Leder

Blå blok er splittet og skandaleramt. Det kan Ellemanns ti principper næppe rette op på

Med ti principper vil Venstre-formanden forene de borgerlige partier. Men det er svært at se, hvordan principperne skal kunne samle den splittede, skandaleramte blok og føre til et regeringsskifte
Venstre står i en nedsmeltning af historiske dimensioner, de øvrige borgerlige partier roder med deres egne kriser, og nu forsøger Jakob Ellemann-Jensen at samle blå blok med ti forudsigelige, tæt på ligegyldige principper.

Venstre står i en nedsmeltning af historiske dimensioner, de øvrige borgerlige partier roder med deres egne kriser, og nu forsøger Jakob Ellemann-Jensen at samle blå blok med ti forudsigelige, tæt på ligegyldige principper.

Emil Helms/Ritzau Scanpix

Indland
12. august 2021

Det er hårde tider for de borgerlige partier.

Venstre står midt i en nedsmeltning af historiske dimensioner. Med Tommy Ahlers’ nylige exit er de tre medlemmer af partiets folketingsgruppe, der ved det seneste folketingsvalg fik flest personlige stemmer, skredet. De to øvrige, Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg, er travlt beskæftigede med at desavouere Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen.

I meningsmålingerne er Venstre så indskrumpet, at De Konservative truer med at overhale dem. Men også hos De Konservative, hvor det ellers lige gik så godt, tårner problemerne sig op.

Partiets frontkæmper for demokrati og mellemøstlige kvinders rettigheder, Naser Khader, er selv blevet anklaget af en række kvinder for grove seksuelle overgreb. Efter en sygemelding har han nu – i et facebookopslag ledsaget af et foto af sig selv i bar overkrop – erklæret sig rask igen og »klar til kamp«.

Og imens det forlyder, at han har i sinde at sagsøge enten de kvinder, der har anklaget ham, eller DR, der har viderebragt anklagerne, afviser De Konservative at lade ham deltage i partiets politiske arbejde, mens det undersøger sagen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Louise Hansen

Det er sjovt at se reaktionen på Nasers facebookopslag.

Nej, hans krop er ikke ligefrem den bedste. Men hvorfor udskamme ham for at vise den? Vi skal vel ikke bidrage til kropsudskamning? Er det ikke llidt 2020?

Naser er en af de få politikere, der har modet til at udstille sig som uperfekt. Det kan godt være, at han har begået overgreb - men i det mindste ved han, at det gør vi alle, og det væsentlige er ikke overgrebet. Det væsentlige er at erkende, at man har begået det. Derved kommer man stærkere ud på den anden side.

Kim Houmøller

"det gør vi alle" Gider du lige?

ingemaje lange, Torben Bruhn Andersen, Jan Fritsbøger, Per Klüver, John Andersen, Elisabeth From, erik pedersen, Holger Nielsen, Brian W. Andersen, Hans Larsen, Ete Forchhammer , Inger Pedersen, William Mannicke, Mikkel Lambert og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det lyder mildest talt som gammel vin på nye flasker.

Nye Borgerlige må lade champagnepropperne springe.

Rasmus Kristiansen, Torben Skov, erik pedersen, Holger Nielsen og Steen K Petersen anbefalede denne kommentar
William Mannicke

Selvmål, Louise?

” Vi skal vel ikke bidrage til kropsudskamning? Er det ikke llidt 2020?”

Louises rap i kommentatorsporet
https://www.information.dk/debat/leder/2021/08/tid-aendre-fodboldkulture...

Hov Maninicke
du’ ik’sjov - du kan ikke
Det eneste du skriver er copy-paste fra 4chan
du er lisså lille som din tisser, mand

??

Søren Kristensen

Så længe blå blok ligger underdrejet er der en lille from chance for at pressen beskæftiger sig med Mette Frederiksens blok og den rent faktisk førte politik - hvis altså vi lige parkerer Pernille og de andre hårde nysere et øjeblik.

Lars Bækgaard

Vi har to blå blokke - Mettes topstyrede blå blok og den anarkistiske blå blok.

Fraværet af et reelt politisk alternativ er tragedien i dansk politik.

Steen K Petersen, ingemaje lange, Rasmus Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Torben Bruhn Andersen, Torben Skov, Erik Karlsen, kjeld jensen, erik pedersen og Ruth Sørensen anbefalede denne kommentar

Ad Lars B.
Mettes velkoordinerede ledelse er eneste opmuntring i dansk politik ♡

Helle Walther

Ellemann ti retninger, er da noget. Men det meste vil de fleste i både rød og blå blok være enige i. Der afviger jo ikke synderligt fra regeringens linje. Hvem mener ikke det skal kunne betale sig at arbejde. Det det drejer sig om er måden overskrifter skal udføres på, hvad det egentlig indebære, metoden om man så må sige og her er der uden tvivl forskellige. S mener ikke man skal arbejde til man er 73 år. Det gør rød blok ikke generelt. Man skal også have hjælp, så man ikke sulter ved ledighed.
Venstre og de blå har lang vej tilbage til magten og heldigvis for det.

Venstre mener »at det bedre kan betale sig at gå på arbejde«. Som bekendt kan det bedre betale sig at eje mursten end at arbejde i dag - så er der lagt på til en ændring af boligbeskatningen og beskatning af arbejdsfri kapitalindkomster :-)?

Jane Jensen, Dennis Jørgensen, René Arestrup, ingemaje lange, Lisbeth Glud, Rasmus Kristiansen, Torben Bruhn Andersen, Ruth Sørensen, Inger Pedersen, Carsten Munk, Mads Greve Haaning og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det kan bedre betale sig at være rig end at arbejde:

"De rigestes formuer er steget mere under pandemien end i de seneste 15 år tilsammen

Verdens allerrigestes har fået historiske formuegevinster under pandemien. Deres formuer er steget med 5.500 mia. dollars (35.000 mia. kroner) siden verden lukkede ned i marts 2020.

Det er mere, end hvad deres formuer samlet set steg med i hele perioden fra 2006 til 2020. Det viser  en opgørelse fra Oxfam.

Verdens allerrigeste kunnne – alene med de penge, som de har tjent under pandemien – betale for en coronavaccine til alle i verden, og samtidig give en kontant udbetaling på over 100.000 kroner til hver af de millioner af mennesker, der har mistet jobbet som følge af krisen. Og alligevel ville de stadig have flere penge, end da pandemien satte ind, skriver Oxfam."

https://nyheder.tv2.dk/2021-08-12-seneste-nyt-om-coronavirus

Steen K Petersen, Inger Pedersen, Dennis Jørgensen, ingemaje lange, Lisbeth Glud, Rasmus Kristiansen, Karsten Nielsen, Torben Bruhn Andersen, Ruth Sørensen, Torben Skov, Jan Fritsbøger og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

Eva, lur mig om ikke den stigning fortsætter ufortrødent når pandemien ikke længere dominerer verden, jeg tror slet ikke den har ret meget med corona at gøre, selv om pandemien har medført et boom i visse industrier, ulighed stiger vist exponentialt, som en "naturlig" følge af at pengemagten øges.

Steen K Petersen, Torben Bruhn Andersen, Torben Skov og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

"Som bekendt kan det bedre betale sig at eje mursten end at arbejde i dag"

Som de fleste vel bekendt skal mursten koge temmelig længe, før de bliver spiselige. Hvis man sidder i et hus, som er købt for surt tjente penge, kan det godt være, at man tjener en del, når man sælger det igen, men lur mig, om ikke langt hovedparten af befolkningen køber hus for at bo i det.

Man bliver derfor nødt til at have en anden indkomst, mens man enten venter på, at huset skal blive solgt, eller murstenene bliver kogt møre.

Helle Walther, Steen Voigt og Per Torbensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Ja, det har du nok ret i, Jan.
I øvrigt går der nok mange år, før pandemien er udryddet, om nogensinde..

Desuden vil priserne stige, fordi der er/bliver mangel på mange varer, fx elektronik, kaffe, te, tøj og fødevarer.

Samtidig har vi klimaforandringer, der gør visse dele af verden ubeboelige.

Freddie Vindberg

Nu vil Jakob også skære i dagpengene. Hvorfor skal Venstres desperation gå ud over almindelige borgere? Det er fejt.

Steen K Petersen, jørgen djørup, ingemaje lange, Helle Walther, Lisbeth Glud, Carsten Munk, Rasmus Kristiansen, Eva Schwanenflügel og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Fordi det er Venstres eneste berettigelse, Freddie Vindberg.

Steen K Petersen, Jan Fritsbøger, Inger Pedersen, Lisbeth Glud, Rasmus Kristiansen, Freddie Vindberg og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er jo lidt pudsigt at Venstre, som hele tiden har agiteret for fjernelse af enhver corona-restriktion og genåbning til 'normalen' for enhver pris, især fordi de unge angiveligt led sådan under nedlukningerne, nu vil forringe netop de unges dagpenge - og lade dem betale for klimakatastrofen, som de jo slet ikke har skyld i at have frembragt.

Det kommer selvfølgelig slet ikke på tale at lade forureneren betale, nej, nej, det går skam ikke at mobbe de store firmaer.
- Det kunne jo gå ud over partistøtten.

Steen K Petersen, Jan Fritsbøger, Per Dørup, ingemaje lange, Helle Walther, Lisbeth Glud, Rasmus Kristiansen, Inger Pedersen, Torben Skov og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
René Arestrup

'...men lur mig, om ikke langt hovedparten af befolkningen køber hus for at bo i det.'

jo, jo, men undervejs er det aldeles muligt, at forsøde tilværelsen ved at optage lån i de efterhånden eksorbitant store friværdier...

Og det koster nærmest ikke noget.

Torben Skov, Ebbe Overbye og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

Eva, jo pandemien slutter, men corona/covid-19 forsvinder ikke, bliver ikke udryddet, og den kan nok senere medføre en ny pandemi hvis mutationer ender med at kræve ny immunitet, akkurat som der kan opstå en influenza pandemi.

Steen K Petersen, Torben Skov og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Jan, det er spørgsmålet om vi kan se en snarlig ende på pandemien.
Så længe de fattigste udviklingslande ikke har adgang til vacciner, vil coronavirus fortsætte med at mutere, ligesom den iøvrigt også gør nu blandt både uvaccinerede og færdigvaccinerede, fordi Pfizer kun beskytter 42% mod Deltavarianten.

Delta rammer også unge, ja selv børn, hårdere end de forrige varianter.
Det samme skete med den Spanske Syge, der også ramte de ældste i første bølge, men næste år vendte frygteligt tilbage og dræbte de unge.

Hvis Venstre havde fået deres vilje, havde vi haft mindst ti gange højere dødstal i DK.

Forhåbentlig skal vi ikke se en ny bølge til efteråret, men tal fra udlandet er deprimerende.

Man skal aldrig sige aldrig, ved du nok ;-)

Steen K Petersen, Jan Fritsbøger og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Pfizer beskytter umiddelbart mod svær Covid og død.

Jan Fritsbøger, Jane Nielsen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PPS. Norge har just udskudt deres genåbning igen, fordi de frygter en fjerde bølge.

Jan Fritsbøger, Jane Nielsen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

det har jeg da aldrig ! sagt ;o) sorry kunne ikke lade være

Jan Fritsbøger

hmm jeg har fået phizer skal jeg så ikke dø ? sorry igen

Eva Schwanenflügel

Jeg vil da håbe du ikke dør, Jan :-)