Leder

Messerschmidt skal dømmes på fakta – ikke på Facebook

I stedet for at Morten Messerschmidt forsøger at skabe tvivl om dommen på seks måneders betinget fængsel ved at anklage dommeren for at være inhabil på grund af likes på Facebook, burde DF’s næstformand hellere forholde sig til sagens fakta
Morten Messerschmidt bruger klagen over dommeren til at fremstille sig selv som en forfulgt uskyldighed, sådan som han har gjort det, siden sagen begyndte at rulle tilbage i 2015.

Morten Messerschmidt bruger klagen over dommeren til at fremstille sig selv som en forfulgt uskyldighed, sådan som han har gjort det, siden sagen begyndte at rulle tilbage i 2015.

Thomas Borberg

Indland
24. august 2021

Det skal blive spændende at se, hvad Den Særlige Klageret og måske senere Østre Landsret finder frem til i forhold til den klage, som Morten Messerschmidts advokat, Peter Trudsø, fredag har indleveret over byretsdommer Søren Seerup.

Ifølge advokaten og Messerschmidt har Seerup, der som retsformand var med til at idømme DF’s næstformand seks måneders betinget fængsel for EU-svig og dokumentfalsk, med en række likes og kommentarer på Facebook skabt tvivl om »det særlige krav til uafhængighed og objektivitet«, som må gælde for en dommer, der skal dømme i en sag »med store politiske konsekvenser«, hedder det i klagen.

Mere tydelig i sit budskab er Messerschmidt selv på sin FB-profil: »Hvad ligger egentlig bag dommen i fredags – juraen eller dommer Seerups uvilje mod DF og mig?«

Trudsø og Messerschmidt har en pointe, hvis der kan rejses tvivl om rettens uafhængighed, men spørgsmålet er, om Seerups tilkendegivelser, hvoraf de fleste er fire-fem år gamle eller ældre, er nok til det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Ak ja..

Der er desværre ingen steder borgere kan klage, når kommunen idømmer dem sanktioner i form af indeholdte ydelser, nedsatte ydelser eller forhøjede antal timer i fleksjobordningen eller virksomhedspraktikken på baggrund af opslag på facebook om julebagning eller familiekomsammen.

Sådan er vi så forskellige..

Inge Lehmann, Katrine Damm, søren ploug, Rolf Andersen, Carl Chr Søndergård, Eric Philipp, Bjarne Jensen, Freddie Vindberg, Bjarne Bisgaard Jensen, Hans Larsen, Bjarne Andersen, Martin Rønnow Klarlund, David Zennaro, Lillian Larsen, Lars Jørgensen, Inger Pedersen, Torben Skov, Dorte Sørensen, Alvin Jensen, erik pedersen, Gert Romme, Josephine Kaldan og Jesper Andersson anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Ja og hvad med ...... fyld selv ud.

Helle Walther

Jo men der kan ikke gøres mere nu, landretten må tale og så må også MM acceptere den dom.

Bjarne Andersen, David Zennaro, Jan Damskier, Hans Bruun Jensen, Bjarne Tingkær, Alvin Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Mon ikke Messerschmidt forsøger at lande en anke i Højesteret, såfremt han kendes skyldig i Landsretten?

(Gad vide, om den samlede dommerstand nu er inde at privatisere deres facebookprofiler?)

søren ploug, Bjarne Andersen, David Zennaro, Frederikke Nielsen, Inger Pedersen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Kan Messerschmidt ikke snart dømmes for misbrug af offentlige midler med alle disse krumspring som alene tjener til at fjerne fokus fra det væsentlige?

Benta Victoria Gunnlögsson, Katrine Damm, søren ploug, Jesper Andersson , Rolf Andersen, Eric Philipp, erik pedersen, Hans Larsen, Alvin Jensen, Bjarne Andersen, Karen Grue, Svend-Erik Runberg, Bjarne Tingkær, Lillian Larsen, Inger Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Michael Slotsted

Personligt hader jeg Morten M.

Men jeg ville også blive pænt ond i sulet, hvis jeg blev dømt af en dommer, der et par dage efter dommen sagde "HA HA!" på Facebook, hvilket er, hvad der er sket.

Hvis man ikke kan holde trangen tilbage til at sige "HA HA!" på Facebook, så er man ikke sin opgave voksen.

Jeg forstår simpelthen ikke trangen til at sætte det lille "like". Er vedkommende decideret idiot?

Hvis vedkommende er, bør vedkommende selvfølgelig underkastes en undersøgelse af samme karat som Morten M.

Det handler jo nemlig ikke om, hvorvidt man bryder loven. Det handler om, hvorvidt man er så snothamrende dum, at man ikke fatter konsekvenserne af egen handling på det niveau, man befinder sig.

Omtalte dommer handlede under niveau. Samme gjorde Morten M. Døm dem begge til 6 måneders imaginært fængsel. Så kan de afsone dommen sammen og ikke lære en skid.

Michael Slotsted. Dommeren har på intet tidspunkt sagt/skrevet HA, HA. Han har liked et opslag fra Søren Pind der helt alment forholdt sig til at dømte uanfægtet blev ved med at indtage en væsentlig politisk post. Du har tydeligvis ikke sat dig ind i sagens substans - nu har du muligheden. https://pov.international/morten-messerschmidts-mediesejr-kommentar/?fbc...

Benta Victoria Gunnlögsson, Inge Lehmann, søren ploug, Mads Greve Haaning, Nikolai Beier, Carsten Munk, Lisbeth Larsen, erik pedersen, Hans Larsen, Alvin Jensen, Bjarne Andersen, Hanne Ribens, David Zennaro, Rehne Bramlev Vokstrup, Morten Wieth, Torben Nielsen, Mikael Benzon, Bjarne Tingkær, Søren Cramer Nielsen, Jens Christensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Michael Slotsted

@Per Klüver, jo, jeg har sat mig ind i sagens substans.

Nej, vedkommende sagde ikke "HA HA!" - så'n direkte. Men han "likede" et Facebookopslag på et tidspunkt så kort efter dommen, at han lige så godt kunne have givet en fuckfinger til Morten M. Derved afslørede han sig selv som inkompetent i forhold til simple sociale strukturer, hvorunder loven og dermed dommere hører.

Og det var snotdumt. Det var faktisk så dumt, at jeg er helt på Morten M.s side i den sag.

Tænk dig, at du som dommer ikke fatter så simple sociale konstruktioner. En sådan dommer bør INGEN dømmes af.

Flemming Olsen, Rolf Andersen, Per Torbensen, Carl Chr Søndergård og Michael Hansen anbefalede denne kommentar
Morten Larsen

Jeg syntes simpelthen det er så ærgerligt, at dommerens uprofessionelle ageren, nu kan bruges af MM til at fjerne fokus og afspore den debat, der burde have været, som skulle handle om selve sagen, og hvad han er blevet dømt for. MM er den nye teflon Don....

Henrik Salling, Mads Greve Haaning, Rolf Andersen, Carl Chr Søndergård, erik pedersen, Bjarne Jensen, Torben Nielsen, Svend-Erik Runberg og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Svend-Erik Runberg

Vi bør alle tænke os godt om, før vi skriver eller "liker" på Facebook. Bedst er det nok om vi selv, - og vort afkom, afholder os fra Facebook.

Erik Fuglsang, søren ploug, Eva Schwanenflügel, Rolf Andersen, arne tørsleff, erik pedersen, Bjarne Jensen, jan sørensen, Jonna Jensen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Viktor Petersrn

Kære Per Klüver, det er vel ret pupertært at ytre sig på Facebook.

Freddie Vindberg

Findes der overhovedet en dommer i Danmark, der ikke er imod Messerschmidt?

Freddie Vindberg

Inhabile, kan i selv være... alle politikere, der modtager skjulte donationer.

Johnny Werngreen

Der må da være noget, der hedder juridisk faglighed og integritet, som gør, at personlige holdninger tilsidesættes i retten, ligesom man forventer en kirurg ikke udfører dårligere operationer på patienter, han/hun ikke bryder sig om. Man skal vel heller ikke glemme, at det var en enig domsmandsret, der dømte, hvilket må betyde, at MM også drager lægdommernes uvildighed i tvivl.

Inge Lehmann, søren ploug, Henrik Salling, Eva Schwanenflügel og Nikolai Beier anbefalede denne kommentar

Nej MM kommer ikke til at forholde sig til fakta.

Det behøver man nemlig ikke nu om dage. Man skal blot skabe en fortælling om at man ser anderledes på forholdene, at det er en politisk dom, at sagen kun er taget op fordi man er modstander af, i dette tilfælde EU, andre gør det også.. osv. osv..

Havde det ikke været den tåbelige dommers ageren på SoMe, så havde det været noget andet MM havde brugt som løftestang til sin modfortælling.
Der vil altid være nogle (mange) der ikke sætter sig ind i detaljerne, det forhindrer dem ikke i at have en holdning og et kryds at sætte til et valg.

For MM handler det om at kunne fortsætte sin politiske karriere. Derfor kunne han dårligt nok tro på sit eget held da han kun blev idømt en betinget straf på grund af "særlige gode personlige forhold"... Man skulle da ellers tro at det er skærpende omstændigheder at han er uddannet jurist, har forhalet efterforskningen og at bedrageriet er foretaget i et tillidshverv med skatteyderbetalte penge..

Og kan nogle af de jura kyndige for øvrigt ikke belyse hvordan Britta Nielsen kan blive dømt for bedrageri over en periode på 27 år, mens MM bliver hjulpet af en forældelsesfrist på fem år?

Inge Lehmann, søren ploug, Eva Schwanenflügel, Inger Pedersen, Henning Kjær, Eva Kjeldsen, Carl Chr Søndergård og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Christian de Thurah

Ville retten godkende en person, der på forhånd havde udtalt sig om tiltalte, som nævning eller domsmand?

Rolf Andersen

Sagen bør sendes tilbage til Byretten, med en - habil - dommer i dommersædet.

Rolf Andersen

Sagen bør sendes tilbage til Byretten, med en - habil - dommer i dommersædet.

Dommere, der er aktive på de 'sociale' - og politiske - netværk kan aldrig betragtes som habile.

Ulla Willumsen

"Messerschmidt skal dømmes på fakta - ikke på facebook":
jamen, det er da på facebook man bliver dømt for tiden.

Carl S. Rasmussen

Er alle de der vidnede mod Messerschmidt også indhabile❓❓❓❓❓❓❓

Henrik Salling

Det må da være muligt, selv for hardcore Informations-læsere, at forstå at specielt
det juridiske embedsmandsværk ikke kan leve med, at dommere forud kommenterer sager, eller efter domsafsigelser kommenterer dommen. Det er ganske enkelt mangel på generel dømmekraft - og sådan en dommer kan vi ikke bruge, han har intet at gøre i dansk retsvæsen. Ud ad vagten med ham.
Jeg er sikker på at MM bliver dømt, som han fortjener, ved næste instans også, og derfor er det så forbandet ærgerligt, at sådan en kæmpe klaphat træder ved siden af.
Vi har desværre efterhånden en offentlig administration der er mere hullet end en schweizerost.

Dorte Sørensen

Henrik Salling hvem er den dommer?
Søren Seerup. havde anbefalet en bemærkning i Søren Pinds lukkede Facebooks tråd. Han havde også for år siden anbefalet mv. nogle indlæg om MM og DF. Hvis en dommer ikke må deltage i den offentlige debat I Danmark er "vi" så ikke for langt ude?

I mine øjne er det værre, at MM og hans advokat udnytter en anbefaling fra SS til at mistænkeliggøre ham og offer gøre MM. Hvis nogen har manglende dømmekraft så er det da MM.

Thomas Frisendal

Fakta har aldrig været DF's stærke side....