Leder

Hvis byboerne skal have nattero, må festen tænkes ind i byplanlægningen

Københavns natteliv bliver mere kommercielt, mens undergrunden er under pres. Nattelivet skal gentænkes, hvis striden om støjen skal løses
Salget af soundbokse er eksploderet under corona, og mange føler sig generet af de unges fester. Skal der være plads til både dem, der vil sove, og dem, der vil feste, er det nødvendigt at tænke festen ind i byplanlægningen og tænke over, hvor festen kan foregå, for ellers løser problemet sig ikke.

Salget af soundbokse er eksploderet under corona, og mange føler sig generet af de unges fester. Skal der være plads til både dem, der vil sove, og dem, der vil feste, er det nødvendigt at tænke festen ind i byplanlægningen og tænke over, hvor festen kan foregå, for ellers løser problemet sig ikke.

Anders Rye Skjoldjensen

Indland
24. juli 2021

Mens der under coronakrisen er kommet støv på de nedlukkede natklubbers basmembraner, har transportable højttalere spillet op hjemme i folks stuer og ikke mindst i det offentlige rum. Nedlukningen har ikke skabt nattero i byen. Tværtimod.

Salget af soundbokse er steget med over 40 procent under corona, antallet af klager til politiet over støj slår rekord, og reguleringen af støj i nattelivet har ikke ændret det store – når festen er blevet undertrykt et sted, er den ofte blot skudt op et nyt.

Derfor er det også svært at forestille sig, at problemet med støj vil blive løst, hvis man lukker mange af byens barer klokken 24, som et udvalg nedsat af Københavns Kommune foreslog i et udspil tidligere på året.

Soundboksen er blevet de unges modkultur, og den dunkende bas er blevet en påmindelse om, at hvis nattelivet bliver underprioriteret, finder festen sine egne alternative veje.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Striden om støjen skal løses med parcelhuse i provinsen.

erik pedersen

Steffen Gliese ; jeg har boet i parcelhus i provinsen. Der var fester med åbne vinduer og døre, når de da ikke forgik i haverne og på dertil hørende fællesarealer .
Mvh Hanne Pedersen

Eva Schwanenflügel, Torben Skov og Svend-Erik Runberg anbefalede denne kommentar
Svend-Erik Runberg

Det er helt fejlagtigt, at opfatte problemet med larmende unge og enerverende bulderbas fra soundbokse som kun et storbyfænomen.
Derfor er løsningen heller ikke at flyttet i parcelhus eller på landet. Postordrefirmaerne leverer også på landet!
En af herlighedsværdierne ved at bo på landet er, at man en sommeraften kan sidde på sin terrasse og opleve fuldstændig stilhed. Ingen bilstøj eller lign., blot så stille, at man kan høre sit eget hjerte slå. Men denne oplevelse er efterhånden historisk. Soundbokse har erobret det åbne land og åbent land betyder, at lyden, - især bassen, kan høres vidt omkring, så vi også får fornøjelse af ungdomsfesterne i nabolandsbyerne!
Der må indføres begrænsninger for hvor højt en soundboks kan spille, og især vor kraftig bassen må være.
Tilsvarende regler for hvornår og hvor de må anvendes udendørs. – Lige så naturligt som vi har naboaftaler om, hvornår vi må bruge larmende haveredskaber.

Rolf Andersen, Kim Houmøller, Inge Lehmann, Egon Stich, Danny Hedegaard, erik pedersen, Asiya Andersen, Eva Schwanenflügel, Louise Hansen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

Mig bekendt har ingen andre europæiske storbyer haft magen til plat-populistisk borgmester som Frank Jensen, der mente at lukketider bestemmer udskænkningsstederne selv samt at politivedtægten ikke gælder natten over. Nu tør flertallet på Københavns Rådhus ikke ændre vedtægterne, fordi beboerne ' ved hvad de flytter ind til.'
Huhej, hvor det kører i hovedstaden!