kloge borgere, forhåbentlig med hjælp fra videnskaben, men jeg synes indtil videre mest videnskaben bidrager med umulige løsninger, som desværre foregøgler at vi kan bevare overfloden og væksten, men alligevel løse klimakrisen.
jeg er ikke bare med men på forkant.