Leder

Barselsorloven er et skridt frem, men måske burde man i stedet give børn ret til alle deres forældre

Regeringen og støttepartierne varsler en ændring af barselsloven, så regnbuefamilier får bedre mulighed for at dele orloven. Ændringen er kun en lappeløsning på børneloven, der i stadig større grad er ude af trit med virkeligheden
Ifølge Børneloven kan et barn kun have to forældre, hvoraf den ene er den kvinde, der har født det. Det er i stadig større disharmoni med virkeligheden, da antallet af homoseksuelle par med børn ifølge Danmarks Statistik er fordoblet de sidste ti år til godt 1.500.

Ifølge Børneloven kan et barn kun have to forældre, hvoraf den ene er den kvinde, der har født det. Det er i stadig større disharmoni med virkeligheden, da antallet af homoseksuelle par med børn ifølge Danmarks Statistik er fordoblet de sidste ti år til godt 1.500.

Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Indland
19. august 2021

»Familier anno 2021 kommer i mange former. Lovgivningen skal naturligvis følge med

Sådan starter et debatindlæg i onsdagens avis, signeret af blandt andre beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard (S). Her varsler regeringen og støttepartierne en ændring af barselsloven, så regnbuefamilier får bedre mulighed for at dele orloven.

I dag er den forbeholdt barnets to retlige forældre, men regeringen ønsker, at en medmor, en medfar eller anden såkaldt ’social forælder’ skal kunne tage del i de ikkeøremærkede uger af forældreorloven.

Hos LGBT+ Danmark var der stor glæde over udmeldingen. »Historisk,« sagde sekretariatschef Susanne Branner Jespersen og påpegede, at det var helt nødvendigt for at give barnet den bedste start på livet. Men – for interesseorganisationen havde også et stort men – forslaget adresserer ikke problemets rod.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

David Zennaro

Jo, det er et virkelig godt spørgsmål. Og heldigvis vil vi formodentlig se det gennemført rimelig hurtigt. Når først der går hul på bylden, så kommer de andre ting også.

Anna von Sperling, Eva Schwanenflügel og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Henning Kjær

Måske skulle vi tænke mere på barnets tarv, og ikke som her med mere hensyn til endnu flere forældres krav/behov.
Vi kan begynde med at stoppe al anonymitet omkring sæddonation, rugemor og adoption.
Al anonymitet er for at tilgodese forældrenes behov, og forhindrer/vanskeliggøre børns ret til at kende sit genetiske ophav.
To retlige forældre er alt rigeligt, når de for ofte ikke kan enes/deles om ansvaret.

P.G. Olsen, Anne Søgaard og Ervin Lazar anbefalede denne kommentar