Leder

Rasmus Stoklund versus 1,2 milliarder afrikanere

Mens den socialdemokratiske udlændingeordfører Rasmus Stoklund afviser hård kritik fra Den Afrikanske Union, kan man glæde sig over, at der næppe er meget realisme bag regeringens ambition om at overflytte asylbehandlingen og indkvarteringen af flygtninge til lande uden for EU
Den Afrikanske Union har kritiseret den danske regerings ønske om at etablere modtagecentre for asylansøgere i udlandet, men den socialdemokratiske udlændingeordfører, Rasmus Stoklund, fastholder, at regeringen ikke ønsker at løbe fra sit ansvar for at hjælpe »folk i nød«.

Den Afrikanske Union har kritiseret den danske regerings ønske om at etablere modtagecentre for asylansøgere i udlandet, men den socialdemokratiske udlændingeordfører, Rasmus Stoklund, fastholder, at regeringen ikke ønsker at løbe fra sit ansvar for at hjælpe »folk i nød«.

Nariman El-Mofty

Indland
5. august 2021

Hvis ikke det var så forstemmende, ville det næsten være til at grine ad. Selv om AU, Den Afrikanske Union, i hårde vendinger har kritiseret den danske regerings ønske om at etablere modtagecentre for asylansøgere i udlandet, så fastholder den socialdemokratiske udlændingeordfører, Rasmus Stoklund, at regeringen ikke ønsker at løbe fra sit ansvar for at hjælpe »folk i nød«.

Tværtimod mener Stoklund, at den nylige lovændring – der tidligere er blevet mødt af sønderlemmende kritik fra blandt andet Institut for Menneskerettigheder, Dansk Flygtningehjælp, Røde Kors og Amnesty International – vil muliggøre et mere »humant« asylsystem, hvor færre vil drukne på den farefulde færd over Middelhavet. Hvis det på et tidspunkt skulle lykkes at etablere et eller flere modtagecentre i for eksempel Rwanda, vil det ifølge ordføreren desuden muliggøre, at Danmark kan overføre flere midler til »de store flygtningelejre rundt omkring i verden«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Svend-Erik Runberg

Rasmus Stoklund, - stueren bliver han aldrig!

Susanne Kaspersen, Allan Stampe Kristiansen, erik pedersen, Christian Mondrup og Ole Svendsen anbefalede denne kommentar

Rasmus Stoklund minder mest af alt om "komiske Ali".

Poul Nyrup havde fuldstændig ret i at DF aldrig ville blive stuerene.

Men han havde aldrig forestillet sig, at S i 2014 holdt op med at være stuerene efter Sass Larsens famøse, kyniske og decideret usmagelige beslutning om, at S skulle efterabe DF, for at stjæle stemmer over midten. I jagten på magten ofrede S sin medmenneskelighed, og den pris er bare alt, alt for stor at betale.

S havde med meget stor sandsynlighed vundet regeringsmagten i 2019, SELVOM S havde holdt fast i sin medmenneskelighed og helt grundlæggende menneskelige anstændighed. Hvor ville jeg ønske, at S havde valgt den strategi, for så ville det rent faktisk gøre en forskel, hvor man satte sit kryds.

Hvor har han dog ret denne nordmand - i sin yderst berettigede kritik af Danmark og især af den umenneskelige politik, som mange danske partier fører overfor flygtninge:

https://www.dr.dk/drtv/se/deadline_-et-raes-mod-bunden_256905

Jeg er fuldstændig enig med ham - desværre.

Susanne Kaspersen, Allan Stampe Kristiansen, Johanna Haas, Inger Pedersen, Steffen Gliese, Hans Larsen, Kim Folke Knudsen, erik pedersen, Marie E. Rasmussen, David Zennaro, Per Klüver, Svend-Erik Runberg og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Mikael Velschow-Rasmussen

Ka' vi ikke be' Rwanda om at oprette et asylcenter i Danmark, hvor vi ka' placere Rasmus Stoklund under skarpt opsyn, så han ikke ka' lave flere ulykker !

I centret vil der også være plads til Dikator Mette, Tesfaye, Paludan og andre ligesindede.

Ole Svendsen og Allan Stampe Kristiansen anbefalede denne kommentar