»Fuldstændig opbakning« efterlyste statsministeren søndag. Med hele sin majestætiske patos krævede Mette Frederiksen respekt for Danmarks udsendte:
»Når vi inde på Christiansborg og i medierne diskuterer Danmarks krigsdeltagelse, så bør det, og så skal det, ske på en mere respektfuld måde end det, jeg synes, jeg oplever lige nu,« sagde hun på flagdagen for Danmarks udsendte.
»Og jeg bliver nødt til at rette endnu en appel,« sagde hun også: »Når Danmarks udsendte står i verdens brændpunkt med andre menneskers liv og død mellem hænderne, så skal de have arbejdsro, og de skal have fuldstændig opbakning.«
Statsministeren som beskytter
Statsministerens krav og appel var også en kritik: Hun hævder, at der blandt politikere, iagttagere og os andre, som gennem medierne deltager i den offentlige samtale, ikke udvises tilstrækkelig respekt over for de udsendte. Vi må forstå, at hun stiller sig frem for at beskytte de pligtopfyldende menige mod urimelig og uansvarlig kritik fra de talende klasser.
Det latterlige ved den heroiske figur, som statsministeren tildeler sig selv, og den moralske kritik, hun kaster ud, er, at hun selv opfinder det svigt, hun beklager. Der er ingen toneangivende personer i den danske offentlighed, som er i nærheden af at kritisere danske soldater for nederlaget i Afghanistan, og der er ingen dominerende position, som hævder, at menige udsendte under evakueringen ikke har gjort deres arbejde godt nok.
Ministeren under kritik
Kritik er der til gengæld af forsvarsministeren og statsministeren, fordi det af sociale medier fremgik, hvordan de hyggede sig til koncert i Den Fynske Landsby, mens hele verden var optaget af kampen om Afghanistan, hvor danske soldater har været udsendt i 20 år. Og der er massiv kritik af forsvarsministeren blandt andet, fordi hun senere samme weekend fandt det væsentligt at føre kommunal valgkamp og i disse frygtelige dage stolt poserede på glade fotos. Det er regeringen, som er under kritik for ikke at vise tilstrækkelig respekt for deres opgave og alt det, som Danmark har investeret i Afghanistan. Og det er uværdigt for statsministeren, at hun skubber underordnede foran sig som beskyttelse for sin egen regering.
Du kom lige til at glemme udenrigsminister Jeppe Kofod, der var på ferie, selvom næsten alle Folketingets partier råbte op og forlangte, at der kom en ordentlig evakueringsplan på bordet, da Taleban tromlede uhindret frem mod Kabul.
Men ellers har du da fuldstændig ret, Rune Lykkeberg ;-)
Jamen uha. Jeg støtter skam bestemt og helhjertet Danmarks udsendte soldater. Men jeg støtter fanme ikke de, som udsender dem!
Statsministeren har tidligere proklameret, at kritik af Israels handlinger mod f.eks. palæstinenserne var antisemitisme.
Men ved du hvad, Mette. Jeg vil skide dig og dine fascistiske ideer en hatfuld!
Tilsyneladende har Mette F og hendes taleskriver kalkuleret med at protester, som den Rune L. så udmærket giver udtryk for her, af befolkningen ville blive opfattet som manglende patriotisme.
Jeg havde forventet et ramaskrig fra det samlede pressekorps på denne tale som var langt over stregen.
For mange toneangivende personer i politik og medier, mener tilsyneladende at ministre kun kan arbejde seriøst ved at stille op på kontoret i verdens navle København.
Mobiltelefonen og mobil mails er altså opfundet.
Medierne lugter blod og forsøger at starte en kalkunjagt, men de opdagede ikke engang selv Afghanistans kollaps, og nu forsøger de at dreje opmærksomheden væk fra deres eget svigt
Har svært ved at blive overrasket over denne udvikling. Når selv dét at sætte spørgsmålstegn ved, være uenig eller frustreret over regeringens politik karakteriseres som "dårlig tone", så kan det ikke overraske hvad magthaverne så forventer at den "gode" tone skal indebære. Og dette er ingen ny trend, og næppe noget vi kan forvente forsvinder hvis de borgerlige igen kommer til magten. Fra for mere end fem år siden:
https://www.kommunikationsforum.dk/artikler/Alle-taler-om-den-gode-tone-...
"Det er regeringen, som er under kritik for ikke at vise tilstrækkelig respekt for deres opgave og alt det, som Danmark har investeret i Afghanistan". Man har da vist ikke automatisk krav på respekt, fordi man har deltaget i et håbløs opgave med metoder, der ikke var egnede til at løse opgaven. Men naturligvis kan dette ikke bebrejdes de enkelte soldater. George Metz og Carsten Jensen tør nævne navnene på dem i det militære-politiske-kompleks, der for 20 år siden sendte soldaterne ud på denne i menneskeliv alt for kostbare helt forkerte opgave. Rune Lykkeberg synes mere optaget af hvad der kan bebrejdes den nuværende regering end at diskutere , hvordan vi i fremtiden ungår at gøre de samme fejltagelser. "... hele verden var optaget af kampen om Afghanistan...". Smag lige på den: "Kampen om Afghanistan". Mon ikke de fleste var lettede over, at denne eklatante fejltagelse var ved at nå sin afslutning?
Mette Frederiksen og denne regering er ekstremt manipulerende og skamløs. Hvor længe finder det socialdemokratiske bagland sig i det?
Som demokratisk land må befolkningen påtage sig ansvaret for de ledere den vælger. Det er nok kommet bag på mange hvad Mette F er for et menneske efter at hun har fået magten. Hun bliver næppe styret af nogen men agerer af egen drift. Det er i hvert fald min fornemmelse. Det må være et overordnet mål at få hende og hendes hird sat fra magten hurtigst muligt. Hvordan det skal ske ved jeg ikke. Er det nogen kandidater/partier i kulissen som kan vende udviklingen?
@Søren Dahl 06. september, 2021 - 21:53
Jeg er i hvert fald umådeligt lettet over, at krigen i Afghanistan er slut for Danmarks og Natos vedkommende; men ....
Vi kom ud på en for Danmark og Nato uværdig måde.
Vi fik ikke evakueret alle de afghanere, der havde bistået os, og som ønskede at blive evakueret - og de evakuerede kom ud på en aldeles uværdig og livstruende facon.
.... og jeg kunne hulke af impotent raseri, når Bramsen og Kofod på TV henviste til tolkeordningen fra 2013, som blev stablet på benene under forudsætning af, at det var muligt at repatriere udsatte combat interpreters plus familie i en anden provins i Afghanistan - og den forudsætningen var bristet længe inden 31. august.
JydskeVestkysten skriver 23. august 2021, at "Omkring 850 afghanere ansøgte i den forgangne weekend om at få lov til at komme til Danmark via tolkeaftalen fra 2013"
Siger og skriver 1 - een -
opfyldte kriterierne til at blive evakueret ud af Afghanistan !!
https://jv.dk/artikel/mange-afghanere-s%C3%B8ger-forg%C3%A6ves-til-danma...
Mon RL har samme kritisk sans overfor US, Nato og AFR som han har for MF. Det synes ikke at være tilfældet når man læser hans tidligere artikler om Afghanistan hvor han begræder US og neo-liberalismens nederlag overfor en flok middelalderlige banditter og terrorister. Parallelt hermed frigives en del artikler der forsøger at frakoble konflikten fra sin præ og nær-historiske kontekst. Jeg tvivler noget på RL's ædle motiver, han burde gå efter bolden såvel som kvinden.
"Vi kom ud på en for Danmark og Nato uværdig måde."
Vi ankom også på en uværdig måde, så historien stemmer. En uværdig krig, besluttet på en uværdig baggrund og gennemført uværdigt med uværdige midler ... samt understøttet af et uværdigt menneske- og natursyn. Et totalt billede på det såkaldt internationale samfunds korrumpering og inkompetence.
Mette Frederiksens totalitære krav om gåsegang bag militarismen er ikke blot latterligt, det er decideret farligt for demokrati og fredelig sameksistens.
Og snart skal vi i øvrigt nok høre mere om (krig i) Eritrea (som ikke vil være med i AFRICOM).
G. Gustafsdottir skriver og ikke Stella.
Det vi oplever her og i mange andre aviser er mandschauvinisme og mansplaining. Så enkelt er det.
Vi lever i de tynde argumentets tid. Det er derfor Nye Borgerlige er så farlige. De lufter gamle ideologier fra 1930ernesTyskland.
Og blame game er hovedsporten blandt danske chefredaktører.
Måske er de også bare mennesker, der best kan lide, at kvinder har en tom hjerne og fyldig barm eller skal vi sige fyldt barm. Måske mener de bare, at far er bedst til at bestemme.
G. Gustafsdottir skriver og ikke Stella.
Kære "Hanne Utoft" .
Sikke hadefulde ytringer du kommer med. Det er tekster som dine, som skaber splid og er udemokratiske.
Citat fra NB Hanne Utoft.
"Mette Frederiksens totalitære krav om gåsegang bag militarismen er ikke blot latterligt, det er decideret farligt for demokrati og fredelig sameksistens."
Sikke noget vrøvl du fyrer af. Taler du om, at vi ikke lever i et demokrati i Danmark. Sjældent har jeg læst mere patetisk vrøvl.
Hvilket budskab har du egentlig?
G. Gustafsdottir skriver og ikke Stella.
Rettelse
Sjældent har jeg læst mere patetisk og svulstigt vrøvl "Hanne Utoft".
Ja,en lad det være sagt lige ud: det er en flot fordrejning statsministerens tale hr Rune L. får stablet på benene.
1) Statsministeren refererer til at tidligere udsendte bliver interviewet med spørgsmål som: hvad siger du til at din udsendelse har været totalt spildt. Det er den type nyheder der er leveret masse af det sidste stykke tid. Alle undtagen journalister () ved at det kan være et meget ømfindtligt spørgsmål at få stillet. Respekt tak.
2) Statsministeren mener at der godt kunne være givet mere arbejdsro ved evakueringen i Kabul Lufthavn. Det jeg oplevede var, at pressen oppiskede et foruroligende billede af Taliban, via interviews med folk som frygtede for følgerne af ….. et eller andet. Pressen rejste oven på dette en kritik af det hele et påstået kaos i lufthavnen. Billeder med masser af afghanere udenfor lufthavnen er nok til at vise dette.
Ovenpå dette - indenrigs - bliver en håndfuld danske ansvarlige grebet i at være det forkerte uansvarlige sted af pressen. Kritikken er den samme, men dem der udtaler sig kommer fra en næsten repræsentativ del af den danske befolkning. Inkl tidligere udsendte. Kaos på kaos, formidlet af pressen manglende efterRETninger iflg pressen og sikkert også andet efter pressens oplysende virksomhed i en situation de ikke ved en skid om. Undskyld udtrykket. Men det passe jo?
Det er dit baggrundsmateriale for at skrive og konkludere som du gør hr Rune L.
Hjemvendte soldater burde være brugt lidt mere respektfuldt. Der blev ydet en (jeg har ikke ord for det) indsats i Kabul lufthavn på trods af den oppiskede stemning.
Pressen skulle have behersket sig som de gjorde i begyndelsen af coronakrisen. Her var der respekt for situationen.
Det er det nogle af statministerens ord handlede om - som jeg læser dem. Værdigt nok for mig.
G. Gustafsdottir, mit budskab er bl.a. at vi som stat fører krige der ødelægger og udsætter tilværelsen for millioner, og at kritikken af dette søges elimineret af vor politiske elite, eksplicit ved statsministerens krav om patriotisme. Det giver sig selv at jeg agiterer for et ophør med vor medvirken til krigshandlinger, som kan undgås - og specielt krigshandlinger som føres på spekulationer og af politisk-økonomiske årsager, mens de markedsføres som humanistisk handlekraft.
G. Gustafsdottir skriver og ikke Stella.
Kære Kubilay Karahan ville det ikke være mere ædelt at gå efter Mette Frederiksens politik
frem for at sparke til selve kvinden.
Fox News medierne BT og Berlingske dyrker meget gerne det man på latin kalder *Ad hominem. Nu har de kørt på Mette Frederiksen i 2 år og yderst sjældent beskæftiget sig med hendes politik, men de skriver gerne om, hvilke madder hun bedst kan lide og om brødet er belagt med makrel eller leverpostej. Men det er sandsynligvis selveste chefredaktøreren Tom Jensen, som her viser sine "overlegne" intellektuelle evner. Nu er læserne blevet trætte af historierne om Mette Frederiksens "makrelmadder" og "falske folkelighed", så nu koncentrerer de sig om den kvindelige forsvarsminister, sådan som afveksling. Nu bliver hun i overskrifter kaldt "selfieminister".
Berlingske og BT har nu bevæget sig ned i skolegården igen.
Jeg stemmer ikke på Socialdemokratiet, men jeg synes denne oppustede snak om manglende demokrati i Danmark er kørt helt af sporet. Jeg er glad for at vi havde Mette Frederiksen som statsminister i coronaperioden, fremfor en uduelig og splittet højrefløj.
*"Argumentum ad hominem (lat. 'argument på personen', 'argument til manden'), bruges i flere betydninger: 1) En afværgemanøvre, der går efter manden og ikke efter sagen; argumentet beskæftiger sig med modpartens motiver, karakter eller andre personlige forhold i stedet for at diskutere vedkommendes synspunkt. 2) Et argument, der viser, at modpartens påstand er uforenelig med hans øvrige påstande eller med sig selv. 3) Et argument, der appellerer til tilhørerens følelser og fordomme, ikke til hans forstand."
G. Gustafsdottir skriver og ikke Stella.
Rettelse.
Vi lever i de tynde argumenters tid.
G. Gustafsdottir skriver og ikke Stella.
Hanne Utoft . Vi kan sagtens blive enige om, at Vesten aldrig vil kunne bombe demokrati ind i hovedet på nogen.
G. Gustavsdottir, fsva. det liberale demokrati i Danmark, så er der flere væsentlige forhold i både praksis og lovgivningsmæssigt, som gør det kontroversielt at erklære at det danske demokrati (og retssamfund) virker som forventet (herunder at alle er lige for loven m.v.). Det er en højest relevant betragtning at det danske demokrati på mange måder er en skueproces - og det er selve demokratiets væsen at det tåler modsigelse og kritik. Mette Frederiksens køn er (ihvertfald mig) helt ligegyldigt, jeg har fremført lignende kritik af hendes mandlige forgængere, som har drevet (tæt på) samme type parlamentarisme, NPM/governance.
G. Gustafsdottir skriver og ikke Stella.
Rettelse "falsk folkelighed". Nu er det vist sovetid.
"Hanne Utoft . Vi kan sagtens blive enige om, at Vesten aldrig vil kunne bombe demokrati ind i hovedet på nogen."
Jeg håber også vi kan være nogenlunde enige om at de store ulykker i medfør af bl.a. Afghanistan-krigen ligger hos befolkningerne derovre - og at ransage vores medvirken til dette må være den allerstørste, etiske fordring. Men efterhånden overstiges denne vist desværre af fordringen om ransagelse af vor manglende selvransagelse.
En typisk Mette Frederiksen-form for cancel culture: Udskam ytringer, der er politisk besværlige for MF, med et argument, der fordrejer ytringerne og forbinder dem med respektløshed.
"..jeg bli’r nødt til at sige…" tja, det gør så jeg’et Mette Frederiksen, mens vi andre ser på hvad det er der bringer damen i den situation? Hvad ser vi? Ikke noget udefra, kun damens ego, indefra.
Ville jeg købe en brugt cykel af sådan en person?
Nu har den danske presse stukket piben ind i de 20 år som Afghanistan-krigen har varet, så kan de også 'vise respekt' her hvor krigsførelsen er blevet et spørgsmål om Jeppe Kofods ferie, og om Trine Bramsen, befandt sig i campingvognen Røde Grethe på Ærø i de timer, hvor Afghanistan endegyldigt faldt i hænderne på Taliban. Er det ikke det Mette Frederiksen siger?
Det er jo ligefør man placerer sig selv på team Mette! Ialtfald ikke på på hold med den danske presse!!
jeg har ikke hørt Mettes tale og jeg kan ikke læse RLs artikel, jeg er dog enig i overskriften,
dog absolut ikke fordi jeg har nogen som helst respekt for militær eller for militarismen, som jo ikke på nogen måde er hverken nødvendig eller gavnlig,
men selv om soldaterne har valgt så forkert som man næsten kan, er de stadig mennesker, og alle mennesker fortjener grundlæggende respekt, uanset hvor forkerte deres handlinger og valg er,
med hensyn til Mette bliver jeg ofte vred når useriøse agitatorer dæmoniserer regeringen og Mette, især fordi jeg ved at de gør det for at få en endnu mere højreorienteret regering,
som om S ikke er mere end rigeligt højredrejet,
for jeg synes selv vi har en decideret elendig regering og en statsminister som jeg gerne var fri for hvis ikke alle alternativer var endnu værre,
der er reelt kun et område hvor regeringens politik efter min mening er ok, og det er håndteringen af corona incl nedlukningen af minkbranchen,
på alle andre områder er regeringen som jeg ser det en direkte hindring hvis samfundet skal blive bedre,
man arbejder på at skabe mere vækst i en tid hvor der er så meget brug for det modsatte,
man har travlt med greenwashing i en tid hvor der nødvendigvis skal ske grundlæggende ændringer i menneskets skade på verden, og bidrager dermed til at problemet stadig bliver større,
man øger stadig uligheden ved at stimulere grådigheden, og holder fast i borgerlige ideer om fattig-gørelse af alle, som ikke aktivt bidrager til forsørgelsen ( forgyldningen ) af den besiddende klasse,
man har travlt med at legitimere militariseringen og krigene, og med at ruste op man taler varmt om vores allierede som om de ikke er vanvittige krigsmagere og den største trussel imod fred nærmest nogen sinde, med at bakke op om alle fjendebilleder, og med at dæmonisere og latterliggøre fredsforkæmpere
og så cementerer man magtens urørlighed, men udhuler befolkningens retssikkerhed, lighed for loven eksisterer ikke, og jeg kunne sikkert fortsætte listen med andre samfundsskadelige initiativer,
men konklusionen er at vi har en rigtig dårlig regering, og kun fordi de mulige alternativer er langt værre, har regeringen en anelse legitimitet i mine øjne,
desværre ser vi den samme udvikling i hele verden dog med mulige undtagelser så der er ikke meget håb om bedre tider, men udviklingen er simpelt nødt til at vende hvis mennesket skal have en fremtid på længere sigt, og det haster MEGET,
desværre har vi intet modspil i pressen, som har travlt med de samme agendaer som magthaverne, så hvor skal håbet komme fra ?
kan vi ikke blive enige om at hele Afghanistan forløbet reelt har været en tragedie og med os som en lille del af det, grundet vores alliancer?
masser af svulstige ord om demokrati-egen sikkerhed-beskyttelse af kvinders rettigheder samtidig med at våben-og militærtræning som løsning har brugt masser af forurenende ressourcer og lidelser med sig.
vi har en regering nu som accepterer volden som middel og hele den borgerlige lejr lige så ,bortset fra de radikale, som jo så i den sammenhæng her ikke burde køres under gulvbrædderne
Der er ingen løsninger på tragedien foreløbig-kun en anden indstilling fra de nye magthavere, som måske ad åre kan se deres egen idioti. Men forandring til det bedre sker ikke bag et våbenløb.
men lige omkring soldaterne: vi bør have medfølelse med dem, da de reelt kun gør en lovlig indsats, men men de har/havde ret til ikke at gå i militær tjeneste!
En frygtelig politiker. En retorik, som en anden Fogh eller Bush.
Men så længe, man ikke bliver fængslet, for at kritisere regeringens løgne og selvbedrag, så...
@Freddie Vindberg
Vi så under corona nedlukningen at regeringen indførte skærpede straffe mod folk der specifikt var uenige med deres politik.
Der var skærpede straffe der kun galt når man demonstrerede mod corona restriktionerne.
Der er bestemt gemt en diktator i Mette Frederiksen.
Viggo, der var en gang de radikale ikke gik ind for militær, men det er da meget længe siden man har hørt noget i den stil fra dem, de har da vist accepteret militarismen i dag,
er der eksempler på radikal fredsvilje fra nyere tid har jeg ikke hørt om det.
Peter, du overkonkluderer, for at modarbejde begrænsningen af smittespredningen er jo i det mindste i teorien bevidst at udsætte sine medmennesker for livsfare, og man har jo ikke skærpet for at lukke kritik ned,
og man har heller ikke indført straffe som handler om at være kritisk eller uenig,
jeg har absolut ingen sympati for den egoisme som corona-modstanden i virkeligheden er et udtryk for,
det betyder dog ikke at jeg bakker op om fordoblingen i corona-sager når det gælder demonstrationer,
men fordoblingen giver mening når corona er blevet udnyttet af svindlere til at berige sig selv, hvilket vist var den oprindelige ide med skærpelsen.
G. Gustafsdottir skriver og ikke Stella.
Peter Meyling du er et udmærket emne til en demagog. Sikke noget vrøvl. Vi er kommet igennem Corona, fordi sundhedsstyrelsen og regeringen kørte et sikkert program, som gjaldt alle.
Citat Peter Meyling.
"Vi så under corona nedlukningen at regeringen indførte skærpede straffe mod folk der specifikt var uenige med deres politik."
@Jan Fritsbøger, 7. Sept, kl. 10.17
I artiklen er der et link til talen:
https://www.stm.dk/statsministeren/taler/statsminister-mette-frederiksen...
G.Gustafsdottir skriver og ikke Stella.
Ja vi så Men In Black rejse sig mod Sundhedsstyrelsen og regerings coronatiltag og vise modstand mod det som gavnede samfundet hvad smitte angår. De havde deres egen agenda mod vacciner og de viste os rigtige Ku Klux Klan metoder. Deres foragt for kvinder lod sig ikke skjule. De klyngede en fuldskaladukke af statsministeren op i en lygtepæl og sætte ild til.
En rigtig demokratisk handling.
Citat Peter Meyling
"Vi så under corona nedlukningen at regeringen indførte skærpede straffe mod folk der specifikt var uenige med deres politik.
Der var skærpede straffe der kun galt når man demonstrerede mod corona restriktionerne.
Der er bestemt gemt en diktator i Mette Frederiksen"
@G. Gustafsdottir,
Lige hvad angår forsvarsministeren, Trine Bramsen, synes jeg ikke at det er nogen grund til at lægge fingrene imellem. Denne kvinde gjorde sig særdeles uheldigt bemærket da hun som socialdemokratiets IT ordfører i bladet "Ingeniøren" forsøgte at gøre sig morsom på os ingeniørers bekostning, ved at kritisere os "nørders" tøjvalg, især brugen af sokker i sandaler. Hun påpegede at det var et problematisk tøjvalg fordi det angiveligt gjorde det svært for os nørder at sprede vores ellers udemærkede gener i befolkningen. Ha ha ha, hvor var det sjovt at høre fra en karrieredame. Not!
Derfor har jeg sgu lidt svært ved at tage denne specifikke kvindes politik alvorligt. Hun har selv "kønnet" os, så jeg kan virkelig ikke se at hun har gjort sig fortjent til ikke selv at blive det. Heller ikke siden den gang hun var IT ordfører.
Læs.selv og vurder om dette er en politiker som er være at samle på, uanset køn:
https://www.version2.dk/blog/opraab-til-it-noerderne-smid-tennissokkerne...
Og nej, Danmark er ikke længere et retsamfund. Og det nye Socialdemokrati er et nyfascistisk parti, uanset at resten af højrefløjen ikke er et hak bedre. Derfor giver det ikke længere mening at tildele den nuværende statsform i Danmark legitimitet igennem sin stemme, hvis altså man er demokrat eller venstreorienteret. Det er nok det eneste disse karriere-magtmennesker kan forstå.
Jeg er militærnægter og synes ikke mindst fiaskoen i Afghanistan underbygger min pointe, så for mig er det lige fedt om aben - hvis der er nogen - lander hos de udsendte værnepligtige eller statsministeren. Jeg vil jo i stærk modsætning til de professionelle soldater, til enhver tid, synes at man skal nedlægge militæret, som bliver mere og mere ineffektivt og utidssvarende som tiden går, for mon ikke vi kan nå dobbelt så langt, på den halve tid, hvis vi skifter geværet ud med god gammeldags pædagogik - tilsat de fornødne økonomiske sanktioner, naturligvis.
Det eneste argument for den krig var at tækkes USA - og at AFR skulle have et nyt job. Personligt har jeg ikke den mindste respekt for soldaterne. De fleste tog til Afghanistan for penge, sjov og kammeratskabets skyld. Flerer indrømmer rent ud at de var der for at "prøve soldatens håndværk under de mest ekstreme forhold: I krigen" https://www.dr.dk/nyheder/indland/casper-er-danmarks-stoerste-krigshelt-... . For mig at se er der intet hverken respektfuldt eller heltmodigt over dette. At det så virker chokerende og ubehageligt når nogen skyder igen og at dette kan give sår på sjælen gør mig ikke mildere stemt. Overhovedet at tale om et håndværk, min Gud!
Søren Kristensen, sanktioner er strafpædagogik og rammer oftest civilsamfund - blot på andre destruktive måder end geværer, kanoner og bomber gør. Hvis du med den pædagogiske pointe rent faktisk mente ligeværdig dialog, så er jeg enig - men hvordan fører kapitalistiske nationer/unioner med store problemer i egne samfund, mon noget sådant? Den ligeværdige dialog, der har jævnbyrdighed som sin højeste bestræbelse, fordrer at du kan integrere dine egne interesser med hin andens; at du både forstår og kan agere ydmygt og beskedent.
Mange danske regeringer har været ret så aktive i at få os til at gå i protestantisk takt. Denne overgår alle. Selv deres ministre går som soldater i stræk. Frygteligt at se på.
"Det eneste argument for den krig var at tækkes USA - og at AFR skulle have et nyt job."
Jeg tror ikke at Fogh på daværende tidspunkt tænkte i et jobskifte, men naturligvis handler USA-venligheden generelt om at gøre sine hoser grønne i det såkaldt frie, internationale samfund, som USA angiveligt er leder af - bl.a. fordi det åbner karriereveje. Så denne vej rundt kan man ihvertfald sige at Foghs tilslutning af Danmark til disse ulovlige krige byggede hans karriereplatform op, således at hans nedlukning af ROJ-TV var nok til at give ham NATO-generalsekretærposten.
hanne, jeg er lidt bange for at en del selektivt overser både dit "såkaldt" og måske dit "angiveligt" og måske ligefrem mener at Fogh gjorde det "rigtige" for Danmark,
og ROJ-TV var da en propaganda-kanal for terrorister vil de velsagtens tænke.
På DR kan man læse, at de konservatives udenrigsordfører Marcus Knuth og forsvarsordfører Niels Flemming Hansen: fører kampagne mod forsvarsministeren: "Danmark er ganske enkelt ikke tjent med en minister, der tager til vælgermøde på Ærø for at tale om sæler den dag, hvor Kabul falder til Taleban. - Man skulle nærmest tro, at Trine Bramsen ikke forstår, hvor meget vores danske soldater og civile har ofret i Afghanistan gennem de seneste 20 år."
Det er den hetz dette blads chefredaltør støtter med sin leder. Det fremgår dog ikke hvad de to anklagede minsistre skulle have foretaget i stedet for at føre valgkamp for at få Marcus Knuths, Niels Flemming Hansen og Rune Lykkebergs accept. Forventede man, at de skulle i kirke og bede Kabul blev evakueret (eller mens "Kabul falder", som det hedder i de tre kritikeres krigsretorik)
Søren Dahl, så fordi en kritik gavner en rivaliserende tredjepart, skal RL og andre tie stille i "solidaritet"? Og helt ærligt... "hetz"? Trine Bramsen er sgu da ikke lavet af spunden sukker; hun smelter ikke i regnen af kritik. Det er hendes job at blive kritiseret, det er hendes ansvar at blive holdt ansvarlig. Det er ikke nogens job at vise "respekt" for magthaverne. At det overhovedet skulle være muligt, at nogen kan føre "hetz" mod en af de mest magtfulde danskere i landet, er da også en fuldstændig tovlig formodning. Ingen kan "hetze" en statsminister eller en forsvarsminister. Hold da op med at være så underdanig overfor magthaverne.
Bjørn, fik ikke læst hele talen, men det jeg nåede at få læst inden kvalmen tvang mig til at stoppe, bekræftede i den grad at Mette ikke er min kop te og absolut ikke er en positiv faktor her i verden, mage til forherligelse af militarismen skal man lede længe efter,
jeg ved selvfølgelig godt talen er skræddersyet til de aktuelle tilhørere som er
( fanatisk ? ) troende militarister, men Mette må vel i nogen grad mene det hun sagde, hvilket i virkeligheden er dybt tragisk og efter min mening totalt diskvalificerer hende som egnet til at have magt, og faktisk også til at have indflydelse.
NED MED METTE.
Niels G Madsen, der er et ret alvorligt problem ved ikke at stemme,
nemlig at det har akkurat samme effekt som at stemme på det stik modsatte end det man helst vil støtte,
og partierne er da aldeles ligeglade med en lavere stemme% som systemet fungerer nu, i hvert fald så længe den ikke kommer under 50% eller endnu lavere og det sker jo ikke,
man kunne dog godt lave ændringer som kunne give det vægt ikke at stemme, hvis spærregrænsen blev lavet om så valg krævede en fastsat % af alle vælgere ! i stedet for af dem der stemmer, ville det vel skabe en lidt større fokus på stemmeprocenten i hvert fald for de mindre partier.
Jan Fritsbøger, hvis du har ret i at partierne er fuldstændigt ligeglade med stemmeprocenten (og dermed også med egen demokratiske legitimitet), så er dette vel i sig selv et argument for ikke at stemme.
Man kunne jo med samme argumentation hævde at det var meningsfuldt (måske endda en slags borgerpligt) at deltage i snart sagt enhver meningsmåling som nogen måtte finde på at bestille?
Jeg har det lidt ligesom når et analysebureau vil have mig til at vælge imellem en burger fra Mc Donald's eller Burger King. Det gør ingen forskel, hvem som vinder popularitetskonkurrencen. Men ved ikke at deltage i skuespillet kan de to affalds-pushere i det mindste ikke tage alle borgere til indtægt for løgnen om at de severer virkelige næringsmidler, og ikke bare junk.
På samme måde kan det stikke en kæp i hjulet på politikernes yndlingsargument som de flittigt bruger når de ikke er i stand til at forsvare deres handlinger med egen tankevirksomhed: At en overvældende del af befolkningen er enige med deres politik.
På samme måde med de politiske partier. Jeg har stemt ved hvert valg i 30 år. Men skal jeg stemme igen, så bliver det tidligst i forbindelse med en grundlovsændring. Alt andet i dansk politik er livet for kort til at spilde tid på, har erfaringen vist mig.
Lidt ligesom jeg heller ikke ville finde det formålstjenligt i længden at stemme om man i sit boligområde helst vil betale beskyttelsespenge til HA, Bandidos eller LTF.
Man kan forresten også stemme i Kina, men kun få finder det ulejligheden værd.