Leder

Sagen om dansk familiesamføring er det foreløbige lavpunkt i fem års ræs mod bunden

De danske regler om familiesammenføring er i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Det fastslog en dom i sidste uge. Dommen var forudsigelig og viser, hvor dybt kynismen har slået rod i dansk udlændingepolitik
Den stramning af reglerne om familiesammenføring, som nu viser sig at være i strid med menneskerettighederne, blev indført af et stort flertal i Folketinget og drevet frem af den daværende blå regering i 2016.

Den stramning af reglerne om familiesammenføring, som nu viser sig at være i strid med menneskerettighederne, blev indført af et stort flertal i Folketinget og drevet frem af den daværende blå regering i 2016.

Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Indland
13. juli 2021

Den danske flygtningepolitik har mødt en forudsigelig grænse: I sidste uge afsagde Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol en dom, som fastslog, at den danske lovgivning om familiesammenføring er i strid med menneskerettighederne.

Asylansøgere med såkaldt midlertidig beskyttelsesstatus i Danmark skal vente i tre år, før de kan søge om familiesammenføring. Men tre år er for længe, vurderede domstolen.

Sagen er det foreløbige lavpunkt i fem års ræs mod bunden.

Stramningen af reglerne om familiesammenføring blev indført i 2016. I samme periode sænkede Danmark ydelserne for nytilkomne asylansøgere og indrykkede annoncer i libanesiske medier for at udbrede budskabet om, at Danmark bestemt ikke længere var noget attraktivt sted for asylansøgere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Ja et flertal i Folketinget ville afprøve grænser - for at få vælgere - og fik heldigvis en over fingrene af FN og Menneskeretsdomstolen.

Men dommen var ikke helt afvisende - de mente ,at 3 år var for lang tid - så resultatet bliver nok efter noget brok at familiesammenføring bliver sat til 2 år.

Kim Folke Knudsen, Per Klüver, Ole Frank, Lars Hansen og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

et PS: hvad kom først politikernes hetz mod flygtning og indvandre eller vælgernes modvilje. Hvem puster mest og først til "ilden" og hvorfor denne ulyst til at hjælpe andre mennesker - er det ikke et spørgsmål der er værd at få bedre belyst.

Jesper Bak, Kim Folke Knudsen, Vagn Buch-Pedersen, Anne-Marie Esmann, Ole Frank, Anders Olesen, Torben Skov, Eva Kjeldsen, Werner Gass og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Død og pine...

Vi kæmper og kæmper, for at komme af med omdømmet:

'et humanistisk folkefærd'

Kim Folke Knudsen, Per Klüver, Anne-Marie Esmann, Ole Frank, Poul Erik Pedersen og erik pedersen anbefalede denne kommentar

Mon ikke det var politikernes afvisning af debattenbom de fremmede, der overhovedet ikke ville integreres efter mange år i Danmark, og de næste generationer af disse fremmede, som slet ikke ville tale dansk.

Her bærer visse politikere sandelig en stor medskyld i danske vælgere forlod deres eller så stærke tilhørforhold til partier som socialdemokraterne.

Vælgerne ville have et helt demokrati, hvor retten til at debattere et hvilken som helst emne ikke var noget politikerne skulle bestemme, - helt imod den demokratiske ånd for et samfund.

Ingen burde vide netop dette som socialdemokratiet, hvis arbejdere måtte kæmpe for deres ret til en politisk mening i samfundet.

- Den gik tabt med Birte Weis og Poul Nyrup, og overfor stod først Gistrup, og siden Pia Kærsgaard som fortalere for den demokratiske frihed til at debattere fremmed-spørgsmålet og integrationen.

I Nullerne(00) med de liberale regeringer var bekymringen for at miste regeringsmagten der drev regeringen til at satse på især DF som fast støtte, og DF krævede naturligvis "valuta" stramninger for deltagelsen.

En af de tidlige magtkampe var de DF sammen med oppositionen stemte for en kæmpe udgiftspost til hospitaler, som den liberale regering så skulle finde pengene til.

De tog den og de fremtidige liberale regeringer ved lære af, og udfordrede ikke DF yderligere i flere år.

I dag har vi så EU-retten ord for der er noget galt, og undervej blev man røde lys tændt, men med Inger Hansen som ville partisoldat, blev det til en besættelse for hende selv med kage-bagning, og besættelsen tog desværre til, - og måske drevet af de seneste regeringer med LLR ved roret, for at holde sig til magten som regeringleder, - trods egne officielle udsagn om; "at han ikke ville være leder for enhver pris"!

Anders Hüttel

Lars og Inger førte slaget mens DF og Nye Borgerlige blev seksuelt tilfredstillet.
Og det i fuld offentlighed - et perverst fremmedhad.

Man kan altså beskylde alle for hvad som helst.

Men sagen er jo på den ene side, at danskerne har de politikere, de selv har valgt. Og på den anden side er en del folketingspolitikere gå et til valg på en helt anden politik, end det de har stået for i praksis.

Tabersagen er omtalt rundt om i EU-landene, g som et stort tysk medie gjorde opmærksom på, så er dette egentlig blot en enkelt af en række tabersager. Men det gør det i hvert fald svært for Danmark, at kritisere andre lande, og blive taget alvorligt.

Og for os, der er registrerede borgere med fulde rettigheder i 2 andre lande, er det stadig at holde lav national profil.

erik pedersen, Kim Folke Knudsen, Ole Frank og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Esmann

Ked af at nogen her i information mener at der sker en befolkningsudskiftning. Det er konspiratorisk og mærkværdigt at nogen virkelig kan vælge at tro på det.

Med hensyn til dommen fra menneskeretighedsdomstolen har vi bare at rette ind. Vi er mange her i landet som holder fast i humanismen og mener at mennesker skal behandles med respekt. Lige meget hvor fanden man kommer fra.

Og ja Ny Borgerlige vejret morgenluft og har våde drømme. Så kan man kalde dem sexuelle. Men tilfredsstillelse får de nu engang. Og så må vi vælgere få stoppet dem og det en gang for alle.

erik pedersen, Kim Folke Knudsen, Gert Romme, Peter Mikkelsen, Ole Frank, Freddie Vindberg og Per Klüver anbefalede denne kommentar

Tjae, nogen foretrækker Vermund, andre Martin Henriksen. Folks præferencer er deres egen sag. Men når man udstiller disse, må man også forvente, at de bliver kommenteret. Linket kan jeg sådan set ikke bruge til ret meget, ud over at konstatere, at vi ikke lever i en lufttæt osteklokke, selv om nogen virker sådan i deres argumentation.

Hvem der er uden for "pædagogisk rækkevidde" i denne sammenhæng, kan diskuteres. Så nej, jeg "indrømmer" ikke, at vi har en "udfordring af dimensioner". Den formulering må du selv rode rundt med. Den slags vås lades bedst være sagt af dem, der exalterer i konspirationsteorier for at underbygge deres politiske ståsted.

Og inden nogen igen begynder at beskylde mig for sexuelle referencer, vil jeg henvise til at "ståsted" iflg. ordnet.dk først anvendtes for omkring 115 år siden af krikelige forfattere i betydningen af at indtage et standpunkt.

Krister Meyersahm

Jeg græmmes over, at dommen løber både folketing og højesteret over ende. Flertallet i folketinget har ønsket 3 års "ventetid" hvilket højesteret accepterede - nu må man så ændre loven og give ret til familiesammenføring senest efter 2 år.

Sören Tolsgaard

Den velpolstrede inderkreds i Bruxelles ved nok, hvordan kagen skal skæres: Nu, hvor de største metropoler er ved at være mættede, gælder det om at klandre de modstridige provinser, hvor indvandringen ikke foregår hurtigt nok.

Lille DK og især Østeuropa får på puklen, for hele Europa skal jo give plads til en tilsvarende indvandring, som de foregangslande, der holder fanen højt: Sverige, Tyskland, Frankrig og Benelux, om end den politiske korrekthed begynder at slå revner. Selv der, hvor glorien pudses allermest.

Hvordan kan det være anderledes, når Europas befolkning gennem årtier har måttet leve med fortielser om indvandringens omfang, og man fortsat hænges ud som racist og konspirationsteoretiker, når som helst disse forhold bringes frem i lyset. Her er de officielle tal for nogle større byer:

London: "At the 2011 census, of London’s 1,624,768 population aged 0 to 15 years, 46.4% were White, 19.8% were Asian, 19% were Black, 10.8% were Mixed and 4% represented another ethnic group."

https://en.wikipedia.org/wiki/London#Demography

Berlin: "48% of the residents under the age of 15 have migration background. Berlin in 2009 was estimated to have 100,000 to 250,000 unregistered inhabitants.

https://en.wikipedia.org/wiki/Berlin#Demographics

Bruxelles: "[In 2021] among those aged under 18 years, 88% were of foreign origin and 57% of non-European origin including 42.4% of African origin."

https://en.wikipedia.org/wiki/Brussels#Demographics

Vil nogen opponere rationelt imod, at der er tale om en befolkningsudskiftning af dimensioner?

Og alle NV-Europas større byer er godt med, mens det nok bliver vanskeligt at få Warshawa, Budapest, Athen og måske også Wien med på vognen. De har tidligere i historiens løb været under massivt pres og red stormen af for Nordeuropa..Og i hvor høj grad forventer man mon i Bruxelles, at Europa skal vedblive at modtage Asiens og Afrikas befolkningsoverskud?

Kim Folke Knudsen

@Det politiske motiv

Ordet #Befolkningsudskiftning# maner billeder frem af etnisk udrensning af en total omvæltning samfundet og samfundsordenen. Et begreb ladet med angst og symbolik som får argumenterne til at handle om at forskanse sig og lukke af for den potentielle fjende lige uden for døren: Asylanterne og indvandrerne fra Afrika.

Jeg nægter at tro på en konspiration i Afrika og Mellemøsten som driver utallige mennesker til at flygte fra de lande. Den økonomiske kløft mellem Europa og Afrika og Mellemøsten og manglen på demokrati i Mellemøsten det er en drivkraft. Ville vi ikke selv ønske at forlade disse lande, hvor anarki despoti og undertrykkelse hærger og hvor fattigdommen er mange gange mere voldsom end her hos os. De rige nationer i Europa og deres kolonialistiske fortid er ikke uden medansvar for de kløfter mellem Europa, USA og Afrika og Mellemøsten.

Hvis et menneske står udenfor vores dør og beder om hjælp smækker vi da døren i med beskeden det rager ikke mig ? Lader vi indtrykket af dette menneskes udseende bestemme ?

Nej det gør vi ikke - men det er som om vores asyl og flygtninge politik nu reelt er indrettet på ovenstående: Smæk døren i med et brag for mennesket i nød med beskeden det rager ikke mig.

Vi vil indrette asylcentre i den fattige tredje Verden Rwanda.
Vi skubber syrere, som har søgt beskyttelse her i landet ud med beskeden tag hjem til Assads modbydelige diktatur.
Vi har efterhånden så mange udlændingelovsbestemmelser, at du skal være indehaver at et etnisk ærkedansk stamtræ tilbage til Gorm den Gamles tid for at blive set på uden mistro.

Og nu kommer den nye retorik #Befolkningsudskiftning# som så igen skal få angstbålet og fobien mod de fremmede til at vokse.

I Det 3. Riges propaganda blev Jøden anset som en invasiv art, der fra de asiatiske stepper havde invaderet og fordærvet den europæiske civilisation. Der Ewige Jude er en forfærdelig og hæslig propagandafilm i denne genre. Jøderne har været i Europa ligeså længe som de fleste af vores forfædre og har beriget Europa gennem generationer. Men 12 års vanvittig og løgnagtig retorik om Jøderne der invaderer Europa øst fra det var gødningen på bålet med ugerninger, forfølgelser og folkemord.

Derfor #Befolkningsudskiftning# det er et symbol ladet begreb, som varsler kollektiv udskamning, negativ særlovgivning og sidste ende forfølgelse af udsatte grupper i det her samfund, hvis eneste gerning er, at de har søgt vores beskyttelse mere eller mindre velbegrundet.

Uanset politisk ståsted i øvrigt må demokratiske partier tage afstand fra en politik styret af fremmedfobi, og stå vagt om menneskets og individets ret til at få prøvet sin asylsag på et retfærdigt og sagligt grundlag.

Det er her problemet ligger i Danmark for utallige af de demokratiske partier har desværre forladt dette ståsted og ladet sig rive med lidt efter lidt af fremmedfobi og ønsket om at gøre minoriteter i dette land til syndebukke.

VH
KFK

Anders Thornvig Sørensen

Kim Folke Knudsen 13. juli, 2021 - 19:48

Jeg har det selv sådan, at jeg læser mange indlæg med interesse, lige indtil skribenten bruger ordet "befolkningsudskiftning".

Dunkelt skrevet er dunkelt tænkt. Ordet "befolkningsudskiftning" er en dårlig undskyldning for ikke at tænke over, hvad det egentlig er der sker. Så kommer der heller ikke nogen realistiske forslag til alternative politikker. Forslag kommer der sikkert masser af, men -Konspirationsteorier og troen på patentløsninger hænger indbyrdes sammen.

Sören Tolsgaard

Man kan ikke fortænke folk i Mellemøsten og Afrika i at søge mod Europa, især ikke, når andre fra deres klan eller landsby allerede har opnået asyl, arrangeret ægteskab og/eller familiesammenføring. Det afgør simpelthen klanens sociale status, hvorvidt man har foden indenfor i Europa.

Det er vore politikere og meningsdannere, som i årtier har lukket øjnene for, hvor denne udvikling bærer hen, man kan bebrejde Europas fortsatte strudsepolitik. Vi kan ikke afhjælpe den katastrofale befolkningstilvækst i de fattige lande ved at tage imod millioner og atter millioner. Disse kulturer må lære familieplanlægning, fremfor det religiøst funderede og i vor tid komplet uholdbare ideal om mange børn. Ulykkerne skyldes ikke Europas nazistiske indstilling, som nogle til enhver tid vil belære os om, men at snu despoter fastholder disse lande i en middelalderlig struktur, båret af en teokratisk fundamentalisme.

Den enkelte asylansøger kan være et udmærket menneske, om end der er elementer iblandt, hvis had til de vestlige værdier vil gøre dem til tikkende bomber, indstillet på overfald, voldtægt, æresdrab, vanvidskørsel, osv. Der er grænser for, hvor meget af denne cocktail, Europas storbyer kan bære.

Asiatiske og afrikanske lande må udvikle deres eget potentiale, for Europa kan ikke vedblivende tage trykket af befolkningstilvæksten. Fortsætter vi dermed, vil den europæiske befolkning blive udskiftet med en tsunami af indvandrere, som via de sociale medier vil kåre mellemøstlige sheiker og afrikanske høvdinger til Europas nye despoter. Stenrige olieoligarker har allerede lagt i kakkelovnen dertil.